- 11 Kasım 2017
- 269
- 336
- 103
- 29
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.381
bence uyku ile alakali doktorunu dinleme instagram da baldan anne diye bi sayfa var onu takip etmelisin.bu aylarda bebekler en fazla 2.5 saat uyanik kalirlarmis.ve evet ben 2,5 saat sonra uyutunca 30 dk da olsa uyuyup uyaniyor bazen dedigin gibi 2 saate kadar cikiyor ve gunduz ne kadar guzel duzenli uyursa gece de o kadar cabuk uykuya daliyor19 haftalık şuan, gündüz uykuları çok değişken bazen hiç yok bazen 15-20 dk bazende (nadiren) 2-3 saat.Gece kesintisiz uyuyor.Günde 3-4 kez üzerini değişiyorum ağzı hep açık ve çeşme gibi.Dr randevumuz vardı geçen hafta uykusunu sordum neden böyle oldu diçtenmi diye.Dişle alakası yok gece uyuyorsa gündüz uyumaz, her bebek aynı olacak diye bişey yok boşuna dişlere ümitlenme dedi.
Bizde 5 ay 19 günlüğüz. Yoğurt ve tarhana vermem lazım sözde ama hiççç sevmediler. 1 kaşık için boğuşuyoruz bende zorlamıyorum. Yakında 6 aylık olcaz çeşit artçak diğer şeyleridr yemezlerse yandım.Peki canım vermeden evvel her hangi bi istek belirtisi gösterdiler mi? Benimki resmen istiyor. Dayanamafım bugün çok az havuç püresi verdim yarım çay kaşığı bile değil tatsın diyr. Çok sevindi.. Arada bir vericem bazı şeyleri az az tatlarına alışması için. Erken daha biraz ama 4. Aydan itibaren vermekte bir sakınca yokmuş aslında. Zaten kendi istemese hayatta vermezdim çok güzel emiyor çünkü ve kilosu da baya bi var maşallah.. Neyse bakalım nasıl olucak
Destekli uyuduğu icin .Derin uyumuyor sen oyle saniyorsun .Bizzat yaşıyorum .Mesela odaya gidiyorum annem yalnız kalmasin diye .2 dk ya uyancak diyorum nerden biliyorsun diyor. Tam 30 çünkü .Yarım saatte niye uyanıyor bu çocuk ya niye? Yarım saat gayet derin uyuyor sonra uyanıyor, bıktım artık ya
Ben kızımla b pozitifim sivrisineklerin bazı kan gruplarına özel ilgisi olduğunu okumuştum. Aynı odanın içinde bana kamikaze dalışı yaparken kocamın yanına yaklaşmıyorlar. Adam o kadar şanslı yani sivri sinek bile uğraşmaya değmez diyor. Her neyse lavanta yağı çözüm canım, suyun içine birkac damla damlat fısfıs şişeyle püskürt odaya gelen olmuyor. Ben direkt alnıma damlatıyorum bir damla kıza direkt damlatmıyorum bebek daha kokuya alerji ihtimali olabilir. Onada cibinlik yaptım:)Ya çocuğu zor da olsa uyutmuşum, yarım saat de olsa uyuyayım diye yastığa kafamı koyduğum an bir vızzz sesi. Çünkü anne uyumamalı, çünkü sadece bebek değil sivrisinekler bile anneye karşı
Biz çayla başladık anneanne sayesinde cezerye vitaminlidir en azındanKizlar biliyorsunuz dün annem geldi .Bir seyler yiyoruz. Bebek de kucagimda elime bir sey alinca surekli uzanmaya calisiyor .Annem eline cezeryeyi aldiği gibi uzatti çocuğa .5 saniyeyle kurtardım.
Ek gida maceramiz cezeryeyle basliyordu az daha
Bizim 25 ve 45. Dk asarsa devam ediyorYarım saatte niye uyanıyor bu çocuk ya niye? Yarım saat gayet derin uyuyor sonra uyanıyor, bıktım artık ya
Canım benim çok sağol tavsiyelerin için 2 saate yakındır suni sancı serumla takılı ama ara ara gidip gelen sancılarım oluyo acaba çoğalır mıOlur inş canım. Dediğim gibi sakın enerjini bağırmaya konuşmaya harcama. Sadece sancıya odaklan. Güzel güzel nefeslerini al. Unutma her sancı seni bebeğine bi adım daha yaklaştırıyor. Suni sancıyı gözünde büyütüp korkutma kendini de. Zaten sancı bir anda kesildi ben de. Ikınma geliyor dedim anneme. Ebe geldi baktı tam açılma dedi. O ıkınma öyle bi içten geliyor ki. 3-4 ıkınmada geldi oğlum. Doğumda ebeyi dinle. Çatalın kenarlarında tutma yeri var ordan sıkıca tut çeneni göğsüne doğru içeri çek derim nefes alıp vermeden ıkın afedersin büyük tuvaletini yapar gibi aynı. Hiç stres yapma. Bebişinin ağlamasını duyunca tüm acı bitiyor. Hiç bişey çekmemiş gibi kuş gibi oluyorsun. Bu anı tekrar yaşamak imkansız. Tadını çıkar bol bol foto çeksinler :)
Alışırlar canım inşallah sen ara ara vermeye devam et. İşte ben onlara alışsınlar diye ilk önce meyve vermeyi düşünmüyorum ilk zamanlarda. Bakalım nasıl olcakBizde 5 ay 19 günlüğüz. Yoğurt ve tarhana vermem lazım sözde ama hiççç sevmediler. 1 kaşık için boğuşuyoruz bende zorlamıyorum. Yakında 6 aylık olcaz çeşit artçak diğer şeyleridr yemezlerse yandım.
