2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İyi geceler kızlar
Dün misafirlerim vardı bayağı bir kalabalık geldiler eşimin akrabaları 16-17 kişi Toplandık oğlumu kucakladılar sevdiler. Gündüz güzel güzel uyudu seste.. Gece de aynı bahsettğim gibi... Sabah da bu aralar bir 5 de bir 6 da uyanıyor gram uyku yokmuş gibi gözler açık karanlıkta geziniyoruz evin içinde. 2 saate yakın uyanık kalıp sonra uyuyor. Uykusuzluğa alıştım da evin içinde dön dolaş hiç bir iş yapamamak.. ona alışamadım. Ev de küçük çocuk uyurken iş yaparsam ses oluyor uyanıyor. İki ucu ballı değnek anca benim de uyumam lazım yanında o uyusun diye ki o da yarım saatlik 3 gündüz uykusuna sadece 1 saat daha fazla ulaştırabilmek için...bizde durumlar böyle

Hasta anne bebişlere acil şifa diliyorum

Aynı fikirdeyim canım ..

İknalik durum yok canım ya küçük çocuğunu okula götürüp getirmesi gerekiyor. : (((

Çalışma canım ya daha bizimkiler bebek birşeylerden anlamaya başladığında iyi şeyler alırsın , dayanabildiğin kadar kendin bak bence , bugünleri geri gelmeyecek ..

Hava neyse de benimki memesiz duramıyor sık sık emmek istiyor diye dışarı çıkınca burnumdan geliyor deneme odalarında emzirmekten bıktım :)
Benim ilk çocuğum öyleydi çok ağlardı burnunu temizlerken ama korkusundan ağlıyordu hala çok korkak ve çok nazlı ben gece peteklere bezler koyar yatmadan önce yerleri ıslak bir şekilde silerdim hatta bazen sadece peteklere değil de yerlere bile ıslak bezler koyardım sonradan cold-mix diye damla aldım burnuna değil de yakasına ve yastığına damlatiyorsun yoğun bir nane kokusu gibi eğer bebek kokusunu sevmez de rahatsız olursa peteklere koyduğun suyun içine damlat çok çok iyi geliyordu kızıma herkes bizi o kokuyla tanıyordu inşallah sen de faydasını gorursun o damlanin yeşil ve mavi rengi var ben yeşilini kullanıyordum

Günaydın kızlar.. Hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah.. demlicaykeyfi canım ne yaptın gittiniz mi doktora?
Bebeklerinde yumurtaya karşı alerjisi olan arkadaşlarım yumurtayı hiç mi tüketmiyorsunuz? Yani kek, poğaça falan bunların içinde de tüketilmemesi mi gerekiyor? Kızımın bacaklarında çook uzun zamandır kızarık ve kabarcıklar var. Çıkıp çıkıp geçiyor. Doktor cildi hassas bişeyi yok demişti fakat çoğaldılar son zamanlarda. Acaba yumurtaya mı alerjisi var diye düşünmeye başladım birkaç gün yemeyip takip edicem

Oğlum gece uyumuyor, uzun uykusunu gündüz uyuyor diye üzülüp yoruluyordum. Şimdi ne gece ne gündüz uyuyamıyor. Bir şey fark etmiyor diye diyeti bozdum, meğer çok şey fark ediyormuş. Kakası düzelmeye başlamıştı, ilaçtan sandım, meğer diyet işe yarıyormuş. Şimdi sil baştan başladı her şey. Sadece 3 gün istediğimi yedim ve 20 güne yakın yaptığım diyet puf diye gitti. Kayınvalidem sallayarak uyutabilirken artık uyutamıyor, kendi yatağında yüzüstü uyurken şimdi uyuyamıyor. Kucağımda uyumaya devam ediyor ama onda da sürekli pış pış yapmak, arada ayağa kalkmak gerekiyor. Milim kımıldasam yerimden uyanıyor falan. Resmen alerjisi var çocuğun ama neye olduğu da belli değil, diyeti bozdum diye 3 gün yoğurt da yedim, köfte de, peynir de, tatlı da, çikolata da...yasak olan her şeyden yedim yani. Ama bir daha da doktorlara güvenmeyeceğim. Sadece laktoz intoleransı var diyip istediğini ye bir şey fark etmez demişti. Eşim de, bir fark olduğu yok ye istediğini dedi en sonunda. Yedim ben de, şimdi o da kabul ediyor, bir şeye alerjisi var ama neye bilmiyorum o kadar çok şey yedin ki diyor. Kaka düzeltirken tekrar eski mukuslu, ishal görüntüsüne döndü. Gün içinde az az 3 4 kez pütürlü pütürlü yapmaya başlamıştı, şimdi günde bir kez biriktirip de yapıyor. Of of, 3 günün bedeli neden en az 3 hafta ya. 3 haftada ancak vücudu yavaş yavaş toparlayacak

