- 10 Şubat 2017
- 8.807
- 39.225
- 548
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #64.121
Delircem az kaldi kizlar
Biliyorsunuz dun asi olduk. Gece ates nobeti tuttuk .Sonuc olarak bebegim de ben de yorgun ve uykusuz..
Kv ler geldi .Ya zaten bebegim atesleniyor elimde ates olcerle geziyorum gerginim.Bana danismadilar bile.Neyse onu geçtim. Ilk esim telefonla arayip annemler gelecek dediginde içimden 10a kadar sayip sakinlestim (sadece bebegimi dusunerek etkilenmesin diye)
Esimin eve gelmesine yakin bebegi uyutmaya çalışıyordum. (6 da uyutma cabam basladi saat 8di )Aradim gelince sakin yanımıza girme uyumak uzere diye .Normalde yapmaz ama gelir gelmez odaya girdi .Sessiz de olsa konuştu ve bebek uyandi .Ben bunu da yuttum.Sinirlenirsem oglum iyice huysuzlanacak diye. Sakin sakin emzirmeye basladim.
Bunlar har gür geldiler esim iceri aldi.Odaya sesleri geliyo .Benim oglan hemen açtı gozlerini.Sabirla uyuttum. Besigine koydum salliyorum .Esim mesaj atti .Odaya getir sevsinler degilse yatak odasina girerler diye .
Sinirlendim .Uyuyan çocuğu kaldırdım verdim kucağına al sevin seni gebertecem az kaldi diye bagirdim.Noldugunu anlamadilar tabii .Daha hoşgeldin demeden bagirarak girince.
Agzima geleni saydim.Anlattim uyutma macerami .Bakin bu cocuk uyuyordu ama oglunuz boyle mesaj atip getirtti diye .
Uyuturum ben diye iddia ediyor .Mesele onun bunun uyutmasi degil.Bu cocugun sevilmeye degil uykuya ihtiyacı var .Herkes bencilce kendi keyfini dusunuyor dedim .(bu laf daha cok onlari kapsadığı icin bozuldular)Yarim saat gergin bir ortamda sevdiler .Biz daha yemek bile yememistik o sinirle yemedim benimki gitti bi guzel yedi mutfakta .
Bebeğim bos bos bakiniyor .En son bir ciglik atti aglamaya basladi. Kaptigim gibi odamiza geldim.Seytan diyor vur kafayi yat uyumus kalmisim de .Ki zaten başımı yastiga koysam uyurum perisan haldeyim.
Evime gelen misafire hic sevmedigim insanbile olsa boyle yapmam. Kendime inanamadim .Ama sabir da bir yere kadar .Arada boyle cemkirmek lazim herhalde anlamalari icin.
*cok daginik yazdim kusura bakmayin hala sakinlesemedim.
Günde kaç kere temizlesem?Sen yine de karbonatla temizle
Bizim kız 77 günlük oldu bugün. İki üç gündür elimiz sürekli ağzında yumruk şeklinde öyle güzel emiyor kilakin aç olduğundan mı yoksa kendini keşfettiğinden mi yaptığını anlamakta zorlanıyorum
Kızlar ben ne zaman d vitamini versem çocuğa gazlaniyo. Hep onu suçlu buluyorum. Gittim probiyotikli d vitamini aldım yine aynı. Hiç vermesem ne olur acaba bugüne kadar toplasan 10 gün verdim zaten
Iste cok ilginc.Mesela bir gun once aşıdan gelmistik .Dışarıdan yemek soyledi ,tatli aldi.Ben genelde yemekten sonra mutfaga girmem .Oglumu uyutmak uzun sürdüğü için esim toplar mutfagi ,camasir asilacaksa asar.Copleri koyar ve sessizce gidip yatar. Sadece soz konusu onlar olunca 2 3 saatte enteresan bir tipe dönüşüyor.ben de bana cay bile getirmeyi dusunmemelerine kadar hep benzerlerini yasadigim icin seni cok iyi anliyorum canim...
Ama ben geri koylerine donecekler diye idare ediyordum. Buradaki evlerine döndüklerinde kesin sinirlarimi cizecegim... Esime de birakmayip kendim konusacagim.
