2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sen bilirsin annesi sensin ama bence senin durumunda çözüm mama desteği başka türlü 6 aylık olana kadar durum böyle devam edecek gibi , memede uyuamak istemesinin sebebi de emzik kullanmıyor galiba doğrumu?
Emzik verince kusuyor gibi oluyor, zorlarsam da kusuyor.

Seninkine çok benzer bir kızım var , mama desteği ve emzikle birlikte beşiğine yatırıp üstüne ince bir battaniye veriyorum tepesine çekiyor kendi çünkü uyurken ışıktan hoşlanmıyor ve insan konuşmasından beşiğinde sallıyorum uyumakta zorlanıyorsa ses açıyorum uzun süredir bu şekilde uyutuyorum çok düzenli uykusu var , tragy hoog du galiba onun kitabını okuduğumda keşfettim.

Yani duygusal bağa ihtiyaç duyan bir bebeğin var bu yüzden aslında emmek istemiyor sadece seninle arasında bağ kurmaya ihtiyacı var eğer onu memede emzirerek uyutmaya devam edersen midesindeki gaz hiç bitmeyecek ve cocuk hiç rahatlamayacak bir sonraki öğün için en az iki saat ara vermen lazım ki bebeğin gazını rahatlatıp uykuya geçebilsin kendini rahatlatması için bu şart

Farkındayım bunun ama başka türlü uyumuyor maalesef. Denemediğin yöntem kalmadı. Hiçbirini kabul etmiyor. En son sallamayı bile denedim ki sallama benim kırmızı çizgimdi. Emme haricinde hiçbir şeyi kabul etmiyor. Emziği de almayınca başka yöntem kalmıyor

Bence sen mama desteği versen rahatlayacaksın .
Sırf bağırsakları rahatlar diye mama vermeyi doğru bulmuyorum ben süt yeterliyse eğer.. Benim kızım da 2,5 ayı dolana kadar bana çok çektirdi sabahlara kadar inler uyku uyuyamazdı, gündüzlrri hep ağlardı mutsuzdu.. Eşim de bana senin sütün yaramıyo bence bişey var, mama verelim derdi. O kadar üzülmüştüm ki. Sonuçta benden o ten temasını kesmemi istiyor. E çocuk emmek istiyor deli gibi.. Niye mama verip mahrum bırakayım. Sen takviye etmekten bahsediyorsun canım anladım ama bence hiç gereği yok. Zatem şurda ek gıdaya ne kalmış. Bence bol bol anne sütü alsın alabiliği kadar eninde sonunda düzelicek

Belki denemişsindir ama ben yinede yazayım awent ultra soft kullanıyoruz biz alıyor ama seninki biberonda kullanmadığından belki plastiği içi almıyordur, internetten emziğe nasıl alıştırılır biraz bu konunun üstüne git istersen , çünkü ÇARE EMZİK

Canım benim senin bebeğin aynı benimkisi gibi. Benimki de öyleydi daha 2 hafta öncesine kadar emmeden uyuyamazdı, şimdi yeni yeni başladı sallayarak uyumaya da. Normal bu gaz durumları az daha sabret geçicek. İnan geçiceğine ve pozitif ol senin enerjin yansıycak bebeğine sakin ol ve hep geçicek annem de.. Her bebekte aynı zamanda gaz problemi bitçek diye birşey yok. Hepsinin bağırsakları farklı adapte oluyor. Maalesef seninki de biraz uzun sürüyor canım. Bizimki 2,5 aylık civarı baya rahatlamıştı. Seninki de bitçek emin ol, emzirmeye devam et

Ben anne sütüne karşı değilim çok büyük bir nimet ama arkadaşın her mesajını takip ediyorum tek çözümü mama ve emzik , bilipte söylememek olmaz dı ..

Ben özellikle karanlık ortamda uyutuyorum. Işık görürse uyuyamıyor çünkü. Salıncakta, kucakta, ayakta, anakucağında sallamak işe yaramıyor. Eskiden arabaya bindiğimiz zaman uyuyup kalırdı şimdi onda da uyumuyor. Emzik her ne kadar meme reddi yapar diye korksam da sırf uyusun bensiz de gaz sıkıntısı olmaz belki diye vermeyi deniyorum ama onu verince de dedimdediğim gibi kusar gibi yapıyor, zorlarsam da kusuyor. Beyaz gürültü ile uyuyordu ilk 1 ay, tekrar belki öyle uyur diye onu deniyorum ama olmuyor, popoya pış pış deniyorum o da olmuyor. Geçen gün yarım saat denedim en sonunda ağlamaya bağırmaya başladı. Tamam dedim ayakta sallamayı denedim, o da olmadı.

