2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende blw ile baslamak isterdim ama kendimde o gücü göremiyorum hele birde bakıcı yada k.v. den hiç bekleyemem o yüzden bazı haftasonları tek olmadığında yaparım artık.
Ben de başlamaya çok niyetliyim ama çevremdekiler müsaade ederse bakalım.
Mervikk nasıl sence uygulanabilir mi?
Canım bu yöntemde bebeği doyurma gibi bir durum söz konusu değil ilk etapta. Doyurmak amacıyla ek gıdaya başlamayı düşünenlere göre değil. Bir de temizlik işi olacak çocuk sağa sola atacağı için. Sabırlıyım diyorsan neden olmasın :) veya mama sandalyesinin altına poşet örtü vs serilebilir. Ben blw yi evlendiğimden beri takip ediyorum ve o yöntemle beslenen bebekler şimdi üç yaş civarındalar ve kendileri yiyorlar yemeklerini. Benim etkinin çocukları okul çağında mesela hala ekmeklerini dürer veya ağzına sokuşturur bazen. Ben şöyle düşünüyorum. Yıllarca çocuğun beslenme işiyle uğraşmaktansa birkaç ay uğraşmak daha mantıklı ve çocuk kendi sorumluluğunu alma bilinciyle yetişir gibi geliyor bana.
Bir arkadaşım mesela dışarıda ben blw ile uğraşamam o yüzden blw ve kaşık yöntemi ile beraber ilerliyorum demişti. Ama onda da yine aynı sorun var çocuğunu o yediriyor. Açıkçası biz kv ve annemlere gidiyoruz arada da arkadaşlara falan çok ekşınlı bir gezme maratonumuz olmadığından bana blw mantıklı geliyor. Etrafındakiler karışmazsa tabi ki.
...
Kızlar bu arada yardım için bir liste oluşturulacaksa beni de dahil edin hani eksik kalan neyse ben onu tamamlayayım. Bebeğim rahatsız olduğundan çok takip edemedim bir kaç gündür

Kızlar 4,5aylık olduk. Kanguru almak istiyorum, ikinci el düşünüyorum çünkü kullanıp kullanmayacağım bilmiyorum. Nelere dikkat etmeliyim. Yenidoğan aparatına gerek var mı? Yaklaşık 6kiloyuz.bilgilendirir misiniz

Ben arkadaşımınkini aldım yenidoğan aparatı yoktu. İçine koyduğumda biraz aşağıda kalıyordu. Biz de 6350 gramız. Poposunun altına inçe bir battaniyeyi rulo yapıp koyuyorum. O şekilde bir kaç kez kullandık. Ergonomik olmasına dikkat edebilirsin ve bence de ikinci el almak daha mantıklı. İçinde durmama ihtimali var benimki öyle sıkış sıkış olmaktan pek hoşlanmıyor mesela. Ben de sling mi alsam diyorum en azından daha yumuşak olur

Bebeğinizi oturtmaya başladınız mı kızlar
Ben bu hafta sordum doktoruna 4, 5aylığız.tek seferde 5dk,günde toplam 20dkyı geçicek şekilde oturtabilirsin dedi.

Benimki de dara gelemez, kucağı çok seviyor ama. O zaman ben aparatlı olanlardan bakayım

Biz iki buçuk aydan beri kucakta oturuyoruz arada babaannesi koltukta yanlarına yastık koyarak oturtuyor hiç hoşlanmıyorum bu durumdan ama doktor sakıncası yok demişti destekli oturuyorsa tabii ki
Bebeğinizi oturtmaya başladınız mı kızlar
Yaa ben ellerinden tutup dengeyi saglayarak desteksiz oturtuyorum bazen sakincasi var mi acep zaten destekli bayadir oturuyor oyle etrafi izlemeyi seviyor sanirim yatirinca kiziyor cunku. Mama sandalyesinde takilmayi fln da seviyor.

Dun muhendisinoglu kanguru hakkında bir yazi yayınladı. Bir cok mesaj var .Bayan ergonomik yazıyor diye almis mesela ama ergonomik filan degilmis aldigi marka .
Ben solomombaby kullaniyorum. Ara verince zorluk çıkarıyor .Ama ust uste kullanınca unutmuyor .Hem bana yakin oldugu icin aglamiyor .Hem de etrafi izliyor.En son 2 hafta once gunesli bir gunde yuruyuse cikmistik .Simdi 5 derece dun kar yagdi

Peki kaç ayda doyarak yemeye başlıyor? Biz sadece mama kullanıyoruz da kar zarar dengesi açısından soruyorum. Yani 1 yıl sonra doyarak yemeye baslayacaksa ben bebeğime o kadar zaman daha büyük öğünleri paketli gıda yani devam sütü vermem gerekecek

Kizlar bebeklere verildikten sonra agzinin icinin silinmesi gereken vitamin hangisi ?
Soru biraz degisik oldu ama hatirlayamadim .Bir vitamin desteginden ötürü yeğenimin süt disleri 2 yasinda çürümeye basladi .Su an 7 yasinda maalesef ciddi dis kaybi var .Bu yasta disci koltuguna oturuyo.

Yaa ben ellerinden tutup dengeyi saglayarak desteksiz oturtuyorum bazen sakincasi var mi acep zaten destekli bayadir oturuyor oyle etrafi izlemeyi seviyor sanirim yatirinca kiziyor cunku. Mama sandalyesinde takilmayi fln da seviyor.

Benimki yatmayı sevmiyo yatar pozisyonda tutulmaktan da hoşlanmıyor. Ne kadar dikkat etsemde uzun zamandır destekli oturuyor maalesef

Maşallah ben daha bugün başladm oda 5dk anca. 3gün sonra 4ay bitiyo bakalım bende artk başlarım. bacaklarımın üstünde dik tuttuğum zaman parmak uçlarına kadar zorluyo kendini bıraksak uçacak ayakta durmayı çok sevdi :)
Ben bu hafta sordum doktoruna 4, 5aylığız.tek seferde 5dk,günde toplam 20dkyı geçicek şekilde oturtabilirsin dedi.

Benimki de dara gelemez, kucağı çok seviyor ama. O zaman ben aparatlı olanlardan bakayım

Bu blw nerden takip ediyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…