- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.081
Senin minikler her şeyi ilk yapanlar oluyor maşallah :) kaç aylık oldular?Benim ikizlerden biri sürünmeye başladı emekleme çok yakın canım hazır ol. Ayrıca kolay gelsin sana misafirlerle bebek çok zor oluyor bende de haftada bir misafir oluyor çok zorlanıyorum.
Canım hepimiz aynıyız ama geçecek bu günler de. Anneliğe alışmak kolay olmuyormuş bunu anladık ama zaman akıp gidiyor. Sonra dönüp kendimize güleceğiz kesin. Sabret ve kendine çok yüklenme. Birde antibiyotik verdiyse bir doktor bence bikaçına daha götür hepsi aynı fikirdeyse öyle ver. Heryere de gidersin ki git. Geçen kanguruya koydum minibüsle çarşıya kendime kıyafet bakmaya gittim ve kafasına kadar kaka yaptı mağazanın ortasındaki pufta çırılçıplak soyup üstünü değiştirdim. Napalım alışacağız:) sende kendine kötülük etme sen iyi bir anne olduğun için bu kadar ince düşğnüyorsun ama sen mutlu olduğunda emin ol bebeğin de daha mutlu olur.Tam gaz damlasini birakmistik, biraz uyumaya baslamistik, gec saatlerde de olsa... Cocugun huyunu tanimaya baslamistim ki bu hastalik cikti.
Antibiyotik kullandigi gunden beri bagira bagira ikiniyor, kendini kasiyor. İkindikca oluk oluk kusuyor. Uyuyamiyor aci cekiyor.
Ve her seyden kendimi sucluyorum.
Ben bir daha hicbir yere gidemeyecegim, hicbir sey yapamayacagim, evde bile bir sey yapamiyorum ki firsat vermiyor. Dayanamadikca daha beter oluyor her sey. Cocugu "sevmek"icin istiyor herkes, zorlugunu tek ceken benim. o kadar doluyum ki
Kızlar evde saçım hep bağlı, uyurkende bağlıyorum.Saçım uzun ve kalın telli, elimi saçıma sürdüğümde en az 10 adet düşüyor,bağlamasam evin içi saçtan geçilmeyecek.
Aslında daha küçükken denemiştim çığlık atıyordu ama belki şimdi durur bi daha deniyim :)Bence almadan önce deneme imkanın varsa dene :)
Canım senin daha zor bizim bi babada duruyor bi bende. Babayada gitmese yanmıştım zaten.Aynı durum bizde de var maalesef 4.5 ayligiz abi baba kucağına alıp ben mutfaga girecek oluyorm ki çığlık çığlığa.....
Bu gece deneyemedim ama yarın deniycem canımBenimde aynıydı cnm kundak yap bi bak bakalım nolcak
Canım geçmiş olsun. Geçmişi çok okuyamadım neyi var bilmiyorum ama antibiyotikin tadına baksana çok mu kötü tadı var. Bebeklerin hasta olması zor oluyor ne yazık ki ama kendini suçlama. Düşe kalka hasta ola iyileşe büyüyecekler. Sen evden hiç çıkmasan dq hasta olabilir o yüzden kendini eve de kapatma bence.Tam gaz damlasini birakmistik, biraz uyumaya baslamistik, gec saatlerde de olsa... Cocugun huyunu tanimaya baslamistim ki bu hastalik cikti.
Antibiyotik kullandigi gunden beri bagira bagira ikiniyor, kendini kasiyor. İkindikca oluk oluk kusuyor. Uyuyamiyor aci cekiyor.
Ben bir daha hicbir yere gidemeyecegim, hicbir sey yapamayacagim, evde bile bir sey yapamiyorum ki firsat vermiyor. Dayanamadikca daha beter oluyor her sey. Cocugu "sevmek"icin istiyor herkes, zorlugunu tek ceken benim. o kadar doluyum ki
4 haziran doğumlular canım 10 gün sonra 6 ay doluyor inşallah. Artık kendilerini tam tutamasalar da oturuyorlar. Ama yenidoğan gibi bütün gece emmeye kalkıyorlar o ayrı konu.Senin minikler her şeyi ilk yapanlar oluyor maşallah :) kaç aylık oldular?
