- 7 Kasım 2017
- 614
- 1.160
- 43
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.781
Bana daha önce temizliğe gelen bi abla vardı. Birinin tavsiyesi üzerine almştm ama işini okadar iyi yapıyordu ki benm bile aklıma gelmeyen yerleri temzledi. Sabah 8 de zil çalardı nerdeyse akşam 6-7 ye kadar kalırdı evde. Hatta ilk geldğinde yatakodasındaki kocaman gardrobu tek başına çekmiş arkasını temzliyordu şok olmuştm. Duvarlara varana kadar sildi. Kendini kaybediyordu resmen temzlk yaparken. Bende ona istediğinden fazlasını verdm hep kızına hediyeler aldım kullanmadığm birçok mutfak eşyamı verdm. Çok mutlu olurdu daha içten yapardı herşeyi yapıp bitirmek isterdi. Benm söylemem hiç fırsat bırakmazdı. Okadar alışmıştm ki artk işe giderken anahtar bırakyrdm. Ama eşinden dolayı işi bırakması gerekti. Çıtayı okadar yükseltmşti ki ondan sonra gelenleri beğenmedm. Böyleleri de var ama çokaz..Evet gerçekten, evini emanet edemiyorken bebeği nasıl emanet edeceğiz. Eşim her yere kamera koyarız diyor da yapacak olan banyo tuvalette de yapar yapacağını.
Kesinlikle bizlerin çok kolay para kazandığını düşünüp, hınçlarını alıyor gibiler. Oysaki dürüstçe çalışsalar ne güzel ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkımız olurdu..
Bana daha önce temizliğe gelen bi abla vardı. Birinin tavsiyesi üzerine almştm ama işini okadar iyi yapıyordu ki benm bile aklıma gelmeyen yerleri temzledi. Sabah 8 de zil çalardı nerdeyse akşam 6-7 ye kadar kalırdı evde. Hatta ilk geldğinde yatakodasındaki kocaman gardrobu tek başına çekmiş arkasını temzliyordu şok olmuştm. Duvarlara varana kadar sildi. Kendini kaybediyordu resmen temzlk yaparken. Bende ona istediğinden fazlasını verdm hep kızına hediyeler aldım kullanmadığm birçok mutfak eşyamı verdm. Çok mutlu olurdu daha içten yapardı herşeyi yapıp bitirmek isterdi. Benm söylemem hiç fırsat bırakmazdı. Okadar alışmıştm ki artk işe giderken anahtar bırakyrdm. Ama eşinden dolayı işi bırakması gerekti. Çıtayı okadar yükseltmşti ki ondan sonra gelenleri beğenmedm. Böyleleri de var ama çokaz..
Yemin ederim aynı şeyi yaşadım. Hepberaber kırkı yılın başında bi gezmeye gittik Bahçeli bi yerde bizim bebiş sebebini anlamadığım şekilde haykırarak ağlamaya başladı. Normalde memede sakinleşir diye meme vermeye çalıştım bi yerine böcek mi girdi acaba diye soydum bakmak için bezini değiştirdim belki rahatlar diye. O esnada annem kucağımdan alıp zorla sallamak istiyordu ben de derdi ne anlamasan sallatmak istemedim neyse bi süre sonra sustu meme aldı ve uyudu ama annem sazı eline aldı ben merhametsiz ve vicdansızmışım bebeği bilerek ağlatmışım okuduğum kitaplar yüzünden. Doğurmakla ana olunmazmış acıma duygusuyla ana olunurmuş. Allah bunun bana hesabını sorarmış. Ben caniymişim. Çocuğun psikolojisini bozmuşum. Daha neler neler. O kadar şaşırdım ki bunları demesine. Benim bilerek ağlattığını düşünüyor. En sonunda da bana küstü günlerce konuşmadı ama bu sözleri çok ağrıma gittiği için ben de çektim kendi evime geldim. Kendi annemdir diye her türlü saçmalığını alttan almaya çalışıyordum ama bu kadarını kaldıramadım. Bunlar bebek daha çok ağlayacaklar hastalığı ateşi bilmemnesi ama gelende anlat. Bütün planlarım 2 yaşına kadar annemle idare edip 2 yaştan sonra kreş başlamaktı ama annem beni şimdiden yarı yolda bıraktı. Yaşadığım şehirde hiç bir akrabam eş dost yok evde bebekle tek başıma kendimi çok yalnız hissediyorum. Eş kişisi sabahın köründe işe gidip gece bebek uyutulacak zaman geliyor. Kv de ayrı bi tuhaf olduğu için çağırmak istemiyorum. Bazen depresyona girecek gibi hissediyorumİki hafta annem geldi canım kavga kıyamet istediklerimi yapmıyor bana da kötü anne diyor ciddi ciddi onun doğrularına göre buyutmedigim için... Sonra annem döndü zaten zor tutuyorduk şimdi eşim bakıyor iki hafta kadar sonra da yıllık izin kullanicam bakalım plan boyle
