- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.561
Geçmiş olsun canim
@Shezofren88 canim uyusalar dert uyumasalar dert .Benimki aksam 3 saat uyudu .Gece 12 den bu yana toplam 1 kez. Sabah cok zorlancam uykusuzluk canima yetti
Çok geçmiş olsun minnoşs geçer inşallah hemen
Ilk aglamiyor etrafi izliyor. Gezdirirken sallarken mayisiyor .Esnemeye basliyor gözlerini kapatiyor ve uyuyamadığı icin agliyor bir sure sonra. Cok sinirli oluyor sanki biz uyutmuyoruz bir köşeye atip uyumasini bekliyoruz gibi .Ağlıyomu peki uyanıkken
Telefonum kolik muzigi,ninniler,rahatlatan muzikler ve diger muziklerle doldu .Hepsini caresizce deniyorum .Yok uyumuyor .Arkadasimin kolik bebegi vardi .Bu vucudunu saran kundak gibi hamaklardan kullaniyordu .Bize verdi .Gece ona koyduk iyice cildirdi .Sallanmayi sevmez mi bi bebek yaa ne ilginç.Kızlar günaydın. Benim oğlanı şimdi roman havası eşliğinde uyuttum. Müziksiz uyumuyor artık çok yorulmuş olması lazım onun için.
Gece 3 te yyabdu 4:30 da Zoe uyudu. Şimdi de 7 de uyandı besledim. Yüzüstü bacaklarına yatırdım gazlarını çıkardı kakasını da yaptı. Roman havası çalığ uyuttum şimdi ben de biraz uyuyabilirim.
Bebeği uyumayanlara müzik öneriyorum. Uyku zamanı gelince deneyin muhakkak.. ama pışpış hoppidi yorulması lazım kesinlikle
Ne guzel sana terapi gibi oluyordur dinlenmek .Insan kendine zaman ayirabilince mutlu oluyor.Teyzem yardıma geldi saolsun. 2 gecedir zorla beni odama yolladı geceleri. O baktı ikisine sabaha kadar. İlk başta vicdan yapar gibi oldum ama o kdr yorulmuşum ki. İki gün 8 saat uyku ilaç gibi geldi. Ama benimkiler ender emdikleri için bunu yapabildim tabi ki. Mutlu anne mutlu çocuklar. Arada gelen yardımları hayatta red etmem artık :)
Bize yenidogan doktoru kollarını tutup gögsüne doğru bastırıp o şekilde bekleyince sakinleşeceğini, anne karnında gibi biraz sıkışık hissetmenin iyi geldiğini söylemişti. Bir de bunu yaparken anne gergin olunca filan işe yaramıyor. tabi insanın elinde değil ama çok sevecen yaklaşınca biçok kez sakinleşiyor. Aynı mantıkla kundak düşünebilirsin. Kolları tutan bacakları serbest bırakan kundaklar var.dogru soyluyorsun canim, ben de bittim artik. Ama arabamiz yok, bebek arabasinda disarda evde dolasmayi denedik feryat figan halinde susmadi, ayagimda sallamayi denedim olmadi, emzige karsi olmama ragmen tutturmaya calisiyorum istemiyor. Bitirdi beni, valla baska çareler bulan varsa her fikre açigim...
Annelerin de psikoljisi o kadar degisken ki suanBize yenidogan doktoru kollarını tutup gögsüne doğru bastırıp o şekilde bekleyince sakinleşeceğini, anne karnında gibi biraz sıkışık hissetmenin iyi geldiğini söylemişti. Bir de bunu yaparken anne gergin olunca filan işe yaramıyor. tabi insanın elinde değil ama çok sevecen yaklaşınca biçok kez sakinleşiyor. Aynı mantıkla kundak düşünebilirsin. Kolları tutan bacakları serbest bırakan kundaklar var.
Bende konuşuyorum canım ama olmuyor illa görecek beni takip ediyor resmen gözleriyle :)Bizimki de bazı günler öyle oluyor. o yüzden odadan çıksam bile diğer odadan konuşmaya devam ediyorum, sakinleşiyor biraz.
Bende böyle sakinleştiriyorum canım işe yarıyor. Eşim hayret ediyor ben yapamıyorum diyor iyide o korkuyor sıkı sıkı sarmıyor ondan heralde :)Bize yenidogan doktoru kollarını tutup gögsüne doğru bastırıp o şekilde bekleyince sakinleşeceğini, anne karnında gibi biraz sıkışık hissetmenin iyi geldiğini söylemişti. Bir de bunu yaparken anne gergin olunca filan işe yaramıyor. tabi insanın elinde değil ama çok sevecen yaklaşınca biçok kez sakinleşiyor. Aynı mantıkla kundak düşünebilirsin. Kolları tutan bacakları serbest bırakan kundaklar var.
