2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Teyzem yardıma geldi saolsun. 2 gecedir zorla beni odama yolladı geceleri. O baktı ikisine sabaha kadar. İlk başta vicdan yapar gibi oldum ama o kdr yorulmuşum ki. İki gün 8 saat uyku ilaç gibi geldi. Ama benimkiler ender emdikleri için bunu yapabildim tabi ki. Mutlu anne mutlu çocuklar. Arada gelen yardımları hayatta red etmem artık :)

Ağlıyomu peki uyanıkken
Ilk aglamiyor etrafi izliyor. Gezdirirken sallarken mayisiyor .Esnemeye basliyor gözlerini kapatiyor ve uyuyamadığı icin agliyor bir sure sonra. Cok sinirli oluyor sanki biz uyutmuyoruz bir köşeye atip uyumasini bekliyoruz gibi .
Telefonum kolik muzigi,ninniler,rahatlatan muzikler ve diger muziklerle doldu .Hepsini caresizce deniyorum .Yok uyumuyor .Arkadasimin kolik bebegi vardi .Bu vucudunu saran kundak gibi hamaklardan kullaniyordu .Bize verdi .Gece ona koyduk iyice cildirdi .Sallanmayi sevmez mi bi bebek yaa ne ilginç.
Ne guzel sana terapi gibi oluyordur dinlenmek .Insan kendine zaman ayirabilince mutlu oluyor.

Bize yenidogan doktoru kollarını tutup gögsüne doğru bastırıp o şekilde bekleyince sakinleşeceğini, anne karnında gibi biraz sıkışık hissetmenin iyi geldiğini söylemişti. Bir de bunu yaparken anne gergin olunca filan işe yaramıyor. tabi insanın elinde değil ama çok sevecen yaklaşınca biçok kez sakinleşiyor. Aynı mantıkla kundak düşünebilirsin. Kolları tutan bacakları serbest bırakan kundaklar var.

Annelerin de psikoljisi o kadar degisken ki suan safak sayiyorum 3 aya

Bende böyle sakinleştiriyorum canım işe yarıyor. Eşim hayret ediyor ben yapamıyorum diyor iyide o korkuyor sıkı sıkı sarmıyor ondan heralde :)

Günaydın kızlar.
Dün en kötü günlerimizden biriydi sanırım Gündüz saatlerce ağladı,akşam,gece aynı şekilde. Aile hekimine gittim akşam üstü dayanamadım. Hem belki bebek arabasınıda sakinleşir dedim hem belki bişeyi vardır dedim. Arabadada ağladı. Bi elimde bebek bi elimde araba gittim geldim. Doktor ve ebemiz çok iyi bu şehirde ailelerimizin olmadığınıda biliyorlar o yüzden en ufak şeyi bile danışabiliyorum. Orda başladım ağlamaya. Ebemiz beni doktora götürdü. Kızımın karnına vs baktı bişeyi yok. Sonra 40 dk benimle konuşup sakinleştirmeye çalıştı doktor. Depresyona girmek üzeresin dedi. Resmen doktora ve ebeye içimi döktüm :) doktorunda küçük kızı var oda kolikmiş onu anlattı nasıl sakinleştirdiğini neler çektiğini. Bırak ağlasın, ağlaması kötü değil sen naparsan yap susmuycak sadece daha az ağlayabilir dedi. O arada ebede kızımı uyuttu. Hatta o kadar samimi bi sohbetti ki doktor bunalınca gel kendini kapatma konuşuruz bile dedi
Biz ordan çıkınca kızım yine uyandı yine elimle bebek diğer elimde araba eve geldim. Ağlama krizleri devam etti ama enteresan olarak ben orda ağlayınca rahatlamıştım ve daha sakindim.

