- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #64.101
Ben 3 ayından sonra uykusunda sıkıntı yaşarsam uyku eğıtımı vericem ama şimdilik salamamak cok zor. Ama cok fazla salasamda uyku ile iygili bir sorunum yok sadıce duzen getırmem gerekecek.@Parislim uykusunun geldiğini anladığım an yatiriyorum ve hickirarak aglamadigi sürece odadan çıkarmıyorum kucağımda sakinlestirip tekrar uyutmaya calisiyorum. Uyutabildigimde tekrar uyanmak için mizildandinda elimden geldiği kadar geri uyutmaya çalıştım. Başından ayrılmadım. Bir süre sonra onun vücut saati böyle erken yatmaya alışıyor. Sonra daha kolay uyutmaya başlıyorum öyle oldukça. Sonra da işte nasıl uyuduğu konusuna yoğunlastim. Önce saat düzenlemesi yapacaksın dakik olmak zorunda değilsin ama aşağı yukarı belli saatler olacak. Sonra nasıl uyuduğu konusuna yoğunlaşcaksin
Emzirirken beslenmene dikat etmelisin oğlun kucağındayken de olsa bir şeyler atışdır. Ac kalma eşini ve diğerlernı takıp strese girime boşunaGunaydin kizlar .Hala cok sinirliyim. Oglumla cok zor bir gece gecirdik .Aksam tam uyutuyorum uyaniyor .Sebebi de kv hanim kendinecay kahve keyfi hazirlarken mutfagi yikti resmen.Mesaj atiyorum ses cikarmayin yeter 10 kere uyandi diye .Yok anlamiyorlar .Neymiş mutfagi düzenliyormuş. Ne düzeni caylar kahveler icilmis .Sabah gördüm. Cocugum 11 de uyudu uykusunda surekli agladi. Kolumda yatirmak zorunda kaldim.Zaten 4 e kadar parca parca uyudu .Sonrasinda gaz sancisi .Sabah 9 a kadar uyanikti.Simdi kucagimda uyuyor. Daha dun oglen yedigim yemekle duruyorum .Yeter ki uyusun.Sinirimden babasini da çağırıp gel bak demedim.O da horul horul uyudu .Sabah da insan cay icer misin diye bir sorarben insan degil mıyım orda keyif yaptınız dedim.Hem suclular hem gucluler.Sen annemleri ugurlamadin iyi geceler dedin cektin gittin diyor .Ben gitmelerine yakin uyumayan cocugumu birakip gitmişim ben uyuyorum size iyi oturmalar demisim.Ama ellerini opmemisim ...
Canim tabloya dikkatli bakarsan 2-4M yazıyor... sanki sana 2-4 uygun ... 2-4 ay oluyor. Benim kizim da 5.300gr ve ben 2-4 aldim bakalim henüz elime gecmedi nasil olacak bilmiyorumBenim kızım tam
Kızım tam üç aylık 5,5 kg ikili takımlardan ve tulumda almak istiyorum 4-6 mı alsam çok mu bol gelir
Gunaydin kizlar .Hala cok sinirliyim. Oglumla cok zor bir gece gecirdik .Aksam tam uyutuyorum uyaniyor .Sebebi de kv hanim kendinecay kahve keyfi hazirlarken mutfagi yikti resmen.Mesaj atiyorum ses cikarmayin yeter 10 kere uyandi diye .Yok anlamiyorlar .Neymiş mutfagi düzenliyormuş. Ne düzeni caylar kahveler icilmis .Sabah gördüm. Cocugum 11 de uyudu uykusunda surekli agladi. Kolumda yatirmak zorunda kaldim.Zaten 4 e kadar parca parca uyudu .Sonrasinda gaz sancisi .Sabah 9 a kadar uyanikti.Simdi kucagimda uyuyor. Daha dun oglen yedigim yemekle duruyorum .Yeter ki uyusun.Sinirimden babasini da çağırıp gel bak demedim.O da horul horul uyudu .Sabah da insan cay icer misin diye bir sorarben insan degil mıyım orda keyif yaptınız dedim.Hem suclular hem gucluler.Sen annemleri ugurlamadin iyi geceler dedin cektin gittin diyor .Ben gitmelerine yakin uyumayan cocugumu birakip gitmişim ben uyuyorum size iyi oturmalar demisim.Ama ellerini opmemisim ...
