- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.181
Bence birkac tane getirt direkt satın alalım ben talibim meselaBurda satisi var mi acaba .Dene de canim .Ise yararsa ben de getirteyim kv Almanya turunda :))
Sever insallah tosuncuk. Herkesin sevme sekli farkli .Eger alerji olmuyorsa öpebilirsin .Ama mahrem bölgelerinden öpülmemesi taraftariyim .Bebeklerin akli ermeye baslayinca mahremiyet egitimi verecegiz .Eger anne baba dudaktan falan öpüyorsa cocugun zihninde ciddi bir karmasaya yol acar. Bana kalsa ben de en cok yanaktan operim ama bebegim biraz hassas .Esim yuzunden öptüğü zaman yüzü sivilce doluyor.Kafasindan öpüyordu alnina dogru yayildi sivilce .O yuzden sadece elinden öpüyoruz. Su an yuzu arazi gibi bayramda öpme dedigimiz halde öpen dusuncesiz akrabalar yuzunden
Ben baslasam ben de kullanamayacaktim buyuk ihtimal.
Bende de var bu krem, bir kez kullandım etkili gibi. Bize de çok övdüler. Fakat Türkiyede yok, Almanyadan almıştık.Gaz için bu kremi dedı Bı akraba ıkı gun önce mucize gibi dedı elinde kalmış akşam eşim getirecek bakalım denıycem işe yarıyor mu
Doktor bize 38 ve üstü yüksek ateş sayılır dedi.Bugün aşılarımızı olduk kızlar kızım çok ağladı ama sonra emzirmeye giderken kucağımda uyudu kaldı. Tabi 15 dk falan anca uyudu o arada eve geldim. Inşallah ateş falan yapmaz çok korkuyorum şimdiden alnına vücuduna bakıp duruyorum. Ateş kaç olursa şurup vermeliyim?
Makinenin ayarları ile ilgili olabilir mi acaba? Bende lansinoh elektrikli var mesela. Ayarını biraz sertleştirebildiğimi ( +- işaretleri ile) daha bugun farkettimCanım gece 1 lt içiyorum sabaha kadar lıkır lıkır gidiyor sıcakta terlemiş oluyorum zaten kalkınca. Gündüzde en az 3 lt içiyorum. Bazen zorla içiyorum sırf süt olsun diye ağzıma tatlı bişey atıyorum. Şişeyle içince bi içişte yarım litre kesin gidiyor bardakla içemiyorum o kadar. Bira mayası tableti aldım canım ilk günler işe yarıyor gibiydi ama kızım pek emmedigi için sanırım devamı gelmedi. Sağıyorum ama sağımda benim sütüm az çıkıyor nedense. Emdikten sonra 20-30 cc anca çıkıyor bazen dahada az. Belki süt o kadardır. Ama sağımdan sonra elimle sıktığımda da süt geliyor anlamadım. Kesilmesin yudumda olsa kardır diye sağıyorum. Sürekli sağamıyorum kızım uyurken yada eşim varken oluyor günde 3-4 kere anca bazen daha az sağabiliyorum onuda mama yerine veriyorum.
