- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.421
Canım ben de senin gibi yaptım eşime Biraz kuşbaşı et aldırdım onları haşladım dolaba attım kıyma aldırdım onları köfte yaptım dolaba attım börülce mi yaptım fazla haşlayıp dolaba attım babaannemden haşlanmış nohut aldım Fırsat buldukça fırın yemeği yaptım. sulu yemekleri de dediğin gibi 2 günlük yaptım böyle böyle idare ediyoruz. Çok şükür Ayrıca ben şu an tek başımayım Bayağı uzun süredir .Hani ev temizliğini nasıl yapıyorsunuz dersen bebek uyursa veya sakin durursa hemenMerak etme cnm, 40ını bekle derlerdi inanmazdım, mucizemi olacak diye. Dün oğlum gece 6 saat uyudu inanamadım. Artık kendi kendine oyalanabiliyor ana kucağında. Ve birde artık emdikten sonra kucak istiyor gezme istiyor ve bu sebeple babalarda devreye girebiliyor artık. Ha senin koca girermi onu bilmiyorum
Yemek konusunda da bende eşime kızgınlığımdan ilk etapta yapmadım ama sonra baktım bende kabız oluyorum, eşim sadece kahvaltılık hazırlayabiliyo, bende bi kaç akşam buzluğa köfte, sulu köfte, tavuk, haşlanmış bakliyat falan depoladım, şu anda da akşamları oğlumu babasına verip ben yemek yapıyorum 1-2 çeşit, bol kepçe yapıyorum en az 2 gün gidiyor. Ha böyle adamlara yemek memek yapılmaz orası ayrı ama bizim beslenmemiz oğullarımızı da etkilediği için bu çaba..
Ablan gittimi?
Teşekkürler canım aklımdaki soru işaretleri gitti sayende. İshal mi acaba diyordum hep halbuki normalmişİnternette gezinirken bebeklerin kakalarının neyle ilgili olduğuna dair bir yazı okudum bence faydalı linki bırakıyorum size de faydalı olsun yalnız önden uyarayım kakalı bebek bezi görmek istemeyenler bakmasın bolca foto var
http://bebekveben.com/fotograflarla-bebek-kakasi-turleri-ve-anlamlari/
Kızlar pazartesi günü memlekete uçakla gideceğiz bebek 24günlük olacak bir sorun olmaz dimi ? Doktora da soracağm cuma günü.
Kalkışta ve inişte emzirdiğiniz sürece sorun olucaģıni sanmiyorum arkadasm yapmsti yolculuk. Yada emzik emmesi gerekiyomusBen de merak ediyorum bebekle uçak yolculuğunu sorunca beni de bilgilendirir misin canım
Canım ben de senin gibi yaptım eşime Biraz kuşbaşı et aldırdım onları haşladım dolaba attım kıyma aldırdım onları köfte yaptım dolaba attım börülce mi yaptım fazla haşlayıp dolaba attım babaannemden haşlanmış nohut aldım Fırsat buldukça fırın yemeği yaptım. sulu yemekleri de dediğin gibi 2 günlük yaptım böyle böyle idare ediyoruz. Çok şükür Ayrıca ben şu an tek başımayım Bayağı uzun süredir .Hani ev temizliğini nasıl yapıyorsunuz dersen bebek uyursa veya sakin durursa hemen
Ortalık toplama ufka bir toz.