Doktor bu şekilde söyledi cnm o yüzden meyve sularıyla başladık. Önümüzdeki hafta başlıyoruz sebzelere.Olması gereken önce sebze püreleri.Haşlayarak, çatalla ezerek ve mıtlaka bir miltar tereyağ katarak.Mikser ve blendır yasak.Hangi sebze kaç aylıkken veriliyor internette listesi vardır.Sebzelere ve meyvelere süt ve yoğurt yasak.
Ya memede tutuyorum, 30 dk geçsin öyle bırakırım yatağına diyorum ama yok, memede olmasına rağmen uyanıyor.Destekli uyuduğu icin .Derin uyumuyor sen oyle saniyorsun .Bizzat yaşıyorum .Mesela odaya gidiyorum annem yalnız kalmasin diye .2 dk ya uyancak diyorum nerden biliyorsun diyor. Tam 30 çünkü .
Ben uyandığında kaldırmıyorum tekrar uyutmaya calisiyorum .Çoğu zaman ise yaramiyor ama bazen uyuyor .Su sunnet yaramiz iyilessin uyku uzerinde daha cok yoğunlaşacağım.
Cibinliği var da, yatakta durmuyor ki beyefendi, uyusun diye memede dolanırken sokmuş sinekBen kızımla b pozitifim sivrisineklerin bazı kan gruplarına özel ilgisi olduğunu okumuştum. Aynı odanın içinde bana kamikaze dalışı yaparken kocamın yanına yaklaşmıyorlar. Adam o kadar şanslı yani sivri sinek bile uğraşmaya değmez diyor. Her neyse lavanta yağı çözüm canım, suyun içine birkac damla damlat fısfıs şişeyle püskürt odaya gelen olmuyor. Ben direkt alnıma damlatıyorum bir damla kıza direkt damlatmıyorum bebek daha kokuya alerji ihtimali olabilir. Onada cibinlik yaptım:)
Bizimki 30 dk aşarsa uyuyor, ama özellikle sabah 8de uyuduğunda bir de akşam bir kez böyle yapıyor, diğerlerinde uzun uyuyor.Bizim 25 ve 45. Dk asarsa devam ediyor
Oyle yapman daha uzun uyumasını saglamaz canim .Aksine memede durma suresi uzadikca uyuma suresi kisaliyor.Ya memede tutuyorum, 30 dk geçsin öyle bırakırım yatağına diyorum ama yok, memede olmasına rağmen uyanıyor.
Canım benim çok sağol tavsiyelerin için 2 saate yakındır suni sancı serumla takılı ama ara ara gidip gelen sancılarım oluyo acaba çoğalır mı
atak+aşi+bronşit+kendim de hasta olarak gecirdigim 15 gunun sonunda savastan cikmis gibiyimMuhtemelen canım. Bir sonraki atak döneminden şimdiden korkuyorum
hem de hindistan cevizi oluyor disinda, icinde de kuruyemis olabilir???Kizlar biliyorsunuz dün annem geldi .Bir seyler yiyoruz. Bebek de kucagimda elime bir sey alinca surekli uzanmaya calisiyor .Annem eline cezeryeyi aldiği gibi uzatti çocuğa .5 saniyeyle kurtardım.
Ek gida maceramiz cezeryeyle basliyordu az daha
bu sefer de fazladan emdigi icin kusmuyor mu canimOyle yapman daha uzun uyumasını saglamaz canim .Aksine memede durma suresi uzadikca uyuma suresi kisaliyor.
Ben de yeter ki uyusun diye memede tutuyordum .Baktim ne cok uyuyor ne düzgün .Bundan vazgectim .Emziriyorum doyduğu an yataga koyuyorum .Uyanırsa pispis yapiyorum (pispisi hic sevmiyor) Ama uyumasi gerektigini biliyor .Alip tekrar emziriyorum uyuyunca hemen koyuyorum .Bazen bunu 3 4 kere tekrarliyoruz .
30 dk uyaninca yataktan almak bebege bu uyku sana yeter mesaji vermekmis
Eki Görüntüle 2210088
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?