2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

6 ay ile 1 yıl laktoz intoleransı geçermiş ama alerji şüphesi de var, diyet yapmadığım zaman ele avuca sığmıyor çocuk. Yurt dışında olduğum için yaza ancak gidebileceğim annemlerin yanına
Canım alerjiden bahsetmek için vücutta 2 yeri tuttuğundan emin olmak lazım dedi benim doktrım. Bi deride atopik dermatit ya da bağırsak kanlı mukuslu kaka. Senin oğlunda var mı bunlar özellikle deride egzema ama atopik dirsekte dizde yanaklarda olandan. Hemen öğrenmişler alerji bide bu moda oldu. Bize gerizekalı kadın antibiyotik kullandırttı yok bana 2 ay diyet yaptırdı bilmem ne ben hiç inanmadım alerji olduğuna ve alerji falan yokmuş. Boşuna stres yaşadım 2 ay. Bebeğinin kilo alımı normal mi mesela?

Ne zaman geçer ki bu dökülme işi ya
Benim de saçım dökülüyor
Sabah yataktan 1 avuc sac topluyorum .Gecen gun b 12 ignemi yaptirdim .Haftasonu da yaptircam .Resmen ölüyorum vitaminsizlikten .
Sampuana ne karistiriliyordu ya bir turlu hatirlayamadim .

Büyük kızımı 2 yaş 10 aylık olana kadar emzirdim ve sadece memede uyudu.Memeden kestiğim gün gündüz uykusunada veda ettik bir daha hiç uyumadı gündüz.Şimdi küçük yine memede uyuyor, uyuyunca yatağa bırakıyorum bazen anında ağlayarak uyanıyor bazense uyumaya devam ediyor.

Canım senin bebenin uykuya dalma sorunu var yada uyumayı pek sevmiyor.Bana göre memede uyuması sorun değil.Şuam ufak oldukları için biraz uzun sürüyor ama 6-7 aylıktan sonra dalmaları kolay oluyor, benim kız öyleydi en azından.Büyük insan değil ki onlar yatağa bırak uyu de uyusun.Oda olacak ama 3-4 yaştan sonra.Meme bana göre en keyifli ve kolay uyku desteği.Her bebek farklı birde kimi uykuyu daha sever kimi sevmez vs.Kızım 11 aylıkken gündüz uykusu 1 e indi ve 3 yaş dolmadan gündüz uykusunu bıraktı ve gece 12 ye kadar rahat oturuyorduk.

Bu geçici bir dönem 6 aylıktan sonra çok farklı olacak memede uyusada yatağa bırakınca uyanmaz ozaman.

Memede uyumasi sorun degil gibi gorunuyor ama ileride karsilasacagim ve simdi yaşadığımız problemlerin en buyuk kaynagi .Cunku nasil uyursa oyle uyanmak istiyor .30.dk uyaninca desteksiz uykuya dönemiyor ve cogu zaman yeniden uyumuyor .Uykuyu sevmeyen bebek yoktur .Benimki de yorgunluktan bayiliyor ama uyuyamiyor .3 4 yasina kadar kendi kendine duzelecek diye beklemek bencillik olur .Cunku 1 yasindayken ise başlayacağım. Bu demek oluyor ki boyle devam ederse gunduz uykusu iptal .Ee meme yok çünkü. Bunlari yasamamak icin uyumayi ogrenmesini cok istiyorum .Evet buyuk insan degil ama bebekler de bunu öğrenebilir. En guzel ornegi arkadasimiz NasilYarDiyeyim .Cok emek harcadi ,araştırdı, bikmadan uyguladi .Masallah artik desteksiz uyuyabiliyor bebegi Her bebek kendine özgüdür. Aslinda hep ayni duzeni istiyorlar.Memede uyumayi birakma en zor olani.Baba ,anneanne vs olsa onlarla daha kolay basarabiliriz .Ama gun boyu bas basayiz .Bu da zorluyor. Bebegim memede uyuduktan sonra gunduz 3 4 saat gece de deliksiz uyusa ben de ugrasmam hatta isime gelir .Ama maalesef oyle degil

Günaydın kızlar, güne başladık biz, uykusunu öyle bir almış ki yatakta tepiniyor ama ben bittiğim, başım fena ağrıyor mecbur ilaç aldım
Allah kolaylık versin benimkilerde 6 da uyandılar eşim idare etti biraz ama az önce o gitti ben kaldım şimdi tek başına inşallah annem erken gelir diye dua ediyorum.

Günaydın kızlar anlam veremediğim bir şekilde kizim 1 haftadır uykusunda ağlıyor sonrasında kalkıyor. Yanıma alıyorum yanımda memede uyuyor. Yerine koydugumda tekrar agliyor uykuda ne yapacağımı sasirdim. Sizinde bebeklerde böyle bisey var mi?

Bugün misafirim var anne olduktan sonra annelerin gücünü anladım gerçekten hiç mi bitmez enerji :) oğlum yapabileceği yaramazliklarin sinyalini veriyor şimdiden. Elinin uzandığı her şeyi anında yakalayıp çekiyor. Banyoda suyla fena oynuyor düşürcem diye korkuyorum. Mama içerken biberonu kendi tutmak istiyor. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Saçlarımı koparıyor. Suyu tukuruyor. Emekleme için çok da heveslenmemeye basladim

Benim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.

Bazı bebekler destekli de uyusa uzun süre uyuyorlar biz o sanslilardan değiliz maalesef. Bizimkinin emzik desteği var sadece ama o da inşallah emziği tutup ağzına koyabilmeyi becerince destek olmaktan çıkacak ya da ben bı anda bıraktırcam. Şimdi oğlum gece ara ara uyansa da en az 11 saat yatakta kalıyor. Gündüz de 4 saat kadar bölük bölük de olsa uyuyor. Bazen 2+2 bazen yarim yarim sonra 2. Çok şükür bu kadarı yetiyor bana mukemmellik de aramıyorum artik

Benim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.
Nasıl yetistiriyorsun canım dün gece yarısına kadar pasta kurabiye yaptım. Evde gene yemek yok. Şimdi evi düzenleyebilmek için yanımdaki sipanin uykusunu bekliyorum

Sürekli yapıyor diyemem ama arada bir benimde başıma geliyor.

6 ay ile 1 yıl laktoz intoleransı geçermiş ama alerji şüphesi de var, diyet yapmadığım zaman ele avuca sığmıyor çocuk. Yurt dışında olduğum için yaza ancak gidebileceğim annemlerin yanına

Neden olurmuş ki bu kıyamam ya Allah yardımcın olsun kolaylık versin dualarım sizinle

Aynen aynen bizmkide öyle. Düzelir inşallah yoksa halim duman

Ben daha hiç olamadım regl. Gerçi oğlum düzelmeden olmayayım da çünkü benim regl ağrıları yataktan kaldırmıyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…