Sabahta alt kattaki arkadaşım mesaj atmış uyanıkmısın diye. Evet dedim krep yapmış onu getirdi. Baktı kızım ağlamıyor kucakladı gel aşağıya kahvaltı yap diye. Hiiiç hayır demedim indim aşağıya sıcak çay hazır kahvaltı ohhh. Kızımda ağlamadı o sırada arkadaşımın kucağında durdu. 1 saat durdum çıktım. Şimdi emdi uyuyor kızım dünden yorgun savaşcı dün o kadar yoruldu ki bugün ağlamaya hali bile yok gibi duruyor

Bugün kalça ultrasonu var. Korkuyorum çok ağlarsa naparım diye. Umarım sakin bi gün olur yoksa çok yoruluyorum dayanamıyorum tükenmiş hissediyorum.

Kızlar niye demiyorsunuz haftaya tatil diye ben de haftaya doktora götürürüm diyordum :) uykusuzluktan kafa gitmiş bayrama daha çok var sanıyorum :) kızlar ben kafa şekli için gitcektim özellikle kafasınin arkasi hala uzun , sanki ilk çocuğumda bu zamana kadar şekillenmişti ya da ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum bunda hala uzun artı yüzü yukarı yatırmak istiyorum yuvarlaklaşsin diye ama hiç sevmiyor acaba rahatsız mı ediyor arkası sizin bebeklerde şekillendi mi kafaları , bu arada bebeğim 43 günlük

Benim durum daha beter. Ben emziriyorum sadece, ve kilo alışı normal. arada da sağıyorum. Öz be öz annem gelip sağdığım süte bakıp bakıp senin sütün az diyor. Göğüslerime bakıp sarkacaklar diyor. Bir de bebek bakıcılığı sertifikası olan, 3 çocuk yetiştirmiş bilinçli kadın sözde.

Hala ama hala uyanik artik tukendim sendelemeye basladim .

Elektrikli baby plus e bebekten canim .
Canım yatakta yanına yatırarak emzirmeyi denedin mi? bende işe yaradı. Yerine bırakınca ağlıyordu, yanıma yatırdım, emzirdim uyudu. Hatta benim de içim geçmiş biraz.

58 günlüğüz bu kafa şekil olayına çok dikkat ettim ilk gün yuvarlaktı hala oyle şeklini koruduk tam ideal halde seninde dikkat etman gerek hala yumuşakken ben sürekli aynı pozisyonda uyumasına izin vermedim başını çevirip durdum üç tarafa bi tavana bakıyodu bi sağa bi sola

Canım dr sordunmu ? Bana gece kaldırma 6 saate kadar uyuyabilir , aç olsa kalkar dedi aç kalsın istemiyorsun biliyorum bende o yüzden gece mamayla besleyip uyutuyorum .

Bizde gece uykusunu keşfetmeye başladı bebiş.ama gece 3 te süte uyanıyor sabah 5 ve 7 dede tabi ben 5 seansında artık yatağa alıyorum üçümüz mışıl mışıl uyuyoruz inş yatağımıza alışmaz yinede dinlenebilmek in arada deneyin derim tabi uykunuza güveniyosanız şayet benim çok hafiftir uykum ve nasil oluyosa ne şekil uyursam o şekil uyanırım hiç kıpırdamadığımı keşfettim ama yinede yatağın büyük tarafını ona bırakıp uzaklaşıyorum ne olur ne olmaz

Evet canim Allah yardimcimiz olsun

Amin canim amin

Mesela 5 te kalkti sabah demi aksam 9 10 a kadar maksimum 2 saat uyuyor. Gece de 2 3 saat .Yani koca 24 saatlik gunde 4 saat falan uyuyor.Simdi de kucagimda belki uyur 5 gibi tekrar kalkar.

Canım normalde bebekler banyo yapınca rahat uyurlar ama sizde işe yaramıyor mu? Çünkü bu dönemde 16 saat falan uyuması gerekiyor toplam.

Dün çok yorucu bir gündü hastane dönüşü öğlen 3’ten gece 11 ‘ e kadar kızımı uyutmaya çalıştım kısa-kısa uyudu hep en son gece pes etti yorgun düştü uyudu bugünde dünün yorgunluğu var hala beslenip uyuyor inşallah sakin bir gün olur kızlar hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…