İkimiz de ogretmeniz, emin olsunlar cocuk buyutmeyi gelisimini onlardan iyi biliyoruz.
Zaten senin tepkinden sonra hala cay kahve keyfi yapmalari baya yuzsuzluk. Esinin de senin acligini toklugunu dusunmesi gerekiyor. Hicbir sey olmasa, kendi bebeginin anne sutu alabilmesi icin.
Ama bu erkek milleti tuhaf...
Senin icin kotu tecrube olmus .Bizimki ana kuzusu degil.Ana ,baba,nine ,dede kuzusu filan .Gerçi bu işin memeleketi yok ama eşin konyalı sanırım. Konyalı bi ana kuzusuyla bi nişan atma olayım vardı. O gün bu gündür Konyalı adam dedimmi kaçarım. Hoş bizimkinin de pek farkı yok ana kuzuluğunda da, bi boşanma davası hepsini diZe getirdi, daha bi kere gelebildiler evime :)
sen o kocayı iyi bi hakla, ver eline mamayı tüm gece yataktan kalkma bakalım bi görsün uyuyan bebeğin kıymetini
Dogumda annemle aralarinda sorun yasamislardi .Simdi gidersem annem arada kalacak .Kadini da uzmelerini istemiyorum .Zaten tansiyon problemi var.Cogu seyi anlatmam bile. Kafaya takip hastanelik oluyor cunku.Degilse milyon kere gitmistim.Az bile tepki vermişsin ben senin yerinde olsam hiç uyandırıp götürmezdim kapıyı kitlerdim küsen küssün darılan darılsın ve ertesi gün tutar yolu anneme giderdim bu kadar anlayışsızlık olmaz.
Gunduz uykusu Ayneno sekildeydi bizimki de hatta tam düzelmiş değil hala. Saati geliyor uyutuyordum zarrr zor 5-10 dk sonra ağlıyor yine uyutuyorum bu sefer 30. Dakikada kalkıyordu. Hangi kitapta okudum hatırlamıyorum çocuk birkaç kere 2 saat falan uyumaya alisinca daha zamanla artacak o uzun uyumalari diyordu. Bir de ben sallamadan uyutunca biraz çözüldü gibi. Hafif uyansa da bakıyor ki her şey aynı devam ediyor uykusuna. Şuan sabah uykusunu 2 saat uyudu. Dün de böyle uyumustu ama öğleden sonralar hala yarım saat maalesef. Bugün odasıni kararttim biraz onun da etkisi olabilirDoktora sor bence de canım. Bana fazla gibi geldi aç kaldığı süre. Gerçi traccy nin kitapta kesintisiz uyku da yazıyordu gece yatmadan önce mama yüklemesi yapılabilir diye. Belki iyice doyduğundan kalmamış olabilir senin bebiş de. Sen yine de 5saat sonraya filan alarm kur da besle bakalım içecek mi. İçmezse demek ki aç değil dersin en azından.
Benimki de 5saat uyanmayınca şok oldum resmen. Kilo alımı iyi dedi doktor. Acıkınca kalkar kendi dedi. 5saatten sonra da bölük pörçük uyumasa keşke. 2den sonra hep parça parça uyuyor. İnş düzene girer.
Peki bişey sorucam canım seninki de gündüz uykuya dalmakta zorlanıyor mu??5- 10dk sonra açıyor benimki gözleri fal taşı gibi. Yine devam ediyorum uyutmaya uyudu diyorum yine aynı. En sonunda uyuyor bu sefer de yarım saatlik döngüye geliyor tekrar kalkıyor. Dün ikindiye geliyordu saat yataktan kalkamadık. Uyut besle altını al tekrar uyut uyansın geri uyut tekrar acıksın besle vs vs. Nasıl olacak bu uykuya dalma işi bilmiyorum valla ama sinirlerimi yerinden oynatıyor artık!
