2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.
Senin minikler her şeyi ilk yapanlar oluyor maşallah :) kaç aylık oldular?

Canım hepimiz aynıyız ama geçecek bu günler de. Anneliğe alışmak kolay olmuyormuş bunu anladık ama zaman akıp gidiyor. Sonra dönüp kendimize güleceğiz kesin. Sabret ve kendine çok yüklenme. Birde antibiyotik verdiyse bir doktor bence bikaçına daha götür hepsi aynı fikirdeyse öyle ver. Heryere de gidersin ki git. Geçen kanguruya koydum minibüsle çarşıya kendime kıyafet bakmaya gittim ve kafasına kadar kaka yaptı mağazanın ortasındaki pufta çırılçıplak soyup üstünü değiştirdim. Napalım alışacağız:) sende kendine kötülük etme sen iyi bir anne olduğun için bu kadar ince düşğnüyorsun ama sen mutlu olduğunda emin ol bebeğin de daha mutlu olur.

Arkadaşlar ben geçen perşembe yazmıştım oğluşumun kolu için geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkür ederimkaç gündür onunla uğraşıyorum. Ertesi gün ortopedi doktoruna gittik şükür çatlak yok. Ama dirsekteki bir kemiği kaymış sonra yerine oturmuş. Öyle dedi doktor koluna nazik davranın çekiştirmeyin dedi. İçime tam sinmedi ama.ben de Behçet uz çocuk hastanesi ne gideyim dedim İzmirli arkadaşlar var mı oradan duyduğunuz iyi bir ortopedi doktoru? Bir de doktor genel olarak annelerin çocuklar huysuzlanip yere kendini attığında anneler kolunu sündürüyor kaldırmak için o hareket de böyle bir hasara neden oluyor dedi. Aman dikkat o çatırtı sesi aklımdan çıkmıyor Rabbim evlatlarımızı korusun

Bence almadan önce deneme imkanın varsa dene :)
Aslında daha küçükken denemiştim çığlık atıyordu ama belki şimdi durur bi daha deniyim :)
Aynı durum bizde de var maalesef 4.5 ayligiz abi baba kucağına alıp ben mutfaga girecek oluyorm ki çığlık çığlığa.....
Canım senin daha zor bizim bi babada duruyor bi bende. Babayada gitmese yanmıştım zaten.
Benimde aynıydı cnm kundak yap bi bak bakalım nolcak
Bu gece deneyemedim ama yarın deniycem canım
Canım geçmiş olsun. Geçmişi çok okuyamadım neyi var bilmiyorum ama antibiyotikin tadına baksana çok mu kötü tadı var. Bebeklerin hasta olması zor oluyor ne yazık ki ama kendini suçlama. Düşe kalka hasta ola iyileşe büyüyecekler. Sen evden hiç çıkmasan dq hasta olabilir o yüzden kendini eve de kapatma bence.

Senin minikler her şeyi ilk yapanlar oluyor maşallah :) kaç aylık oldular?
4 haziran doğumlular canım 10 gün sonra 6 ay doluyor inşallah. Artık kendilerini tam tutamasalar da oturuyorlar. Ama yenidoğan gibi bütün gece emmeye kalkıyorlar o ayrı konu.

Bugun de bu saatte Uyandık, gözleri fıldır fıldır, ne yapılır ki şimdi

Saat 6 dan sonra uyanınca kaldırıyorum canım. Biz de 6 da uyandik
Günaydın :) Bizde uyandık çoktan, mama suyunu hazırlamam lazım artık yataktan kalkmalıyım ama hiç halim yok. Bu bebekler o enerjiyi nasıl buluyorlar anlamıyorum acaba bizdemi mama yesek ne yapsak.

Günaydın :) biz de 6 da uyandık yavrum o kadar uykusu vardı ki uyumak istiyor ama burnu tıkalı uyuyamıyor. Burun aspiratör ucumuz bitmişti oğlumu anneme bırakıp arayıp buldum döndüğümde ağlamaktan kıpkırmızı olmuş suratı gözyaşlarıyla kaplanmıştı neyse ki burnunu açtık da uyuyabildi

sag ol canim. Cok guzel anlatmişsin. Ne diyim, Allah yardimcimiz olsun.
sag ol canim, ust solunum yolu enfeksiyonuydu alta indi. aslinda yalaya yalaya yiyor adeta antibiyotigi ama agzini acma konusunda inatlasmayi ogrendi =))

sag ol kuzum. Doktor once oksuruk surubu denedi, iyilesmedi. Nebulizatorle ilacli hava ve ayrica antibiyotik veriyoruz. Gorsen bizim gibi oksuruyordu. Balgami cok vardi, burnu asla acilmiyordu. Antibiyotige baslayana kadar takip etti, iyilesmeyince verdi.
Siz de baya macera yasamissiniz =))

Canım benim kızım da bronşit olmuştu. İyi bir doktora gittik Klamer antibiyotik verdi kızıma bir kez verdim ve çok kötü oldu. Ertesi gün kendi doktoruna götürdüm antibiyotik kullandırtmadı ve hava tedavisiyle atlattık şükür. Bu sefer az kilo aldığını öğrendik tahlil yaptı doktor ve karaciğerinde ufak bir hasar oluşmuş. Antibiyotiğin yan etkilerine baktım karaciğer enzimlerini yükseltiyormuş ve bu hasara neden oluyormuş. Sadece bir kere kullandım böyle oldu. Hava ile atlatmaya çalışın derim tabi doktor daha iyi bilir ama antibiyotik için çok küçükler daha.

Mutlu pazarlar kizlar .
Bugun tum bebekler erkenci .Pazar ya ondan herhalde seyy yani babalarina pazar
Aksam yan komsudan gelen alkis ,yuhlama ,aglama ,hoplama seslerine uyuyamadik .Milyon kere kalkti .5 te kalkinca da geri uyumadi .Sabah 1 saat uyuttum .Sonra esim bakti ,kahvalti hazirladim filan ...
Temizlik yapayim dedim . Esime devrettim. Hic sesleri gelmiyordu bir bakayim dedim .
Esim ceee oynamak icin yuksekten kundagi birakiyor .Guya gülecek ! Çocuk çırpınarak bir çığlık attı .Yarim saat ağladı.
Durup durup icini cekiyor .Babasi seslenince bakmiyor

Kızlar mutlaka konusulmustur ilk yoģurdu neyle mayaladınız evde maya yok yapim diyorum ama neyle yapsam bilemedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…