2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bana daha önce temizliğe gelen bi abla vardı. Birinin tavsiyesi üzerine almştm ama işini okadar iyi yapıyordu ki benm bile aklıma gelmeyen yerleri temzledi. Sabah 8 de zil çalardı nerdeyse akşam 6-7 ye kadar kalırdı evde. Hatta ilk geldğinde yatakodasındaki kocaman gardrobu tek başına çekmiş arkasını temzliyordu şok olmuştm. Duvarlara varana kadar sildi. Kendini kaybediyordu resmen temzlk yaparken. Bende ona istediğinden fazlasını verdm hep kızına hediyeler aldım kullanmadığm birçok mutfak eşyamı verdm. Çok mutlu olurdu daha içten yapardı herşeyi yapıp bitirmek isterdi. Benm söylemem hiç fırsat bırakmazdı. Okadar alışmıştm ki artk işe giderken anahtar bırakyrdm. Ama eşinden dolayı işi bırakması gerekti. Çıtayı okadar yükseltmşti ki ondan sonra gelenleri beğenmedm. Böyleleri de var ama çokaz..

Ahhh öylesi bulunsa keşke, ben daha hiç denk gelmedim, çevremde de duymadım. Evime ilk defa gelen kadının çocuğuna bile harçlık vermiştim, meğer arkamı döndüğüm yerlerde beZi elinen bırakmış. Uzun vadede kendileri kaybeder ama, bi çağıran bi daha çağırmaz..

Yemin ederim aynı şeyi yaşadım. Hepberaber kırkı yılın başında bi gezmeye gittik Bahçeli bi yerde bizim bebiş sebebini anlamadığım şekilde haykırarak ağlamaya başladı. Normalde memede sakinleşir diye meme vermeye çalıştım bi yerine böcek mi girdi acaba diye soydum bakmak için bezini değiştirdim belki rahatlar diye. O esnada annem kucağımdan alıp zorla sallamak istiyordu ben de derdi ne anlamasan sallatmak istemedim neyse bi süre sonra sustu meme aldı ve uyudu ama annem sazı eline aldı ben merhametsiz ve vicdansızmışım bebeği bilerek ağlatmışım okuduğum kitaplar yüzünden. Doğurmakla ana olunmazmış acıma duygusuyla ana olunurmuş. Allah bunun bana hesabını sorarmış. Ben caniymişim. Çocuğun psikolojisini bozmuşum. Daha neler neler. O kadar şaşırdım ki bunları demesine. Benim bilerek ağlattığını düşünüyor. En sonunda da bana küstü günlerce konuşmadı ama bu sözleri çok ağrıma gittiği için ben de çektim kendi evime geldim. Kendi annemdir diye her türlü saçmalığını alttan almaya çalışıyordum ama bu kadarını kaldıramadım. Bunlar bebek daha çok ağlayacaklar hastalığı ateşi bilmemnesi ama gelende anlat. Bütün planlarım 2 yaşına kadar annemle idare edip 2 yaştan sonra kreş başlamaktı ama annem beni şimdiden yarı yolda bıraktı. Yaşadığım şehirde hiç bir akrabam eş dost yok evde bebekle tek başıma kendimi çok yalnız hissediyorum. Eş kişisi sabahın köründe işe gidip gece bebek uyutulacak zaman geliyor. Kv de ayrı bi tuhaf olduğu için çağırmak istemiyorum. Bazen depresyona girecek gibi hissediyorum

Oo sizin apartman yurttan sesler korosu olmus. Alt komsu da agustos annelerinde “ust komusumun ikizleri var gece uyuyamiyoruz” yaziyordur belki.
Kesinlikle ne hallerle uyutuyoruz bi ses çıksın apartmanı yıkasım geliyo o an
Bizim ustte de 4 yasinda bi cocuk var cok tatli seviyorum fln da tam aksam uyku saatimizde kudurasi geliyor. Patir patir kosma sesleri

Bizim üsttekinin 4çocuğu var bizm oturduğumuz odanın olduğu odayı onlara oyun yeri yapmışlar bide misafirleri geliyo onların çocukları Allaahhh hesabını sen gör artk

Ctesi anneannemize gitcez.En son 40 günlükken görmüştü oglumu. Cok heyecanli .Bir gece de olsa kalcaz .Simdiden hazırlanıyorum. Malum benimkiyle is gorulmez.Banyo yaptirdim. Banyo yaptırırken her zamanki gibi cisini yapti. Ama baya ustalasmis .Bu sefer su kovasini isabet aldi .Neyse ki fazla bir yer kirlenmedi
Uyursa insallah kıyafetlerini makineye atcam .

Evet ben de onu düşündüm. Yeni alırsam satsam bile aldığım fiyata satamam ama ikinci el alırsam en azından aldığım fiyata sayabilirim diye düşündüm açıkçası. İadeyi düşünmemiştim hiç.

Allah yardım etsin, ikiz bir de. Akşam artık mızırtısından başım ağrıdı benim. Bir yandan atak bir yandan gaz bir yandan uyuyamaması.

