- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.601
Ya eşime diyorum ki, 24 saat uykusuz kalsam yorgunluktan ölsem sorun değil sonunda uyuyacağımın garantisi olsa yeter ama o yok işte. Deseler ki şu saatler arasında uyuyacaksın, tamam derim. Ya bir şey diyeceğim. Benim minik bu ara gece uykusunu sağolsun sabah 6.30 öğlen 2 arasında yapıyor. Bir türlü şunu gece 12 sabah 8 yapamadım. Nasıl başaracağım onu da bilmiyorum.Aynen canım brn de öyle.. Çalışırken yorulsak bile uyuyp dinlenmeye vaktimşx oluyordu şimdi o yok. . Ama onlar çalışıyorlar çooook yoruluyorlar. Halbuki eve gelince uyuyup dinlenebilmek gibi bir lüksleri var ama anlamıyorlar işte
Canım ben bunu rutine soktum her güün aynı şeyş yapıyorum akşam saat 9-9,5 gibi yatak odasına geçiyoruz oda hafif loş biraz masaj alt alma falan sonra emmrye başlıyor emerek uyuyor, uykusu dağıöırsa ayağımda sallayıp devam uyutuyorum. En gec 11-12 arası yatağında uyumuş oluyor. Sabah saat 8 ekadar da 3-4-5 kere emmek istiyor ama o sırada uykusu dağılmıyor hrmen alıp emzirip geri yatırıyorum. İşte sen de bu düzeni yakalayabilrsen uykusunu dağıtmayacak şekilde devam uyumasını sağlaman gerek. Onu nasıl yapıcağını da sen brbeğine göre keşfet.. Ama memede ama ayakta sallayarak.. Gündüzleri de bence uyuyabildiği kadar uyusun. Belki çok uykusu olduğu için de ağlayıp huysuzluk yaşıyor olabilir ama dalmakta sıkıntı çekiyordur sen de hep memede tut uyutrken ama uyuduğu an yatır. 5 dk sonra uyansa bçle gene koy memene uyudu mu gene yatır.. Böyle böyle alışçak yatağında uyumaya inşallahBenimki son zamanlarda 6.30 gibi uykuya dalıp bazen 3 bazen 4 saat uyuyor kendi yatağında. Ben bunu gece uykusuna nasıl çekeceğim? 2 3 gündür 6.30da dalıyor, ondan sonra dediğim gibi belli süre uyuyor. Bunu geceye çekebilsem aslında çok iyi olacak ama nasıl çekeceğim bulamıyorum. Kimisi gündüz çok uyutma o zaman gece erken uyur dedi, ben de uyanacak gibi olduğu zaman pışpışlamadım ve uyandı ama gece yine uyuyamadı. Gündüz uykusunu iyi alırsa gece daha iyi uyur diyen uyku eğitmenleri var. Onları denedim, o da tutmadı. 15er dakika erkene çekip gündüz uykularını deneyeyim desem benimki ne zaman uyuyacak belli olmuyor. Var mı önerisi olan? En azından gece 12 yatıp 4te kalksa emse geri yatsa 2 3 saat daha uyusa benden daha iyisi yok. Bunu gündüz uykusunda yapıyor.
Ona cesaret edemem suyu gorunce cok tepiniyor çünkü. Nasil sampuanliyorsun peki?Bizimde kabin biz beraber giriyoruz banyoya
Tabureye oturup kucağımda vücudunu sabunluyorum. Kaymasın diye bol suyla duruluyorum. Sonra kafasını sabunlayıp omzuma doğru alıyorum tepesinden su dökerek duruluyorum. Odaya küvet kova taşımak zor oluyor birde bir kova suyla durulamak yıkamak içime sinmiyordu. Gidip yenisini alana kadar çocuk üşür. Böyle olunca en az 5 kova su dolduruyorumOna cesaret edemem suyu gorunce cok tepiniyor çünkü. Nasil sampuanliyorsun peki?
