- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.321
Uyaran sayisi arttikca stres hormonu daha cok salgilaniyormus .Hatta bir sey daha var ki dışarı cikan bebegin dönünce uyumasi da zihin yorgunlugundanmis .Aslinda avm kötü bir secim de acik alanda da emzirecek yer bulmak zor .Bizim bebek de dışarı gezmeye gittiğinde hep tükürük saçıyor demek tedirgin hissettiğindenmiş gözlerini de kocaman açıp yumruklarını sıkıyor
Ne icin sagim yapacaksin canim ?Ise baslayacaksin o yuzden mi ?Sağım yapan anneler,
Sağma zamanını nasıl ayarlıyorsunuz??
Oğlum saat başı memede. Ne ara sağım yapıcam ben. Aralıksız 3saat filan uyumuyor ki. Siz o arada mı sağıyorsunuz? Zaten göğüslerim öyle dolu dolu olmuyor. Bide sağım yaparsam iyice süt bitmesin. Çocuk ne emecek?
Kesinlikle öyle ama bu bebeler er ya da geç dışarı çıkmaya alışacaklar bi de o var bi de biz de eve tıkılı kalıyoruz o da sıkıcı oluyor bizim ki de 2 aylık olacak bi kaç güne son bu haftadır arabasıyla dışarı yürüyüşe gidiyoruz etraf çok gürültülü tabi arabalar sesler ışıklar ağlamıyor ama resmen tedirgin bi şekilde gözlerini kırpmadan bakıyor sonra da uyukluyor yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama evde sürekli durdukça çocuk çok steril ortamda büyüyecek bi yandan da onu düşünüyorumUyaran sayisi arttikca stres hormonu daha cok salgilaniyormus .Hatta bir sey daha var ki dışarı cikan bebegin dönünce uyumasi da zihin yorgunlugundanmis .Aslinda avm kötü bir secim de acik alanda da emzirecek yer bulmak zor .
Hmm... Bende de bu şekilde oluyor anladımİlk 5-6 dk bende fışkırarak yoğun süt geliyor, sonra azalıyor damla damla geliyor, daha sonra 2-3 dk süt gelmiyor, ondan somra tekrar 2 dk falan fışkırarak süt geliyor ve süt bitiyor. İkinci gelen sütün son süt olduğunu düşünüyorum
Hmm... Bende de bu şekilde oluyor anladım
Biz onuda yapamadık hep unutuyorum hala duruyor :)Yıkadık, hiç özel birşey yapmadık tek gelenek olarak göbek bağını gömdük :)
Sağdığını verirsin sende canım ben öyle yapıyorum yapışık yaşadığımız için süt gelmiyor bazen daha önce sağdıklarımı veriyorumSağım yapan anneler,
Sağma zamanını nasıl ayarlıyorsunuz??
Oğlum saat başı memede. Ne ara sağım yapıcam ben. Aralıksız 3saat filan uyumuyor ki. Siz o arada mı sağıyorsunuz? Zaten göğüslerim öyle dolu dolu olmuyor. Bide sağım yaparsam iyice süt bitmesin. Çocuk ne emecek?
Napicaz bilmiyorum alt ust olduk resmen baston yatirilan bi bebek arabasi alicaz evin icine ama uzun vadede pisman olurmuyuz bilmiyorum canm yaSeninki keyifci olcak anlasildi :)
Canim bebegim 5 dk bile durmuyor surekli kucağımda. Wc ye bile gidemiyorum .Kendimize bile yemek yapamiyorum ki .Esim de görüyor bunlari .Her aksam 8 9 da bebegi uyutabilirsek yemek yiyip hemen yatiyorum ben de .Esim mutfagi odayi toplayip yatiyor .Ama dun tartıştığımız icin sagolsun bugun oturma odasinda yattigi cekyati bile toplamadan gitmiş.
Canim Allah sifa versin .Güzel haberlerini bekliyoruz pasanin.
Evet maalesef oyle insanlar.
Sen de kötü bir gece gecirmissin .Keske bizi ve bebeklerimizi ,sütü dusunseler de uzmeseler.Onca stres yetmiyor gibi bir de bunlarin kahrını cekiyoruz.
Ben 40 ccnin üstüne çıkamadım daha canımCanım bir 2li 3lü ayar var bir de ekranda çubuk gibi görünen artı eksi tuşları ile değişen ayar. Ben 2 li 3lüyü biliyordum da artı eksiye yeni aydım. Benim süt dengesiz . Bir kereye mahsus tek gögüsten 180 gelmişti , şok olmuştum. Ama normalde 30-120 arası değişiyor çift göğüs . En çok da uykumu almış olmam pozitif etkiliyor onu farkettim
Bende pompaya güvenmiyorum canım emzirdikten sonra sağsamda aynı çıkıyor emzirmeden sağsam da. Ee bu bebek ne emiyor o zaman yutkunma seslerini duymasam emdiğine inanmıycam. Inşallah artar bakalım artmasa da sağlık olsun elimden geleni yapmaya çalışıyorum sonuçta.Maşallah canım çok sevindim kilo alımının düzelmesine.inşallah bol bol emsin bol bol süt olsun.bazı bebek sanırım doysada aglıyor doymasada.yeni arkadasımın bebeği oldu bebeğide surekli aglıyodu emsede.arkadasımda sutum gelmedi tam ac bu cocuk diodu.emiyo nie ac olsun dedim sadece anneyi daha cok istiyo ve gercektende 4. Gun kontrolune gittiklerinde cok dusuk kilo kaybı olduğunu gorduler.benim bebegim gogus ucum yok die ememiyodu silikon ucla artık ne gelirse içiyodu kilo kaybıda cok olmustu ilk hafta ama aglamıyodu aclıktan.her bebek kendine özgu sanırım.doktorunda seni en iyi sekilde yonlendirir.sütün oldukca umutsuz olma.sutunude pompayla ölçme ben kendi yasadığımdan anladımki pompa ölçü değil kesinlikle.elimle bile pompadan daha cok cıkıo sıkınca.