Seni o kadar iyi anlıyorum ki şöyle bi gerçek var erkekler evlenmeden önce bağımsız olsa bile evlendikten sonra kendi analarına ailelerine daha bir düşkün oluyorlar neden bilmiyorum anaları da kıskanıyor tabi o ayrı imkanın varsa yeniden tayin iste uzak bir şehire kafan rahat olur en azından ya da kendi anneni çağır sizde kalsın bir süreIste cok ilginc.Mesela bir gun once aşıdan gelmistik .Dışarıdan yemek soyledi ,tatli aldi.Ben genelde yemekten sonra mutfaga girmem .Oglumu uyutmak uzun sürdüğü için esim toplar mutfagi ,camasir asilacaksa asar.Copleri koyar ve sessizce gidip yatar. Sadece soz konusu onlar olunca 2 3 saatte enteresan bir tipe dönüşüyor.
Senin icin kotu tecrube olmus .Bizimki ana kuzusu degil.Ana ,baba,nine ,dede kuzusu filan .
Dogumda annemle aralarinda sorun yasamislardi .Simdi gidersem annem arada kalacak .Kadini da uzmelerini istemiyorum .Zaten tansiyon problemi var.Cogu seyi anlatmam bile. Kafaya takip hastanelik oluyor cunku.Degilse milyon kere gitmistim.
Canim ben joie kullaniyorum e bebekten aldim ama benimkisi anakucagi diye geçiyor yalniz cok memnunum... kolik kizimi rahatlatti resmen.. hem sallaniyor hem titreşimli ... 13kg siniri var ...Mothercare besık kullanan war mı yada bılgısı olan 6aya kadr mı o besık annemın ewı ıcın burda kaldıkca kullanması ıcın besık arıorum sallanan bsy ne tawsıye edersnz
Iste cok ilginc.Mesela bir gun once aşıdan gelmistik .Dışarıdan yemek soyledi ,tatli aldi.Ben genelde yemekten sonra mutfaga girmem .Oglumu uyutmak uzun sürdüğü için esim toplar mutfagi ,camasir asilacaksa asar.Copleri koyar ve sessizce gidip yatar. Sadece soz konusu onlar olunca 2 3 saatte enteresan bir tipe dönüşüyor.
Senin icin kotu tecrube olmus .Bizimki ana kuzusu degil.Ana ,baba,nine ,dede kuzusu filan .
Dogumda annemle aralarinda sorun yasamislardi .Simdi gidersem annem arada kalacak .Kadini da uzmelerini istemiyorum .Zaten tansiyon problemi var.Cogu seyi anlatmam bile. Kafaya takip hastanelik oluyor cunku.Degilse milyon kere gitmistim.
Anlamiyorlar ki .Allah a havale ettim .Kucucuk bebegin duzenini huzurunu bozuyorlar.Anladım canım o zaman kesin çizgini çekmen lazım artık eşine de ailesine de bu zamansız gelme görme işi bitsin
Evet tam dedigin gibi.Evlenmeden oncesini de biliyorum. Telefonlarini bile acmazdi .Kiymet bindi.Ben de daha da abartmasin diye takmiyor gibi görünmeye calisiyorum. Cunku ailen soyle desem daha da duskunlesecek.Seni o kadar iyi anlıyorum ki şöyle bi gerçek var erkekler evlenmeden önce bağımsız olsa bile evlendikten sonra kendi analarına ailelerine daha bir düşkün oluyorlar neden bilmiyorum anaları da kıskanıyor tabi o ayrı imkanın varsa yeniden tayin iste uzak bir şehire kafan rahat olur en azından ya da kendi anneni çağır sizde kalsın bir süre
Yarim cay bardağı kaynamış soğutulmuş suya bir cay kaşığı karbonat koy.temiz bir tülbentle dil damak yanak içi ve kendi göğsünü günde 2 ya da 3 eğer sonuç alırsak günde 1 kez temizle,bırakma temizlemeyi kısır döngü seklinde oluyor. Bitti diyorsun yeniden başlıyor. İlk basta yine almayacak göğsünü acimadigini anlayana kadar ağlayacak ,inşallah sadece pamukcuktur biz boyle atlattikGünde kaç kere temizlesem?