Banada aynisini soyledi dun hemsire canim... aylik asisiyla ayni gun yapilmali yada 1ay sonra dedi rota icin... aylik asimiz dun idi kacirdik... ekim20 de de rota yapilacak insallahYa hemşire bana rota aşısını aşı olduğu gün yapmamız lazımdı dedi. Eczanede depodan getirtiyomuş anca yarın gelir dedi hemşirede yarın olmaz aşı olduğu gün yapmamız lazımdı diyor :/ 3.ay aşısında yaparız onuda dedi
Burda oyle okumadım ama.
Bi halt anlamadım bu işten.
Bilemiyorum aç kalmasını ya okuduğum yabancı kaynaklarda evet aç kalabilir ama bir iki kere beslnmesi de normaldir yazıyor. Doktora da sorucam. Ben ne bileyim sabaha kadar aglamicak görülmüş olay değil. Bilsem alarm kurup beslerdim.
5 saat kesinlikle normal hiç ellesme kilo alımı iyiyse
Diğer tum konularda anlayisli bir insanken onlar soz konusu olunca sacmaliyor .Buna deliriyorum. Ya genel hali olsa öküz bu anlamiyor diyecem ama kasten yapması delirtiyor.Çok zor olmuş senin içinerkekler hep böyle canım anlamaları için iyice kafalarına sokmak gerekiyor kimisi başka konularda anlayışlı olurken böyle konularda öküz oluyor. Kimisi de bu konularda iyiyken başka konularda... Tirip tavir yapmadan anlayabilmesi için tekrar tekrar anlat. Konuşarak çözmeye calis. Valla kvlerin yakın olması çok zormuş hakikaten ya direkten dönmüsüm
Yeni kahvalti yapabildim. Tabii memede sut filan kalmadi.Zaten mamayi reddediyor .Daha yeni mama almadim .Ac kaldi cocuk.Emzirirken beslenmene dikat etmelisin oğlun kucağındayken de olsa bir şeyler atışdır. Ac kalma eşini ve diğerlernı takıp strese girime boşuna
Normalde her gece yardim ediyor .Bebek cok az uyuyor gerçekten tukeniyorum .O bakarken uyuyamasam da uzaniyorum .Biraz da ona guvendi herhalde zaten gece ben de kalkıyorum uyumasa ne olur uyuturum ben havasina girdi.Canım şenin şu kv ve kp e ben sinir oldum artık burdan!! Bebekli evde ne çay keyfi kahve keyfi sen diğer odada çocukla uğraşırken yani?? Bu durumu kesinlikle eşinle konuş senin halini görmüyor mu ya? İşten gelince veriyor musun çocuğu ver biraz uğraşsın strese girsin..öyle sevmekle olmuyor çocuk bakmak valla. Stresi çeken biziz babalara göre hava hoş. İşten geldim Yorgunum lafları boş,biz napalım 7-24 mesaideyiz resmen!! Bak geçende çok daraldım uyumadı ağlayıp durdu delirdim artık eşim de diğer odada uyuyordu akşam üzeri sesimizi de duymadı. Kalkınca verdim çocuğu hadi bak biraz ben ölcem uykusuzluktan dedim gittim odaya yattım. Uyuyamadım tabi dinliyorum bunları. Başta güzel güzel oynaşıyor çocukla. Altını filan değiştirdi uyutmaya çalışıyor yok deliriyor çocuk mızmızlanıyor sürekli. Ses tonundaki çaresizliği hissettim resmen yawrum uyusana neden uyumuyorsun diyodu en son :) geldim odaya aldım kucağıma oğlumu. Noldu dedim he noldu!? Bir saatte çıldırdın bakıyorum da ben napayım