- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #72.081
@Zehra ungrms elimde bir kutu golden goat mama var olurmu ki eğer olur dersen adres yollarmısın özelden. Birde bez için marka farkedermi 5 numaraydı dimi internetten direkt yollayacağım onuda
Ben de yardımcı olmak isterim ama para şeklinde değil de aynen söylediğin gibi mama ve bez yollayabilirim mesela hangi mama hangi bez veya başka boyle ne gerekiyorsa mont ayakkabı çıkar bence bu topikten. Oradaki derneklere basvururlarsa da mutlaka yardım bulabileceğini düşünüyorum @Zehra ungrms
O ayına göre olmaz kilosuna göre olur. hatta once ufak bir paket alınır denenir sizdiriyor mu o bebeğin yapısına göre iyi mı diye. Sonra toplu alinir11 aylik bebege 5 numarami olur
Yok yardim icin sordum canim ona gore gondereyim dedimO ayına göre olmaz kilosuna göre olur. hatta once ufak bir paket alınır denenir sizdiriyor mu o bebeğin yapısına göre iyi mı diye. Sonra toplu alinir
Onu @Zehra ungrms yazar bize şu kiloda diye. Ona göre alabilirsinYok yardim icin sordum canim ona gore gondereyim dedim
Canım sen kayınvalidenle birlikte misin? Şey şimdi ona alışmıştır belki uyuturken ama inan bana o olmasa sana da alışır, snde de uyur. Aynı şeyi benim kızım yapıyordu. Annemde uyuyup ben de uyumuyodu. Diyo dum anneme bu çocuk uyumucak sen gidince yandım brn falan. Sonra annem tti gayet de rahat alıştı bana hiç sorun yaşamadık allaha şükür. Bişiuorum senin bebiş çok gazlı falan ama sen onun annesisin elbet sende uyur yaniAynı durumdayız. Tek seçenek ayakta sallamak, onu da ben yapınca kabul etmiyor, kayınvalidem yapınca uyuyor. Çok yoruldum, ilk ay gaz sorunu çıkmadan beyaz gürültü ile uykuya dalan bebek gazdan sonra çok kötü oldu
Allah allah çok akıllıymış senin eşin ya. Ne güzel de çözmüş olayı nazar değiyor çıkmayalım çocukla diye. Hiç olur mu öyle şey ya biz ilk 2 ay dışarı çıkmadık çocukla. Çocuk ilk çıktığında kalabalık ortama kıyameti kopardı. Alışkın olmadığı için. Valla sonrasında sürekli çıkarmaya başladım alışverişe, doğum günü partisi, ev gezmesi, mevlüt falan derken maşallah çocuğum alıştı insanlara.çevreye. Hem açık havaya ihtiyacı var. Uzun süre çıkmayıp sonra birden çıkarsa o havadan da mikrop kapıp hasta olur Allah korusun. Ama tabi bunları eşine nasıl anlatçaksınBu arada eşime sinir oldum. Zaten haftada bir bazen 2 haftada bir dışarı çıkıyoruz oda market manav için manayla hava alıyorum. Az önce cumartesi marketten şunu alalım unutturma dedim. Bundan sonra markete manava ben gidicem çocukla dışarı çıkmayalım dedi. Niye hem ben hem o hava alıyoruz dedim. Çocuğa nazar değiyormuş eve gelince çok huysuzluk yapıyormuş. Bana diyor ki sen istersen çık ben mamayla idare ederim bi süre. Bunu diyen insan geçen hafta yarım saat alt kattaki komşuya indiğimde 10.dk uyandı çabuk gel susmuyor diye beni aramış insan. Yani bundan sonra ultra lüks olan haftada bir market alışverişimde yok eve hapisiz.
