- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.361
Oh maşallah dolapta ne kadar bekletiyorsun sadece anne sütüyle besliyorsun sanırım. Biberonla verdkten sonra emzirmede sorun yasamıyor musunuzKayganlık yağdan mı bilmiyorum ama ben sağıp poşete koyuyorum dolapta durduktan sonra bakıyorum yağ üste çıkmış bariz belli oluyo, bide annem azcık tadına baktı sütün yağlı dedi. Zaten kızımda 25 günde 1,5 kilo almış garantilemiş olduk yağı
Dimi hemen pes etmemek lazım. Bu düzen böyle gitmez daha çok şekil değiştireceğiz. Sağol canım gerçekten, vazgeçme yaparsın lafına ihtiyacım varmış sanırım. Etrafmda kimse yok çünkü bi sizlere yazıyorum burdansen umudunu yitirme canim. Gunden gune iyi olur insallah. Her seyin baslangici alismasi zor. Anneye de bebege de zor bu gunler. Ama kolaylasacak onlar buyuyecek biz tecrube kazanacagiz
Sıpa ya yerimmm :))) ♡♡♡Saç kurutma makinasını seviyor benimki :)
Bende son 1 haftadır günlük ped koymaya başladım. Damla damla olması normal mi sende de öyle mi oluyorBen bebek pamugu koydum 1 haftadır mis gibiydi lakin kirmizi kan olunca yeniden ped . Yıldım yıldımm
tabi ki vazgecme canim daha bismillah 40 bile cikmamis. Oyle cok oturmus bir aliskanlik olusmaz daha. Sen sabirla biraktirirsin ben inaniyorum. Annelik zaten insani ermis evliya yapar, gercekten buyuk bir sabir gosteriyoruz. Birbirimizi de ancak biz anlariz. Burasi cok rahatlatiyor beni de. Cocuk uyumuyor dedigimde, karsimda ayni sekilde uykusuz olan anneler var, %100 anlayis yaniDimi hemen pes etmemek lazım. Bu düzen böyle gitmez daha çok şekil değiştireceğiz. Sağol canım gerçekten, vazgeçme yaparsın lafına ihtiyacım varmış sanırım. Etrafmda kimse yok çünkü bi sizlere yazıyorum burdan
Ben de yapamıyordum ilk yapa yapa annemi solladımonun yaptığı kundak açılıyor da benimki açılmıyor
onuda deniyim canım
olabilir canım kendi göğsünüde sil karbonatlı suyla ilerlemesin çok kötü bişey
Bende son 1 haftadır günlük ped koymaya başladım. Damla damla olması normal mi sende de öyle mi oluyor
Canım benimki bugün sebepsz yere oyle ağladıki bu ara noluyo anlamıyorum ağlama krizleriyle boğuşuyoruz..bugün omzuma yatırdım tüm evi dolaşıp ninni soyledim anca sustu.dogru soyluyorsun canim, ben de bittim artik. Ama arabamiz yok, bebek arabasinda disarda evde dolasmayi denedik feryat figan halinde susmadi, ayagimda sallamayi denedim olmadi, emzige karsi olmama ragmen tutturmaya calisiyorum istemiyor. Bitirdi beni, valla baska çareler bulan varsa her fikre açigim...
