- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.621
Bu gobekten kurtulmak istiyorumEvet ma şuan çok imrendim 3 ay dolsun bende başlicam 3 aydan önce zayıflamaya çalışmayın diyolar emziren annelere
Aynen kabullenmek lazım öyle daha kolay oluyor ama bir de ağlama başlıyor o zaman çileden çıkıyor insanCanım bi günde gündüz uyutmaya çalışmayıp, akışına bıraksan, yalnızca memede uyuduğuyla kalsa, kalan zamanlarda pış pış, gezdirme, konuşma, etkinlik vs yapsan, sadece gece uyutmaya çalışmayı denesen olmaz mı?
Ben pes ettim artık gündüz uyutmaya uğraşmıyorum, doyduktan sonra bi süre kendi kendine oyalanıyor zaten, sonra pış pış, yüzüne bakıp konuşma, masaj, kol ayak hareketleri, alt değiştirme, müzik dinleme oynama vs. Vakit geçiriyoruz. Gece de odamıza geçip uyku rutini işte alt değiltirme, üstünü değiştirme, besleme, yarım kundak, ve uyutma şeklinde yapınca 6 saat kesintisiz uyuyor, seninki kadarken de 4er saat kesintisiz uyuyordu.
Gündüz uyutmaya çalışıp başarılı olamayınca ister istemez bizde geriliyoruz, bebekte. Uyumuyo işte bu seri kabul etmek lazım :)
Aynen kabullenmek lazım öyle daha kolay oluyor ama bir de ağlama başlıyor o zaman çileden çıkıyor insan
Sadece göbek mi ya çatlaklar nolacak bikini moduna dönebilsek ah..şimdi kıyafet alırken 40 beden almak zorunda kalıyorum bütün 38 bedenleri dağıtmak zorunda kaldımBu gobekten kurtulmak istiyorum
Nasıl bir şey canım foto ata bilir misin
Onu da denedim bazen gece ise yariyor ama gunduz asla.
Benimki 24 saatte 21 saat uyanik kalmis gecen gun .8 saat uyusa sukretcem .Bugun 5.gun problem ortaya cikali hala gecmedi hala çözümsüz.
Acaba atak haftasını mi atlattınız ki yaa insallah geçmiştir. Biz de normale dönsek. Gece 12 den 5 e kadar uyanikti .Bir ara kisa uyudu .Az once zorla uyuttum emerken ve 45 dk sürdü. O 45 dk da karnimi mi doyurayim aksama yemek mi yapayim kisisel ihtiyaçlarımi mi gidereyim yoksa biberon temizleyip camasirlarini mi katlayım. Tabii ki yetismedi .Sadece biberon temizledim ocaga yemek koydum Banyo yaptirmistim ortalığı topladım tık uyandi .
Çatlak Doğumdan önce yoktu ama şimdi var kırmızı kırmızı kalçamda. Pantolonlarımın beli olmuyır ve ayaklarım da büyümüş sanırım ayakkabılarım da olmuyorSadece göbek mi ya çatlaklar nolacak bikini moduna dönebilsek ah..şimdi kıyafet alırken 40 beden almak zorunda kalıyorum bütün 38 bedenleri dağıtmak zorunda kaldım
Neyseki bir yardımcı buldum ocak ayında başlayacak bende işe döneceğim sonrasında kadına yardım etmek için k.v. gündüz gelecek. K.p. bizim yazlığa gitti o yüzden k.v. bizde kalıyor evinde yalnız kalamıyor zaten bebekler bahane.İkiz emziriyosun daha ne olsun, ne kadar anlayışsızlar yahu. Acaba sen kv olmadan daha rahat mı edersin? Çok zor biliyorum ama demoralize ediyor seniBenim kv yok eşimin ablası daha bebekleri görmeye bile gelmedi. Sinir oldum biraz ama böyle şeyleri okudukça aman uzak olmaları daha iyi diyorum.
Risk burnunu kapatması değil mi bende çok dikkat ediyorum yatırırken ama yaşlılar hep birşey olmaz diyor laf anlatamıyorum o yüzden ben yasakladım şimdilik yüz üstü yatırmıyorum.Ani bebek ölümleri ile alakalı önermiyorlar ama mecburen yatırıyorum anında uyanıyor ve çok huzursuz oluyor. Ben de sürekli izliyorum uyurken. Korkuyorum bir taraftan da ama yüzüstü uyurken hem gazını çıkarıyor hem de kolay uyuyor malesef.