Kızlar selam benim grip iyice ağırlaştığı gibi bi de bebeğe bulaştı o kadar elimi yıkadım maske taktım ama olacak oldu işte. Bi de annemin evindeyiz mecbur buradaki bir çocuk doktoruna gittik bugün adam bize 6 ay sonrasına verilen ibuprofen ve 6 yaş sonrasına verilen soğuk algınlığı şuruplarından verdi daha küçük diye Sigorta bile ödemedi o an boş bulunup aldım sonra adama sorduk ben dozaj ayarladım falan dedi ama hiç içime sinmedi annelik içgüdülerine dayanarak vermedim ben de kendi doktorumuzun verdiği calpolden azıcık içirdim ateşi halsizliği iyi olsun diye ama hala keyfi yok ben de gittikçe kötüleşiyorum of bebekle hasta olmak bireysel hasta olmaktan bin betermiş dua edin bana iyileşelim
Kızlar bi kadın var bebeği 11aylık bez alacak durumları yok ailesininde durumu yok zaten kapıcı dairesinde temizlik karşılığında kira vermeden oturuyor bebeğinin poposu fena yara olmuş poşet bağlamaktan. Kan hastası üstelik haftanın üç günü kan takıyorlar yazılan ilaçları da alamamış ben burda herkese soyledm kmse yanaşmadı yardımda bulunmak için buraya yazym yükü üstümden kalksın istedm sütü yetmediği için unla mama yapıyor para değil bez mama ilaç yardımı yapabilecek olan var mı en azından onlar karşılansa yeter tek başıma kalkamıyorum tabiki birseyler yapacağm hem ön ayak olmak istedim hemde üç beş herkes koysa damlalar göl olur ne güzel
Bu arada eşime sinir oldum. Zaten haftada bir bazen 2 haftada bir dışarı çıkıyoruz oda market manav için manayla hava alıyorum. Az önce cumartesi marketten şunu alalım unutturma dedim. Bundan sonra markete manava ben gidicem çocukla dışarı çıkmayalım dedi. Niye hem ben hem o hava alıyoruz dedim. Çocuğa nazar değiyormuş eve gelince çok huysuzluk yapıyormuş. Bana diyor ki sen istersen çık ben mamayla idare ederim bi süre. Bunu diyen insan geçen hafta yarım saat alt kattaki komşuya indiğimde 10.dk uyandı çabuk gel susmuyor diye beni aramış insan. Yani bundan sonra ultra lüks olan haftada bir market alışverişimde yok eve hapisiz.
Canım kızım hep huysuz aslında eşim akşamları geliyor 1 saat görüyor sonra zaten uyutmaya çalışıyorum 1 saatte de hoplat zıplat bişey anlamıyor. Ama haftasonu evde olunca kızın huysuz olduğunu görünce bahane arıyor kendince. Aslında tam tersi çocuk bebek arabasına biner binmez gülüyor ediyor ona da iyi geliyor. Ama iyi geliyor diye hiç ağlamamasınıda bekleyemeyiz bunu anlamıyor. Eve geliyoruz kız ağlıyor dışarı çıktı diye huysuzluk yapıyor nazar değiyor diye bahaneler arıyor kabul etmiyor kızım huysuz diyemiyor :) bide yani nazar değiyorsada napabiliriz ki kaç ay evde saklıycaz bebeği 5 aylık da değiyor değcek olunca 5 yaşında da 25 yaşında da.Allah allah çok akıllıymış senin eşin ya. Ne güzel de çözmüş olayı nazar değiyor çıkmayalım çocukla diye. Hiç olur mu öyle şey ya biz ilk 2 ay dışarı çıkmadık çocukla. Çocuk ilk çıktığında kalabalık ortama kıyameti kopardı. Alışkın olmadığı için. Valla sonrasında sürekli çıkarmaya başladım alışverişe, doğum günü partisi, ev gezmesi, mevlüt falan derken maşallah çocuğum alıştı insanlara.çevreye. Hem açık havaya ihtiyacı var. Uzun süre çıkmayıp sonra birden çıkarsa o havadan da mikrop kapıp hasta olur Allah korusun. Ama tabi bunları eşine nasıl anlatçaksın
Canım nazara bende inanırım ama bunun çözümü eve kapanmak değil dua etmektir bence çünkü kaç yaşına kadar saklayabiliriz ki evde 1 yaşına gelince nazar değmiycek mi sanki bunu anlatamıyorum eşime. Eşim kendince bahane üretiyor işte. Hem gezmek zor geliyor hem kızımın yapısı huysuz diyemiyor çünkü benim kızım hergün ağlıyor huysuzluk yapıyor sadece dışarı çıkınca değil ki.Çok geçmiş olsun canım. İnşallah biran önce ikiniz de toparlarnırsınız.
Kendi iban numaranı mı veriyosun canım bende ufak bi yardımda bulunmak isterim.
Bebekler gerçekten çok nazar alıyor. Bikaç kere denk geldim bazı insanlarla bir araya geldikten sonra kızım çok huysuzluk yaptı.
Artık havalar soğuduğu için çarşıya pazara falan bende çıkarmıyorum. Sadece arada sırada oturmaya gidiyorum o da zaten arabayla. Ama sen sadece market için çıkıyorsan o bile bi nefes oluyo daraldığında.