dedim. Hak verdi bana. Çok daraldım balkona çıkayım bi hava almaya diyo. Bazen erkeler anlamıyor bizi canım yaşatıp öğretmek gerek sözle de olmuyor bazen. Umarım eşin de aklını başına alır da düzelir bir an önce. Gece uyumadığında oğlun eşin ne yapıyor?o başka odada uyuyor mu? Öyleyse uyandır onu bence. Çaresiz gibi yap kendini delircem artık de ver kucağına çocuğu. Aman yarın işe gidiyo filan diye düşünme o seni düşünüyor mu ki? Uykusuz gözlerle gitsin bakalım bi işe seni anlıyor mu sonra görürüz
ben de bana cay bile getirmeyi dusunmemelerine kadar hep benzerlerini yasadigim icin seni cok iyi anliyorum canim...Gunaydin kizlar .Hala cok sinirliyim. Oglumla cok zor bir gece gecirdik .Aksam tam uyutuyorum uyaniyor .Sebebi de kv hanim kendinecay kahve keyfi hazirlarken mutfagi yikti resmen.Mesaj atiyorum ses cikarmayin yeter 10 kere uyandi diye .Yok anlamiyorlar .Neymiş mutfagi düzenliyormuş. Ne düzeni caylar kahveler icilmis .Sabah gördüm. Cocugum 11 de uyudu uykusunda surekli agladi. Kolumda yatirmak zorunda kaldim.Zaten 4 e kadar parca parca uyudu .Sonrasinda gaz sancisi .Sabah 9 a kadar uyanikti.Simdi kucagimda uyuyor. Daha dun oglen yedigim yemekle duruyorum .Yeter ki uyusun.Sinirimden babasini da çağırıp gel bak demedim.O da horul horul uyudu .Sabah da insan cay icer misin diye bir sorarben insan degil mıyım orda keyif yaptınız dedim.Hem suclular hem gucluler.Sen annemleri ugurlamadin iyi geceler dedin cektin gittin diyor .Ben gitmelerine yakin uyumayan cocugumu birakip gitmişim ben uyuyorum size iyi oturmalar demisim.Ama ellerini opmemisim ...
of ya asilari yaptiriyorum ama gicik da oluyorum. Tam duzene oturttugun cocugu azdiriyorKendi doktoru yoktu nöbetçi vardı. Ateşi 36.8 genel durumu iyi görünüyor dedi. Ordayken mama yedirdik yarım saat kusup kusmadığına bakmak için kusmayınca geldik. Gecede ara ara ateşini ölçtüm su anda iyi gibi daha mama vermedim sabaha karşı ve şimdi emdi motilium ilac verdi doktoru acıksın onu vereceğim. Aşı cok huzursuz etti kuzumu
Normalde her gece yardim ediyor .Bebek cok az uyuyor gerçekten tukeniyorum .O bakarken uyuyamasam da uzaniyorum .Biraz da ona guvendi herhalde zaten gece ben de kalkıyorum uyumasa ne olur uyuturum ben havasina girdi.
Sinirim yatismadigi icin gece gece kavga etmemek icin yardim almadim bu gece. Ama onlarda yuz yok yine aynısını yapabilecek potansiyeldeler.Bir de esim kucakladi aksam cocuk mayisik bir sekilde gogsune yaslandi .Babacı olcak bu diyorlar iyice çıldırdım. Yaa babası bırakın da sizden yakın olsun .
@Kizilcik123 canim ben de anlasamayagimizi en bastan biliyordum .Bu nedenle tayinimi il merkezine istedim ilk atamada .Ve onlar ne yaptı 3 5 ay sonra buraya taşındı. Boyle oyun kurguladiklarini bilsem gider Ankara ,Nevsehir filan yazardim.