Çatlak konusunu hiç açma istersenSadece göbek mi ya çatlaklar nolacak bikini moduna dönebilsek ah..şimdi kıyafet alırken 40 beden almak zorunda kalıyorum bütün 38 bedenleri dağıtmak zorunda kaldım
Kızlar size umut olsun diye yazıyorum benim bebe tam bir canavardı susmadan agliyordu doğduğu günden beri kan kusturdu resmen. Gece gündüz zıplayarak geziyorduk. Ama şimdi biraz duruldu bazen uykulari 2-3 saat oluyor gece 5 saat uyudu bir keresinde. Etrafı görüyor konuşuyor oyuncaklardan anlıyor artık oyu halisi alicam. Günde üç dört kere yarım saat kendi kendine oyalanabiliyor. Geceyi biliyor gibi şimdilik gece 1 gibi uyuyup sabah 7-8 gibi tam uyanıyor. Altını açınca çırpına çırpına gaz çıkarıyor yavaş yavaş öğrenecek inşallah. Uyutmak için dizlerime alıp sallayinca bazen ee yapıyor benle. Eee yapmanın uyku olduğunu biliyor. Çileden çıktığım çok oluyor tabii bazen hiç uyumuyor zaten kolik saatlernde kivranirak ağlıyor hala ama bu kadarı bile benim için o kadar sevindirici ki hiç geçmeyecek sanıyordum. Büyüdükçe daha kolaylaşıyor her sey
Ohh ne güzel kaç günlük oldunz cnm sizKızlar size umut olsun diye yazıyorum benim bebe tam bir canavardı susmadan agliyordu doğduğu günden beri kan kusturdu resmen. Gece gündüz zıplayarak geziyorduk. Ama şimdi biraz duruldu bazen uykulari 2-3 saat oluyor gece 5 saat uyudu bir keresinde. Etrafı görüyor konuşuyor oyuncaklardan anlıyor artık oyu halisi alicam. Günde üç dört kere yarım saat kendi kendine oyalanabiliyor. Geceyi biliyor gibi şimdilik gece 1 gibi uyuyup sabah 7-8 gibi tam uyanıyor. Altını açınca çırpına çırpına gaz çıkarıyor yavaş yavaş öğrenecek inşallah. Uyutmak için dizlerime alıp sallayinca bazen ee yapıyor benle. Eee yapmanın uyku olduğunu biliyor. Çileden çıktığım çok oluyor tabii bazen hiç uyumuyor zaten kolik saatlernde kivranirak ağlıyor hala ama bu kadarı bile benim için o kadar sevindirici ki hiç geçmeyecek sanıyordum. Büyüdükçe daha kolaylaşıyor her sey
63 gün oldu hala cokkk zorlaniyoeum ama durdurulamaz ağlamaları azaldı bir miktar uyumaya ve iletişime başladı. Umutlaniyor insan böyle görünce.Ohh ne güzel kaç günlük oldunz cnm siz
Çok şükür darısı başımıza inşallah63 gün oldu hala cokkk zorlaniyoeum ama durdurulamaz ağlamaları azaldı bir miktar uyumaya ve iletişime başladı. Umutlaniyor insan böyle görünce.
Gördüm canım ama o benimkine uygun değil benimkinin düz olması gereken o kısım çıkıntılı zaten tepeden aşağı enseye doğru inerken o bölge var ya bak orası 3 parmak eninde çıkıntı var o yüzü yukarı yatmasına izin vermiyor sanırımDüz kafa yastığı adı canım bende aldım arada yatırıyorum
Neyseki bir yardımcı buldum ocak ayında başlayacak bende işe döneceğim sonrasında kadına yardım etmek için k.v. gündüz gelecek. K.p. bizim yazlığa gitti o yüzden k.v. bizde kalıyor evinde yalnız kalamıyor zaten bebekler bahane.
Ben öyle k.v. falan takmam zaten takacak olsam sütüm kesilirdi ama benim taraf pek gelenekçi değil annem kendi aleminde yani biraz yalnızım o yüzden eşimin tarafta dedikodu yapan yapıyor.
Şimdi 2. kalça ultrasonuna göztepe ssk ya geldik birazdan gireceğiz. Ilk çekimde bebislerden biri için sınırda demişlerdi ve çift bez yapıyorduk inşallah düzelmiştir.
Günaydın kızlar.
