- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.801
Ocakta ücretsize ayrilcam canım o yüzden bakıcı düşünmedim hiçCnm sen bakıcı işini ayarla bence yavaştan. Hem yarım gün görürsünüz siz de oğluş da alışırsınız.
Bizimki gece uyandı birkaç kez maalesef. Aşıdan mı gök gürültüsünden mı bilmiyorum her seferinde ağzına emzik koymak zorunda kaldım.NasilYarDiyeyim
Bizimki bugün 9 saat kesintisiz uyudu, daha da uyurdu da ben alıp emzirdim. Bu gece uyumama sırası, hayırlısı bakalım :)
Senin karaböcük nasıldı?
Yaa bide ben sana şey sorucam canım, ben emzirerek ve kolumda hafif sallayarak uyutuyorum. Gece kesintisiz uyuyor ama kitaplardaki gibi uyku bölününce tekrar emerek uykuya geçme ihtiyacı hissetmiyor, kendiliğinden dalıyor. Defalarca da kolum yorulunca daha uyumadıysa yatağına bırakmışlığım ve kendisinin uykuya geçmişliği var. Ben oğluma uyku eğitimi vermelimiyim sence? İlerde huy değişip gece derin uykusu bölündüğünde meme isteme ihtimali varmı sence?
Aynen canım benim de başka hickimsem yok. Annem de başka şehirde zaten. Kvdem yok üvey var o da komşu gibi. Gel gitler yaşıyorum ben de psikoloji konusunda. Bı her şeyin üstesinden gelirim düşüncesi oluyor bir de tükendim bittim bu nasıl hayat neden kimsemiz yok düşüncesi ...Yemin ederim aynı şeyi yaşadım. Hepberaber kırkı yılın başında bi gezmeye gittik Bahçeli bi yerde bizim bebiş sebebini anlamadığım şekilde haykırarak ağlamaya başladı. Normalde memede sakinleşir diye meme vermeye çalıştım bi yerine böcek mi girdi acaba diye soydum bakmak için bezini değiştirdim belki rahatlar diye. O esnada annem kucağımdan alıp zorla sallamak istiyordu ben de derdi ne anlamasan sallatmak istemedim neyse bi süre sonra sustu meme aldı ve uyudu ama annem sazı eline aldı ben merhametsiz ve vicdansızmışım bebeği bilerek ağlatmışım okuduğum kitaplar yüzünden. Doğurmakla ana olunmazmış acıma duygusuyla ana olunurmuş. Allah bunun bana hesabını sorarmış. Ben caniymişim. Çocuğun psikolojisini bozmuşum. Daha neler neler. O kadar şaşırdım ki bunları demesine. Benim bilerek ağlattığını düşünüyor. En sonunda da bana küstü günlerce konuşmadı ama bu sözleri çok ağrıma gittiği için ben de çektim kendi evime geldim. Kendi annemdir diye her türlü saçmalığını alttan almaya çalışıyordum ama bu kadarını kaldıramadım. Bunlar bebek daha çok ağlayacaklar hastalığı ateşi bilmemnesi ama gelende anlat. Bütün planlarım 2 yaşına kadar annemle idare edip 2 yaştan sonra kreş başlamaktı ama annem beni şimdiden yarı yolda bıraktı. Yaşadığım şehirde hiç bir akrabam eş dost yok evde bebekle tek başıma kendimi çok yalnız hissediyorum. Eş kişisi sabahın köründe işe gidip gece bebek uyutulacak zaman geliyor. Kv de ayrı bi tuhaf olduğu için çağırmak istemiyorum. Bazen depresyona girecek gibi hissediyorum
Ay en korktuğum şey hadessss benim alt komşum da 7 aylık hamile şuanda. Aralıkta ya da ocakta dogurur. Onun bebesinin sesine de uyanirim kesin diyorum çocukla aynı odada yatmadigimiz için bı gözüm açık uyuyorum ağlar da duyamam diyeBenim alt komşumunda 2 aylık bebeği var. Dün gece benimkilere uyanmam yetmiyormuş gibi alt kattan gelen bebek seslerine de uyandım. İyice karıştı saçma sapan uykusuz bir geceydi. Aşağıdakiler benim yüzümden kim bilir kaç kere kalkıyorlar
Çocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyorAynen canım benim de başka hickimsem yok. Annem de başka şehirde zaten. Kvdem yok üvey var o da komşu gibi. Gel gitler yaşıyorum ben de psikoloji konusunda. Bı her şeyin üstesinden gelirim düşüncesi oluyor bir de tükendim bittim bu nasıl hayat neden kimsemiz yok düşüncesi ...
