2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen bizde o durumdayız gönül istiyor ki tüm insanlara sokaktaki hayvanlara yardımcı olalım ama nerde. Atıyorum canım msj olarak. Yardımın resmini ismini kendimle çekip atarım sonrasında

Sen lojmanda kalmıyormuydun canım neden kimse yardım etmiyor ki herkes işi olan parası olan insan değilmi ?
Yok canım lojmanda kalmıyorum. Valla eşim tüm arkadaslarına soyledi kimse 5kuruş çıkarmadı cebinden. Bi kaç kız arkadasıma soylycem sadece. Çünkü geçen sene de aynı şey oldu kimse bişy yapmadı eşim vardı yanmda sadece. Hayır için yardım istemeye çekinir oldum resmen. Hepside maaşlı borçsuz bekar insanlar. Herkes bir günlük sigara yada alkole vereceği parasını ortaya koysa toplamda milyarı bile bulur ama yok

Keçi sütü anne sütüne en yakın içeriğe sahip diye biliyorum ben ?

Canım mayalama için biraz ipucu vereyim , ben evde yapıyorum fena olmuyor .
Öncelikle aldığım sütü iyice kaynatıp fazla suyunu uçuruyorum. 45-47 dereceye kadar cam ve kapaklı bir kapta soğutuyorum bir yemek termometresi ile ölçüp. Sonra 2-3 litre süte iki üç kaşık kadar denk gelecek şekilde mayayı salıp azıcık karıştırıyorum , tahta kaşıkla daha makbul .önceden 10 dk kadar 50 derecede ısıttığım kapattığım fırına kapağı kapalı olarak koyuyorum. Birkaç saat deniyor ama ben 10-12 saat hatta bazen bir gün sonra alıyorum hava durumuna göre. Böyle yapınca kıvamlı bir yoğurt oluyor

Yok uyumuyor hala uyanik. Boyle durumlarda kendimi suçluyorum .Keske yatağında pispislayarak uyumaya alışmış olsaydi .Cunku uyuyamadikca emiyor ve kusuyor .En son emmeyi birakti .Ee baska secenek yok .Pispisi oyun saniyor .
Aynı durumdayız. Tek seçenek ayakta sallamak, onu da ben yapınca kabul etmiyor, kayınvalidem yapınca uyuyor. Çok yoruldum, ilk ay gaz sorunu çıkmadan beyaz gürültü ile uykuya dalan bebek gazdan sonra çok kötü oldu

Bulur tabi canım yok sen bana birşey gönderme bir elin verdiğini diğer el görmesin derler ya :)

İçin rahat etsin diye dünya hali ne olur ne olmaz :) çok çok teşekkür ederim Allah kimseyi evlatla hastalıkla yoklukla imtihan etmesin

Amin kuzum ben hiç dayanamam böyle şeylere ama bende kızıma bakmak için işten ayrıldım , çalışıyor olsaydım ciddi bir meblağ yardım etmek isterdim .

5 ay bitecek ama gaz bitmiyor, gerçi benim laktoz intoleransı geçene kadar böyle devam ama.

Allah gönlünden geçeni yapmışsın gibi yazar inşallah canım :)
Başlamycak mısın işe ?

Malesef başlayamıycam kızıma bakıcaj kimse bulamadım annem o zaman çok küçük dedi iş yeri iznimi 2 ay verdi derken ayrıldım işten kendim bakıyorum , kendim bakmam çok güzel ama ekonomik olarak tek maaşla çok zor.

Bu arada eşime sinir oldum. Zaten haftada bir bazen 2 haftada bir dışarı çıkıyoruz oda market manav için manayla hava alıyorum. Az önce cumartesi marketten şunu alalım unutturma dedim. Bundan sonra markete manava ben gidicem çocukla dışarı çıkmayalım dedi. Niye hem ben hem o hava alıyoruz dedim. Çocuğa nazar değiyormuş eve gelince çok huysuzluk yapıyormuş. Bana diyor ki sen istersen çık ben mamayla idare ederim bi süre. Bunu diyen insan geçen hafta yarım saat alt kattaki komşuya indiğimde 10.dk uyandı çabuk gel susmuyor diye beni aramış insan. Yani bundan sonra ultra lüks olan haftada bir market alışverişimde yok eve hapisiz.

5 ay bitecek ama gaz bitmiyor, gerçi benim laktoz intoleransı geçene kadar böyle devam ama.
Ahh canım senin işin daha zor. Yine bizim azaldı artık gaz arada bi rahat ettiğimde oluyor gerçi o günde başka huysuzlukları oluyor ama acı çekmiyor en azından. Umarım sizinde bi an önce biter rahat edersiniz.

Çıkarsın canım güzel havalarda ya ..

Ben zaten çalışmıyodum anlayabiliyorum o yüzden. İşten çıktın ve masrafınız iki kat arttı

Zaten havalar soğudu dese anlıycam canım da eve gelince huysuzluk yapıyor nedir anlamadım. Ee zaten evdeykende akşama kadar huysuz bu çocuk onu napayım yapısı huysuz yani.

Ya eşinin dediğine göremi dönüyor dünya ? Canın isterse kap kızı çık sende boşver .

Teşekkürler canım ben mayayı aktif hale getirmeyi unutup direkt yoğurda eklemişim. Hazır büyüyo maya almıştım toz halde satılıyor. Ama ilk aşamayı yapabilirsem senin dediğin gibi devam edeceğim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…