- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.341
Kızlar ya pamukçuk olupta kurtulan var mı neden oluyor bu acıdan mahvoluyorum emzirmekten vazgeçicem o derece damla kullandım karbonatlı suyla siliyorum bir türlü geçmiyor
Ben de seninle benzer durumdayım canım. Mecbur mamadan sonra emziriyorum mamadan önce kesinlikle almıyor aç olduğundan çok ağlıyor tutmuyor. Mamadan sonra uykuya geçene kadar emziriyorum. Öyle dene istersen. Bende elektrikli pompa var. Bazen o uyurken bazen emzirdikten sonra sağıyorum 20 cc çıkıyor en fazla 30 cc çıktı o da bir ya da iki keredir. Kişiden kişiye değişir belki senin umudunu kırmak istemem ama benim böyle oldu. Bir artış olmadı. Belki hastane usulü bir pompa kiralayabilirsin hem onlar daha güzel sağım yapıyormuş. Bakarsın işe yarıyorsa elektrikli b ir pompa alırsın.Hamile kalmadan önce emziren arkadaslarım yanımda emzirirken sorardım emzirmek nasıl bi duygu diye çünkü benim için hamile kalmak bile imkansızdı o zamanlar. Böyle heveslenirdim falan. Şimdi Bizim oğlan beni ittirip ağlayıp bağırıp çağırdığnda biberonu verince kana kana içiyorya böylde tarlası yanmış köylü gibi bakıp kalıyorum oturduğum yerde artık emzirmek istemiyorum . Emzirmek nasıl bi duygu diye sorsalar verebileceğim güzel bi cvp yok . Annem bebeği emzir dediğinde kaçacak yer arar oldum. Biberonu verip biraz içtiğinde hemen göğsümü yapıştırıyodum kandırıyodum 5 dk emiyo bırakıyo ağlıyo sonra yine biberon yine göğsüm 1 saat uğrasıyordum . Şimdi mücadele edemiyorum artk. Arandığı zaman göğsümü uzatmamla tutması bir olsa keşke. Valla yoruldum pes etmek üzereyim
Elektrikli göğüs pompası alıp biberonla mı versem ne diyosunuz kızlar ? Sütüm çıkar mı çoğalır mı
Benim kendi annem bana her an diyor bıkmadan usanmadanAa mama mı veriyorsun,sütün yetmiyor mu????
Ne zaman bitecek bu saçma salak soru???
Sanki zehir veriyorum çocuğa??
Dün akşam arkadaşa gittik kırk uçurma olsun hadi diye. Bu gün doğumu vardı onun da. Moral veririz dedik. Annesi gelmiş yanına. Oğlum uyuyordu oraya gidince uyandı. Evde emzirmiştim mama saati geliyordu kalktım mama yaptım. Annesi demesin mi mutfakta mama mı veriyorsun sütün yetmiyor mu?? Kal geldi bi an. Ne diyeceğimi bilemedim. Sanane teyze demek geldi dilimin ucuna. Yetmemek değil doymuyor bizimki. Aç mı bırakalım çocuğu zaten sarılık oldu ilk başta dedim. Şimdi Allah göstermesin de kendi kızı Doğum yaptı bu gün sütü gelmediyse ya da bizim gibi sarılık olursa ne yapacak merak ediyorum??? Kızına da der mi sütün yetmiyor mu diye?ya da başkasının öyle demesi hoşuna gider mi???
Sinir oluyorum insanlara bazen. Böyle dengesiz konuşanlar da hep tecrübeli anneler güya???
Ben de yapamıyordum ilk yapa yapa annemi solladımBende müslinlerle becerememiştim :)
zor da olsa vazgecme bence. Emzirme danismanligi almayi dusunmez misin? Daha yolun basindayiz, kolay olur biberonu biraktirman26günlük olduk canım kız değil erkek :) emmesinde sorun yok doğduğu andan beri emme refleksi var emzirdikçe kuvvetlendi de ama işte ilk 3gün sütümün gelmemesiydi sarılıktı mamaydı derken alıştı biberona göğsümü reddediyor bu gidişle tamamen mamaya geçecek gibi gorunuyoruz en azından 40 çıkana kadar emse
ya ben korkuyorum sıkı olursa diye. Ama eller kollar durmuyor, uyandiriyorBen de yapamıyordum ilk yapa yapa annemi solladımonun yaptığı kundak açılıyor da benimki açılmıyor
onuda deniyim canımCanm hava cok sıcakya ondan oluyomus beni uyarmışlardı hergün bebegimin dudagı a diline kaynamış soğumuş su degdiriyorum pamukcuk olmasın diye
olabilir canım kendi göğsünüde sil karbonatlı suyla ilerlemesin çok kötü bişeyYa canım şimdi sen yazınca farkettim.gecen kontrolde doktor bebeğimin ağzında pamukcuk olusmaya baslamıs karbonatlı suyla silmeye baslayın dedi.bende siliyorum ama gögüste de olduğunu dusunemedim.emzirirken biraz acıyo buara goguslerim, görünürde bişi yok ama bundan olabilir mi
Hamile kalmadan önce emziren arkadaslarım yanımda emzirirken sorardım emzirmek nasıl bi duygu diye çünkü benim için hamile kalmak bile imkansızdı o zamanlar. Böyle heveslenirdim falan. Şimdi Bizim oğlan beni ittirip ağlayıp bağırıp çağırdığnda biberonu verince kana kana içiyorya böylde tarlası yanmış köylü gibi bakıp kalıyorum oturduğum yerde artık emzirmek istemiyorum . Emzirmek nasıl bi duygu diye sorsalar verebileceğim güzel bi cvp yok . Annem bebeği emzir dediğinde kaçacak yer arar oldum. Biberonu verip biraz içtiğinde hemen göğsümü yapıştırıyodum kandırıyodum 5 dk emiyo bırakıyo ağlıyo sonra yine biberon yine göğsüm 1 saat uğrasıyordum . Şimdi mücadele edemiyorum artk. Arandığı zaman göğsümü uzatmamla tutması bir olsa keşke. Valla yoruldum pes etmek üzereyim
