- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.721
Tam tahmin ettiğim ettiğim şeyleri yaşamışsın canım :) en çok da havuza denize girince odaya git temizlen gel emzir işini düşünüyorum gerçi çok da girmek isteyeceğimi düşünmüyorum bu yüzden bakalım deneyip göreceğiz. Bebişi denize tamamen mi soktunuz peki yoksa ayaklarını falan mı? Ben de enfeksiyondan dolayı sokmak istemiyorum ama elim oğlumu sokacağım diye diretiyorCanım forse’de sorduğu için yazmıştım bende kopyalıyorum o mesajımı :)
Canımm biz Antalya da her şey dahil otele gittik. Pek keyif aldık diyemiyorumneden dersen;
Deniz kenarı çok sıcaktı, havuz kenarı ağaç altı şenzlonglarda oturduk. Havuzs girmedik. Eşim gitti 10 dk yüzdü geldi, kurulandı oğlanı aldı ben gittim 5 dk yüzdüm geldim, duş aldım, bikini değiştirdim(emzireceğim için temizlendim) geldim emzirdim, derken denize girmek işkence oldu.
Tek başına yüzmek çok sıkıcıydı.
Öğlen sıcağında oğlum çok rahatsız olduğu için odaya gittik i, evde uyumayan çocuk orda gündüz 3-4 saat uyudu :) odadan çıkamadık, 5-6 gibi çıkıp oğlanı da denize sokup 5 dk odaya döndük. Denizi sevdi :)
Yemeklerde restoranlar kalabalık enfeksiyon riski olmasın diye hep en kenarları kolladık. Klimalı yere girmedik o yüzden yandık:) yemeğide bi eşim aldı geldi ben gittim. Oğlan muzmızlanınca kucağa al gezdir derken yemeklerde keyf vermedi.
Akşamları anfi tiyatro da güzel şeyler oluyordu ama ses çok yüksek diye katılamadık.
Havuzbaşı barda sigara çok içiliyor diye kaçtık.
Akşam deniz kenarı çok esiyordu, hasta olur diye kaçtık.
Gece klubü zaten artık hayal :)
Oğlanı üşütcez diye odada klimayı çok açamadık, o sıcakta nemde yandık, arabada da aynı şekilde.
O sıcakta üzerimde örtüyle emzirmek çok sıkıntılı olduğundan 20 dk fln emzirip, ağlarsa mama verdim.
Döndüğümüz gün oğlumun sol gözü yaşarıyordu, geldik hemen doktora gittik, hafif iltihap var dedi, damla verdi, ertesi gün sol geçti, sağ yaşardı, o da bi günde geçti ama hasta ettik sonuçta :)
Eğer ki antalya kadar sıcak olmayan, çok kalabalık olmayan bi yere, yanınızda biriyle gidecekseniz güzel olur ama bizimki gibi olacaksa paranıza yazık:)
Ya gozleriyle goruyorlar ki cocugu uyutup bir yere yatirdiginda sensorlu gibi direkt gozunu aciyor. Saglik ocagindaki hemsire bile aksama kadar memede tutma dedi yaaa. Baska turlu susuyor sanki. Biliyorsunuz işte emzik verdim memeyi reddetti. Huylu çocuk, ben ne yapayim. Bir de millete açiklama yap isin yoksaBi akraba bana kucak mevzusunu söyledide çocuk benim kucak benim al bak diye gece sanamı getirdim hayırdır dedim. Ben iyiliğini düşündüğümden söyledim diyo biz böyle iyiyiz düşünme sen dedimde sustu
Boşver hiç takılma meme değil onlar artık benim için susturucu çocuk ağlamasın ben razıyım. Ben bu halde razı iken millete halt etmek düşer. Birşey diyen olursa veririm cevabını susar. Huyum kurumasın cevap vermezsem patlarım elimde değilYa gozleriyle goruyorlar ki cocugu uyutup bir yere yatirdiginda sensorlu gibi direkt gozunu aciyor. Saglik ocagindaki hemsire bile aksama kadar memede tutma dedi yaaa. Baska turlu susuyor sanki. Biliyorsunuz işte emzik verdim memeyi reddetti. Huylu çocuk, ben ne yapayim. Bir de millete açiklama yap isin yoksa
evet canim uyumadan dolmuyor benim de.Sütüm vardı ama emmiyordu sadece uyku sersemi emiyordu ondan biraz azaldı , bugünde hiç uyumadı dinlenemedim ondan dolmuyo sütler. ( uyumazsam sütüm gelmiyo ) kaşıkla verdim yemiyor geri çıkartıyor mamayı , ağız dolusu memeye yapısıyor , bi durum var ama çözemedim..
