- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #72.421
Öyle deme bebeğin hiç uyumuyor fırsatını kollayıp sende uyusan o anlardinlenmeye cok ihtiyacim var ama 3 saatlik uykuyla duruyorum. Dinlenmeye dogumdan beri ihtiyacim var aslinda, 4 aydir tukendigimi hissediyorum
Biz tadımsız falan ek gıdaya geçmişiz sanki 4 aylığız arada kendi yediğiniz tarhanadan çay kaşığıyla veriyorum elma yiyorsak bir dilimi biraz ağzında gevelemesine izin veriyorum dün üzüm yiyordum baktım bana bakıyor onu da yedirdim 1 tane peynir verdim bir iki kere tuzsuz alerji falan bisey olmadı şükür bu sefer biraz rahat davranıcam elimden geldiğince oğluma herşeyi özel yaptım çok özendim hep yemek seçen ve öyle alerjik bağışıklığı düşük bir bebek oldu ki hastanelerden çıkamadık bir komşum var çocuklarına hiç özel yemek yapmadı kendi ne yediyse onu yedirdi az salçalı ve tuzsuz yapardı hemekleri neyse şimdi o çocuklar kuru soğan yemek için yarışıyorlar mesela aklınıza ne gelirse burun kıvırdıkları hiçbişey görmedim ben hep hayalimdeki çocuklar oldular yemek konusunda bi de ben deneyim bakalım belki tutar : )
Evet canım bende var mesela tezgahta yer kaplıyor diye kaldırdım bir daha indirmek zor geliyor zaten.
İknalik durum yok canım ya küçük çocuğunu okula götürüp getirmesi gerekiyor. : (((
Karar vermesi zor. Ama senin yerinde olsaydım evimde bakılmasını tercih ederdim. Başkasının evinde ne kdr güvenilir olursa olsun kontrol edemezsin, ama evinde kamera ile izleyebilirsin. Bebeğin sürekli dışarı çıkmasıda seni ve onu zorlar. Düzen kurmakta zorlanırsın.Kızlar
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/calisan-anne.1098669/
Bu benim konum maalesef. Sizin fikirleriniz önemli benim için. Napiyim?
Hava neyse de benimki memesiz duramıyor sık sık emmek istiyor diye dışarı çıkınca burnumdan geliyor deneme odalarında emzirmekten bıktım :)Teşekkürler tecrübeli anne iyiyiz çok şükür , gir arada sende özletme kendini :) Havalar düzelince Balıkesir’e gelin kocaman avm yaptılar ama üstü açık kışın üsütürsünüz sıcakta gelin :)
Benim ilk çocuğum öyleydi çok ağlardı burnunu temizlerken ama korkusundan ağlıyordu hala çok korkak ve çok nazlı ben gece peteklere bezler koyar yatmadan önce yerleri ıslak bir şekilde silerdim hatta bazen sadece peteklere değil de yerlere bile ıslak bezler koyardım sonradan cold-mix diye damla aldım burnuna değil de yakasına ve yastığına damlatiyorsun yoğun bir nane kokusu gibi eğer bebek kokusunu sevmez de rahatsız olursa peteklere koyduğun suyun içine damlat çok çok iyi geliyordu kızıma herkes bizi o kokuyla tanıyordu inşallah sen de faydasını gorursun o damlanin yeşil ve mavi rengi var ben yeşilini kullanıyordumBenimki de aynı canım aşıdan sonra toparlanamadık biz. İki gün ateşliydi sonra burun sorunu başladı. İnanılmaz dolu ben de bıktım artık Burun temizleme ve ağlama seanslarından. Yüzüne dokunsam ağlamaya başlıyor burnunu temizleyeceğim sanarak. Doktor aspiratörle çekmemeye çalış sadece sf damlat açılır dedi ama nerede. Koca koca sümükler aspiratörle bile devamını zor çekiyorum. Ne yapayım nefes alamıyor uyku yok beslenme yok kaç gündür çocuk zayıfladı. Bende de sf yok otribebenin okyanus sulu tüpleri var aynı şeydir herhalde diye düşünüyorum. Bir de xlear var. O daha iyi gibi. Bir paketin sonuna gelmek üzereyiz hem xlear hem de otribebenin. Normalde sırt üstü yatırıp damlatıyordum ama öyle bir ağlıyor ki korkuyorum nefes borusuna kaçacak diye. Bir geçse de bitse artık. Bugün yan yatırıp hızlıca bir burnundan sıktım diğer taraftan çıktı bir nevi Burun yıkama yapmış oldum. Sonuç: hala faşır fuşur eden bir Burun ve uykuya dalamama. Sanırım genizinde duruyor. Doktora götürsem mi kararsızım. Hasta mı değil mi anlayamıyorum ki. Acemilik işte.
denemediği şey kalmadı. Gece her kalkışımda havluyu yıkayıp Petek’e koyuyorum halihazırda üzerinde plastik bardakta su da var ama gel gör ki işe yaramıyor. Eşime buhar Makinesi alalım diyorum sürekli birşey alalım diyorsun diyor :) onun da bakımı falan zor pek ben uğraşamam gibi de.