Canı acıyormuymuş o işlemdeStresli bir doktor macerasının ardından şükür evdeyiz
Dil bağımız vardı onu kestirdik 5 dklık bi işlem ama hiç bu kadar ağlamamıştı kuzum bende dayanamadım ağladım şimdi rahatça emdi gülücükler le uyuyor şükür
Kendin kaliteli besleniyor musun acaba canım? Bir de emzirme sıklığı ve süresi etkiler tabi. Bizim doktor günde 8 kez emzir demişti ilk bir ay. Bildiğim kadarıyla da 15-20 dakika yetiyor her emzirmede. Tek memeden olması daha verimli oluyor, ön süt, orta süt ve son sütü alabilmesi için. Ben süt yapar dedikleri için tahin-pekmez yiyorum az birşey her gün. onun dışında süt ve süt ürünleri almak önemli. Şu ana dek çok şükür iyi kilo aldı bizimki, bu dediklerime dikkat ettim.Kızlar bebeğim 1 ayini doldurdu 2800 kilo doğmuştu bir ayda sadece 200 gr almis sutum de var ne yapacam bilmiyorum
Ben de Ankara'dayım. 40ı çıkınca Bolu Abant hayalim var yakın olduğu için ama bakalım nolacak... Şimdiye kadar hep deniz tatili yapardık ama bu yıl imkansız.Çok geçmiş olsun umarım bundan sonraki tatilleriniz çok daha keyifli geçer ki bebek büyüdükçe öyle olacağını düşünüyorum, gittiğiniz yer ne kadarlık mesafedeydi, ben tatile girmeyi çok istedim ama yola dayanabilir mi diye emin olmadım ankara'dan tatil yerleri 6-8 saatlik uzaklıkta çünkü
Ben anason-kimyon çayı vermiştim ama ise yaramamisti. Bugün de doktor rezene verebilirsin dediKizlar benimki bugun 4 ten beri uyanik .Gazini cikaramadi .Masaj yapiyorum omzumda, dizimde,yuz ustu deniyorum. Cikiyor ama bitmedi .Agliyor da agliyor .Cirpindigi icin havlu da koyamiyorum karnina .Baska ne yapabilirim?
Bugun doktor dedi ki büyüme atağı oldugunda iştahı veya uykusu çok artar, onu takip eden günlerde ise azalabilir( yeter artık bu kadar büyüdüğüm şeklindeMemeden hiç almadım cnm, her mızmızlandığında meme verdim. Akşama doğru süt gelmeyip kendini memeden attığında mama veriyorum. Gece uyurken de mama veriyorum.
Ama benim oğluma 2 gündür bişeyler oldu iştahı az gibi. Hiç mama diye ağlamıyor, 2 gündür mama vermiyorum.
Benim oğlum gece 6-7 saat uyuyor. Bende gece bir kere kalkıp süt sağıyorum 80-90 cc süt çıkıyor.( sütüm azaldı, yorgunluk beni mahfetti, eskiden 120 çıkıyordu) Ertesi gün akşam da o sütü veriyorum ve bu şekilde mama vermiyorum 2 gündür.
Ama şöylede bir sıkıntı var ki oğlum 5 günde hiç kilo almamış, bugün tartıldı
Yani bi şeyler hala yanlış gidiyor
1 tane getirirse şükürBence birkac tane getirt direkt satın alalım ben talibim mesela
Ptesi sorayim ben de .O kadar soru birikti ki.Sivilce opmeden kaynaklanmasa bile bastıra bastira optukleri icin salyalari akıyor. Sanirsin 4 aylik da dis salyasi.Canım benim de babam geldiğinde öptü yanaklar pıtır pıtır sivilce oldu diyordum ki doktor bugun öyle olmadığını, bunun bebeklerde yaygın olan atipik dermatit oldugunu söyledi, ona göre cilt bakımı yapılacak. seninkinde de öyle birşey olabilir.
Anason muBen anason-kimyon çayı vermiştim ama ise yaramamisti. Bugün de doktor rezene verebilirsin dedi
Gazı olunca anlıyorum canım memeyi almak istiyor ama alınca çıkarıyor geri. Hızlı hızlı hareketler yapıp ağlıyor. Omzuma alıyorum geğirip çıkarıyor gazını. Ama bu seferki farklı. Çünkü memeyi çıkarmıyor ağzından geriye doğru inatla çekiştiriyor. Sinirlenmeye başlıyor ağlıyor sonra da. Annem de aç çocuk doymuyor sütünle diyor mama verelim diyor. Verdim 45lik gene mızmızlıyor doymadı diyor. Nasıl anlarım ki doyduğunu? İçmez mi fazla olursa? Bebek ne verirsen içer fazlasını kusar diye biliyorum. Yanlış mı acaba?? Doyunca bırakıyor mu biberonu ??
