- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.301
Ewt on onbeş dk sürüyor artık böyle olunca da ön süt son süt olayında kafam karışıyor son sütü almıyor mı acaba bilemiyorumYok canım etrafı keşfetmeye başladıkları için eskisi gibi meme bağımlısı değil oğlum ama yinede en ufak bi gerilmesinde ağlamasında hemen meme aranıyor. Ama keyifliyse ve sadece acıktığı için emiyorsa 10-15 dk bi memeyi bitirip kendini atıyor.
Seninki keyifci olcak anlasildi :)
Canim bebegim 5 dk bile durmuyor surekli kucağımda. Wc ye bile gidemiyorum .Kendimize bile yemek yapamiyorum ki .Esim de görüyor bunlari .Her aksam 8 9 da bebegi uyutabilirsek yemek yiyip hemen yatiyorum ben de .Esim mutfagi odayi toplayip yatiyor .Ama dun tartıştığımız icin sagolsun bugun oturma odasinda yattigi cekyati bile toplamadan gitmiş.
Canim Allah sifa versin .Güzel haberlerini bekliyoruz pasanin.
Evet maalesef oyle insanlar.
Sen de kötü bir gece gecirmissin .Keske bizi ve bebeklerimizi ,sütü dusunseler de uzmeseler.Onca stres yetmiyor gibi bir de bunlarin kahrını cekiyoruz.
E
Ewt on onbeş dk sürüyor artık böyle olunca da ön süt son süt olayında kafam karışıyor son sütü almıyor mı acaba bilemiyorum
Canım ğrimada kac beden kullanıyosunuz suan? 1 ve 2 beden bulunuyor cunku indirimli ama 3 beden pahalı oluyor mesela.sanırım baslangıc bedenlerinde indirim yapıolar ama ust bedenler pahalı gibi geldi bana.adet fiyatına bakıyorum prima 3 beden de adeti 0,64 tl gibi daha pahalıya hatta adeti 1 tl ve uzerine satan da var.Ben de gecen hafta uc gun oyleydim .Bebise gecmedi .Lokum da iyi geliyor deneyebilirsin .Gecmis olsun.
Arkadaşım kullanıyor cok memnun. Ben de alacaktim ama soyle bir durum var sadece magaza markasi oldugundan dolayi ulasmakta zorluk yasayabilirsin.Diger markalarda indirim takip etme şansın varken bu markada indirimler cok nadir oluyor ya da cok az .Mesela 2 hafta once ben Prima nin 148 lisini 20 tl daha ucuza aldim .
İyi yapmışlar vala. Misafir dediğin gibi karmaşaysa hiç cekılmezErtelemisler ay nasil sevindim yaa stresten keyfim kaçmıştı
Sağarken son sütünggeldiğini nasıl anlıyoruzBence alıyor, çene kasları güçlendiği için 15 dakikada tamamını alıyordur. Birde ben sağarken sütümü son süt 15 dakikadan bile önce geliyor ki bebek makinadan daha güçlü çekiyormuş.
Kızım 5 kilo bir aydır prima premium care 2 ye başladık daha rahat olduğunu fark ettim kalan 1 numaralar vardı karşılaştırma imkanım olduCanım ğrimada kac beden kullanıyosunuz suan? 1 ve 2 beden bulunuyor cunku indirimli ama 3 beden pahalı oluyor mesela.sanırım baslangıc bedenlerinde indirim yapıolar ama ust bedenler pahalı gibi geldi bana.adet fiyatına bakıyorum prima 3 beden de adeti 0,64 tl gibi daha pahalıya hatta adeti 1 tl ve uzerine satan da var.
Ayy benim kızım da hep tükürüklü ben de anlam veremiyordum:)Kizlar okuduğum makalede yeni bir bilgi ogrendim .Bebekler stresliyken daha cok tükürük salgiliyormus.Bu stresin sebebi tedirginlik ,guvende hissedememe ,gaz problemleri olabilirmis.
Ben kendi bebeğimde fark etmiştim gaz problemi varken agzi baloncuk dolu oluyor.
Çok geçmiş olsun cnm, yeni gördüm yazını inşallah kısa sürer iyileşirsinizSagolun kizlar
Oh miss, bana da dün ani misafir gelecekti son dakika ertelediler, başım ağrımaya başlamıştı hemen geçti :)Ertelemisler ay nasil sevindim yaa stresten keyfim kaçmıştı
Bazı avm lerin bebek bakım odası çok güzel temiz ferah oluyor, orada emzirirsin altını değiştirirsin belki bu sefer sever arabayı ve alışırSenin bebisle benimki keyfinden taviz vermiyor hic .Ben de bir kez kundak yaptim sinirden olan uykusu da kacti .Puseti de sevmiyor .Aksam üstü ilk kez gezmeye cikacagiz .Ben tedirginim .Bakalim nasil olacak kac saat/dk gezebileceğiz .Mama koycam cantaya ama benimki mamayi yese de emmeden susmuyor .Sakinlesmesi icin emmesi sart.Ve dakikada hazir olcak pasanin memesi .Avm de bizi rezil eder kesin .Cunku pusete bağlayınca ağlıyor çıkmak istiyor.