tabi ki vazgecme canim daha bismillah 40 bile cikmamis. Oyle cok oturmus bir aliskanlik olusmaz daha. Sen sabirla biraktirirsin ben inaniyorum. Annelik zaten insani ermis evliya yapar, gercekten buyuk bir sabir gosteriyoruz. Birbirimizi de ancak biz anlariz. Burasi cok rahatlatiyor beni de. Cocuk uyumuyor dedigimde, karsimda ayni sekilde uykusuz olan anneler var, %100 anlayis yani
Canim ben ilk zamanlar hevesle sagiyordum ama aparatlari temizlemek ölüm. Makinesini alirsan ayri tabii .Hele bir de su an yalniz bakiyorum .Yemek bile yiyemiyorum cunku uyumuyor .Zut sagmaya hic zaman kalmiyor .Artik sagmiyorum.Ama memeni almiyorsa mutlaka sag senin sutunu alsin.Hamile kalmadan önce emziren arkadaslarım yanımda emzirirken sorardım emzirmek nasıl bi duygu diye çünkü benim için hamile kalmak bile imkansızdı o zamanlar. Böyle heveslenirdim falan. Şimdi Bizim oğlan beni ittirip ağlayıp bağırıp çağırdığnda biberonu verince kana kana içiyorya böylde tarlası yanmış köylü gibi bakıp kalıyorum oturduğum yerde artık emzirmek istemiyorum . Emzirmek nasıl bi duygu diye sorsalar verebileceğim güzel bi cvp yok . Annem bebeği emzir dediğinde kaçacak yer arar oldum. Biberonu verip biraz içtiğinde hemen göğsümü yapıştırıyodum kandırıyodum 5 dk emiyo bırakıyo ağlıyo sonra yine biberon yine göğsüm 1 saat uğrasıyordum . Şimdi mücadele edemiyorum artk. Arandığı zaman göğsümü uzatmamla tutması bir olsa keşke. Valla yoruldum pes etmek üzereyim
Elektrikli göğüs pompası alıp biberonla mı versem ne diyosunuz kızlar ? Sütüm çıkar mı çoğalır mı
Eve gelmeli .Ben evinde cocugumu bir koseye atip temizlik ,yemek yapmayacağını ya da eve gelen rastgele birine cocugumu emanet etmeyecegini ,alip gezmeye diye arkadasina gune gitmeyeceğini nerden bileyim. Bunlari cevremde gördüm. Eve gelince de dört dörtlük bakmayabilir sans isi. Allah iyilerle karsilastirsin ama evde en azindan kontrol bende olur bir nebze .Bakiciya verince kamera koymayi düşünüyorum .En basta da söylerim isine gelirse bakar .Selam kızlar.
Kızlar bakıcı konusunda ne düşünüyorsunuz. Sizce eve mi gelmeli yoksa minnoş mu bakıcıya bırakılmalı ?
@Kizilcik123Canım seninle aynıyız. Bizim de dün 40ımız çıktı ben de sen gibi tek bakıyorum bebeğime. 3güne kadar gayet iyiydi oğlum. Arada uyku sorunu olıuordu ama son iki gündür ağlama krizleri yaşadık akşam 6dan gece 11-12ye kadar. Eşim de bende delirmek üzereydik yapmadığımız şey kalmadı. Ama dün rahattı çok şükür. Demek arada oluyor çocuklarda huy değişimi yada farklı davranışlar. O yüzden seninki de değiştirir daha huyunu merak etme hiç. Sende negatif enerji olursa sinirli asabi olursan çocuğa da geçiyor bu. Bizzat yaşadık bunu. Ben çok sinirlendim uyumuyordu 5-6 saattir. Artık sabrım taşmıştı. Kızgın kızgın pış pışlıyordum. Eşim dışardan geldi sakince aldı oğlumu omzuna. Konuştu etti bir iki pış pış dedi tak uyudu çocuk. :) sakin olamadığında eşine ver bebeği sen balkona filan çık hava al kendine gel canım. Ayrıca bebek uyutucu diye program indirdim. Çok işe yarıyor. Kolik müziği,ninni,pış pış sesi var. Oğlum dün o seslerle uyudu. Anne karnındaki kalp atış sesleri çok rahatlattı dün oğlumu. Ağlama krizi yaşamadık.
Gaz içinde her gün banyo yaptır sonrasında bebe yağı ile masaj yap karnına vücuduna. Ayşe Öner’in gaz masajı videosu var ona bak. Her gün yapıyorum ben onu. Rahatlatıyor gibi. Gaz damlası verebilirsin eğer vermediysen. Annenin rezene çayı içmesi de gazı önlüyor diye biliyorum. Oğluma vermedim ama ben içiyorum her gün. İnş geçecek sıkıntılı günler canım moralini bozma sakın:)
Hamile kalmadan önce emziren arkadaslarım yanımda emzirirken sorardım emzirmek nasıl bi duygu diye çünkü benim için hamile kalmak bile imkansızdı o zamanlar. Böyle heveslenirdim falan. Şimdi Bizim oğlan beni ittirip ağlayıp bağırıp çağırdığnda biberonu verince kana kana içiyorya böylde tarlası yanmış köylü gibi bakıp kalıyorum oturduğum yerde artık emzirmek istemiyorum . Emzirmek nasıl bi duygu diye sorsalar verebileceğim güzel bi cvp yok . Annem bebeği emzir dediğinde kaçacak yer arar oldum. Biberonu verip biraz içtiğinde hemen göğsümü yapıştırıyodum kandırıyodum 5 dk emiyo bırakıyo ağlıyo sonra yine biberon yine göğsüm 1 saat uğrasıyordum . Şimdi mücadele edemiyorum artk. Arandığı zaman göğsümü uzatmamla tutması bir olsa keşke. Valla yoruldum pes etmek üzereyim
Elektrikli göğüs pompası alıp biberonla mı versem ne diyosunuz kızlar ? Sütüm çıkar mı çoğalır mı
Ben de ilk etapta korkuyordum ama baktım ki ikimiz için de en iyisi bu yapıyorum. Özellikle mamayı kaşıkla yerken mecburen yapmam gerekiyordu.ya ben korkuyorum sıkı olursa diye. Ama eller kollar durmuyor, uyandiriyor
Aynı düşünce ve hisleri yaşıyorum öyle ki bir an evvel ek gıda Zamanın geçip rahatça sosyalleşmek istiyorum çünkü o kadsr baskı var ki emzirme konusunda halbuki rahat ol ak gerekiyor, maydanoz olmak zorunda mı bazıları bilemiyorumAa mama mı veriyorsun,sütün yetmiyor mu????