Cesaretimi toplarsam belki bir gun denerim .Tabureye oturup kucağımda vücudunu sabunluyorum. Kaymasın diye bol suyla duruluyorum. Sonra kafasını sabunlayıp omzuma doğru alıyorum tepesinden su dökerek duruluyorum. Odaya küvet kova taşımak zor oluyor birde bir kova suyla durulamak yıkamak içime sinmiyordu. Gidip yenisini alana kadar çocuk üşür. Böyle olunca en az 5 kova su dolduruyorum
ayy canimm pufidik tuyludur o zaman?Bizimki tam soğuk nevane misafir gelse hopp mutfak dolabının üstüne asla sevdirmez kendisini hanfendi. Tekir kedim çok sıcak kanlıydı bu hanfendi ankara kedisi hiç sıcak kanlı değil:)
Canım benim kızım en geç 10:30 da derin uykuya geçerdi. 4 e kadar en fazla bir kere uyanırdı sonra emzirip yatırırdım 9 a kadar uyurdu tabi arada kalkardı emmek için . Bir Aydan fazladır gece düzenimiz bozuldu doktora sordum dişten dolayı dedi. Alt iki diş aynı anda çıkıyorCanım ben bunu rutine soktum her güün aynı şeyş yapıyorum akşam saat 9-9,5 gibi yatak odasına geçiyoruz oda hafif loş biraz masaj alt alma falan sonra emmrye başlıyor emerek uyuyor, uykusu dağıöırsa ayağımda sallayıp devam uyutuyorum. En gec 11-12 arası yatağında uyumuş oluyor. Sabah saat 8 ekadar da 3-4-5 kere emmek istiyor ama o sırada uykusu dağılmıyor hrmen alıp emzirip geri yatırıyorum. İşte sen de bu düzeni yakalayabilrsen uykusunu dağıtmayacak şekilde devam uyumasını sağlaman gerek. Onu nasıl yapıcağını da sen brbeğine göre keşfet.. Ama memede ama ayakta sallayarak.. Gündüzleri de bence uyuyabildiği kadar uyusun. Belki çok uykusu olduğu için de ağlayıp huysuzluk yaşıyor olabilir ama dalmakta sıkıntı çekiyordur sen de hep memede tut uyutrken ama uyuduğu an yatır. 5 dk sonra uyansa bçle gene koy memene uyudu mu gene yatır.. Böyle böyle alışçak yatağında uyumaya inşallah
Son 3 4 gündür yatağında yüzüstü yatıyor. Gece 10 gibi uyumaya başlıyor, zar zor 2ye kadar uykuda tutuyorum, 2de uyanıyor ne yaparsam yapayım.Canım ben bunu rutine soktum her güün aynı şeyş yapıyorum akşam saat 9-9,5 gibi yatak odasına geçiyoruz oda hafif loş biraz masaj alt alma falan sonra emmrye başlıyor emerek uyuyor, uykusu dağıöırsa ayağımda sallayıp devam uyutuyorum. En gec 11-12 arası yatağında uyumuş oluyor. Sabah saat 8 ekadar da 3-4-5 kere emmek istiyor ama o sırada uykusu dağılmıyor hrmen alıp emzirip geri yatırıyorum. İşte sen de bu düzeni yakalayabilrsen uykusunu dağıtmayacak şekilde devam uyumasını sağlaman gerek. Onu nasıl yapıcağını da sen brbeğine göre keşfet.. Ama memede ama ayakta sallayarak.. Gündüzleri de bence uyuyabildiği kadar uyusun. Belki çok uykusu olduğu için de ağlayıp huysuzluk yaşıyor olabilir ama dalmakta sıkıntı çekiyordur sen de hep memede tut uyutrken ama uyuduğu an yatır. 5 dk sonra uyansa bçle gene koy memene uyudu mu gene yatır.. Böyle böyle alışçak yatağında uyumaya inşallah
Arada olur öyle. Bizim de birkaç gün süren istahsizliklari oluyorKizla4 biz 3 gun sonra 3. Ayimizi dolduracagiz ama oglum.2 gundur istahsiz normalmibu arada malesef mama agirlikli besleniyor