Bebeğinin evinde bakılması bence önemli havalar soğuk getirmek götürmek zor olur. Evine kamera yerleştirip görebilirsin. Aklında kalmaz en azından başkasının evinde ne olup ne bittiğini göremeyeceksin.Kızlar
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/calisan-anne.1098669/
Bu benim konum maalesef. Sizin fikirleriniz önemli benim için. Napiyim?
Eğer alerji ise, yumurta bulunan hiçbir şey yememek gerekiyor. Mesela birisi söylemişti, tel şehriye içinde yumurta da varmış, o yüzden yemiyorum demişti.Günaydın kızlar.. Hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah..demlicaykeyfi canım ne yaptın gittiniz mi doktora?
Bebeklerinde yumurtaya karşı alerjisi olan arkadaşlarım yumurtayı hiç mi tüketmiyorsunuz? Yani kek, poğaça falan bunların içinde de tüketilmemesi mi gerekiyor? Kızımın bacaklarında çook uzun zamandır kızarık ve kabarcıklar var. Çıkıp çıkıp geçiyor. Doktor cildi hassas bişeyi yok demişti fakat çoğaldılar son zamanlarda. Acaba yumurtaya mı alerjisi var diye düşünmeye başladım birkaç gün yemeyip takip edicem
gunaydin canim, randevumuz oglen, bir hapsiriyor sumukler fiskiriyor, guler misin aglar misin =)Günaydın kızlar.. Hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah..demlicaykeyfi canım ne yaptın gittiniz mi doktora?
Bebeklerinde yumurtaya karşı alerjisi olan arkadaşlarım yumurtayı hiç mi tüketmiyorsunuz? Yani kek, poğaça falan bunların içinde de tüketilmemesi mi gerekiyor? Kızımın bacaklarında çook uzun zamandır kızarık ve kabarcıklar var. Çıkıp çıkıp geçiyor. Doktor cildi hassas bişeyi yok demişti fakat çoğaldılar son zamanlarda. Acaba yumurtaya mı alerjisi var diye düşünmeye başladım birkaç gün yemeyip takip edicem
aynen canim 10 dk da yapilacak isleri 10 sefer taksitle yapiyoruz resmen. Ama oyle boyle 4 ayini gecti minnoslar.Uykusuzluğa alıştım da evin içinde dön dolaş hiç bir iş yapamamak.. ona alışamadım.
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin bizim de çenemizde kırmızılık oluyor arada çoğalıyor arada azalıyor salya akmasına bağlıyoruz biz ama sorarsan Dr a benide aydinlatirmisin tekrar geçmiş olsungunaydin canim, randevumuz oglen, bir hapsiriyor sumukler fiskiriyor, guler misin aglar misin =)
siz nasilsiniz? Oglanin da cenesinde kirmizilik var, yun yelek mi yapti diye giydirmedim ama henuz gecmedi ben de gosterecegim dr.a
Dolu demek ki yazık burnu.. Annem hep fabrika üretiyor derdi bizegunaydin canim, randevumuz oglen, bir hapsiriyor sumukler fiskiriyor, guler misin aglar misin =)
siz nasilsiniz? Oglanin da cenesinde kirmizilik var, yun yelek mi yapti diye giydirmedim ama henuz gecmedi ben de gosterecegim dr.a
Ay gerçekten mi ya.. Yumurtasıx da hayat çok zor be herşeyde yumurta varEğer alerji ise, yumurta bulunan hiçbir şey yememek gerekiyor. Mesela birisi söylemişti, tel şehriye içinde yumurta da varmış, o yüzden yemiyorum demişti.