Saat 6 dan sonra uyanınca kaldırıyorum canım. Biz de 6 da uyandikBugun de bu saatte Uyandık, gözleri fıldır fıldır, ne yapılır ki şimdi
Bugun de bu saatte Uyandık, gözleri fıldır fıldır, ne yapılır ki şimdi
Günaydın :) Bizde uyandık çoktan, mama suyunu hazırlamam lazım artık yataktan kalkmalıyım ama hiç halim yok. Bu bebekler o enerjiyi nasıl buluyorlar anlamıyorum acaba bizdemi mama yesek ne yapsak.Saat 6 dan sonra uyanınca kaldırıyorum canım. Biz de 6 da uyandik
sag ol canim. Cok guzel anlatmişsin. Ne diyim, Allah yardimcimiz olsun.Çok zor gerçekten çok iyi anlıyorum seni. Ben en azından çok zorda kaldığım zaman kayınvalideme verebilirim, gündüzleri uyanık olduğu zaman sevsin diye verip o sırada az da olsa kendi başıma kalıyorum. Sürekli gece gündüz sende olması, uyuyaması, senin uyuyamaman o kadar yorucu ki. Ben veriyorum evet ama o sırada uyuma şansım yok çünkü uyumaya uyumaya uykum kaçmış oluyor. Uykusuzluk insanı mahvediyor. Inşallah geçecek bu günler de. İleride yüzümüz gülecek, bir anne diyip sarılması ile mutlu olacağız. Kendimi avutuyorum belki ama diyorum ne zamana kadar sürecek ki, 1 yaş mı, 2 yaş mı? Evet o zamana kadar her gece belki sinirden ağlayacağım ama 5 ay bitti bile, bir şekilde düşe kalka, ağlaya sızlaya, bazen bir hareketine kahkaha atıp sonrasında uyumuyor yoruldum artık diye depresyona girerek belki geçecek günler, haftalar, aylar... Tecrübeli annelerin sözü var, "Evet çok zor, emzirdiğin için her gece zilyon kez kalkacak ve uykusuz kalacaksın ama bitecek o günler de. Tünelin sonu aydınlık, emin olun aydınlık."
sag ol canim, ust solunum yolu enfeksiyonuydu alta indi. aslinda yalaya yalaya yiyor adeta antibiyotigi ama agzini acma konusunda inatlasmayi ogrendi =))Aslında daha küçükken denemiştim çığlık atıyordu ama belki şimdi durur bi daha deniyim :)
Canım senin daha zor bizim bi babada duruyor bi bende. Babayada gitmese yanmıştım zaten.
Bu gece deneyemedim ama yarın deniycem canım
Canım geçmiş olsun. Geçmişi çok okuyamadım neyi var bilmiyorum ama antibiyotikin tadına baksana çok mu kötü tadı var. Bebeklerin hasta olması zor oluyor ne yazık ki ama kendini suçlama. Düşe kalka hasta ola iyileşe büyüyecekler. Sen evden hiç çıkmasan dq hasta olabilir o yüzden kendini eve de kapatma bence.
sag ol kuzum. Doktor once oksuruk surubu denedi, iyilesmedi. Nebulizatorle ilacli hava ve ayrica antibiyotik veriyoruz. Gorsen bizim gibi oksuruyordu. Balgami cok vardi, burnu asla acilmiyordu. Antibiyotige baslayana kadar takip etti, iyilesmeyince verdi.Canım hepimiz aynıyız ama geçecek bu günler de. Anneliğe alışmak kolay olmuyormuş bunu anladık ama zaman akıp gidiyor. Sonra dönüp kendimize güleceğiz kesin. Sabret ve kendine çok yüklenme. Birde antibiyotik verdiyse bir doktor bence bikaçına daha götür hepsi aynı fikirdeyse öyle ver. Heryere de gidersin ki git. Geçen kanguruya koydum minibüsle çarşıya kendime kıyafet bakmaya gittim ve kafasına kadar kaka yaptı mağazanın ortasındaki pufta çırılçıplak soyup üstünü değiştirdim. Napalım alışacağız:) sende kendine kötülük etme sen iyi bir anne olduğun için bu kadar ince düşğnüyorsun ama sen mutlu olduğunda emin ol bebeğin de daha mutlu olur.
ben de bunu merak ediyorumGünaydın :) Bizde uyandık çoktan, mama suyunu hazırlamam lazım artık yataktan kalkmalıyım ama hiç halim yok. Bu bebekler o enerjiyi nasıl buluyorlar anlamıyorum acaba bizdemi mama yesek ne yapsak.
Canım benim kızım da bronşit olmuştu. İyi bir doktora gittik Klamer antibiyotik verdi kızıma bir kez verdim ve çok kötü oldu. Ertesi gün kendi doktoruna götürdüm antibiyotik kullandırtmadı ve hava tedavisiyle atlattık şükür. Bu sefer az kilo aldığını öğrendik tahlil yaptı doktor ve karaciğerinde ufak bir hasar oluşmuş. Antibiyotiğin yan etkilerine baktım karaciğer enzimlerini yükseltiyormuş ve bu hasara neden oluyormuş. Sadece bir kere kullandım böyle oldu. Hava ile atlatmaya çalışın derim tabi doktor daha iyi bilir ama antibiyotik için çok küçükler daha.Tam gaz damlasini birakmistik, biraz uyumaya baslamistik, gec saatlerde de olsa... Cocugun huyunu tanimaya baslamistim ki bu hastalik cikti.
Benimki de oturmaya çok meraklı, ama oturunca öne ve yana doğru düşüyor :)4 haziran doğumlular canım 10 gün sonra 6 ay doluyor inşallah. Artık kendilerini tam tutamasalar da oturuyorlar. Ama yenidoğan gibi bütün gece emmeye kalkıyorlar o ayrı konu.
Kızlar mutlaka konusulmustur ilk yoģurdu neyle mayaladınız evde maya yok yapim diyorum ama neyle yapsam bilemedm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?