Canım çok geçmiş olsun şifa bulursunuz umarım bi an önce.Gece atesimiz cikti en yakin hastsnrye gittik
Kanimizda enfeksiyon ve kan degerler8jde dusukluk cikti.
Yatircaklar ama baska sorunlarids oldugu icin takipli olduğumuz yere gittik...
Sabaha ksdar burdsyis.
Cok yoruldum...
Dua edin lutfen...
Canım bende kundakla uyutuyorum. Başlarda ağlıyordu ama alıştı artık kundak yapınca uyku zamanı geldiğini anlıyor sanırım gözlerini kapatıyor çok çırpınmıyor sallıyorum biraz uyuyor. Bazen ağlıyor ediyor ama yine de rahat ve uzun uyuyor :)Ben emzirmediğim için göğsümde uyuma gibi durum yok zaten biberonu içerken yoruluyor yatırdığım yerde doyurup gazını alıp bırakıyorum gazını alırken kendine geliyor ama olsn biraz ugrasıyorum. Kundak yapıyormusun ? Bzimki hiç sevmiyor elleri kafasının yanında uyuyor hep teslim olur vaziyette. Kolları çok hareketleri uykuda sıçrayıp uyanıyor yada kollarını salladığnda kendni uyandırıyor dün gece duş aldırıp kundak yaptık sinirden çatladı ama sallaya sallaya zorla uyuttum 5saat uyudu çocuk gece 1 kez kalktm onda da feryat figan ağlamıyodu bu gece iyiydik. Şimdi de kundaklı yatıyor pusetinde çok rahat maşallah.
Süt sürekli üretilir bitmez diyorlar canım son sütü tam ememiyorda olabilir.Kizlar, sizde emzirdikten sonra saginca sut cikiyor mu?
emzirdikten sonra (doymamis da oluyor) saginca sut cikiyor, acaba sutu ememiyor mu diye dusunuyorum. hic sut kalmamis olmasi mi gerekir?
Bebek çok daha fazlasını emiyordur canım. O yüzden yetebilir hiç belli olmaz.Bizimki bugün ilk kez gündüz uykusuna yattı. Fırsattan istifade sağdım bende 40 cc çıktı. Birde doktoru kusmasa anne sütü yeter diyo peh
Emzirme önlügü cok pratik tavsiye ederimSenin bebisle benimki keyfinden taviz vermiyor hic .Ben de bir kez kundak yaptim sinirden olan uykusu da kacti .Puseti de sevmiyor .Aksam üstü ilk kez gezmeye cikacagiz .Ben tedirginim .Bakalim nasil olacak kac saat/dk gezebileceğiz .Mama koycam cantaya ama benimki mamayi yese de emmeden susmuyor .Sakinlesmesi icin emmesi sart.Ve dakikada hazir olcak pasanin memesi .Avm de bizi rezil eder kesin .Cunku pusete bağlayınca ağlıyor çıkmak istiyor.
Hiç bir fikrim yok canımsonsuzzz aklıma gelmişken sol göğüsten daha az süt çıkıyor ve o son tazyikli burada çıkmıyor mesela orada ne oluyor olabilir
Saol canım ya teşekkür ederimKaynamış suyumuz mamayla yanyana hazır duruyor hep. Mslesef suyu uygun ısıda tutmak biraz zor. Ben şimdi yaptm mamayı dolaba koydum oğlum acıkınca hemen gdip içine ya ılık su koyuyorum yada su dolu cezvede az bişy ocakta tutunca ılıyor bileğimle kontrol edıyorum hep eğer su çok sıcaksada soğuk suya tutuyorum biberonu Allah kolaylık versin canım.
Hiç emzirmiyosun demiOrta boy kavanoza önceden kaynatılmış su koyuyorum o orada soğuyor, ihtiyacı m oldukça oradan alıp cezveys koyuyorum yaklaşık 20-25sanıyede 40 dereceye geliyor ve hazırlıyoruö eğer sıcaksa kavanozdaki suyla ılıştırıyorum. O kavanoz günlük değişiyor eger uykusu varda zaten içerken bebek mayışıyor biraz sallama biraz pışpış uyuyor ama bu her zaman olmuyor direnebiliyor
Çok kötüyüm.Gerçekten" insan demeye bin şahit ister " cinsindenmiş kaynın. Bence son bir gayret ile borçları bitirip veya ailesinden destek alıp ilişiğinizi sonsuza dek tamamen kesin. Çocuğunla ilerde güzel zamanlar geçirirsin inşallah canım.
Kundağa deliriyor asla kabul etmiyor çok endişeliyim bu kadar küçükken nasıl bırakıcamBen emzirmediğim için göğsümde uyuma gibi durum yok zaten biberonu içerken yoruluyor yatırdığım yerde doyurup gazını alıp bırakıyorum gazını alırken kendine geliyor ama olsn biraz ugrasıyorum. Kundak yapıyormusun ? Bzimki hiç sevmiyor elleri kafasının yanında uyuyor hep teslim olur vaziyette. Kolları çok hareketleri uykuda sıçrayıp uyanıyor yada kollarını salladığnda kendni uyandırıyor dün gece duş aldırıp kundak yaptık sinirden çatladı ama sallaya sallaya zorla uyuttum 5saat uyudu çocuk gece 1 kez kalktm onda da feryat figan ağlamıyodu bu gece iyiydik. Şimdi de kundaklı yatıyor pusetinde çok rahat maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?