Dün en kötü günlerimizden biriydi sanırımGündüz saatlerce ağladı,akşam,gece aynı şekilde. Aile hekimine gittim akşam üstü dayanamadım. Hem belki bebek arabasınıda sakinleşir dedim hem belki bişeyi vardır dedim. Arabadada ağladı. Bi elimde bebek bi elimde araba gittim geldim. Doktor ve ebemiz çok iyi bu şehirde ailelerimizin olmadığınıda biliyorlar o yüzden en ufak şeyi bile danışabiliyorum. Orda başladım ağlamaya. Ebemiz beni doktora götürdü. Kızımın karnına vs baktı bişeyi yok. Sonra 40 dk benimle konuşup sakinleştirmeye çalıştı doktor. Depresyona girmek üzeresin dedi. Resmen doktora ve ebeye içimi döktüm :) doktorunda küçük kızı var oda kolikmiş onu anlattı nasıl sakinleştirdiğini neler çektiğini. Bırak ağlasın, ağlaması kötü değil sen naparsan yap susmuycak sadece daha az ağlayabilir dedi. O arada ebede kızımı uyuttu. Hatta o kadar samimi bi sohbetti ki doktor bunalınca gel kendini kapatma konuşuruz bile dedi
Biz ordan çıkınca kızım yine uyandı yine elimle bebek diğer elimde araba eve geldim. Ağlama krizleri devam etti ama enteresan olarak ben orda ağlayınca rahatlamıştım ve daha sakindim.
Sabahta alt kattaki arkadaşım mesaj atmış uyanıkmısın diye. Evet dedim krep yapmış onu getirdi. Baktı kızım ağlamıyor kucakladı gel aşağıya kahvaltı yap diye. Hiiiç hayır demedim indim aşağıya sıcak çay hazır kahvaltı ohhh. Kızımda ağlamadı o sırada arkadaşımın kucağında durdu. 1 saat durdum çıktım. Şimdi emdi uyuyor kızım dünden yorgun savaşcı dün o kadar yoruldu ki bugün ağlamaya hali bile yok gibi duruyor
Bugün kalça ultrasonu var. Korkuyorum çok ağlarsa naparım diye. Umarım sakin bi gün olur yoksa çok yoruluyorum dayanamıyorum tükenmiş hissediyorum.
Kızlar niye demiyorsunuz haftaya tatil diye ben de haftaya doktora götürürüm diyordum :) uykusuzluktan kafa gitmiş bayrama daha çok var sanıyorum :) kızlar ben kafa şekli için gitcektim özellikle kafasınin arkasi hala uzun , sanki ilk çocuğumda bu zamana kadar şekillenmişti ya da ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum bunda hala uzun artı yüzü yukarı yatırmak istiyorum yuvarlaklaşsin diye ama hiç sevmiyor acaba rahatsız mı ediyor arkası sizin bebeklerde şekillendi mi kafaları , bu arada bebeğim 43 günlük
Aslında derdim saatlerce uyumasi degil .Uyumazken 10 dk da olsa kucagim disinda bi yerde dursa ben de wc ye gitsem karnimi doyursam yetecek .Ama hep kucakta olacak ve uyumadigi icin huzursuz .Once sadece dinliyor sonra esnemekten yorulup aglamaya basliyor .Aglayinca susmak bilmiyor .Bu sorunsuz donemde de zaten az uyuyordu ama babyneste koyup muzik açınca ben odayi toplarken 10 dk aglamadan duruyordu .Canım bi günde gündüz uyutmaya çalışmayıp, akışına bıraksan, yalnızca memede uyuduğuyla kalsa, kalan zamanlarda pış pış, gezdirme, konuşma, etkinlik vs yapsan, sadece gece uyutmaya çalışmayı denesen olmaz mı?
Ben pes ettim artık gündüz uyutmaya uğraşmıyorum, doyduktan sonra bi süre kendi kendine oyalanıyor zaten, sonra pış pış, yüzüne bakıp konuşma, masaj, kol ayak hareketleri, alt değiştirme, müzik dinleme oynama vs. Vakit geçiriyoruz. Gece de odamıza geçip uyku rutini işte alt değiltirme, üstünü değiştirme, besleme, yarım kundak, ve uyutma şeklinde yapınca 6 saat kesintisiz uyuyor, seninki kadarken de 4er saat kesintisiz uyuyordu.
Gündüz uyutmaya çalışıp başarılı olamayınca ister istemez bizde geriliyoruz, bebekte. Uyumuyo işte bu seri kabul etmek lazım :)
Yaa gecmis olsun canim .Mama veriyor muydun ki niye oldu acaba ?Benimkinin sorununu buldum ben canım sorun şu “sindirim sistemi bozukluğu “ 1 hafta 10 gündür kakamızı 2 günde 1 ve köpük şeklinde tek seferde yapıyoruz 3 tane bezi dolduruyoruz ishal gibi ama yaptıgı zaman rahatlıyor ve 1 saate kalmaz uyuyo bugün dr aradım dün anlattım sindirim sistemi bozukluğu var dedi bayrama kadar takip et düzelmezse gel dedi bende “”bio gia”” almaya karar verdim bayram geçene kadar onu kullanıcam geçecekmi bakalım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?