Tüm gün evde tek başına çocuğa bakiyorum ağladımı kucak istiyor. Bazen gerçekten bunalıyorum kendimi disariya atmak istiyorum ama olmuyor yapacak bişey yok. Ama sukur ki ilk aylarina gore biraz daha iyi.Çocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyor
2 kez adet oldum şmdi olamayınca ben bile şiştim4 ay oldu sezeryan oldum hiç adet belirtisi yok şiştim artık.
Bize bir tanesi kortizonlu olmak üzere iki krem verdi iyi geldi hemen geçirdi canım. Bizim de göbekte kızarıklık vardı o geçmişti... dun ama boyun ve koltuk altında varken gördü doktor..Aynı dert bendede var cnm 20 gündür çocuğumun karin kısmında kocaman kızarıklık bacaklarında kolllarinda kızarıklık kabuklasiyor doktora götürdük gösterdik egzama dedi. Coresatin diye bi ilaç verdi kullanıyorum ama bana misin demiyor gecmiyor. Su ilac bitsin eger hala degisiklik olmazsa baska doktora goturecegim. En son yumurta alerjisi çıkmıştı ee yumurtada yemiyorum nasıl geçicek bilmiyorum.
Çocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyor
14. Hafta atağı çok fena vurdu bizi. Normalde oyuncakta durur, güzel güzel oynardı. Şimdi gözleriyle beni arıyor. Yine oynuyor eğer beni bulamazsa ama bir süre sonra mızmız sesler çıkarmaya başlıyor. Yanına gidiyorum, gülüyor bana doğru dönmeye çalışıyor. Ama sürekli konuşmamı onunla ilgilenmem istiyor. Tam bir ilgi manyağı oldu. Sürekli ilgi ve konuşma istiyor. Yoksa mızırdanıyor.
Sen evdeyken mı bakıcı almayı düşünüyorsun yoksa ise dönmeyi miÇocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyor
Kıyamam yaa. Acaba bizim yerimizde olsa napardı bu erkekler hiç dara zora gelemiyolar. Bebekler gerçekten hissediyo kızıldığı sinirlenildiği zamanKızlar bugün çocuk eşimin elinden yine mama içmemiş sürekli ağlamış ve mamayı icirememis. Eşim de iki defa bağırmış mahfettin beni diye. Eve geldim mama içirdim oynattim ayağımda salladım uyuttum. Oğlum babasına bakmıyor şuanda küstü heralde. Eşim de psikolojim bozuldu dedi ağladı içeri gidip nolcak böyle yaaa
6 gün daha bakması lazım canım hiç bilmiyorum. İdare etmesi lazım ya nolcak 6 günden. Ben aylardır geceli gündüzlü bakıyorum 4 saatcik psikolojisini bozuyor. Üstüne de gidemiyorum gerçekten kötü olmuş çünküKıyamam yaa. Acaba bizim yerimizde olsa napardı bu erkekler hiç dara zora gelemiyolar. Bebekler gerçekten hissediyo kızıldığı sinirlenildiği zamansen çalışıyorsun 2 hfta sonra izin diyorsun eşin 2 hafta daha idare edebilecek mi ? İznin kaç gün ?
bende adet olmadım hala şişkinlik çok rahatsız ediyorkızlar benimde merak ettiğim bir konu var. 1 hafta sonra bebeğim 4 aylık olacak ben hala adet olmadım. Normal doğum yapıp adet görmeyen var mı. Adet görmedim diye sağlık ocağında gebelik testi bile yaptılar birşey çıkmadı sonrada 6 ay 1 sene ye kadar adet görmeyenler oluyor dedi doktor.