Oo sizin apartman yurttan sesler korosu olmus. Alt komsu da agustos annelerinde “ust komusumun ikizleri var gece uyuyamiyoruz” yaziyordur belki.Benim alt komşumunda 2 aylık bebeği var. Dün gece benimkilere uyanmam yetmiyormuş gibi alt kattan gelen bebek seslerine de uyandım. İyice karıştı saçma sapan uykusuz bir geceydi. Aşağıdakiler benim yüzümden kim bilir kaç kere kalkıyorlar
Bizim ustte de 4 yasinda bi cocuk var cok tatli seviyorum fln da tam aksam uyku saatimizde kudurasi geliyor. Patir patir kosma sesleriKesinlikle ne hallerle uyutuyoruz bi ses çıksın apartmanı yıkasım geliyo o an
Bizim üsttekinin 4çocuğu var bizm oturduğumuz odanın olduğu odayı onlara oyun yeri yapmışlar bide misafirleri geliyo onların çocukları Allaahhh hesabını sen gör artkOo sizin apartman yurttan sesler korosu olmus. Alt komsu da agustos annelerinde “ust komusumun ikizleri var gece uyuyamiyoruz” yaziyordur belki.
Bizim ustte de 4 yasinda bi cocuk var cok tatli seviyorum fln da tam aksam uyku saatimizde kudurasi geliyor. Patir patir kosma sesleri
Evet ben de onu düşündüm. Yeni alırsam satsam bile aldığım fiyata satamam ama ikinci el alırsam en azından aldığım fiyata sayabilirim diye düşündüm açıkçası. İadeyi düşünmemiştim hiç.Ben yaklaşık bi ay önce aldım 700 küsürdü internetten aldım bi de özellikle sıfır istedim sevmezse hemen iade ederim diye böyle pahalı şeylerin 2. El alınmasının tek dezavantajı bebek sevmezse iade olmuyor kanguruda başıma geldi
Allah yardım etsin, ikiz bir de. Akşam artık mızırtısından başım ağrıdı benim. Bir yandan atak bir yandan gaz bir yandan uyuyamaması.14. Hafta atağından selamlar. Dün itibari ile giriş yaptık. Anneme anlatıyorum atak falan. Ya bizim zamanımızda atakmı varmış, uyduruyomuşum gibi davranıyordu. Bak atağa gircekler dedim geçen gün. Dün bir anda değiştiler o bile hak verdi artık.
Bebeklerden biri dün sabaha karşı öyle çığlıklar attı ki duyan işkence yapıyoruz sanır. Kucağa alıp dik tutunca gülüyo edepsiz. Komşular kulağımı çınlatmıştır kesin.
Benim arkadaşın bebeğinde oluyordu canım iyi bir alerji doktoruna gitmeden çözüm bulamamıştı. Alerjisi tespit edilince düzeldi.Kızlar moralim çok bozuk. Oğlumun sol yanağında yaklaşık 1 aydır arada alevlenen arada kaybolan kızarıklıklar oluyordu. Başta önemsemedim ama son 1 haftadır canımı sıkmaya başladı. Özellikle bugğn sabah kabuk kabuk olduğunu görünce içim sızladı. Acaba acı veriyormudur, kaşınıyormudur diye.. babası gelince doktora götüreceğim var mı böyle karşılaştığnz bir durum? Allerji olablr mi?
benim kızımda aynı gönlü olursa emiyor gönlü olmazsa emmiyor dediğin gibi yay gibi geriyor kendini yeni öğrendi bunu da ben acaba meme reddi mi yapıyor diye korktum mama verirken de aynısını yaptı. önceden hiç hayır demezdi bende artık büyüdükçe tam açıkmadan emmek istemiyor galiba diyorum. zorlamıyorum bir süre sonra tekrar teklif ediyorum o zaman emiyor.Kızlar herkeste sıkıntılı durumlar var anlaşılan. Allah yardımcımız olsun
Benim oğlanda kendini yay gibi gerip çılgın gibi bağırma ve ağlama başladı birkaç haftadır??