ayni modelden bende de var işte, normalde bizimle ilgilenir. Ama ailesi gelince zahmet edip bir cay bile koymuyorlar. Esim bir de onlara hizmet edip yoruluyor sonra bize enerjisi kalmiyor. Annesinin daha yardim etmesi gerekirken... Hatta bir sefer bana dedi annesi, cay olmustur getir dedi, umursamadim, esime seslendi x nereye kayboldun cay oldu diye... Elin ayagin yok mu ki adam isten gelmis ben aç uykusuz yorgunum, siz aksama kadar kaseyi devirip yatiyorsunuz.Iste cok ilginc.Mesela bir gun once aşıdan gelmistik .Dışarıdan yemek soyledi ,tatli aldi.Ben genelde yemekten sonra mutfaga girmem .Oglumu uyutmak uzun sürdüğü için esim toplar mutfagi ,camasir asilacaksa asar.Copleri koyar ve sessizce gidip yatar. Sadece soz konusu onlar olunca 2 3 saatte enteresan bir tipe dönüşüyor.
Sadece bir ay giymelik olmasın diye emin olamadım ama kalıplar fark edebilir sen giydirdiğinde bakalım nasıl olacakCanim tabloya dikkatli bakarsan 2-4M yazıyor... sanki sana 2-4 uygun ... 2-4 ay oluyor. Benim kizim da 5.300gr ve ben 2-4 aldim bakalim henüz elime gecmedi nasil olacak bilmiyorum
Gecen gun okumustum nerde oldugunu hatirlayamadim .Tam daldi dediginiz anda yarim saat deyince uyaniyorsa bilin ki sizi yokluyor kendini guvende hissetmek icin diyordu.Kızlar gündüz uyumayan kızıma uyku eğitimi vermeye çalışıyorum. Beşiğini hafif sallıyorum dalana kadar ama dalması neredeyse yarım saati buluyor. Gözleri kapalı ama hareket halinde oluyor genelde. Daldıktan sonra odadan çıkıyorum yarım saat sonra uyanıyor. Bebeklerde derin uyku yarım saat sürüp sonra tekrar hafif uykuya geçiyorlar okuduğuma göre. Daha uzun uyumasını nasıl sağlarım bunu başaran var mı
Normalde ben hic bir hareketlerini tinlamayan konuşur larken dinleyip gecen biriydim.Fazla sohbetlerine dahil olmam zaten .Ama cocugum soz konusu olunca isler degisti.Allah bize sabir onlara vicdan,merhamet ve anlayis versin insallah.ayni modelden bende de var işte, normalde bizimle ilgilenir. Ama ailesi gelince zahmet edip bir cay bile koymuyorlar. Esim bir de onlara hizmet edip yoruluyor sonra bize enerjisi kalmiyor. Annesinin daha yardim etmesi gerekirken... Hatta bir sefer bana dedi annesi, cay olmustur getir dedi, umursamadim, esime seslendi x nereye kayboldun cay oldu diye... Elin ayagin yok mu ki adam isten gelmis ben aç uykusuz yorgunum, siz aksama kadar kaseyi devirip yatiyorsunuz.
40 yasindaki kizina hizmet eder ama... Oglen 12de uyanir kizi, ona tekrar kahvalti hazirlanir...
Kimin ihtiyaci var bunu anlamiyorlar. Resmen evlat ayrimi yapiyorlar. Hem de maddi manevi her yonden...
valla gelip kendileri cocuga uyumayi ogretse neyseBunu okusalar kesin beni linç ederler ama uyku eğitiminde her şey anneye düşüyor zaten 10000 de verip en iyi danışman da tutulsa bu böyle o yüzden temel kuralları öğrenip sabırlı olursak uyku danışmanına gerek kalmaz
amin canim. Tabi ki bebekler olunca isler degisti. İnsan sinir oluyor hele ki şu ilk 3 ayda...Normalde ben hic bir hareketlerini tinlamayan konuşur larken dinleyip gecen biriydim.Fazla sohbetlerine dahil olmam zaten .Ama cocugum soz konusu olunca isler degisti.Allah bize sabir onlara vicdan,merhamet ve anlayis versin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?