Canım kaka sayısı ve şeklinden başka bir zorluk var mı bebişte yediklerinle alakalı olduğunu düşündüğün? Yani uyku durumu gazla alakalı olabilir.. Süt yoğurt da gaz yapar. Laktozsuz tüketmeyi denesen bir de?Oğlum gece uyumuyor, uzun uykusunu gündüz uyuyor diye üzülüp yoruluyordum. Şimdi ne gece ne gündüz uyuyamıyor. Bir şey fark etmiyor diye diyeti bozdum, meğer çok şey fark ediyormuş. Kakası düzelmeye başlamıştı, ilaçtan sandım, meğer diyet işe yarıyormuş. Şimdi sil baştan başladı her şey. Sadece 3 gün istediğimi yedim ve 20 güne yakın yaptığım diyet puf diye gitti. Kayınvalidem sallayarak uyutabilirken artık uyutamıyor, kendi yatağında yüzüstü uyurken şimdi uyuyamıyor. Kucağımda uyumaya devam ediyor ama onda da sürekli pış pış yapmak, arada ayağa kalkmak gerekiyor. Milim kımıldasam yerimden uyanıyor falan. Resmen alerjisi var çocuğun ama neye olduğu da belli değil, diyeti bozdum diye 3 gün yoğurt da yedim, köfte de, peynir de, tatlı da, çikolata da...yasak olan her şeyden yedim yani. Ama bir daha da doktorlara güvenmeyeceğim. Sadece laktoz intoleransı var diyip istediğini ye bir şey fark etmez demişti. Eşim de, bir fark olduğu yok ye istediğini dedi en sonunda. Yedim ben de, şimdi o da kabul ediyor, bir şeye alerjisi var ama neye bilmiyorum o kadar çok şey yedin ki diyor. Kaka düzeltirken tekrar eski mukuslu, ishal görüntüsüne döndü. Gün içinde az az 3 4 kez pütürlü pütürlü yapmaya başlamıştı, şimdi günde bir kez biriktirip de yapıyor. Of of, 3 günün bedeli neden en az 3 hafta ya. 3 haftada ancak vücudu yavaş yavaş toparlayacak
Cnm benim kisimdada yumurta alerjisi cıktı uzun süre yumurta ve icinde yumurta olan hicbir sey yemedim. Biskuvi de dahil ama baktım ki bacaklarındaki ve karnındaki kızarıklıklar gecmiyor. Alerjileri için doktora götürdük bu kızarıklık ve döküntülerin yumurtayla alakası yok dedi. Cildi kuru olduğu için bunlar çıkmış dedi yumurta yiyebilirsin dedi. Biodermanin döküntüler için kremi var onu kullandım gecti. Sonra yumurtada yedim ve hiçbirşey olmadı şükür.Günaydın kızlar.. Hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah..demlicaykeyfi canım ne yaptın gittiniz mi doktora?
Bebeklerinde yumurtaya karşı alerjisi olan arkadaşlarım yumurtayı hiç mi tüketmiyorsunuz? Yani kek, poğaça falan bunların içinde de tüketilmemesi mi gerekiyor? Kızımın bacaklarında çook uzun zamandır kızarık ve kabarcıklar var. Çıkıp çıkıp geçiyor. Doktor cildi hassas bişeyi yok demişti fakat çoğaldılar son zamanlarda. Acaba yumurtaya mı alerjisi var diye düşünmeye başladım birkaç gün yemeyip takip edicem
Oğlum gece uyumuyor, uzun uykusunu gündüz uyuyor diye üzülüp yoruluyordum. Şimdi ne gece ne gündüz uyuyamıyor. Bir şey fark etmiyor diye diyeti bozdum, meğer çok şey fark ediyormuş. Kakası düzelmeye başlamıştı, ilaçtan sandım, meğer diyet işe yarıyormuş. Şimdi sil baştan başladı her şey. Sadece 3 gün istediğimi yedim ve 20 güne yakın yaptığım diyet puf diye gitti. Kayınvalidem sallayarak uyutabilirken artık uyutamıyor, kendi yatağında yüzüstü uyurken şimdi uyuyamıyor. Kucağımda uyumaya devam ediyor ama onda da sürekli pış pış yapmak, arada ayağa kalkmak gerekiyor. Milim kımıldasam yerimden uyanıyor falan. Resmen alerjisi var çocuğun ama neye olduğu da belli değil, diyeti bozdum diye 3 gün yoğurt da yedim, köfte de, peynir de, tatlı da, çikolata da...yasak olan her şeyden yedim yani. Ama bir daha da doktorlara güvenmeyeceğim. Sadece laktoz intoleransı var diyip istediğini ye bir şey fark etmez demişti. Eşim de, bir fark olduğu yok ye istediğini dedi en sonunda. Yedim ben de, şimdi o da kabul ediyor, bir şeye alerjisi var ama neye bilmiyorum o kadar çok şey yedin ki diyor. Kaka düzeltirken tekrar eski mukuslu, ishal görüntüsüne döndü. Gün içinde az az 3 4 kez pütürlü pütürlü yapmaya başlamıştı, şimdi günde bir kez biriktirip de yapıyor. Of of, 3 günün bedeli neden en az 3 hafta ya. 3 haftada ancak vücudu yavaş yavaş toparlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?