Banada aynisini soyledi dun hemsire canim... aylik asisiyla ayni gun yapilmali yada 1ay sonra dedi rota icin... aylik asimiz dun idi kacirdik... ekim20 de de rota yapilacak insallah
haklisin canim insallah bebeler uyur yaa sanki egitimde ne ogretecekler, onu da dusunuyorum, yine biz sabredicez, uygulayacagiz. Keske gelip onlar ogretseydi hazira konsaydikValla öyle biz de çok zor durumdayız ama kendi yemeğimden kisarim gerekirse 3 ay dışarda yemem et yemem gene veririm o parayi. Uykuda huzur var çünkü hem çocuk mutlu oluyo hem sen. İki ay sonra görürüm seni
Hep 35ti ateşi. Ona rağmen teni sıcak oluyodu. Gece mamasını verirken yüzüne dokundum yanıyodu her tarafı. Koltuk altındam ölçtüm öyle çıktı. Eşime söyledm oda aceleyle ateşi fazla şurup ver hemen deyince panikledim daha da yükselecek diye.37.3 ateş değil ki?? Bizimkinin normal ateşi o. Neresinden olcuyorsun?
Canım benimkilerde biberonu istemiyor bu haftadan beri zorla veriyorum. hep meme istiyorlar ama süt yetmiyor yani imkanı yok. Bu seferde açlıktan sinirleniyorlar. Emzik konusunda aynı durumdayız .Emzige lanet ediyo musun sen de? Uyuturken camdan atmak istiyorum o emziği ama dışarı çıkınca emzik sayesinde aglamayinca çocuk gözlerimden kalpler çıkıyor.
Bu atak yüzünden biberon reddi başladı bizde. Koltuk tepesinde zıplayarak iciriyorum mamayı. Yine de senin işin daha zor Allah yardım etsin @hadess le sana
Sen yine de karbonatla temizleKızlar ne oluyor anlamıyorum. Bebeğim 2 gündür emmiyor. Ağzına bile almıyor. Basıyor yaygarayı. Aç olsada emmiyor. Ağzında pamukçuk yok. 77 günlük.Zar zor ayakta emzirmeye çalışıyorum. Ayakta emzirmekten kollarım koptu. Napacağımı şaşırdım.Durumu yaşayan yada fikri olan var mı
gunduz ne olacak ben de cok caresizim. Gece de bozuldu bizim 12 de 1 de uyuyorDoktora sor bence de canım. Bana fazla gibi geldi aç kaldığı süre. Gerçi traccy nin kitapta kesintisiz uyku da yazıyordu gece yatmadan önce mama yüklemesi yapılabilir diye. Belki iyice doyduğundan kalmamış olabilir senin bebiş de. Sen yine de 5saat sonraya filan alarm kur da besle bakalım içecek mi. İçmezse demek ki aç değil dersin en azından.
Benimki de 5saat uyanmayınca şok oldum resmen. Kilo alımı iyi dedi doktor. Acıkınca kalkar kendi dedi. 5saatten sonra da bölük pörçük uyumasa keşke. 2den sonra hep parça parça uyuyor. İnş düzene girer.
Peki bişey sorucam canım seninki de gündüz uykuya dalmakta zorlanıyor mu??5- 10dk sonra açıyor benimki gözleri fal taşı gibi. Yine devam ediyorum uyutmaya uyudu diyorum yine aynı. En sonunda uyuyor bu sefer de yarım saatlik döngüye geliyor tekrar kalkıyor. Dün ikindiye geliyordu saat yataktan kalkamadık. Uyut besle altını al tekrar uyut uyansın geri uyut tekrar acıksın besle vs vs. Nasıl olacak bu uykuya dalma işi bilmiyorum valla ama sinirlerimi yerinden oynatıyor artık!
Bu yuzden diyorum işde iyi beslenki bebeğinde iyi beslensin.Diğer tum konularda anlayisli bir insanken onlar soz konusu olunca sacmaliyor .Buna deliriyorum. Ya genel hali olsa öküz bu anlamiyor diyecem ama kasten yapması delirtiyor.
Yeni kahvalti yapabildim. Tabii memede sut filan kalmadi.Zaten mamayi reddediyor .Daha yeni mama almadim .Ac kaldi cocuk.
Bn 2aylık ası ıcın gıttıgımde werdı calpol yazmıım çok seker olmasın parol yazıım dedı ates olursa wer dedı bgun goturdum burnundan dedı ama karnı agrıo bellı parolun ustunde ates dusurucu agrı kesıcı dıo sancısı war dıe werdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?