- 19 Ocak 2016
- 2.369
- 1.835
- 133
- 29
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.041
Benimki de yüzüstü koyduğum an ağlıyordu ama uyuduğu zaman öyle koymaya başladım. Iyice dalınca yüzüstü yatırmayı dene, bakarsın senin minik de yüzüstü yatınca biraz olsun uyur.canim hic sevmiyor maalesef
Allah Allah, acaba atak haftasında mı? Doğması gereken tarihe göre kaç haftalık şuan? Bizim uykular eskiye göre daha iyi şuan ama yine de uykuya dalana kadar çok zor ve onu uykuda tutmak için ben uykusuz kalıyorum. Çok sancısı var, sancıdan durmayınca alıp kucağıma yürüyorum öyle uyumaya devam ediyor.İyi canım şimdilik sadece havuç tattırdım 3 gün azcık. Sonra bişey vermedim 3 gün. Şimdi de 2 gündür azıcık yoğurt verdim. Her gün vermicem ara ara böyle alışması için. Seviyor gibi mutlu oluyor yeni tatlar tadınca. Kakada herhangi bir değişiklik olmadı valla bilmiyorum çok az verdiğim için mi acaba. Mandalin, elma ve muz da yalattım, özellikle mandaline bayıldı ama yememesi gerek normalde turunçgiller için erken ama dayanamadım yalattım birwz bayıldı resmen. Uyku konusunda da 2 gecedir eziyet ediyor normalde 3-4 kere emmeye kalkar gözünü madan emer devam uyurdu. Şimdi uyanıyor bildiğin saatlercr uyutçam diye uğraşıyom. Bi sıkıntıaı da yok gibi geliyo bana ama anlamadım niye böyle yapıyor. Dün gece ağladı da bi türlğ uyutamadım. Gündüz de 1-1,5 saat civarı uyuyor. Geceleri de 8-9 saat toplamda. Sizin nasıl gidiyor canım hiç mi yok bir değişiklik?
Artık ek gıda ile de bir şey değişecek gibi gelmiyor bana ya. Memede uyuduğu için her türlü zorlanma devam edecekAnlamıyorum bu bebekler ne istiyor. Senin bebiste sikintili cnm hoplaya zıplaya emziriyorsun hayirlisiyla ek gıdalara sende başlasan az rahatlarsın.
AhahhaBu bebelerin uyku programı nasıl ayarlanıyordu
Canım ben 2 gündür yoğurt veriyorum bugünde vericem 3er gün tadım şeklinde ilerliycem ayrıca bu arada bi çılgınlık yapıp uyku eğitimine başladım alışma sürecindeyiz ama başarılı olursam ayrıntılı paylaşırımAfilim92 @kronik_unutkan @cisse0932 oinone27 NasilYarDiyeyim @demlicaykeyfi bebişlerin uykuları nasıl gidiyor? Ek gıdaya geçenlerin kakasında değişim var mı, yaparken zorlanma falan?
Aaa ben bunu bilmiyordum. İlk gün kaşıkla yoğurt verdim o çıkarttı ben verdim o çıkarttı. Dünde 1 kaşık verdim. Yoğurt sevmiyor heralde derken 1 çay tabağına biraz yoğurt koydum eller belki ağzına götürür diye. Bizimki tabağı tuttu ağzına götürdü ben tuttum tabi yoksa o ağzını zor buluyor. Tabaktan yedi baya. Bardağı tutsa öyle yiyebilir o zaman ama kim bilir ne zaman tutacak :)Blwde yoğurt daha sonraki aylarda veriliyormus alerjiden dolayı. Verirken de bardakla verip kendisine tutturup alttan desteklemek gerekiyormuş. Bunu yapabilecek 6 aylık bebek yoktur herhalde :) benimki havucu bile tutamadi
Bizimki 2-3 haftadır gece 11-12de uyanıyor. Hastanede mikrop mu kaptı nedir, 3 gündür de burnu tıkanıyor gece, emzirme zamanında bir de burun açıyrouz uyku kuş oluyor. 1,5 saat de öyle uyanık kaldı bu gece. sabah 7 gibi de ayaktayız tamamen, baba sagolsun alarmı uzağa koyuyor telefonu şarj olsun diye ( zira tüm gün elinde telefon oynuyor, şarj şart). 3 haftadır sol gözüm seğiriyordu dün sağ da başladı. Psikopat gibi görüyorum dünyayı. Ama babası aydınlattı beni sağıolsun, az uyudugum için seğirirmişAnkara'nin havasindan suyundan mi neden uyumuyor bu evlatlar ya. Artik olayi havaya suya baglama noktasindayim
