2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Zor bir gecenin arasından gunaydin.
Aksam cok bunaldim.Yorgunlugum yetmezmis gibi bir de ustune esimle tartistim .Daha dogrusu tartismaya bile gücüm yoktu o kendi kendine bagirdi cagirdi .O kadar kirildim ki aglamaktan gozlerim sisti .Gece de bebege hic yardim etmedi .Oglumla sabahladik .Bugün bizi zor bir gun daha bekliyor.Ilceden ninesiyle dedesi gelcek esimin.Ustune esimin kardeşleri.Hem de yemekli !Hatta yatili bile olabilir
Mutfak ve oda berbat durumda .Ama is yetistircem diye ne kendimi ne bebeğimi strese sokacagim .Zira bebegimden kiymetli degil .
Biraz düşünceleri varsa yemegi yaparlar yatiya da kalmadan giderler.Ben tum gunu recel ekmekle geciriyorum onlara nasil yemek yapayim .

Cocuklu hayata alışmak senin içinde eşin içinde zor bıde sanırım babalar o dokuz ayda ne olduğnu tam anlamıyorlar bebek doğduğunda şok oluyorlar sankı. Bizdede oyle olmuşdu cunki ilk kizimda.
Misafir konusundada cok haklısın ne kendini ne bebeğnı strese sok ama eşinle bu konuda yine bir tartışma yaşamıyasın sonucda onun akrabası. Onlara karsı saygısızlık yapdığnı düşüne bilir.

Sana bir yolda ben diyiyim o zaman. Ben bukuk kızımda boyle yapıyordum mecbur.
Kaynanmış suyu temız bir kaba koyup soğutuyordum. Bide kapkaynar su hazır beklıyordu.
60cc hazırlamak isdediğimde.
20-25 kaynar koyup mamayı dokup karışdırıyordum sonra 35-40 da kaynatılmış soğumuş sudan dokuyordum karışdırıp bebeğe veriyordum.

Çok enteresan insanlar. Ben babamı kardeşimi bile uzun tutmuyorum. Bebekli insana gelecek olan yardıma gelsin bir zahmet, eğlenceye değil.

Kızlar bir instagram hesabından yaptıkları duyuruya göre kur artışı yüzünden pazartesi itibariyle bebek ürünlerine çok zam gelecekmiş, yüzden alacaklarınızı bugun yarın alın diyorlar. Ne kadar doğru bilemem ama bu ekonomik koşullarda her şey beklenir.

Uykusuzlar kervanına ben de katıldım bu gece. 1- 2:30 arası önce bebiş için uyandım sonra uykum kaçtığı için ayık kaldım. Sonra 4te uyandım. Babası sözde yardıma geldi, tartıştık, ben ağladım, bebeği emzirdim falan o gitti uyudu. O saatten beri ayaktayım, yavrucum da etkilendi heralde daha biraz önce uyudu. Bi de süt - uyku - moral ilişkisinden emin oldum iyice, resmen bir gecede sütüm çekildi... Zaten bir minikle ilgilenmek yeterince zor, şu yetişkinler bari yük olmasa

Seninki keyifci olcak anlasildi :)
Canim bebegim 5 dk bile durmuyor surekli kucağımda. Wc ye bile gidemiyorum .Kendimize bile yemek yapamiyorum ki .Esim de görüyor bunlari .Her aksam 8 9 da bebegi uyutabilirsek yemek yiyip hemen yatiyorum ben de .Esim mutfagi odayi toplayip yatiyor .Ama dun tartıştığımız icin sagolsun bugun oturma odasinda yattigi cekyati bile toplamadan gitmiş.
Gece atesimiz cikti en yakin hastsnrye gittik

Kanimizda enfeksiyon ve kan degerler8jde dusukluk cikti.
Yatircaklar ama baska sorunlarids oldugu icin takipli olduğumuz yere gittik...
Sabaha ksdar burdsyis.

Cok yoruldum...
Dua edin lutfen...
Canim Allah sifa versin .Güzel haberlerini bekliyoruz pasanin.
Çok enteresan insanlar. Ben babamı kardeşimi bile uzun tutmuyorum. Bebekli insana gelecek olan yardıma gelsin bir zahmet, eğlenceye değil.
Evet maalesef oyle insanlar.
Sen de kötü bir gece gecirmissin .Keske bizi ve bebeklerimizi ,sütü dusunseler de uzmeseler.Onca stres yetmiyor gibi bir de bunlarin kahrını cekiyoruz.

Bebeği iki aylık olan anneler gün içinde ne kadar sıklıkla kaç kez emziriyorsunuz, ilk aydaki gibi çok sık mı olmalı
Biz 3 aylık olduk 2 gün önce dr kontrolümüz vardı. Dr 2.5 en çok 3 saatte bir emzir dedi saha erken emerlerse süt az gelir dolması için 3 saat bekle dedi. Benimkiler daha erken acıkıyor çoğu zaman mecbur meme veriyorum yetmezse mama.

Bende oyleydım sanırım ilk cocuk dalıma oyle kucak bağımlısı oluyor. Ama eşim benim ne kadar yorulduğmu hiç görmuyordu. Her neyse.
Umarım bir an önce aranızdakı sorunu cozersınız.

Allah yardimcin olsun cnm eşinin tarafı gerçekten çok anlayışsizlar hiç düşünce namına birşey yok birde yatılı diyorsun gerçekten sınır oldum şuan.

Gece atesimiz cikti en yakin hastsnrye gittik

Kanimizda enfeksiyon ve kan degerler8jde dusukluk cikti.
Yatircaklar ama baska sorunlarids oldugu icin takipli olduğumuz yere gittik...
Sabaha ksdar burdsyis.

Cok yoruldum...
Dua edin lutfen...
Rabbim tez zamanda şifa versin cnm dualarimiz sizinle.

Kızlar ben ishal oldum sanırım üşütmeden oldu, çok terliyorum ve klima açıyordum çarptı sanırım. Acaba süte geçermi bide şuan sadece haşlanmış patates yiyebiliyorum ya sütüm giderse diye korku sardı beni iyice.

Benim oğlum da ellerini ağzına sokmaya başladı.mamadan önce emiyor beni. Hala aranıyor. Mamayı veriyorum. Bitince hala aranıyor ağlıyor. 60cc veriyorum 4kere. Ama az geliyor anlaşılan. Saat başı da memede zaten. Yoruldum inan ki. Ne uyku kaldı ne güç kuvvet...

Ertelemisler ay nasil sevindim yaa stresten keyfim kaçmıştı
Bende oyleydım sanırım ilk cocuk dalıma oyle kucak bağımlısı oluyor. Ama eşim benim ne kadar yorulduğmu hiç görmuyordu. Her neyse.
Umarım bir an önce aranızdakı sorunu cozersınız.

Allah yardimcin olsun cnm eşinin tarafı gerçekten çok anlayışsizlar hiç düşünce namına birşey yok birde yatılı diyorsun gerçekten sınır oldum şuan.

Kızlar baby&me bebek bezi kullanan var mı? Bez alcaktım uygun die sleepy almıştım en son ama bi baktım oda adet sayısını dusurmuş paketteki.en azından 3 numarası ole diğer numaraları bilmiorum.tanesi 40 kurustu 50 kurusa yaklasmıs.nese bide baby&me denesemmi diorum ama bi sizlere sorayım dedim önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…