Arada çamaşır iste
Normalde gobeğin yoktu sanırım hamıle kalmadan once
Gider gider hiç merak etme 40ın çıkmadan bu kadar azalmış ilerleyen gunlerde tamamen gider canım bunyen musaıt belliki
Inşallah canım spora başlamak istiyorum evde dambil egzersiz lastiği falan var ama korkuyorum zarar veririm diye
Bende doğum esnasında hemoroit olmuş, kadın doğumcu ağrısını alsın diye anestol yazdı . Tedavi değil ama belki kullanmak istersin en azından ağrı için
Fissür yani çatlak vardır böyle bıçak kesiği gibi bi acısı varbikaç gün sürecek maalesef hemen geçmiyor acısı. Ama her kabız olduğunda aynı şeyi yaşıyacaksın muhtemelen o yüzden kabız olmamaya çalışmak lazım
canim duşta popona sicak su tut 5 dk. Veya imkan varsa sicak suya otur 10 dk. Ve genel cerraha gitmelisin. Fitil-krem veriyor. Bende çatlak+basur var. Dogumdan sonra beter oldu oturmaktan
Çatlak olmuşsun canım gemiş olsun. Hemen genel cerraha git hiç durma ilerlemesin. Çok ağrır o
Canım bunu bende yeni ogrendim 3.cocuk ama bilmiyordum öncesinde eger emdikten sonra agizdan cikarmazsa mideden bagirsaga inermis gaz oda sanciya sebep olurmuş bizde genelde ağızdan çıkarmadan yatirmamaya gayret ediyorum ama bazen çıkarmıyor maalesefBizde tam tersi ustten çıkarmak icin omzumuza alınca durmuyor .Dize yatirinca durmuyor çırpınıyor .Surekli emme pozisyonunda olcak baska tutuş kabul etmiyor .Mama yiyince kaldirinca hemen cikiyor.Ama emince çıkaramıyorum maalesef.
Görünürde yara kabuk çatlak vs yok canım. Doktor da muayenen etti. Tahliller de ultrason da temiz çıktı. Çok emzirmekle ilgili olabilir dedi. Mama da veriyorum aslında günde 4-5kere ama yine de meme istiyor oğlum. Emerken o kuvvetle damarları mı sıkıştırdı naptı anlamdım. Göğsümü sıkınca kan gelmiyor.
C
canım gerçekten farklı zamanın bebekleri. Benim oğluşum da bildiğin kollarıyla kendini kaydırıp hareket ediyor. Ayağı sert bi yere denk gelirse oradan güç alıp kayıp dönüyor yatakta. Bende anne yanının aşağı inen kısmını yükselttim korkup. Görmeye gelenler de 3 aylık falan zannediyorlar. Maşallah ne diyelim
Kemerin suyu serin olur ever cnm üşütebilirde. Bakarım bi duruma göre denize sokamaZsam sık sık duş aldırırım.
Arabayla gideceğiz Cnm gece yolculuğu yapacağız, siz neyle gideceksiniz?
Kemer bi tık daha serin ya ondan dedim cnm. Bebiş içinde sıcak gelir umarımmAntalya’nın suyu soğuk olmaz canım, Ege’de özellikle Balıkesir’de deniz soğuktur ama güneye indikçe ısınır. Ben Antalyalıyım ve Balıkesir’de de denize girdim ordan biliyorum . İyi tatiller
Ben oğlum 6-7 günlükten beri yalnızım cnm. Temizlik işi eşimde haftada bir yer silme süpürme. Banyolarıda ben hallediyorum. Fazlası kalsın. Misafir falan gelicekse bende görünen yerlerin tozunu alıyorum o kadar. Çamaşırda eşimde. Ben yalnızca bebeğiminkileri ütülüyorum. Ama yinede bittim, belim koptu..
Hamilelik oncesi zayiftim hatta cok zayiftim. Gogus sarkmasi ve gobek sarkmasi korkum
Normal dogumsa ve doktor dikisler iyi dediyse youtube dan videolardan egzersiz yapmak zarar vermez bence
Allah razi olsun cok teşekkür ederm. Agrisi geçti allaha sukur. Ama en son buraya yazdigimda gitmistim tuvalete . Korkudan gelmiyor
Artık mamayı hep biberon ile mi veriyosun peki? Birde kullandigin biberonun markasi nedir?Enjektorle ne kadar mama aldigini bilemiyordum .Yarisi icine yarisi dişina. Ozellikle gece karanlikta beslemek zor oluyordu. Artik pes edip korka korka biberon verdim .cok sukur memeyi reddetmedi .Ama bir gun emzik verdim 12 saat emmedi beni .Meme reddi emzik yüzünden oldu
Ama her cocuk farklidir o riski de düşün. Yavas akisli bir biberon al canim .
Gözün aydın canım , çok beklememişsin o zaman :) Allah sağlık sıhhatle analı babalı büyütsün
Yok canım sadece anne sütüyle besleniyor inş öyle devam eder.Maaşallah, Allah nazarlardan korusun, sen genede çok dillendirme canım, nazar olmasın kuzuya. Sen mama veriyor musun canım bebişe?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?