Bız bursa dayız cnm yakın inşallah kazasız belasız gider geliriz bebeği denize sokalım dıyo esim o konuda kararsızım suyun sıcaklığına gore karar veririz artık inşallah sizde kafanıza göre bir yer bulursunuzAnkara'dayız biz ,sekiz saat sürer sanırım yolculuğu düşünüyorum nasıl olur diye oralar da güzelmiş giden arkadaşlarım demişti, fiyatı da iyiymiş siz neredesiniz
Canım biz doktordan geldik şimdi, tükürük meselesini ve sürekli elini emmesini sordum. Oral dönemdelermiş elini emmesi çok normal aç olduğunu düşünme aynı sekilde sürekli senide emmek ister dedi. Tükürük olayına kızımın reflüsü var reflü belirtisi dedi gaviscon verdi mamasına sabah aksam birer poşet ekleyeceğim. Kusmasına rağmen kilo alımı normalmis anne sütü ve mama alıyor 5440 gr 60 cm olmuş cimcimeBenim oğlum da ellerini ağzına sokmaya başladı.mamadan önce emiyor beni. Hala aranıyor. Mamayı veriyorum. Bitince hala aranıyor ağlıyor. 60cc veriyorum 4kere. Ama az geliyor anlaşılan. Saat başı da memede zaten. Yoruldum inan ki. Ne uyku kaldı ne güç kuvvet...
Biz şuan ikinci aydayiz 78 günlük bebek. Genelde 90-120 CC içiyor. 3-4 saatte acikiyor. Kutunun üstünde de böyle yazıyor zaten gerçi ben bebeğin acikmasina göre hareket ediyorum da uyumlu yani2. ayda ne kadar mama veriyordun ve simdi ne kadar veriyorsun?
2.ayda 90 ve 120 ml mama fazla mi?
Sağarken son sütünggeldiğini nasıl anlıyoruz
Evet yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum .Bir de normalde her seyi beraber yaparken tartışınca yapmaması var.Ama ben tartistik yemek yemesin demiyorum...Misafirler de vazgecti şükür. Biraz rahatladim.Oglum da araliklarla 1 bucuk saat uyudu .Disarida da uyur insallah .Aksam banyo rutini olusturmustuk hic bir ise yaramadi .Genelde aglayip yorgunluktan uyuyor .Karanlik odaya gecip beyaz gurultu aciyorum ve konusmuyorum.Goz temasi kurmuyorum.Off valla ben sıkıldım okurken.aslında o misafiri toplanmamıs cekyatlı odada oturtcan ama insanın içi el vermiyo işte.gerci olede sen dagınık vs olursun.sorsan herkes bebegiyle tum evinide toplamıstır yemekde yapmıstır.insanlar anlayıs yerine bizde yasadık aynı seyleri ne var dio.sanki bunlar sadece senin gorevin eşler bize yardımcı olursa ne ala.ama o ev eşininde evi o bebek eşininde cocugu.bence yardım kelimesi bile yanlıs zaten ikinizin ortak sorumlulugu bunlar.bizler çalısırken ğara kazanırken eşimize yardımcı olmak için çalışmıyoruz.kendi işimiz sorumluluğumuz oldugu için çalısıyoruz.bilemiyorum içinden cıkılması güç konular malesef.ama bunları tartısmakda senin sıkıntına çözüm değil malesef suan biliyorum canım.benim bebeğimde gunduz cok cok zor uyuyo ama en azından gece uyuyo 2-3 saatlik periyotlarla.umarım sizinde bi duzeniniz oturur artık yavastan.aksam rutini denediniz mi bizde sanki işe yaradı gibi yavas yavas.
Su an 2 deyiz .Yaklasik 90 tane kaldi .Bir sonrakini 3 numara alcam .Sleepy ve Molfix hep sizdirdigi icin mecbur geri döndük.Canım ğrimada kac beden kullanıyosunuz suan? 1 ve 2 beden bulunuyor cunku indirimli ama 3 beden pahalı oluyor mesela.sanırım baslangıc bedenlerinde indirim yapıolar ama ust bedenler pahalı gibi geldi bana.adet fiyatına bakıyorum prima 3 beden de adeti 0,64 tl gibi daha pahalıya hatta adeti 1 tl ve uzerine satan da var.
Evet evet bas ağrısı yapiyor.Oh miss, bana da dün ani misafir gelecekti son dakika ertelediler, başım ağrımaya başlamıştı hemen geçti :)
Ben de daha once ihtiyaç duymadigim icin hangi avm de kacinci katta bilmiyorum. Gider gitmez hemen öğrenmeliyim ki cildirmasin benimki. Tok olsa da meme krizine giriyor .Bazı avm lerin bebek bakım odası çok güzel temiz ferah oluyor, orada emzirirsin altını değiştirirsin belki bu sefer sever arabayı ve alışır
Bizim bebek de dışarı gezmeye gittiğinde hep tükürük saçıyor demek tedirgin hissettiğindenmiş gözlerini de kocaman açıp yumruklarını sıkıyorKizlar okuduğum makalede yeni bir bilgi ogrendim .Bebekler stresliyken daha cok tükürük salgiliyormus.Bu stresin sebebi tedirginlik ,guvende hissedememe ,gaz problemleri olabilirmis.
Ben kendi bebeğimde fark etmiştim gaz problemi varken agzi baloncuk dolu oluyor.
Ben de olmuştum. Vücut ekstra su kaybediyor o yüzden bolca su iç ama aynı zamanda tuz kaybı da olmasın diye tuzlu ve şekerli şeyler ye. Ben tuzlu yoğurt ve şeftali kompostosu grisini muz haşlanmış patates ve pirinç tükettim iyi geldi bi de yağsız lordan hazır yufka yağsız gözleme. Aile Hekimi reflör diye bi ilaç verdi probiyotik o da iyi geldi. Süte geçmez ama emzirme dönemi olduğu için vücut çok daha hızlı bitkin düşüyorKızlar ben ishal oldum sanırım üşütmeden oldu, çok terliyorum ve klima açıyordum çarptı sanırım. Acaba süte geçermi bide şuan sadece haşlanmış patates yiyebiliyorum ya sütüm giderse diye korku sardı beni iyice.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?