Aynen öyle canım herşeu allahtan sonuçta.. Allah korusun yavrularımızı. Evet canım bebek bunlar sonuçta. Dışarda da huysuzluk yapabiliyorlar ama bir şekilde susturuluyor yani herşey normal. Biz yanlarında olalım yeterkiCanım kızım hep huysuz aslında eşim akşamları geliyor 1 saat görüyor sonra zaten uyutmaya çalışıyorum 1 saatte de hoplat zıplat bişey anlamıyor. Ama haftasonu evde olunca kızın huysuz olduğunu görünce bahane arıyor kendince. Aslında tam tersi çocuk bebek arabasına biner binmez gülüyor ediyor ona da iyi geliyor. Ama iyi geliyor diye hiç ağlamamasınıda bekleyemeyiz bunu anlamıyor. Eve geliyoruz kız ağlıyor dışarı çıktı diye huysuzluk yapıyor nazar değiyor diye bahaneler arıyor kabul etmiyor kızım huysuz diyemiyor :) bide yani nazar değiyorsada napabiliriz ki kaç ay evde saklıycaz bebeği 5 aylık da değiyor değcek olunca 5 yaşında da 25 yaşında da.
Canım nazara bende inanırım ama bunun çözümü eve kapanmak değil dua etmektir bence çünkü kaç yaşına kadar saklayabiliriz ki evde 1 yaşına gelince nazar değmiycek mi sanki bunu anlatamıyorum eşime. Eşim kendince bahane üretiyor işte. Hem gezmek zor geliyor hem kızımın yapısı huysuz diyemiyor çünkü benim kızım hergün ağlıyor huysuzluk yapıyor sadece dışarı çıkınca değil ki.
Canım ben daha önce görmedim yardım istediğini.. Bana o kişinin adresini ve bebeğinin kilosunu bez için sorar yazar mısın? Mama için de bir kaç kişi daha ön ayak olursa en azından bebeğin durumunu düzeltecek kadar yardımcı olalım. Hayat herkese zor ama en azından bebeklerimize bez, mama alabiliyoruz yine de zorluklara rağmen.
Ben de rica ediyorum madem böyle ihtiyaç sahibi bir anne bebek var. 10 tane bez dahi olsun kargo gönderebilirsek o bebeği ve anneyi mıtlu ederiz.
Kan ilacı için de soralım hangi ilacı reçete etmiş doktor? Belki bir faydamız olur.
@Zehra ungrms elimde bir kutu golden goat mama var olurmu ki eğer olur dersen adres yollarmısın özelden. Birde bez için marka farkedermi 5 numaraydı dimi internetten direkt yollayacağım onuda
Geçmiş olsun canım , inşallah hemen düzelirAynen oyle canim. Sag olasin.
Zarar vermek istemem ya, mama için belirlenen birşey olursa ondan alayım bendeOlur bence canım ya sonuçta içindeki vitaminler aya göre değişiyor sadece.. 5 numara bez evet bende sordum bugün.Bende direk adrese göndereceğim kısmetse.
Allah allah çok akıllıymış senin eşin ya. Ne güzel de çözmüş olayı nazar değiyor çıkmayalım çocukla diye. Hiç olur mu öyle şey ya biz ilk 2 ay dışarı çıkmadık çocukla. Çocuk ilk çıktığında kalabalık ortama kıyameti kopardı. Alışkın olmadığı için. Valla sonrasında sürekli çıkarmaya başladım alışverişe, doğum günü partisi, ev gezmesi, mevlüt falan derken maşallah çocuğum alıştı insanlara.çevreye. Hem açık havaya ihtiyacı var. Uzun süre çıkmayıp sonra birden çıkarsa o havadan da mikrop kapıp hasta olur Allah korusun. Ama tabi bunları eşine nasıl anlatçaksın
Zarar vermek istemem ya, mama için belirlenen birşey olursa ondan alayım bende
Eki Görüntüle 2206279 Eki Görüntüle 2206280
5 numara bebek bezi kullanıyormuş canım ben bu akşam internette ınstıgram ve whatsapta paylaştım bir arkadaşım göndermek istedi bez adresine yollıycaz direk siteden alıpta çok sağol sende duyarlı davrandığın içinbende bez alıp göndermek istiyorum adresine direk burda kimse ses çıkartmayınca üzülmüştüm açıkcası...
Bana fotoğrafınu atmıştı ilacın ben buraya yükleyeyim .
tarhana göndeririz, tahıllı mama göndeririz bebeğin istihkakı olsun.O zaman mama almayalım bence sonuçta 11 aylıkmış herşeyi yiyebiliyordur o artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?