- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.021
Mukuslu kaka var, ben diyet yapınca düzelmeye başlamıştı, sonra diyeti bozdum ve 3 gün sonra tekrar mukuslu kaka geri döndü maalesef. Deride bu sefer diyet bozduğum zaman çok az az yüzde ve sırtta kızar noktalar çıktı. Bir de makat kısmında hiç geçmeyen bir kızarıklık var.Canım alerjiden bahsetmek için vücutta 2 yeri tuttuğundan emin olmak lazım dedi benim doktrım. Bi deride atopik dermatit ya da bağırsak kanlı mukuslu kaka. Senin oğlunda var mı bunlar özellikle deride egzema ama atopik dirsekte dizde yanaklarda olandan. Hemen öğrenmişler alerji bide bu moda oldu. Bize gerizekalı kadın antibiyotik kullandırttı yok bana 2 ay diyet yaptırdı bilmem ne ben hiç inanmadım alerji olduğuna ve alerji falan yokmuş. Boşuna stres yaşadım 2 ay. Bebeğinin kilo alımı normal mi mesela?
Ay ben de kesin aşırı vitaminsiz kaldım. Kalkıp doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum ki. Bu çocuğun yarım saat uyuyup uyanmaları, sonra da mızırdanmalarından fırsat kalmıyor kiBenim de saçım dökülüyor
Sabah yataktan 1 avuc sac topluyorum .Gecen gun b 12 ignemi yaptirdim .Haftasonu da yaptircam .Resmen ölüyorum vitaminsizlikten .
Sampuana ne karistiriliyordu ya bir turlu hatirlayamadim .
1 ayım kaldı o zaman, inşallah biter artık ya. Gerçekten saçımı yıkamaya, taramaya korkuyorum, tokayı çıkarınca onunla birlikte bir sürü saç da geliyorBenim döküldü döküldü sonunda bu hafta azaldı iyice sanırım bebeler 6 ay olunca dökülme bitiyor.
Yeterli laktoz enzimi üretemeyince vücudu olurmuş. Türkiye'den laktoz enzimi getirdik ama o da işe yaramadı. Amiiin, çok teşekkür ederimNeden olurmuş ki bukıyamam ya Allah yardımcın olsun kolaylık versin dualarım sizinle
Bizim 1 haftadır her gece bu şekilde acaba neden yapıyorlar. Senin iki bebekte bu şekildemi cnmSürekli yapıyor diyemem ama arada bir benimde başıma geliyor.
Bugün misafirim varanne olduktan sonra annelerin gücünü anladım gerçekten hiç mi bitmez enerji :) oğlum yapabileceği yaramazliklarin sinyalini veriyor şimdiden. Elinin uzandığı her şeyi anında yakalayıp çekiyor. Banyoda suyla fena oynuyor düşürcem diye korkuyorum. Mama içerken biberonu kendi tutmak istiyor. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Saçlarımı koparıyor. Suyu tukuruyor. Emekleme için çok da heveslenmemeye basladim