Elektrikli göğüs pompası alıp biberonla mı versem ne diyosunuz kızlar ? Sütüm çıkar mı çoğalır mı
Kızlar an itibariyle gaz ilaçlarını bırakıyorum zaten pek işe yaradıklarını görmedim. Bizimki altı acilinca ikina ikina çıkarıyor gazını kakasını da öyle yapiyo. İnşallah öğrenecek bu gidisle
Emzirme seansında da aynısı olacak. Orda napıyolar ki ? Bizmki biberona alıştığı için istiyo ki göğsümden de öyle gelsin üstelik lansinohun tek delikli biberonunu aldım onu bile çekerken cızztt cızztt ses geliyo nasıl kuvvetle çekiyosa soluk soluğa kalıyo göğsümüde öyle çekse sütüm alır yürür diye düşünüyorum emzirmeyle 45dk 1saatte olanı biberonla 5 dakkada hallediyo kolay tabi :/
Silikon uç göğsümden çıkmaz mı kiBirde silikon uçmu alsan acaba ? Belki ayırt edemez memeyle biberonu
Bu bebişlerin hepsi farklı farklı gerçekten. Allah sana da kolaylık versin. Pış pış sesi yada beyaz gürültü dinletmeyi denedin miİlla biberon istiyorsa sağarakta olsa ver canım sütünü bence ,süt +mama takviyeli gidersin hem belki biraz daha büyüdüğünde rahat tutar , benimki bazen tutmuyo kolik müzik acıyorum yanına sakinlesiyor bazen alıyor bazen hiç almıyor bende ısrar etmiyorum .
Aynen çok başındayız çok. Bilmiyorum bir şekilde yine denerim. Elimden geldiği kadar. Demin 5dk emdi uyudu gitti. İlk zamanlar dk tutuyodum hergün 5dk fazlalaşıyo emme süresi. şimdi saate bakmaya korkuyorum :)zor da olsa vazgecme bence. Emzirme danismanligi almayi dusunmez misin? Daha yolun basindayiz, kolay olur biberonu biraktirman
Aa mama mı veriyorsun,sütün yetmiyor mu????
Ne zaman bitecek bu saçma salak soru???
Sanki zehir veriyorum çocuğa??
Dün akşam arkadaşa gittik kırk uçurma olsun hadi diye. Bu gün doğumu vardı onun da. Moral veririz dedik. Annesi gelmiş yanına. Oğlum uyuyordu oraya gidince uyandı. Evde emzirmiştim mama saati geliyordu kalktım mama yaptım. Annesi demesin mi mutfakta mama mı veriyorsun sütün yetmiyor mu?? Kal geldi bi an. Ne diyeceğimi bilemedim. Sanane teyze demek geldi dilimin ucuna. Yetmemek değil doymuyor bizimki. Aç mı bırakalım çocuğu zaten sarılık oldu ilk başta dedim. Şimdi Allah göstermesin de kendi kızı Doğum yaptı bu gün sütü gelmediyse ya da bizim gibi sarılık olursa ne yapacak merak ediyorum??? Kızına da der mi sütün yetmiyor mu diye?ya da başkasının öyle demesi hoşuna gider mi???
Sinir oluyorum insanlara bazen. Böyle dengesiz konuşanlar da hep tecrübeli anneler güya???
Aynen benmkide biberondan sonra tutuyor beni uykuya dalana kadar bekliyorum. Hastane usulü pompayı nasıl kiralayacağım hastaneden mi alıyoruz ? Birde sen sendeki pompayı nerden ve nekadara aldın canım ? Anneme diyorum hem pahalıdır hemde sütün geliyo zaten diyo eskiden onlar mastit olduklarında sağarlarmış şimdi de öyle sanıyorBen de seninle benzer durumdayım canım. Mecbur mamadan sonra emziriyorum mamadan önce kesinlikle almıyor aç olduğundan çok ağlıyor tutmuyor. Mamadan sonra uykuya geçene kadar emziriyorum. Öyle dene istersen. Bende elektrikli pompa var. Bazen o uyurken bazen emzirdikten sonra sağıyorum 20 cc çıkıyor en fazla 30 cc çıktı o da bir ya da iki keredir. Kişiden kişiye değişir belki senin umudunu kırmak istemem ama benim böyle oldu. Bir artış olmadı. Belki hastane usulü bir pompa kiralayabilirsin hem onlar daha güzel sağım yapıyormuş. Bakarsın işe yarıyorsa elektrikli b ir pompa alırsın.
Silikon uç göğsümden çıkmaz mı ki
Bu bebişlerin hepsi farklı farklı gerçekten. Allah sana da kolaylık versin. Pış pış sesi yada beyaz gürültü dinletmeyi denedin mi
ay aynen ya. Bir de bu sicakta 9 ayda olmadigimiz adeti peşinen olduk. Damla damla deli ediyor beni
sen umudunu yitirme canim. Gunden gune iyi olur insallah. Her seyin baslangici alismasi zor. Anneye de bebege de zor bu gunler. Ama kolaylasacak onlar buyuyecek biz tecrube kazanacagizAynen çok başındayız çok. Bilmiyorum bir şekilde yine denerim. Elimden geldiği kadar. Demin 5dk emdi uyudu gitti. İlk zamanlar dk tutuyodum hergün 5dk fazlalaşıyo emme süresi. şimdi saate bakmaya korkuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?