- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.001
Canım alerjiden bahsetmek için vücutta 2 yeri tuttuğundan emin olmak lazım dedi benim doktrım. Bi deride atopik dermatit ya da bağırsak kanlı mukuslu kaka. Senin oğlunda var mı bunlar özellikle deride egzema ama atopik dirsekte dizde yanaklarda olandan. Hemen öğrenmişler alerji bide bu moda oldu. Bize gerizekalı kadın antibiyotik kullandırttı yok bana 2 ay diyet yaptırdı bilmem ne ben hiç inanmadım alerji olduğuna ve alerji falan yokmuş. Boşuna stres yaşadım 2 ay. Bebeğinin kilo alımı normal mi mesela?6 ay ile 1 yıl laktoz intoleransı geçermiş ama alerji şüphesi de var, diyet yapmadığım zaman ele avuca sığmıyor çocuk. Yurt dışında olduğum için yaza ancak gidebileceğim annemlerin yanına
Benim de saçım dökülüyorNe zaman geçer ki bu dökülme işi ya
Ben Belçikadayım flaman bölgesinde.Yenimisiniz orada?Biz bir buçuk yıl önce geldik.Avusturya dayım ben. Siz?
Büyük kızımı 2 yaş 10 aylık olana kadar emzirdim ve sadece memede uyudu.Memeden kestiğim gün gündüz uykusunada veda ettik bir daha hiç uyumadı gündüz.Şimdi küçük yine memede uyuyor, uyuyunca yatağa bırakıyorum bazen anında ağlayarak uyanıyor bazense uyumaya devam ediyor.Bebesi sadece memede uyuyanlara bir sorum var.
Hic denediniz mi bilmiyorum .Memede uyumaktan vazgeçmesi icin her gun asamali uyur uyumaz ,yari uykulu ,tam uyanikken yataga konuluyor ya...Iste ben 2 3 haftadır tam uyudugu an koyuyorum hep uyaniyor .Pispis yapınca cilginlar gibi aglayip yeniden emmeden uyumuyor. Rutin vs yapiyorum.ama bu levelde takili kaldim
Canım senin bebenin uykuya dalma sorunu var yada uyumayı pek sevmiyor.Bana göre memede uyuması sorun değil.Şuam ufak oldukları için biraz uzun sürüyor ama 6-7 aylıktan sonra dalmaları kolay oluyor, benim kız öyleydi en azından.Büyük insan değil ki onlar yatağa bırak uyu de uyusun.Oda olacak ama 3-4 yaştan sonra.Meme bana göre en keyifli ve kolay uyku desteği.Her bebek farklı birde kimi uykuyu daha sever kimi sevmez vs.Kızım 11 aylıkken gündüz uykusu 1 e indi ve 3 yaş dolmadan gündüz uykusunu bıraktı ve gece 12 ye kadar rahat oturuyorduk.En zor birakilan destekli uyutma memede olanmis
Birden fazla destek kullaniyorsun yani .Benimki sadece memede uyuyor. Tek destek olduğu icin farkli yontemle uyutmalara gore daha kolay gibi .Ancak anne ve meme bagdastirmasindan dolayi en zor biraktirilan yontemEger baba veya anneanne vs uyutsa daha kolay birakilir ama biz yalnızız evde .Meme vermek istemedigimi düşünüp hirslaniyor .Aglatmayi zaten istemiyorum .Ne guzel nadir de olsa bireysel uyuyabiliyormus bebegin .Ben gunduz uykusuna gecmesi icin bazen 1 bazen 1 bucuk saat ugrasiyorum .Hem de uyku araliklarina dikkat ettigim halde .Kolay dalamıyor. O lanet 30.dk kesin uyaniyor .Memede uyumasi degil derdim .Mesela su an site bahcesinde kepce kamyon calisiyor .Sabah 5 te uyandi .8 de uyuttum gurultuye 5.dk kalkti .9 da uyuttum ayni .10 da ayni ...Hala uyanik ve uyuyamadigi icin cildiriyor .Ee uyumak icin surekli emmek istiyor .Sonunda kusuyor ve yine agliyor .Onu bu caresizlikten kurtarmak istiyorum .
Evet pispis derken cigliklar yukseliyor nefret ediyor .Ninni zaten istemiyor .
Bu geçici bir dönem 6 aylıktan sonra çok farklı olacak memede uyusada yatağa bırakınca uyanmaz ozaman.aylardir bende tam aynı şeyle mucadele ediyorum. Ilk çocuk olduğu icin bilemedim. Şimdi diyorum ki keske emzirip hep yari uykuluyken kenara alsaymisim. Kucakta uyutmak ilk zamanlar cok tatli geliyordu. Acisi da simdi gelmeye başladı
Benim döküldü döküldü sonunda bu hafta azaldı iyice sanırım bebeler 6 ay olunca dökülme bitiyor.Sizin saçlarınız da çok dökülüyor mu? O kadar çok saçım dökülüyor ki kel kalmadan dursun artık diye bakıyorum.
Memede uyumasi sorun degil gibi gorunuyor ama ileride karsilasacagim ve simdi yaşadığımız problemlerin en buyuk kaynagi .Cunku nasil uyursa oyle uyanmak istiyor .30.dk uyaninca desteksiz uykuya dönemiyor ve cogu zaman yeniden uyumuyor .Uykuyu sevmeyen bebek yoktur .Benimki de yorgunluktan bayiliyor ama uyuyamiyor .3 4 yasina kadar kendi kendine duzelecek diye beklemek bencillik olur .Cunku 1 yasindayken ise başlayacağım. Bu demek oluyor ki boyle devam ederse gunduz uykusu iptal .Ee meme yok çünkü. Bunlari yasamamak icin uyumayi ogrenmesini cok istiyorum .Evet buyuk insan degil ama bebekler de bunu öğrenebilir. En guzel ornegi arkadasimizBüyük kızımı 2 yaş 10 aylık olana kadar emzirdim ve sadece memede uyudu.Memeden kestiğim gün gündüz uykusunada veda ettik bir daha hiç uyumadı gündüz.Şimdi küçük yine memede uyuyor, uyuyunca yatağa bırakıyorum bazen anında ağlayarak uyanıyor bazense uyumaya devam ediyor.