Kitaplarda yazılanların haklılık payı olabilir ama her bebek farklıdır .Memede bile uyumayan çocuk memesiz nasıl uyuyacak ki ?Ben tabi ilkinde hiç çalışmadım sorun olmadı bu , şimdi 1 yaşına kadar evde olacağım ozaman kreşe gidecek orda diğer bebekler nasıl uyuyorsa o da uyuyacak.Kardeşimin bebeğide. 4 aylık aynı uyku sorununu yaşıyorlar gecede gündüzde kısa uykuları var.Biz gece uyuyoruz gündüz neredeyse uyumuyor benimki.Ben dişe damağa yoruyordum ama dr hayır dedi uyku ihtiyacı karşılanıyormuş.Memede uyumasi sorun degil gibi gorunuyor ama ileride karsilasacagim ve simdi yaşadığımız problemlerin en buyuk kaynagi .Cunku nasil uyursa oyle uyanmak istiyor .30.dk uyaninca desteksiz uykuya dönemiyor ve cogu zaman yeniden uyumuyor .Uykuyu sevmeyen bebek yoktur .Benimki de yorgunluktan bayiliyor ama uyuyamiyor .3 4 yasina kadar kendi kendine duzelecek diye beklemek bencillik olur .Cunku 1 yasindayken ise başlayacağım. Bu demek oluyor ki boyle devam ederse gunduz uykusu iptal .Ee meme yok çünkü. Bunlari yasamamak icin uyumayi ogrenmesini cok istiyorum .Evet buyuk insan degil ama bebekler de bunu öğrenebilir. En guzel ornegi arkadasimizNasilYarDiyeyim .Cok emek harcadi ,araştırdı, bikmadan uyguladi .Masallah artik desteksiz uyuyabiliyor bebegi Her bebek kendine özgüdür. Aslinda hep ayni duzeni istiyorlar.Memede uyumayi birakma en zor olani.Baba ,anneanne vs olsa onlarla daha kolay basarabiliriz .Ama gun boyu bas basayiz .Bu da zorluyor. Bebegim memede uyuduktan sonra gunduz 3 4 saat gece de deliksiz uyusa ben de ugrasmam hatta isime gelir .Ama maalesef oyle degil
Çam terebentinBenim de saçım dökülüyor
Sabah yataktan 1 avuc sac topluyorum .Gecen gun b 12 ignemi yaptirdim .Haftasonu da yaptircam .Resmen ölüyorum vitaminsizlikten .
Sampuana ne karistiriliyordu ya bir turlu hatirlayamadim .
cok sag ol canim. Yok ben ilac kullanmadim. Kulagim falan tikali, oyle ayakta atlatmaya calisiyorum.Allahım şifa versin kuzuna ya. Nasıl düzelecekler anlamıyorum ki. Hastalık iyice huysuzlaştırır bebeği şimdi. Sen nasıl oldun peki hâlâ aynı mısın ? İlaç kullanabiliyor musun ? Ben ilaçla atlattım valla çok şükür. Yoksa çoookk zor
aynen yapışması. yapışması iyi değilse o kadar para vermenin de bir anlamı kalmıyor.Yok ben yarın e bebekten bakıp almayı düşünüyorum. Olumsuz tarafları neymiş? Yapışmaması falan mı acaba vakumunun?
Senin paşa dönmeye başladı mı? Bizimki daha bir iki defa döndü ugrasmiyor hiç. O yüzden emeklemeyecek gibi geliyor banaEmekletmeye uğraşmayın diyolar cnm, emekleyince geç yürüyolarmış. Emeklemezse ilk olarak ayağa kalkıp yürüyorlarmış öyle diyolla
Odayi sirkeli suyla temizle .Bir ara benimki de oyleydi yanimda oldugu halde gozu kapali ağlıyordu .Odada kocaman ayicik vardi onu kaldirdim .Ve sirkeli suyla temizlik yapiyorum. Kotu enerjiyi atiyoruz .Sanirim ayiciktan korkuyormuş.Günaydın kızlar anlam veremediğim bir şekilde kizim 1 haftadır uykusunda ağlıyor sonrasında kalkıyor. Yanıma alıyorum yanımda memede uyuyor. Yerine koydugumda tekrar agliyor uykuda ne yapacağımı sasirdim. Sizinde bebeklerde böyle bisey var mi?