Hasta gibide degil ama yemiyor bende korkuyorum hasta falanmi diyeArada olur öyle. Bizim de birkaç gün süren istahsizliklari oluyor
Ben şöyle duymuştum canım: Gündüz az uyursa gece problem olur, yorgunluktan uyuyamaz, gündüz uykusu tek seferde 2,5-3 saati geçerse gece uykusundan çalar, gece uyuyamaz. En ideali (bebek söz konusu olunca "ideal" çok tehlikeli bir kelime biliyorum ama), gündüz 3 aya kadar maksimum 1 saat 15 dk uyanık kalması sonra uyuması, bir uyku periyodu 40-45 dk mümkünse bu dolup uyanınca tekrar bir şekilde uykuya daldırmak ayılmadan, 3 aydan büyükse uyanıklık süresi 1,5- 2 saat gibi. Bizimki çok problemli bir bebek olmadııgı için bunlar bizde işe yarıyor gibi, ama her zaman değil tabi. Belki hepsini biliyorsn ama paylaşmak istedim.Benimki son zamanlarda 6.30 gibi uykuya dalıp bazen 3 bazen 4 saat uyuyor kendi yatağında. Ben bunu gece uykusuna nasıl çekeceğim? 2 3 gündür 6.30da dalıyor, ondan sonra dediğim gibi belli süre uyuyor. Bunu geceye çekebilsem aslında çok iyi olacak ama nasıl çekeceğim bulamıyorum. Kimisi gündüz çok uyutma o zaman gece erken uyur dedi, ben de uyanacak gibi olduğu zaman pışpışlamadım ve uyandı ama gece yine uyuyamadı. Gündüz uykusunu iyi alırsa gece daha iyi uyur diyen uyku eğitmenleri var. Onları denedim, o da tutmadı. 15er dakika erkene çekip gündüz uykularını deneyeyim desem benimki ne zaman uyuyacak belli olmuyor. Var mı önerisi olan? En azından gece 12 yatıp 4te kalksa emse geri yatsa 2 3 saat daha uyusa benden daha iyisi yok. Bunu gündüz uykusunda yapıyor.
Teşekkür ederim :) deniyorum 2 saat olmadan uyutmayı, bazen başarılı oluyorum bazen olamıyorum. Gündüz de uyandırsam çığlık çığlığa ağlayıp geri uyumak istiyor çünkü gece hiç uyumamış oluyor. Ben de şaşırdım ne yapacağımı. Bir iki kez uyanacak gibi oluyor, onda da nasıl ağlıyor anlatamam, gözlerini hiç açmadan ağlamaya devam ediyor. Kıyamıyorum ben de öyle oluncaBen şöyle duymuştum canım: Gündüz az uyursa gece problem olur, yorgunluktan uyuyamaz, gündüz uykusu tek seferde 2,5-3 saati geçerse gece uykusundan çalar, gece uyuyamaz. En ideali (bebek söz konusu olunca "ideal" çok tehlikeli bir kelime biliyorum ama), gündüz 3 aya kadar maksimum 1 saat 15 dk uyanık kalması sonra uyuması, bir uyku periyodu 40-45 dk mümkünse bu dolup uyanınca tekrar bir şekilde uykuya daldırmak ayılmadan, 3 aydan büyükse uyanıklık süresi 1,5- 2 saat gibi. Bizimki çok problemli bir bebek olmadııgı için bunlar bizde işe yarıyor gibi, ama her zaman değil tabi. Belki hepsini biliyorsn ama paylaşmak istedim.
Aynen tüylü kedimiz gozler yeşil:) kizim doğduğunda kirptirmistik onun içinde iyi olmuştu sıcakta bunalmamisti şimdi uzadı yine :)ayy canimm pufidik tuyludur o zaman?
Geçmiş olsun cnm biz de dün olduk ilk gün 38 dereceyi gördükBugün 4 ay aşılarımızı olduk. Kızımın kilo alımı baya düzelmiş. Belli gerçi pek iştahlı bu aralar. Demek enfeksiyon çok etkilemiş ilk aylar. Bazen mama yerken boğulacak emerken mememi kopartıcak diye korkuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?