Memeyi almıyor ağzına daha doğrusu koluma yatırırken daha çığlığı basıyor kafayı geri itip kendini yay gibi yapıyor. Kundak yapıp vermeye çalışıyorum memeyi yine zorlanıyor. Hopluyor zıplıyor sesler çıkarıp dikkatini dağıtıp ağzına tıkıyorum memeyi. Emmeye başlıyor sonra. Uyku öncesi gibi yapıyor sanki bunu.hiç böyle yapmaz her zaman alırdı memeyi. Var mi böyle bi durum yaşayan kızlar?? Emzirmek işkence oluyor resmen deliler gibi ağlıyor çocuk. Her zaman değil bazen yapıyor nedeni anlayamıyorum.
Gaz olur mu sizce? Ayakları karnına çekmez mi gaz olsa?
Geçen misafir gelen bi bayan yiğeninde de olduğunu ne kadar ilaç kullnsalarda geçmediğini en son bi dua okuyınca geçtiğini söyledi. Ama duayı bilmyor. Doktora götüreceğim bakalım inşallah allerji değildir çok zor oluyor allerjiBenim arkadaşın bebeğinde oluyordu canım iyi bir alerji doktoruna gitmeden çözüm bulamamıştı. Alerjisi tespit edilince düzeldi.
Kızlar moralim çok bozuk. Oğlumun sol yanağında yaklaşık 1 aydır arada alevlenen arada kaybolan kızarıklıklar oluyordu. Başta önemsemedim ama son 1 haftadır canımı sıkmaya başladı. Özellikle bugğn sabah kabuk kabuk olduğunu görünce içim sızladı. Acaba acı veriyormudur, kaşınıyormudur diye.. babası gelince doktora götüreceğim var mı böyle karşılaştığnz bir durum? Allerji olablr mi?
Anneler veya KV ler onlardan pek yardım istemeyince özellikle bebek bakımının kilit noktalarında uyutma besleme bakım çocuğa hitap tarzı durumlarda onlarda alınıp biz bilmiyor muyuza getirip alınganlık yapıyorlar. Ve üzerlerimize geliyorlar . ben de anneannesiyim ben de babaannesiyim şeklinde. Halbuki bir çocuğu annesinden daha fazla kimse düşünemez, 9 ay karnımızda taşıdık her türlü bebeğimizin tüm davranışlarını biliyoruz. Ama canları sağ olsun da biz maalesef hep alttan alan oluyoruz ben de çok depresyondan döndüm..özellikle kvden dolayı.Yemin ederim aynı şeyi yaşadım. Hepberaber kırkı yılın başında bi gezmeye gittik Bahçeli bi yerde bizim bebiş sebebini anlamadığım şekilde haykırarak ağlamaya başladı. Normalde memede sakinleşir diye meme vermeye çalıştım bi yerine böcek mi girdi acaba diye soydum bakmak için bezini değiştirdim belki rahatlar diye. O esnada annem kucağımdan alıp zorla sallamak istiyordu ben de derdi ne anlamasan sallatmak istemedim neyse bi süre sonra sustu meme aldı ve uyudu ama annem sazı eline aldı ben merhametsiz ve vicdansızmışım bebeği bilerek ağlatmışım okuduğum kitaplar yüzünden. Doğurmakla ana olunmazmış acıma duygusuyla ana olunurmuş. Allah bunun bana hesabını sorarmış. Ben caniymişim. Çocuğun psikolojisini bozmuşum. Daha neler neler. O kadar şaşırdım ki bunları demesine. Benim bilerek ağlattığını düşünüyor. En sonunda da bana küstü günlerce konuşmadı ama bu sözleri çok ağrıma gittiği için ben de çektim kendi evime geldim. Kendi annemdir diye her türlü saçmalığını alttan almaya çalışıyordum ama bu kadarını kaldıramadım. Bunlar bebek daha çok ağlayacaklar hastalığı ateşi bilmemnesi ama gelende anlat. Bütün planlarım 2 yaşına kadar annemle idare edip 2 yaştan sonra kreş başlamaktı ama annem beni şimdiden yarı yolda bıraktı. Yaşadığım şehirde hiç bir akrabam eş dost yok evde bebekle tek başıma kendimi çok yalnız hissediyorum. Eş kişisi sabahın köründe işe gidip gece bebek uyutulacak zaman geliyor. Kv de ayrı bi tuhaf olduğu için çağırmak istemiyorum. Bazen depresyona girecek gibi hissediyorum
kızlar benimde merak ettiğim bir konu var. 1 hafta sonra bebeğim 4 aylık olacak ben hala adet olmadım. Normal doğum yapıp adet görmeyen var mı. Adet görmedim diye sağlık ocağında gebelik testi bile yaptılar birşey çıkmadı sonrada 6 ay 1 sene ye kadar adet görmeyenler oluyor dedi doktor.
