2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki 2. ay aşısından sonra yavaş yavaş memede huzursuz olmaya başladı. Ondan önce ne zaman istese emzirdim, istediği kadar memede tuttum, bu sayede sütüm zaten yetiyor çok şükür. Nerede istese emzirdim ben de. Market ortasında mı emmek istedi, tamam dedim taktım emzirme önlüğünü emzirdim ki insanlar garip garip baksa bile umursamadım. Hala daha emmek istediği zaman emziriyorum ama işte o emmeler ayakta olmak zorunda oluyor. Olsun varsın, geçecek bu günler de inşallah. Eşim bugün sürpriz yapıp eve çiçeklerle geldi, üstüne bir de gezmeye çıktık da ondan depresyon modumdan çıktım biraz. Daha olumlu bakıyorum şuan hayata

Kızımla tek başıma hastaneye gidemeyeceğim için cumartesi yi bekliycem doktor ne diycek çok merak ediyorum kafamda deli sorular hem ikisini birden nasıl büyütücem diye düşünürken hemde ikiside aynı anda büyür gider diye düşünüyorum 3 yıl çocuğum olmayınca korunmayida birakmistik hiç böyle olacağını düşünmemiştim

Ooh ne güzel bak maşallah ne güzel düşünmüş eşin aferin ona :))) çok büyük bişry bence bu senin için sevindim canım senin adına

Rabbim bazen vermiyor bekletiyor bazende arka arkaya veriyor hayat çok garip :) ben ekonomik sebeplerden şuan için 2. Yi düşünmediğimden korunuyorum ama olsaydıda korkmazdım çünkü antremanlıyım artık en fazla ne olabileceğini biliyorum :) yarın ebeni arayıp konusabilirsin onları daha bilgili oluyorlar

Herkesin kendi fikri kendi anneliği tabi ki. Kimse kimseye yargılayamaz bu konuda. Siz çocuğunuz için uykusu ve aldığı uykuyla daha mutlu olmasını seçmişsiniz. Ben de anne sütünü öncelik verdim. Annelik de bebeklerimizin huyları gibi farklı işte :)

Ooh ne güzel bak maşallah ne güzel düşünmüş eşin aferin ona :))) çok büyük bişry bence bu senin için sevindim canım senin adına
Teşekkür ederim :) sanırım en son benim depresyon havama dayanamadı baktı ona da sarmaya başladım, ben şu işe bir el atayım yoksa yakında bana patlayacak dedi

Aynen hayat çok garip gerçekten desteğin için teşekkür ederim maddi anlamda bizde biraz zorlanicaz ama rizkiyla gelir diye bir inanış var Allah yardım eder.

Aynen öyle her annenin ( insanın ) değerleri var , ben huzura çok önem veririm.Anne sütünü sağarak veriyorum yine yararlanmış oluyor .

Aynen hayat çok garip gerçekten desteğin için teşekkür ederim maddi anlamda bizde biraz zorlanicaz ama rizkiyla gelir diye bir inanış var Allah yardım eder.

Kesinlikle Rabbim rızkını verir biz kendimizce plan kuruyoruz en sonunda onun dediği oluyor :) , bahsettiğim arkadasımın ablası hemsire 3. Çocuguna sipral +kılıf kullanırken hamile kalmış :) verecek olan mevlam taştan ot bitiriyor , sağlıcakla gelsin küçük melek ablasına da yol arkadaşı olsun .

Gerçekten ne yaparsak yapalım Allahın dediği olur..Bende o yönden seviniyorum kızım abla olacak inşallah birbirlerine arkadaş olurlar beraber okurlar aralarında 11 ay olacak kucağıma almak nasip olursa belki aynı anda okula başlarlar aynı sınıfta birbirlerine gözkulak olurlar..Hayırlısı buymuş

Kulağa çok hoş geliyor :) doğuştan kankanla doğmuş gibi

mertugce35 Minaako S Susammmmm
Kızlar ben sadece anne sütü vermeyi çok istedim . Hep sütüm yetersizdi ama mamayı bile beni emmeyi bırakmasın diye eds ile veriyorum hala sırf bi yudumda olsa süt alsın diye yoksa beni çoktan bırakırdı. Her mama verdiğimde ağlardım başlarda ve sütümü artırmak için yapmadığım şey kalmadı ama biraz fizyolojik sanırım benimki.
Ama sizin durum bana biraz farklı geldi. Olay S Susammmmm ın uyuması değil aslında. Bebeğin uyuyup uyumamasıda değil. Sorun sırf anne sütü alsın diye bebeğin aylarca acı çekmesi ki gerçekten problem diyete damlaya rağmen çözülmüyorsa yada acı çekiyorsa bende kıyamaz anne sütünü bırakırdım. Gerçi farklı bi problemde olabilir bilemiyorum doktorlara da güven olmuyor bazen. En azından denerdim 1-2 gün diye düşünüyorum. Ben kızımın acı çekmesine katlanamıyorum çünkü. Ama ek gıdaya geçecez rahatlarız diye düşünmeyin tadımların bitip öğünlere geçmemiz yine 3-4 ay sürecek. Yani önünde daha 5-6 ay var. Sakın yanlış anlamayın dediğim gibi anne sütü çok faydalı varken mama vermek kadar saçma gelen bi düşünce yok aslında ama bebeğimin acı çekmesine sırf bu yüzden kıvranmasına dayanamazdım eğer problem laktozsa tabi. Gazsa zaten mamadan da gaz oluyor. Bizde de başlarda gaz büyük problemdi her ağladığında içim gidiyordu.

İyi geceler kızlar
Bebişlere gaz damlası veriyormusunuz?
Size bu konuda başımdan geçenleri anlatayım.
Biz ilk başlarda meteokids diye bitkisel bir yağ veriyorduk tabii ki bu bize yaramadı.
Bende vermeyi bıraktım baktım çocuk biraz daha rahat etti.
Daha sonra başka bir dr bize biogaia diye bir damla verdi.
Aman Allah ım vermez olaydım o damlayı 2 gün birer defa verdik çocuk hiç durmaksızın ağladı.
Şuan hiçbir gaz damlası vermiyorum ve o kadar rahat ki gazını kendisi çıkartıyor şükür.
Birde hastanede bir bayanla tanışmıştım onun kızına da hiçbir damla iyi gelmemiş aktardan tane yani çekilmemiş kimyon alıp kaynamış suyun içine atıp bir kaç dakika demledikten ve soğuduktan sonra süzüp kızına günde 2 çay kaşığı vermiş öyle rahatlamış.
Sizlere fikir olsun diye paylaşmak istedim

Sadece laktoz olduğunu düşünmüyorum, öyle olsaydı ilaç işe yarardı Alerji olma riski de var ve alerjisi varsa mama anne sütünden daha kötü olabilir. Bir de tabi ki sürekli canı yansa ben de dayanamam ama uyku dönemi hariç canının yanma durumu yok. Sadece uyku sıkıntısı oluyor işte.

Ya kızlar 13 de uyudu bu saatte uyandı yarım saattir uyanık.. Neden uyanır bir sıkıntısı da yok. Diş çıkaracak olabilir mi? Yatmadan önce deli gibi kaşıtıyordu damaklarını...

Canım emzik için de hiç alıştırmadıysanız 4. Aydan sonra başlamayın diyorlar emzik olayı özellikle ilk 3 ay için iyidir hatta 6. Aydan sonra kesin tarzı görüşler var. Bizimki de hiç hoşlanmadı emzik işinden. ama senin işini baya kolaylaştırmış anlaşılan düzenli uyku için bu iyi bişi evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…