Aa mama mı veriyorsun,sütün yetmiyor mu????
Ne zaman bitecek bu saçma salak soru???
Sanki zehir veriyorum çocuğa??
Dün akşam arkadaşa gittik kırk uçurma olsun hadi diye. Bu gün doğumu vardı onun da. Moral veririz dedik. Annesi gelmiş yanına. Oğlum uyuyordu oraya gidince uyandı. Evde emzirmiştim mama saati geliyordu kalktım mama yaptım. Annesi demesin mi mutfakta mama mı veriyorsun sütün yetmiyor mu?? Kal geldi bi an. Ne diyeceğimi bilemedim. Sanane teyze demek geldi dilimin ucuna. Yetmemek değil doymuyor bizimki. Aç mı bırakalım çocuğu zaten sarılık oldu ilk başta dedim. Şimdi Allah göstermesin de kendi kızı Doğum yaptı bu gün sütü gelmediyse ya da bizim gibi sarılık olursa ne yapacak merak ediyorum??? Kızına da der mi sütün yetmiyor mu diye?ya da başkasının öyle demesi hoşuna gider mi???
Sinir oluyorum insanlara bazen. Böyle dengesiz konuşanlar da hep tecrübeli anneler güya???
Eve gelmeli bence. Kendi evlerinde ev işi yapıp çocuğu boş bırakabiliyorlar, gözümle gördüm defalarca.Selam kızlar.
Kızlar bakıcı konusunda ne düşünüyorsunuz. Sizce eve mi gelmeli yoksa minnoş mu bakıcıya bırakılmalı ?
Canım yatakta yanına yatırarak emzirmeyi denedin mi? bende işe yaradı. Yerine bırakınca ağlıyordu, yanıma yatırdım, emzirdim uyudu. Hatta benim de içim geçmiş biraz.Hala ama hala uyanikartik tukendim sendelemeye basladim .
Elektrikli baby plus e bebekten canim .
58 günlüğüz bu kafa şekil olayına çok dikkat ettim ilk gün yuvarlaktı hala oyle şeklini koruduk tam ideal halde seninde dikkat etman gerek hala yumuşakken ben sürekli aynı pozisyonda uyumasına izin vermedim başını çevirip durdum üç tarafa bi tavana bakıyodu bi sağa bi solaKızlar niye demiyorsunuz haftaya tatil diye ben de haftaya doktora götürürüm diyordum :) uykusuzluktan kafa gitmiş bayrama daha çok var sanıyorum :) kızlar ben kafa şekli için gitcektim özellikle kafasınin arkasi hala uzun , sanki ilk çocuğumda bu zamana kadar şekillenmişti ya da ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum bunda hala uzun artı yüzü yukarı yatırmak istiyorum yuvarlaklaşsin diye ama hiç sevmiyor acaba rahatsız mı ediyor arkası sizin bebeklerde şekillendi mi kafaları , bu arada bebeğim 43 günlük
Gündüz uyumuyor gece uyanmıyor Allahım sabır ver kıyamazdım ayağının altına vurmaya dayanamadım en sonunda sert vurdum ağlayarak uyandıve ağlayarak uyanmasına rağmen sonuç 5 dk emip uyudu. Bende ağlayacağım artık. Aylık kilo alımı düşük çıktı yoksa hiç uğraşmayacağım uyusun. Çok moralim bozuk lohusalıktan depresyondan çıkıcam derken tekrar giricem sanırım bu gidişle
Yaz bebeği gerçekten zormuşbu sıcakta üşüttü yavrum burnu tıkalı genzi akıyo nefes alamıyo öksürüyo hapşırıyo o kadar da dikkat ediyoruz ama işte
Evet canim Allah yardimcimiz olsun
Amin canim amin
Mesela 5 te kalkti sabah demi aksam 9 10 a kadar maksimum 2 saat uyuyor. Gece de 2 3 saat .Yani koca 24 saatlik gunde 4 saat falan uyuyor.Simdi de kucagimda belki uyur 5 gibi tekrar kalkar.
İkinci ay aşısı oldu kızlar ağladı biraz ama acisi geçince sustu sinirli sinirli uyudu kucağımda. 49 doğmuştu 57 cm olmuş iyi mi uzaması?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?