Masallah pasaya .Emeksiz olmuyor .Tum zorluklara ragmen uyku algisini oluşturduğumu dusunuyorum.Ne kadar uyku duzenimiz bozuk olsa sa rutin uygulamaktan vazgecmedim .15 dk uyusa da uyumasi gerektigini biliyor .Mavi battaniyemiz var .Gecende yikamistim .Baska renk battaniye cikardim. Sorun oldu :)Bazı bebekler destekli de uyusa uzun süre uyuyorlar biz o sanslilardan değiliz maalesef. Bizimkinin emzik desteği var sadece ama o da inşallah emziği tutup ağzına koyabilmeyi becerince destek olmaktan çıkacak ya da ben bı anda bıraktırcam. Şimdi oğlum gece ara ara uyansa da en az 11 saat yatakta kalıyor. Gündüz de 4 saat kadar bölük bölük de olsa uyuyor. Bazen 2+2 bazen yarim yarim sonra 2. Çok şükür bu kadarı yetiyor bana mukemmellik de aramıyorum artik
Her cocuk farkli bir dunya gercekten.Arkadasimin ikizleri var .Uykulari cok derin .Biri kiyameti koparsa oteki uyumaya devam ediyor masallah .Bizimki cit ciksa uyaniyor .Uyurken de yanda bekliyorum .Kalkarsam 5 dk kalkmazsam 30 dk uyuyor. Is onemli degil yeter ki uyusun modundayim .Kitaplarda yazılanların haklılık payı olabilir ama her bebek farklıdır .Memede bile uyumayan çocuk memesiz nasıl uyuyacak ki ?Ben tabi ilkinde hiç çalışmadım sorun olmadı bu , şimdi 1 yaşına kadar evde olacağım ozaman kreşe gidecek orda diğer bebekler nasıl uyuyorsa o da uyuyacak.Kardeşimin bebeğide. 4 aylık aynı uyku sorununu yaşıyorlar gecede gündüzde kısa uykuları var.Biz gece uyuyoruz gündüz neredeyse uyumuyor benimki.Ben dişe damağa yoruyordum ama dr hayır dedi uyku ihtiyacı karşılanıyormuş.
Bir de b 12 ilaci mi karistiliyordu sanki ?Çam terebentin
Teşekkür ederimGorevini hakkiyla yapan tum meslektaslarim ,ogretmenler gününüz kutlu olsun .
Senin oğlun bir iki kere dönmüş, benim kız sadece sağa sola dönüyor henüz tam tur dönmedi yerde bıraktığımda çapraz dönüşler yapıyor:)Senin paşa dönmeye başladı mı? Bizimki daha bir iki defa döndü ugrasmiyor hiç. O yüzden emeklemeyecek gibi geliyor bana
Bazen bizde de oluyor bu, kucağındayken sevdir sonra daha kolay aşılırGünaydın kızlar 2-3 gündür giremiyorum hasta olan bebişlere annelere geçmiş olsun.
Kızım aşırı derecede bana bağlandı son günlerde. Arkadaşım geldi kucağına alır almaz çığlık attı nasıl içli içli ağlıyor. Aynı şey komşumdada oldu. Kimsede durmak istemiyor 1 haftadır neden böyle oldu anlamadım
Anneyi kaybetme korkusu yavas yavas basliyor .O yuzden duble koala oluyorlar .Günaydın kızlar 2-3 gündür giremiyorum hasta olan bebişlere annelere geçmiş olsun.
Kızım aşırı derecede bana bağlandı son günlerde. Arkadaşım geldi kucağına alır almaz çığlık attı nasıl içli içli ağlıyor. Aynı şey komşumdada oldu. Kimsede durmak istemiyor 1 haftadır neden böyle oldu anlamadım
Senin paşa dönmeye başladı mı? Bizimki daha bir iki defa döndü ugrasmiyor hiç. O yüzden emeklemeyecek gibi geliyor bana
Bazı bebekler destekli de uyusa uzun süre uyuyorlar biz o sanslilardan değiliz maalesef. Bizimkinin emzik desteği var sadece ama o da inşallah emziği tutup ağzına koyabilmeyi becerince destek olmaktan çıkacak ya da ben bı anda bıraktırcam. Şimdi oğlum gece ara ara uyansa da en az 11 saat yatakta kalıyor. Gündüz de 4 saat kadar bölük bölük de olsa uyuyor. Bazen 2+2 bazen yarim yarim sonra 2. Çok şükür bu kadarı yetiyor bana mukemmellik de aramıyorum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?