- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.521
Canim 4 gune kadar her sey normaldi.Memede uyuyordu 20 dk bekleyip yatagina koyup pispisliyordum uyuyordu .Ama simdiki hallerine anlam veremiyorum .Ac ağlaması degil tokken de agliyor .Bugun kilo aliminin iyi oldugunu soyledi hemsire .Huzursuzluk seklinde .Uyumaya çalışıyor ama uyuyamiyor ya yoruluyor agliyor .Aglayinca daha cok yorulup iyice sinirleniyor .Sakinlesmiyor .Banyo yaptırma, sallama ,anakucaginda sallama ,yarim kundak ,evin icinde gezerek uyutmak hepsini denedik .Kucakta uyuyor ne zaman koysam açılıyor gozleri .Emzirme yeniden uyutmaya calisma kısır döngüsüne giriyoruz. Mesela az once misafir vardi onlar gelmeden emme ve alt degistirmeyi hallettim .5 10 dk sevdiler .Bem aldim uykusu vardi .Odanin icinde yürüdüm bir yandan salladim uyudu .Koysam uyanacaktı. Cunku daha once kac dakikada daldigini tespit etmeye calistim .10 dk ,15 ,20,25 ...bu kez kucagimda.45 dk tuttum uyudu .Ama tam uyumak denemez gozlerini açıp bakiyor .Agliyor ben tekrsr salliyorum filan .45 dk sonunda babyneste koydum .Ve koydugum gibi acti gozleri.Bazen uzanip emziriyorum uyursa hic dokunmayim diye ama onda da uyaniyor daha yanindan kalkmadan .Cogu zaman da sevmiyor yatarak emzirmemi.Afilim92 Hiç uyuymaması ve bunu sürekli yapması tuhaf bi sorunu var çocuğun ağlama şekillerinden anlayabiliyormusun dinleyince ? Mesela uykusu olunca kesik kesik yakınır gibi ağlıyor benim kızım ozaman başka hiç birşeyle ilgilenmiyorum ben ve kolik müzik açıp kundakdaymıs gibi kucağıma alıp hareketini kısıtlıyorum bir süre sonra uyuyor arada işe yaramadığı oluyor ama çoğunlukla iyi , birde aç ağlaması var o sürekli oluyot ve hiç susmuyor , biberonu ver ağzına dene emmeye calısıyormu diye emiyorsa bi 30 ver baktın istiyo gene ver doyana kadar ben bazen 90 içtiğini biliyorum , ne yapıyor yani uyumazken senin oplusun? anlat belki benzer şeyler yasayan vardır çözüm olalım birbirimize.
Canim 4 gune kadar her sey normaldi.Memede uyuyordu 20 dk bekleyip yatagina koyup pispisliyordum uyuyordu .Ama simdiki hallerine anlam veremiyorum .Ac ağlaması degil tokken de agliyor .Bugun kilo aliminin iyi oldugunu soyledi hemsire .Huzursuzluk seklinde .Uyumaya çalışıyor ama uyuyamiyor ya yoruluyor agliyor .Aglayinca daha cok yorulup iyice sinirleniyor .Sakinlesmiyor .Banyo yaptırma, sallama ,anakucaginda sallama ,yarim kundak ,evin icinde gezerek uyutmak hepsini denedik .Kucakta uyuyor ne zaman koysam açılıyor gozleri .Emzirme yeniden uyutmaya calisma kısır döngüsüne giriyoruz. Mesela az once misafir vardi onlar gelmeden emme ve alt degistirmeyi hallettim .5 10 dk sevdiler .Bem aldim uykusu vardi .Odanin icinde yürüdüm bir yandan salladim uyudu .Koysam uyanacaktı. Cunku daha once kac dakikada daldigini tespit etmeye calistim .10 dk ,15 ,20,25 ...bu kez kucagimda.45 dk tuttum uyudu .Ama tam uyumak denemez gozlerini açıp bakiyor .Agliyor ben tekrsr salliyorum filan .45 dk sonunda babyneste koydum .Ve koydugum gibi acti gozleri.Bazen uzanip emziriyorum uyursa hic dokunmayim diye ama onda da uyaniyor daha yanindan kalkmadan .Cogu zaman da sevmiyor yatarak emzirmemi.
Yaa gecer insallah böyle atlatanlari duyunca umutlaniyorum .Gercekten iyi seyler duymaya ihtiyacım var.Bunların aynısını bizde yaşadık hatta acile götürdüm nesi var diye hiç birşeyi yokmus şükür , saatlerce ağlayıp yorulup uyuyordu , 2 gündür sakindi bugün yine anlattığın gibi başladı bence bir dönem bu seninkide geçecektir yakında ama yine başlıyor bi mola veripbiz bugün başladık çünkü ..
Dr a sormadan ne bileyim. Dun caresiz rezene kimyon icirdim burda biri yazmıştı.
Benimki de çok zor uyuyor onun da tek yolunu buldum yüzüstü yatırmak. Doktor önermiyor ama hiçbir şekilde çocuk yan veya sırtüstü yatmıyor anında uyanıp ağlıyor.Yine ac susuz wc ye bile gidemedigim bir günde aksami ettik .Çıldırmak uzereyim her yolu denedim ama uyumuyor
Nasıl geçti ♡
Çok teşekkür ederim canım, dualarım seninle Rabbim gönlüne göre versin inşallahgecmis olsun cnm
Benimki de çok zor uyuyor onun da tek yolunu buldum yüzüstü yatırmak. Doktor önermiyor ama hiçbir şekilde çocuk yan veya sırtüstü yatmıyor anında uyanıp ağlıyor.