Eğer alerji ise, yumurta bulunan hiçbir şey yememek gerekiyor. Mesela birisi söylemişti, tel şehriye içinde yumurta da varmış, o yüzden yemiyorum demişti.

gunaydin canim, randevumuz oglen, bir hapsiriyor sumukler fiskiriyor, guler misin aglar misin =)
siz nasilsiniz? Oglanin da cenesinde kirmizilik var, yun yelek mi yapti diye giydirmedim ama henuz gecmedi ben de gosterecegim dr.a

gunaydin canim, randevumuz oglen, bir hapsiriyor sumukler fiskiriyor, guler misin aglar misin =)
siz nasilsiniz? Oglanin da cenesinde kirmizilik var, yun yelek mi yapti diye giydirmedim ama henuz gecmedi ben de gosterecegim dr.a
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin bizim de çenemizde kırmızılık oluyor arada çoğalıyor arada azalıyor salya akmasına bağlıyoruz biz ama sorarsan Dr a benide aydinlatirmisin tekrar geçmiş olsun

Dolu demek ki yazık burnu.. Annem hep fabrika üretiyor derdi bize ateşi falan yok demi. Sürer bşraz iyileşmesi ama geçicek inşallah . İyiyiz biz allaha şükür benşm ayağım acıykr sadece şuam dikiş aldırmaya geldim dünden beri başım dönüyor sürekli.. İdare ediyoruz

Canım kaka sayısı ve şeklinden başka bir zorluk var mı bebişte yediklerinle alakalı olduğunu düşündüğün? Yani uyku durumu gazla alakalı olabilir.. Süt yoğurt da gaz yapar. Laktozsuz tüketmeyi denesen bir de?

@Kizilcik123 canım bence tanıdık senin evde baksın. Mesafeniz uzak mı değil mi bilmiyorum ama kızını okula getirip götürcekse senin bebişe nasıl bakacak o arada?? Okuldan sonra gelecekse kızını da alıp gelsin.her gün sıcacık evden soğuk havaya çıkarmak hasta eder bebeği de. DüZen de bozulur. Ayrıca kendi evinde bakanları görmüştüm ben. Evinin işini yapıyor yemeğini pişiriyor filan. Bebek de o arada oyalanıyor ya da evde başkaları bakıyordu. Öyle olmasını istemem ben de. Senin evinde olsa sadece bebekle ilgilenir ama kendi evinde bu olmaz bence. Sen de takip edemezsin bunu.

Cnm benim kisimdada yumurta alerjisi cıktı uzun süre yumurta ve icinde yumurta olan hicbir sey yemedim. Biskuvi de dahil ama baktım ki bacaklarındaki ve karnındaki kızarıklıklar gecmiyor. Alerjileri için doktora götürdük bu kızarıklık ve döküntülerin yumurtayla alakası yok dedi. Cildi kuru olduğu için bunlar çıkmış dedi yumurta yiyebilirsin dedi. Biodermanin döküntüler için kremi var onu kullandım gecti. Sonra yumurtada yedim ve hiçbirşey olmadı şükür.

Senin durumun hepimizden daha zor. Ama sabır ve istikrar canım. Bebeğin için yapman gerekiyor. Allah yardımcın olsun. İnşallah en kısa zamanda geçer sıkıntılarınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…