Geçen misafir gelen bi bayan yiğeninde de olduğunu ne kadar ilaç kullnsalarda geçmediğini en son bi dua okuyınca geçtiğini söyledi. Ama duayı bilmyor. Doktora götüreceğim bakalım inşallah allerji değildir çok zor oluyor allerji
Benim arkadas 10 ay olmamıştı adet. Emzirdiğin için diyeceğim ama burda emziren anneler de adet oldu o yüzden doğum sonrası normal diyorum ben sezaryen oldum 3 aylık olduk bu ay adetm 2gün leke geldi başka yok bunyemiz karıştı iyicekızlar benimde merak ettiğim bir konu var. 1 hafta sonra bebeğim 4 aylık olacak ben hala adet olmadım. Normal doğum yapıp adet görmeyen var mı. Adet görmedim diye sağlık ocağında gebelik testi bile yaptılar birşey çıkmadı sonrada 6 ay 1 sene ye kadar adet görmeyenler oluyor dedi doktor.
Aynı dert bendede var cnm 20 gündür çocuğumun karin kısmında kocaman kızarıklık bacaklarında kolllarinda kızarıklık kabuklasiyor doktora götürdük gösterdik egzama dedi. Coresatin diye bi ilaç verdi kullanıyorum ama bana misin demiyor gecmiyor. Su ilac bitsin eger hala degisiklik olmazsa baska doktora goturecegim. En son yumurta alerjisi çıkmıştı ee yumurtada yemiyorum nasıl geçicek bilmiyorum.Geçen misafir gelen bi bayan yiğeninde de olduğunu ne kadar ilaç kullnsalarda geçmediğini en son bi dua okuyınca geçtiğini söyledi. Ama duayı bilmyor. Doktora götüreceğim bakalım inşallah allerji değildir çok zor oluyor allerji
4 ay oldu sezeryan oldum hiç adet belirtisi yok şiştim artık.Benim arkadas 10 ay olmamıştı adet. Emzirdiğin için diyeceğim ama burda emziren anneler de adet oldu o yüzden doğum sonrası normal diyorum ben sezaryen oldum 3 aylık olduk bu ay adetm 2gün leke geldi başka yok bunyemiz karıştı iyice
Ben 18 ay adet olmadım. Normal doğumdu ve emziriyordum. Emziren annelerde bu durumun normal olduğunu söylemişti doktorum.kızlar benimde merak ettiğim bir konu var. 1 hafta sonra bebeğim 4 aylık olacak ben hala adet olmadım. Normal doğum yapıp adet görmeyen var mı. Adet görmedim diye sağlık ocağında gebelik testi bile yaptılar birşey çıkmadı sonrada 6 ay 1 sene ye kadar adet görmeyenler oluyor dedi doktor.
Kızlar bugün çocuk eşimin elinden yine mama içmemiş sürekli ağlamış ve mamayı icirememis. Eşim de iki defa bağırmış mahfettin beni diye. Eve geldim mama içirdim oynattim ayağımda salladım uyuttum. Oğlum babasına bakmıyor şuanda küstü heralde. Eşim de psikolojim bozuldu dedi ağladı içeri gidip nolcak böyle yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?