Ben anne sütüne karşı değilim çok büyük bir nimet ama arkadaşın her mesajını takip ediyorum tek çözümü mama ve emzik , bilipte söylememek olmaz dı ..
Bence o da çözüm değil.. Mama verince düzelceğini bilemeyiz ki. Bi de mama alıp anne sütünü red ederse o da kötü.. Riske atmaya değmez bence canım

Midesindeki gaz gitmediğinden uyuyamaz öyle anca memede pskolojik olarak rahatlayıp uyuyor , öğürmese keşke emziği çok kolaylaştıracak işini..

Bence sen doğru yoldasın canım sabır ve bol pozitif enerji.. Ben hep öyle yaptım. Her kıvranıp ağladığı da geçicek annecim biticek diye severdim. Çok moralim bozulduğu ağladığım oldu ama motive ettim kendimi ve ne zaman iatese emzirdim. Saat başı emdiği olurdu yarım saat 40 dk.. Ama düzeldi çok şükür

Emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum, ben bir şekilde sabredicem oğlum dayanabilirse inşallah. Evet çok zorlanıyorum, çok yıpranıyorum ama sırf ben uyuyayım diye mama verirsem ömrü boyunca bir daha böyle bir besin alamayacak ve ben onu bundan sırf kendim için mahrum etmiş olacağım. Ben biraz duygusal biriyim, o yüzden bunu yapsam bile ömrüm boyunca sanırım hatırlayıp ağlarım. Ek gıdayı bekliyorum, ona geçince elbet rahatlar diye düşünüyorum. En olmadı 1 yaş diyorum. Geçecek elbet, ben yaşlanırım yorulurum ama onu düşünmeden edemiyorum ki. Ben 2.5 yaşıma kadar emmişim, annem benim için dayanmış, yanında yatırırmış, sabahlara kadar emermişim. Annem benim için yaptıysa benim de dayanıp oğlum için yapmam gerekiyor diyorum.

Bence o da çözüm değil.. Mama verince düzelceğini bilemeyiz ki. Bi de mama alıp anne sütünü red ederse o da kötü.. Riske atmaya değmez bence canım

Bende düzeldi canım detaylı anlatmama gerek yok çünkü sen mamaya karşısın belli :) , yanlış hatırlamıyorsam sen sezeryan doğuma da karşıydın :) neyse konuyu dağıtmayalım ben insanların tabularını yıkma bir evladı anne sütünden mahrum etme derdinde değilim zaten ama ben çözümü bu şekilde buldum evet emmeyi bıraktı artık emmiyor ama rahat uyuyor huzurlu bir bebek oldu , bu tamamen annenin tercihi , zaten S Susammmmm da emzirmeye devam etmek istediği için bu çileyi çekiyor , hayat tercihlerle yön buluyor ,bende ona bir örnekle öneride bulundum .

Midesindeki gaz gitmediğinden uyuyamaz öyle anca memede pskolojik olarak rahatlayıp uyuyor , öğürmese keşke emziği çok kolaylaştıracak işini..
Keşke. Ne yapalım, emeklemeye başlayınca, en olmadı yürüyünce çıkarır kendisi herhalde ne gazı varsa.

Allah kolaylık versin canım sen içine sineni yap .

Gözün aydın olsun canım Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin , benim ebem 2 yıl düşünme demişti ama bir arkadaşım 7 aylık bebeği var 2 aylık hamile ve hiç olumsuz birşeyden bahsetmemiş dr ama en iyisi kendi dr konusman

Aynen canım, hayır mamaya karşı olmak değil sütü yeterli olduğu için mamaya gerek olmadığı görüşündeyim sadece. Rahatlatır rahatlatmaz o ayrı ve evet kendi tercihi ama bunca zaman katlanmış zaten şurda ne kalmış ek gıdaya az daha dayanabilir isterse tabi yoo sezeryana da karşı değilim o nerden çıktı :) ) sadece kendim sezeryan istemiyordum kesilmekten korktuğum için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…