sabahtan beri uyutmaya çalışıyorum kahvaltıyla duruyorum uyuyunca yemekmi yesem uyusam mı bilmiyorum sabah 6buçuktan beri ayaktayızÇocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyor
Insanı yakınında birisi olmaması ne kadar kötü böyle durumlarda ya mecbur yine eşinin psikolojisini Sen düzelteceksin canım yapacak bir şey yok Az kalmış zaten 6 gün sksın dişiniKızlar bugün çocuk eşimin elinden yine mama içmemiş sürekli ağlamış ve mamayı icirememis. Eşim de iki defa bağırmış mahfettin beni diye. Eve geldim mama içirdim oynattim ayağımda salladım uyuttum. Oğlum babasına bakmıyor şuanda küstü heralde. Eşim de psikolojim bozuldu dedi ağladı içeri gidip nolcak böyle yaaa
Ayy ben onu yapiyorum. Umarim yeniyordur.
baksın cnm bence. psikolojisi bozula bozula öğrenir. ben hiç acımıyorum şahsen. babası olarak her şeye ortak olmalı. sevinci de, zorluğu da, acısı da. hem sana empati duyar, ne zorluklar yaşadığını anlar.6 gün daha bakması lazım canım hiç bilmiyorum. İdare etmesi lazım ya nolcak 6 günden. Ben aylardır geceli gündüzlü bakıyorum 4 saatcik psikolojisini bozuyor. Üstüne de gidemiyorum gerçekten kötü olmuş çünkü
Eşim haftanın 4 günü evde olmuyor. Diğer günlerde ya sabah gidip akşam geliyor yada nöbetçi oluyor. Mesela bu sabah gitti yarın gelecek yine nobetçi. Ben tekim tum akrabalarım iç anadoluda. Ben tee guneydoğu anadoludayım. Oğlum bu ara huysuz. Onu doyur gazı alt değişmesi oynatması ağlarken susturma çabası derken bi bakmışım akşam olmuş. Halimden memnunum ama eşimde ayda yılda bir evde olduğu için bebeği özlüyo ve evdeyken ilgileniyo. Ama dün evdeydi bebeğin çamaşırlarını as demiştim yemek yapıyodum o an. Odaya doğru gitti astı sandım gece oldu yatacaktık hangi odaya astın dedim asmadım ki diyo. Minik minik onlarla mı uğraşacağım dedi. Hamileyken kıyafetleri kendin yıkayıp asıp bide ütülüyodun noldu hevesin mi geçti dedm :) gece çamaşırı asıp yattım hâlâ toplanacak beni bekliyolarÇocuk bakıcısı hakkında büyük konuşmuşum demek ki ama tek başımayken de çok bunalıyorum böyle tek başına bebek bakan tüm gün yalnız olan anneler var mı sizler neler yapıyorsunuz günler nasıl geçiyor
Baksın sen anneysen oda baba seninde kötü olduğun günler oldu burda hep birbirimize ağladık ama yapacak bişey yoktu sonuçta. Keyfiye bırakmıyorsun sonuçta canım babası da baksın çok mu ağlıyor bebeğin gazlı bi bebek miydi ağlamasından yoruldu galiba.6 gün daha bakması lazım canım hiç bilmiyorum. İdare etmesi lazım ya nolcak 6 günden. Ben aylardır geceli gündüzlü bakıyorum 4 saatcik psikolojisini bozuyor. Üstüne de gidemiyorum gerçekten kötü olmuş çünkü
Çok mu konusurdun canım ? Bende surekli laf verıyorum alışırsa diye tırstım 14.atağa şurda 2haftamız kaldı 14e girenler yılmış bi şekilde yazıyor biz ne yapacağız acaba14. Hafta atağı çok fena vurdu bizi. Normalde oyuncakta durur, güzel güzel oynardı. Şimdi gözleriyle beni arıyor. Yine oynuyor eğer beni bulamazsa ama bir süre sonra mızmız sesler çıkarmaya başlıyor. Yanına gidiyorum, gülüyor bana doğru dönmeye çalışıyor. Ama sürekli konuşmamı onunla ilgilenmem istiyor. Tam bir ilgi manyağı oldu. Sürekli ilgi ve konuşma istiyor. Yoksa mızırdanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?