Gece zaten bir iki defa kalkan kimsenin uyku eğitimi vereceğini sanmiyorumKızlar uykuyla ilgili çok güzel bir yazı bizim problem sandığımız bölünen uykular ve normal diye beklediğimiz uzun uykunun normal olmadığına dair http://bidunyacocuk.com/363-2/
Bu seride o buton yok kiBu bebelerin uyku programı nasıl ayarlanıyordu
ben yeni kullanmaya başladım.Molfix kullanan var mi
4.aydan 5 yasina kadar verilebiliyor. Tabii her donemin kendi içinde zorluklari var .Emekleyen bir bebegin surekli kaçmaya calismasi ,yuruyen bir bebegin ayakta durup uykuya direnmesi gibiİlk 3 ay kızımın gece uykusu çok iyiydi sadece bir kere uyanırdı. Dördüncü ayda uyku düzeni değişti. Gece saat başı uyanıyor derin uykuya geçemiyor sanırım. Dördüncü ayda diş çıkardı ondan mı bozuldu bilmiyorum. Şimdi üst dişler gelecek sürekli elini emiyor. Uyku eğitimi vermek istiyorum ama diş çıkaracak gibi başarılı olabilir miyim bilmiyorum. 6. Aydan sonra uyku eğitimi verilebilir mi
Kimsenin uyku eğitimi vermesini eleştirel bir yaklaşımla paylaşmadım elbette her görüşten fikir bulmak mümkün bırak ağlaya ağlaya uyusuncularınki de bir görüş... Sadece uykuları değişti kesin bir problem var benim bebeğimde diye endişelenen ben ve benim gibi arkadaşlar için paylaştımGece zaten bir iki defa kalkan kimsenin uyku eğitimi vereceğini sanmiyorum
Mesela benim eğitim istememin sebebi uykuya geçerken aşırı ağlıyor. Güzel güzel uyusa az uyudu diye eğitime kalkismam.
Her görüşten makale ve bilimsel destek bulmak mumkun
Bu paylaştığın yazıda doğal ebeveyncilik savunuluyor yani bebek ne istiyorsa o. Aile yatağını savunmuş mesela aile yataginin evliliğe zarar verdiğini biliyorum ve10 yaşına gelmesine rağmen anne babasının yanında uyuyan bir yeğenim var benim. Zaten ani bebek ölümleri nedeniyle de çok tavsiye edilmiyor. Yani yazıdan sadece örnek veriyorum daha bir çok elestirebilecegim kısım var. O yüzden söyledim net olarak zararlı olan bir şeyi bile bilimsel olarak destekleyen bir makale.Kimsenin uyku eğitimi vermesini eleştirel bir yaklaşımla paylaşmadım elbette her görüşten fikir bulmak mümkün bırak ağlaya ağlaya uyusuncularınki de bir görüş... Sadece uykuları değişti kesin bir problem var benim bebeğimde diye endişelenen ben ve benim gibi arkadaşlar için paylaştım
Sandalye yöntemi mi oluyor canım bilmiyorum tam ama arkadaşım bi uyku danışmanıyla görüşmüş başarılı olmuş onun yöntemini uyguluyorum sandalyeyi kademeli olarak uzaklaştırıcam onun anlattığı kadarıyla biliyorum aslında ama kendimde bişeyler katıyorum kendimize göre uyarladım güzel gidiyor bakalım şimdilik ben çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı. İlk gün zorladı ağladı sakinleştirip tekrar denedim falan sonra mızırdanma moduna geçti hatta çok sakin uyuduğu zamanda oldu şaşırdım. Inşallah böyle devam eder.oinone27 hangi eğitimi uyguluyorsun canım?
Kızlar dua edin ben de emziği bıraktım doğru düzgün almıyordu zaten ama bağımlılık vardı. Dun gece 1 saat bu sabah da 25 dk boyunca ağladı. İnşallah azalır hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?