aman yok yaa yeter ki buyusun, en azindan uyku egitimi falan verilir. Simdi hicbir seyden anlamiyor, bizi yonetiyor, kucaktan inmiyorAslında bu halleri bir nebze daha iyi sanki çünkü şuan 1 yaşında bebepi olan 2 arkadasım var ikiside diş çıkarma ağrılarıyla cebelleşiyor ve korkulu 2 yaş sendromuyla kafayı yemek üzereler
Ben de annemi çağırdım yine yardıma geldi yine meme reddi yaşıyoruz ve tek başıma aşamıyorum birinin yanımda olması gerekiyor eşim çok destek vermiyor ne yazık ki dört gözle işten gelmesini bekliyorum ama gelince taş çatlasın yarım saat bakıyor sonra iş bana dönüyor ne evimi toparlayaniliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Gündüzleri tam uyuyor yatırıyorum tuvalete gidip çıkana kadar uyanıp ağlıyor. Gündüzleri sürekli aç geziyorum atıştırmadık şeylerle idare ediyorum vs baktım ki olmuyor annem ve kardeşime gelin dedim geldiler bu sefer de kardeşim sürekli sana mı geleceğiz artık tek başına yap falan deyip sinirlerimi yıpratıyor (kendisi ergenlik döneminde). Annem yemek yaptı da yedim nasıl açsam iki tabak yemek yedim de doymadım mideme sıcak yemek girdi şükürYok canim hala ayniyiz maalesef .Sabah dr randevumuz var .Neymis derdi de uyumuyor soracagim.Sen nasilsin ?
Kiyamam yaa Allah yardımcınız olsun. Sen sut iznini yedirme kimseye.O senin yasal hakkın kullan ki hemen dön evine canim .
Güler güler benimki de 1 hafta 10 gündür anca gülüyor. Seninkinin gülmeside yakındır. Ben çok konuşuyorum ama onunda etkisi var mı bilemem. Dibine yaklaşıp sırıtık suratla konuşuyorum gülüyor o sırada seni çirkiiiin seni desemde gülüyor yoruldum yeter desemdebana 1 kere gozume bakip gulse belki yetecek ama suan esime diyorum ki, sen alt degistiren adamsin ben meme veren kadinim cocugun gozunde. Arkadasimin bebegine cok memnuniyetsiz diyordum, herhalde kinadigim basima geldi =))
insallah duzelir canim. Suan seneye 1 yasinda olacagini bile hayal edemiyorum, yuruyup konusacagini falan. Sonsuza kadar bu sekilde kalacak gibi hissediyorum, cok asiri sacma olsa da
Benimkide o kadar canım gülüyor dediysem 5 dkcık anca sürüyorBenim hatun gülüyor arada ya, kırmızı balık falan söylüyorum ona av av agu acayip seslerle eşlik ediyo ama en fazla 5 dk
Allah kolaylık versin canim. Annen ne güzel gelebilmiş. Benim annem 6 saat uzakta ve tek başına yola çıkamıyor hastalığı varBen de annemi çağırdım yine yardıma geldi yine meme reddi yaşıyoruz ve tek başıma aşamıyorum birinin yanımda olması gerekiyor eşim çok destek vermiyor ne yazık ki dört gözle işten gelmesini bekliyorum ama gelince taş çatlasın yarım saat bakıyor sonra iş bana dönüyor ne evimi toparlayaniliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Gündüzleri tam uyuyor yatırıyorum tuvalete gidip çıkana kadar uyanıp ağlıyor. Gündüzleri sürekli aç geziyorum atıştırmadık şeylerle idare ediyorum vs baktım ki olmuyor annem ve kardeşime gelin dedim geldiler bu sefer de kardeşim sürekli sana mı geleceğiz artık tek başına yap falan deyip sinirlerimi yıpratıyor (kendisi ergenlik döneminde). Annem yemek yaptı da yedim nasıl açsam iki tabak yemek yedim de doymadım mideme sıcak yemek girdi şükürevimi toparladı çamaşırları yıkadı. Emzik ver yoksa böyle başa çıkamazsın diyor haklı ama işte yapacak birşeyim yok. Keşke eşim biraz olsa destek Verse kimseye muhtaç olmasam
Ben de sallıyorum maalesef. Bazen beni emmek istemiyor çılgınca ağlıyor kucağımda sallıyorum biraz afallayınca memeyi veriyorum bu duruma çok üzülüyorum ama böyle yapmayınca memeyi almıyor o zaman da ona üzülüyorum. Uykuya dalamıyor sallıyorum. Göğsümde uyuya kalıyor uyanmasın diye ayaklarıma alıyorum sallıyorum. Başka çözüm bulamadım yani. Dün gece boyu ayaklarımdaydı sürekli uyanan bir bebek ben de uyuymayınca mahvoluyorum en azından tam kıpırdanırken sallayıp uyanmadan uykuya geçmesini sağlıyorum. 15-20 dk da bir kıpırdanıyor ama o sürede ben de uyuklayıp dinleniyorum.Kızlar sallama konusunda ne düşünüyosunuz? Benimkileri sallamadan uyutmaya alıştırmaya çalışıyorum. Biraz yol kat ettik gibi. Son bir kaç gündür kendileri uykuya daldı. Ama kolik krizleri tuttumu sallanmadan sakinleşmiyorlar. İnternette sallamanın zararlarını okudum. Annemle babama yapmayın diyorum ama sizde böyle büyüdünüz diyorlar. Bir yandan da bebekler avaz avaz ağlayınca inatlaşamıyorum ama içim hiç rahat değilsallamakla kastım hamakta, ayakta, çarşafta vs her türlüsü.