Yaa gecer insallah böyle atlatanlari duyunca umutlaniyorum .Gercekten iyi seyler duymaya ihtiyacım var.
Dr a sormadan ne bileyim. Dun caresiz rezene kimyon icirdim burda biri yazmıştı.
Ya kızlar 40 bitti ama depresyon yeni başlıyor kafayı yicem ya.. uykusuzluk halsizlik açlık iyice mahvetti.. eşim gelince çocuğu ona veryrm biraz uyumak için ağladıkca içim gidiyo ama gözümü açamıyrm. Uyandktan sonrada bana küsmüş gibi hissedyrm oturup ağlıyrmçok farklı duygular içerisindeyim
Kafasını tutuyorum bazen elmacık kemiklerinden maalesef çünkü durmuyor tupun ucu da sivri ya acitmasin diyeBebeği nasıl tutuyorsun sıkarken ? Ben bir türlü beceremedim
Hiç bu yönden düşünmemiştm evet çok mantıklı. Ben sanki kendi ihtiyaclarm için onu üzüyorum pskilojisne grdm buda beni ona daha çok bağladı. Ama dediğin gibi babaylada bağ kurması gerekiyor. Şimdi bende bir yazı okudum gece öğünlerinin birini sağdığınız sütle baba versn diyor. Bunu henüz yapamam sanırım.Canım bende babasına verdiğimde uyumak yada dinlenmek için sonrasında vicdan azabı cekiodum.ama sonra uzmanların yazılarında hep sunu okudum babada bebeğin hayatında varolmalı ikisinin ilişkisinin gelişmesi cok onemli.annelerin zaten doğal bi bağı var bebekleriyle bizi hersekilde tanıyolar ama babalarına vakit geçirerek alısıyolar ve onları tanıyolar.oyuzden bence babayla olan ilişkisi içinde babalarında bebekle ilgilenmesine izin vermemiz gerekio.hiç üzülme bu onun psikolojik olarak daha sağlıklı olması içinde gerekli.babasıylada yakınlığa ihtiyacı var
sanki bizim oglani anlatiyorsun, birebir ayni. Ama dur bakalim yarin dr.a gidiyoruz. Yardimci olacak bir sey soylerse yazicamCanim 4 gune kadar her sey normaldi.Memede uyuyordu 20 dk bekleyip yatagina koyup pispisliyordum uyuyordu .Ama simdiki hallerine anlam veremiyorum .Ac ağlaması degil tokken de agliyor .Bugun kilo aliminin iyi oldugunu soyledi hemsire .Huzursuzluk seklinde .Uyumaya çalışıyor ama uyuyamiyor ya yoruluyor agliyor .Aglayinca daha cok yorulup iyice sinirleniyor .Sakinlesmiyor .Banyo yaptırma, sallama ,anakucaginda sallama ,yarim kundak ,evin icinde gezerek uyutmak hepsini denedik .Kucakta uyuyor ne zaman koysam açılıyor gozleri .Emzirme yeniden uyutmaya calisma kısır döngüsüne giriyoruz. Mesela az once misafir vardi onlar gelmeden emme ve alt degistirmeyi hallettim .5 10 dk sevdiler .Bem aldim uykusu vardi .Odanin icinde yürüdüm bir yandan salladim uyudu .Koysam uyanacaktı. Cunku daha once kac dakikada daldigini tespit etmeye calistim .10 dk ,15 ,20,25 ...bu kez kucagimda.45 dk tuttum uyudu .Ama tam uyumak denemez gozlerini açıp bakiyor .Agliyor ben tekrsr salliyorum filan .45 dk sonunda babyneste koydum .Ve koydugum gibi acti gozleri.Bazen uzanip emziriyorum uyursa hic dokunmayim diye ama onda da uyaniyor daha yanindan kalkmadan .Cogu zaman da sevmiyor yatarak emzirmemi.
Tabiki götürün doktorlara her şeyine baktirin ama muhtemelen bir sorun çıkmayacak kızlar. Kan değerleri idrarı kakası kulakları normalse çekeceksin birkaç aya düzelecek diyorlar.sanki bizim oglani anlatiyorsun, birebir ayni. Ama dur bakalim yarin dr.a gidiyoruz. Yardimci olacak bir sey soylerse yazicam
Hiç bu yönden düşünmemiştm evet çok mantıklı. Ben sanki kendi ihtiyaclarm için onu üzüyorum pskilojisne grdm buda beni ona daha çok bağladı. Ama dediğin gibi babaylada bağ kurması gerekiyor. Şimdi bende bir yazı okudum gece öğünlerinin birini sağdığınız sütle baba versn diyor. Bunu henüz yapamam sanırım.
Canım gerçekten zor inş düzelir eşin yardım ediyo allahtanZeytinyagini isitip soğutup iciren arkadaslar vardi.Gorurlerse mutlaka yazarlar .1 cay kasigi veriyorlardi sanirim .
Of off biberona alis reddet ,emzige alis reddet .Işimiz zor .Bu bebeler hemen fark ediyorlar farkli bir seyle besleyince .
Gunduz uyumayi gec yemek yiyip wc ye gidemiyorum .Daha yemek yemedim .Misafir vardi yeni gitti .1.saate baska misafir gelcek .
Geceleri de mama verdikten sonra esim yarim saat falan gezdiriyor uyuyorum o sıra. O ne kadar uyursa ben daha azını uyuyorum .Biberon mama islerini halletme ,mutfakta olma falan .Allah tan esim yardim ediyor .Degilse şimdiye kafayi yemistim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?