Evet fazla bu miktar 30 CC düş bunlardan çok aglamiyorlarsaMerhaba kızlar 43 günlük ikizlerim var 4300 kilo olan bebeğim 3 saatte 120 cc içiyor 3600 kilo olan bebeğim 3 saatte 90 cc içiyor arada bitiremediklerinde zorlamadan alıyorum çokmu fazla acaba bana fazla geldi ama herkes başka birşey diyor
canım acımıyormuş eve gelince bişey kalmadı zaten anestezi yapılmıyor makasla hemen kesiyorlarCanı acıyormuymuş o işlemdeanestezi filan yapılıyor mu? Bizimkinde de var dil bağı...
Oyun halısı ve beşiğine dönence aldım canim. Mesela bugün doktor kontrolü vardı eve dönerken ağlamaya başladı kıyamet kopuyodu eve girdik hemen beşiğine koyup dönencesi çalıştırdım. Yemeğimi yiyene kadar donenceyle konuştu durdu. Oyun halısı da aynı şekilde en azından banyoları yıkayana kadar oyaliyor çocuğu. Sonra arabada ağlıyordu şimdi pusetinin sapına ses çıkaran renkli cingiragini taktım. Biraz onu izleyip susmaya başladı. Böyle çözümler üretiyoruz1 tane getirirse şükür
Ptesi sorayim ben de .O kadar soru birikti ki.Sivilce opmeden kaynaklanmasa bile bastıra bastira optukleri icin salyalari akıyor. Sanirsin 4 aylik da dis salyasi.
Anason mu
Anason ise yaramadiysa daha bisey demiyorum .Ne inatcilar yaa.Sabahtan beri (sabah 5) sadece yarim saat + yarim saat uyudu .
Oglen kanguruya takip ekmege recel sürüp yedim .Balkona cikardim cok rüzgârliydi iyice gazlancak diye hemen girdim .
Bizde aşı olduk verem aşısı 37.5 in üstü olursa önce ılık suyla düşürmeyr çalış canım geçmezse ateş düşürücü ve kaç aşı yapıldıBugün aşılarımızı olduk kızlar kızım çok ağladı ama sonra emzirmeye giderken kucağımda uyudu kaldı. Tabi 15 dk falan anca uyudu o arada eve geldim. Inşallah ateş falan yapmaz çok korkuyorum şimdiden alnına vücuduna bakıp duruyorum. Ateş kaç olursa şurup vermeliyim?
Benimki de 2.ayi bitirsin de ben de alcam oyun halisi falan .Saskin daha yeni yeni seslenen kisiye yönelip bakiyor.Sesler cok ilgisini cekmiyor henüz .Sadece mutfakta aspiratör sesini seviyor 5 dk duruyor .Oyun halısı ve beşiğine dönence aldım canim. Mesela bugün doktor kontrolü vardı eve dönerken ağlamaya başladı kıyamet kopuyodu eve girdik hemen beşiğine koyup dönencesi çalıştırdım. Yemeğimi yiyene kadar donenceyle konuştu durdu. Oyun halısı da aynı şekilde en azından banyoları yıkayana kadar oyaliyor çocuğu. Sonra arabada ağlıyordu şimdi pusetinin sapına ses çıkaran renkli cingiragini taktım. Biraz onu izleyip susmaya başladı. Böyle çözümler üretiyoruz
Kızlar sabah 7 den beri bizim kiz uyumuyor uyutuyorum 10 dk sonra kalkıyor tüm gün böyle geçti. Normalde hergun öğlen 12 den akşam 4 yada 5 e kadar uyur ama bugün hiç uyumadı umarim gecede böyle yapmaz.
Ayni durumdayim cnm bugun hep yatarak emzirdim bazende almiyor memeyi sinirleniyor sakinlestiriyorum oyle veriyorum ama fazla emmiyor bir bakiyorum elini yaliyor buda yeni cikti el yalamasi yedirdi bana kafayi bugun resmen birde aksam ustu olunca aglama krizleri geciriyor. Allah yardimcimiz olsun.
Benimki de sabah 5 ten beri toplam 1 saat uyudu.O kadar yoruldum ki .Tansiyonum düştü.Artik yatarak falan emziriyorum. Esimin gelmesine dakikalar kaldi ama sabrim tukendi aglamak uzereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?