Tam tahmin ettiğim ettiğim şeyleri yaşamışsın canım :) en çok da havuza denize girince odaya git temizlen gel emzir işini düşünüyorum gerçi çok da girmek isteyeceğimi düşünmüyorum bu yüzden bakalım deneyip göreceğiz. Bebişi denize tamamen mi soktunuz peki yoksa ayaklarını falan mı? Ben de enfeksiyondan dolayı sokmak istemiyorum ama elim oğlumu sokacağım diye diretiyor
Bizim bebeler aynı model :)Ya gozleriyle goruyorlar ki cocugu uyutup bir yere yatirdiginda sensorlu gibi direkt gozunu aciyor. Saglik ocagindaki hemsire bile aksama kadar memede tutma dedi yaaa. Baska turlu susuyor sanki. Biliyorsunuz işte emzik verdim memeyi reddetti. Huylu çocuk, ben ne yapayim. Bir de millete açiklama yap isin yoksa
Peki üşüme falan oldu mu :) benimki banyo yaparken bile çenesi titriyorKafası hariç soktuk cnm, çok da sevdi. Sokun bencede :)
Çok şükür çağırınca gelebiliyor annem. Ama babam işi gereği her zaman evde olamıyor. Annemin de kardeşimi evde tek bırakmaya içi el vermiyor benim de öyle. Mecbur annemle o da geliyor burada sıkılıyor falan. Sırf o laf edecek diye çağırmayayım diyorum ama dayanamayınca çağırıyorum. Nereden tutarsam elimde kalıyor :)Allah kolaylık versin canim. Annen ne güzel gelebilmiş. Benim annem 6 saat uzakta ve tek başına yola çıkamıyor hastalığı var
Bazı günler ekmek arası yada bisküviyle geçiştiriyorum. Annem gittiğinden beri doğru düzgün 2-3 gün yemek yapabildim onun dışında hep aparatif kolay yapılan şeyler. Kardeşine de takılma anlamıyor şu an seni anne olmadanda anlayamaz.
Butun gece uyumayacagini bilmek ne kotu
Ve içerde kocan + butun dunyadaki diger insanlar misil misil uyurken...
Peki üşüme falan oldu mu :) benimki banyo yaparken bile çenesi titriyor
canim allah annesine babasina bagislasin insallah sorunsuz bir sekilde atlatir minik kuzu dualarimda zeynep bebekKızlar iyi geceler..
Moralim çok bozuk. Kuzenimin bebeği dünyaya geldi. Nst si kötü çıktığı için doktoru bugün sabah doğuma çağırmış. Kalp atışları çok iyiymiş ve rahimde yumuşama olduğu için normal doğum denemiş. Suni sancı vermiş. Sancı gelirken bebeğin kalp atışları yavaşlamış. Anında sezaryene almışlar. Plasenta bebekten ayrılmışmalesef bebeğimizin kalbi durmuş. 15 dakika sonra hayata döndürmüşler kızımızı.. ama şu anda soğuk küvezde. Durumu belirsiz. Hayati tehlikesi var ve malesef hasar kalma riskide. Sağlıklı da olabilir kuzum. Şu an hiç bi şey belli değil, 1 hafta içerisinde belli olacakmış.
Lütfen dua edin. Kuzumuzun adı zeynep. Allah hepimizin evladını korusun, kimseyi evladıyla sınamasın..
Ahh yavrum Rabbim Zeynep bebeğe Şafi sıfatıyla şifa versin inşallah ailesine bağışlasın bi sıkıntı olmadan atlatır umarımKızlar iyi geceler..
Moralim çok bozuk. Kuzenimin bebeği dünyaya geldi. Nst si kötü çıktığı için doktoru bugün sabah doğuma çağırmış. Kalp atışları çok iyiymiş ve rahimde yumuşama olduğu için normal doğum denemiş. Suni sancı vermiş. Sancı gelirken bebeğin kalp atışları yavaşlamış. Anında sezaryene almışlar. Plasenta bebekten ayrılmışmalesef bebeğimizin kalbi durmuş. 15 dakika sonra hayata döndürmüşler kızımızı.. ama şu anda soğuk küvezde. Durumu belirsiz. Hayati tehlikesi var ve malesef hasar kalma riskide. Sağlıklı da olabilir kuzum. Şu an hiç bi şey belli değil, 1 hafta içerisinde belli olacakmış.
Lütfen dua edin. Kuzumuzun adı zeynep. Allah hepimizin evladını korusun, kimseyi evladıyla sınamasın..
Allah'ım acil şifalar versin canım ana babasına bolca sabır versin inşallah tez zamanda sağlığına kavuşsun Zeynep bebek inşallahKızlar iyi geceler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?