Benim arkadaşın bebeğinde oluyordu canım iyi bir alerji doktoruna gitmeden çözüm bulamamıştı. Alerjisi tespit edilince düzeldi.

benim kızımda aynı gönlü olursa emiyor gönlü olmazsa emmiyor dediğin gibi yay gibi geriyor kendini yeni öğrendi bunu da ben acaba meme reddi mi yapıyor diye korktum mama verirken de aynısını yaptı. önceden hiç hayır demezdi bende artık büyüdükçe tam açıkmadan emmek istemiyor galiba diyorum. zorlamıyorum bir süre sonra tekrar teklif ediyorum o zaman emiyor.

kızlar benimde merak ettiğim bir konu var. 1 hafta sonra bebeğim 4 aylık olacak ben hala adet olmadım. Normal doğum yapıp adet görmeyen var mı. Adet görmedim diye sağlık ocağında gebelik testi bile yaptılar birşey çıkmadı sonrada 6 ay 1 sene ye kadar adet görmeyenler oluyor dedi doktor.

Benim arkadaşın bebeğinde oluyordu canım iyi bir alerji doktoruna gitmeden çözüm bulamamıştı. Alerjisi tespit edilince düzeldi.
Geçen misafir gelen bi bayan yiğeninde de olduğunu ne kadar ilaç kullnsalarda geçmediğini en son bi dua okuyınca geçtiğini söyledi. Ama duayı bilmyor. Doktora götüreceğim bakalım inşallah allerji değildir çok zor oluyor allerji

Egzama tarzı alerji olabilir veya halk arasında temre derler kuru kızarıklık olarak görülür. Onun duası vardı temre duası diye arattır istersen netten. Bizim oğlanda da egzama çıkrı boyun ve koltuk altları kızarıyordu. Biz pişik sandık meğer egzamaymış(babada da var genetik) krem verdi Dr. Onu kullanıyoruz size de geçmiş olsun ...

Anneler veya KV ler onlardan pek yardım istemeyince özellikle bebek bakımının kilit noktalarında uyutma besleme bakım çocuğa hitap tarzı durumlarda onlarda alınıp biz bilmiyor muyuza getirip alınganlık yapıyorlar. Ve üzerlerimize geliyorlar . ben de anneannesiyim ben de babaannesiyim şeklinde. Halbuki bir çocuğu annesinden daha fazla kimse düşünemez, 9 ay karnımızda taşıdık her türlü bebeğimizin tüm davranışlarını biliyoruz. Ama canları sağ olsun da biz maalesef hep alttan alan oluyoruz ben de çok depresyondan döndüm..özellikle kvden dolayı.

Hee geçen gün annem de geldi bir hafta kaldı iki kez tartıştık. Birinde bir daha da gelmem evine dedi zor gönlünü aldım halbuki yapacağı tek fedakarlık sessiz konuşmak ve dizisini diğer oda da izlemekti. Hatta izlemede ne olacak şehirdışından gelmişsin 1 hafta kalıp gidicen ne olur izlemesen de torununa baksan. Napalım canım zor durumlar çok görüşsek sürekli kavga edeceğiz demekki diyorum.

Ben 3 aylıkken oldum bu ay olmadım. 2 ayda bir olan da oluyormuş. Östrojenden dolayı olmuyoruzdur emziriyoruz prolaktin hormonu da standardı değiştirebiliyor .hemen regl olan da var bu da garip bir durum değil..

Benim arkadas 10 ay olmamıştı adet. Emzirdiğin için diyeceğim ama burda emziren anneler de adet oldu o yüzden doğum sonrası normal diyorum ben sezaryen oldum 3 aylık olduk bu ay adetm 2gün leke geldi başka yok bunyemiz karıştı iyice

Bu bebekler ne ilginç. Emzigi öğüye cocuguma emzik verdim havada kaptı. Insallah yine meme reddi yaşamayız. Gazdan cok agladi. Artik son care denedim .2 saattir ağlıyor uyuyamadi .

Aynı dert bendede var cnm 20 gündür çocuğumun karin kısmında kocaman kızarıklık bacaklarında kolllarinda kızarıklık kabuklasiyor doktora götürdük gösterdik egzama dedi. Coresatin diye bi ilaç verdi kullanıyorum ama bana misin demiyor gecmiyor. Su ilac bitsin eger hala degisiklik olmazsa baska doktora goturecegim. En son yumurta alerjisi çıkmıştı ee yumurtada yemiyorum nasıl geçicek bilmiyorum.

4 ay oldu sezeryan oldum hiç adet belirtisi yok şiştim artık.

Ben 18 ay adet olmadım. Normal doğumdu ve emziriyordum. Emziren annelerde bu durumun normal olduğunu söylemişti doktorum.

Kızlar bugün çocuk eşimin elinden yine mama içmemiş sürekli ağlamış ve mamayı icirememis. Eşim de iki defa bağırmış mahfettin beni diye. Eve geldim mama içirdim oynattim ayağımda salladım uyuttum. Oğlum babasına bakmıyor şuanda küstü heralde. Eşim de psikolojim bozuldu dedi ağladı içeri gidip nolcak böyle yaaa

Cnm sen bakıcı işini ayarla bence yavaştan. Hem yarım gün görürsünüz siz de oğluş da alışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…