Allah kolaylık versin benimkilerde 6 da uyandılar eşim idare etti biraz ama az önce o gitti ben kaldım şimdi tek başına inşallah annem erken gelir diye dua ediyorum.Günaydın kızlar, güne başladık biz, uykusunu öyle bir almış ki yatakta tepiniyor ama ben bittiğim, başım fena ağrıyor mecbur ilaç aldım
Benim de eşim erken gitti,sana da kolay gelsin cnm saatler hızlı geçsin :)Allah kolaylık versin benimkilerde 6 da uyandılar eşim idare etti biraz ama az önce o gitti ben kaldım şimdi tek başına inşallah annem erken gelir diye dua ediyorum.
Benim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.Bugün misafirim varanne olduktan sonra annelerin gücünü anladım gerçekten hiç mi bitmez enerji :) oğlum yapabileceği yaramazliklarin sinyalini veriyor şimdiden. Elinin uzandığı her şeyi anında yakalayıp çekiyor. Banyoda suyla fena oynuyor düşürcem diye korkuyorum. Mama içerken biberonu kendi tutmak istiyor. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Saçlarımı koparıyor. Suyu tukuruyor. Emekleme için çok da heveslenmemeye basladim
Bazı bebekler destekli de uyusa uzun süre uyuyorlar biz o sanslilardan değiliz maalesef. Bizimkinin emzik desteği var sadece ama o da inşallah emziği tutup ağzına koyabilmeyi becerince destek olmaktan çıkacak ya da ben bı anda bıraktırcam. Şimdi oğlum gece ara ara uyansa da en az 11 saat yatakta kalıyor. Gündüz de 4 saat kadar bölük bölük de olsa uyuyor. Bazen 2+2 bazen yarim yarim sonra 2. Çok şükür bu kadarı yetiyor bana mukemmellik de aramıyorum artikMemede uyumasi sorun degil gibi gorunuyor ama ileride karsilasacagim ve simdi yaşadığımız problemlerin en buyuk kaynagi .Cunku nasil uyursa oyle uyanmak istiyor .30.dk uyaninca desteksiz uykuya dönemiyor ve cogu zaman yeniden uyumuyor .Uykuyu sevmeyen bebek yoktur .Benimki de yorgunluktan bayiliyor ama uyuyamiyor .3 4 yasina kadar kendi kendine duzelecek diye beklemek bencillik olur .Cunku 1 yasindayken ise başlayacağım. Bu demek oluyor ki boyle devam ederse gunduz uykusu iptal .Ee meme yok çünkü. Bunlari yasamamak icin uyumayi ogrenmesini cok istiyorum .Evet buyuk insan degil ama bebekler de bunu öğrenebilir. En guzel ornegi arkadasimizNasilYarDiyeyim .Cok emek harcadi ,araştırdı, bikmadan uyguladi .Masallah artik desteksiz uyuyabiliyor bebegi Her bebek kendine özgüdür. Aslinda hep ayni duzeni istiyorlar.Memede uyumayi birakma en zor olani.Baba ,anneanne vs olsa onlarla daha kolay basarabiliriz .Ama gun boyu bas basayiz .Bu da zorluyor. Bebegim memede uyuduktan sonra gunduz 3 4 saat gece de deliksiz uyusa ben de ugrasmam hatta isime gelir .Ama maalesef oyle degil
Nasıl yetistiriyorsun canım dün gece yarısına kadar pasta kurabiye yaptım. Evde gene yemek yok. Şimdi evi düzenleyebilmek için yanımdaki sipanin uykusunu bekliyorumBenim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.
Sürekli yapıyor diyemem ama arada bir benimde başıma geliyor.Günaydın kızlar anlam veremediğim bir şekilde kizim 1 haftadır uykusunda ağlıyor sonrasında kalkıyor. Yanıma alıyorum yanımda memede uyuyor. Yerine koydugumda tekrar agliyor uykuda ne yapacağımı sasirdim. Sizinde bebeklerde böyle bisey var mi?
6 ay ile 1 yıl laktoz intoleransı geçermiş ama alerji şüphesi de var, diyet yapmadığım zaman ele avuca sığmıyor çocuk. Yurt dışında olduğum için yaza ancak gidebileceğim annemlerin yanına
Aynen aynen bizmkide öyle. Düzelir inşallah yoksa halim dumanO itme olayı bizde de var emerken beni itiyo sonra meme ağzından çıktı diye kızıyo bide emerken ellerini ağzına sokmaya çalışıyo yine meme ağzından çıkıyo diye kızıyo. Hem meme hem parmağı ağzında olacak nasıl olacaksa
Hem de ne dökülmek. Hamileyken ve lohusalıkta bir tel bile dökülmüyodu acısı şimdi çıkıyor.
Ben daha hiç olamadım regl. Gerçi oğlum düzelmeden olmayayım da çünkü benim regl ağrıları yataktan kaldırmıyor beni.Valla bende bilmiyorum ama benimde öyle. Banyoya girmeye korkuyorum gerçekten. İnş kısa zamanda geçer. Sen regl oluyor musun canım? Ben lohusalık bitince 20 gün sonra bir olmuştum birdaha olmadım. Kızlardan da var olmayanlar sanki ama normal mi bilmiyorum. Belki ondandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?