Ne zaman bitecek bu saçma salak soru???
Sanki zehir veriyorum çocuğa??
Dün akşam arkadaşa gittik kırk uçurma olsun hadi diye. Bu gün doğumu vardı onun da. Moral veririz dedik. Annesi gelmiş yanına. Oğlum uyuyordu oraya gidince uyandı. Evde emzirmiştim mama saati geliyordu kalktım mama yaptım. Annesi demesin mi mutfakta mama mı veriyorsun sütün yetmiyor mu?? Kal geldi bi an. Ne diyeceğimi bilemedim. Sanane teyze demek geldi dilimin ucuna. Yetmemek değil doymuyor bizimki. Aç mı bırakalım çocuğu zaten sarılık oldu ilk başta dedim. Şimdi Allah göstermesin de kendi kızı Doğum yaptı bu gün sütü gelmediyse ya da bizim gibi sarılık olursa ne yapacak merak ediyorum??? Kızına da der mi sütün yetmiyor mu diye?ya da başkasının öyle demesi hoşuna gider mi???
Sinir oluyorum insanlara bazen. Böyle dengesiz konuşanlar da hep tecrübeli anneler güya???
uçları beyaz oluyor canımCanım görünürde bişi oluyomu gögüste?
Benim annem de öyle şakır şakır gelmiyor çekme bırak emsin diyor :) anlatamıyorum bir türlü. Ben civilin internet sitesinde indirimdeyken almıştım. Philips Avent tekli 270 gibi bir fiyattı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Kiralama işini bilmiyorum ama grupta yapan arkadaşlar vardı.Aynen benmkide biberondan sonra tutuyor beni uykuya dalana kadar bekliyorum. Hastane usulü pompayı nasıl kiralayacağım hastaneden mi alıyoruz ? Birde sen sendeki pompayı nerden ve nekadara aldın canım ? Anneme diyorum hem pahalıdır hemde sütün geliyo zaten diyo eskiden onlar mastit olduklarında sağarlarmış şimdi de öyle sanıyor
Ben de kızımda bunu fark ettim insan arıyor yanında
Uzun memesi nasıl oluyor, her iki göğsü de emmeli mi
Ben bir gün dolapta bekletiyorum aparatları öyle kullanılabiliyormuş. Her seferinde temizlemek zulüm olur gerçekten.Canim ben ilk zamanlar hevesle sagiyordum ama aparatlari temizlemek ölüm. Makinesini alirsan ayri tabii .Hele bir de su an yalniz bakiyorum .Yemek bile yiyemiyorum cunku uyumuyor .Zut sagmaya hic zaman kalmiyor .Artik sagmiyorum.Ama memeni almiyorsa mutlaka sag senin sutunu alsin.
Eve gelmeli .Ben evinde cocugumu bir koseye atip temizlik ,yemek yapmayacağını ya da eve gelen rastgele birine cocugumu emanet etmeyecegini ,alip gezmeye diye arkadasina gune gitmeyeceğini nerden bileyim. Bunlari cevremde gördüm. Eve gelince de dört dörtlük bakmayabilir sans isi. Allah iyilerle karsilastirsin ama evde en azindan kontrol bende olur bir nebze .Bakiciya verince kamera koymayi düşünüyorum .En basta da söylerim isine gelirse bakar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?