2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben süt, süt ürünleri, yumurta, et, hazır paketli gıdaları tüketmiyorum. 17 günde düzeldi kakası. 21 günde falan ancak vücut toparlar diyorlar zaten alerji için. Ah evet çok çok zor. Hiçbir şey yiyemiyorum ki. Keki bile kronik_unutkan sağolsun çay ve muz ile yapıp yedim.

ben işe başladım. geç yattığı için bazen beni zorluyor. ben sütte sağdığım için biraz erken kalkıyorum. gecede uyumasa hepten pilim biter.

al bednden de o kadar . zor burun acmak. aglıyor

Oğlumu kayınvalideme vermiştim, sallayarak uyutmuş. Kesinlikle kaka ile doğru orantılı olarak uyuması değişiyor. Birkaç güne kadar kesinlikle uyumazdı meme haricinde. Son birkaç gündür uykuya dalarken yanıma yatırınca devam ediyordu uyumaya ki bu da normalde mümkün olmazdı. Mukuslu kaka gidince çocuk ferahlıyor resmen, artık kesinlikle eminim bundan.

selam kızlar memede uyuyan bebekler derneğinin üyesi olarak araştırmalarıma devam ediyorum en son elizabeth pantley kitabını okuyorum nazikçe bıraktırma yöntemi diyor. bu abla da bebenin bi saniye ağlamasına bile karşı. memedekiler içinse şöyle bir çözüm geliştirmiş: tam memede yarı uykuluyken memeyi çekin ağzı açıksa kapatın tekrar istiyorsa verin içinizden 10 a kadar sayın tekrar çekin böyle böyle memesiz uyumayı öğrenir diyor. vakit bulduğumda o sayfanın fotosunu çekip yollarım. işe yarar mı bilmiyorum. tabi saatlik rutin olmazsa olmaz

Güzel oldumu fırsat bulursam ise başlamadan bir kez daha yapim diyorum bende. Sağolsun kocamdan bana kalmıyor o kadar şey yiyebiliyorken gözü hep benim yediğim sınırlı şeylerde

kızlar bu tutumlu anneden ve bebecruzdan ihtyiaçları 2. el alayım diyorum ama maşallah öyle bir fiyat koymuşlar ki kargoyla birlikte zaten neredeyse sıfır fiyatı oluyor sizin deneyimleriniz nasıl?

kızlar bu tutumlu anneden ve bebecruzdan ihtyiaçları 2. el alayım diyorum ama maşallah öyle bir fiyat koymuşlar ki kargoyla birlikte zaten neredeyse sıfır fiyatı oluyor sizin deneyimleriniz nasıl?
Aynı il elden alımlarda pazarlıkla güzel fiyatlara alınabiliyor bebecruzda. Tinylove maymun adası oyunhalisini 60 a aldım. Hışırtılı oyuncaklar oluyor ya uzun kulaklı bacaklı farklı dokularda lamazenin bi oyuncağı piyasada 80 di etiketli ürün 30 a aldım. En son mama sandalyesine chicco polly pazarlık yapıp 150 ye düşürdüm kocam sıfır almak istedi. Isime taş koydu ikea antilop alacağım

Ben bazen uyudu diye çekiyorum hemen agzini ayirip hizli nefes alarak aranıyor. Hedefe ulaşırsa emmeye de uyumaya da devam .Yok 3 saniye geçtiyse hemen gözünü açıp agliyor
Benzer bir yontemde de once dalar dalmaz sonra yari uykulu sonra uyanikken yataga konuluyor .Ama ben 1.basamagi geçemedim henüz

Bu gün 5.ay kontrolü vardı kızlar. 7250 gr olmuş kilo. Geçen aya göre 650gr almış.

Emzirme durumunu sordum olabilir diyo doktor. Ya çocuk 1-2dk emiyor atıyor kendini geri yay gibi yapıyor vücudunu diyorum bi açıklama yapmıyor ya. Geceleri ağlayarak uyanma başladı bi de. Neden olduğunu anlamıyorum ya??

sonsuzzz canım bezleri sormuşsun 4-5defa oluyor çişli bez. Arada her gün 1 kaka ya da 2-3-4günde bir oluyor. Düzenli değil. 5aylık oldu çocuk açlığını anlamamak canımı sıkıyor ya. Şöyle 10dk bari emse tamam dicem 2-3dk sonra bırakıyor gündüz. Ama gece kurt gibi saldırıp emiyor sonra uyuyor kalıyor. Acaba karnını doyurmadan mı uyuyor anlamadım? Gece gene 6838291 kere uyandı!!!.. gözlerim yanıyor artık...gündüz zaten yarım saat uykuları 2-3kere o kadar. Önce emsin sonra mama ver diyo doktor ama mamayı verdiğimde alıyor emzirmeye kalkıyorum daha koluma yatırmadan ağlıyor geriyor kendini. Uyutcam sanıp da ondan mı yapıyor bilmiyorum. Daha memeyi görmüyo bazen başka pozisyonlarda durup ağzına değdiriyorum memeyi yine itiyot kendini. Allahım meme reddi mi uyku huysuzluğu mu tokluk mu nedir buna sebep çözemiyorum...

Canım ben de dedim anneme 2günlük lohusayken ağlattın beni en çok destek olacağın emzir kızım diyeceğin yerde mama ver mama ,sütün yok hiç boş meme emiyor çocuk deyip durdun dedim. Hala da aynı şeyleri söylüyor. Mamayı arttır çocuk büyüyor diye. Ya bi kere de emzirdikçe artar sütün demedi kadın ya!! Senin yaptığını kaynanam yapmadı o bile dedi sütün gelir yawrum emzir sen dedi diyorum. Onun umurunda değil tabi ondandır diyo. İyilik yapan kadına da laf söylüyor resmen deli oldum ya.

Dediğin gibi ağlayınca bu çocuk aç!!bıktım bu laftan yaaa...

Biliyorum canım art niyetli değiller tabi ama dedikleri laflar nereye gidiyor düşünmüyorlar. Yeni Doğum yapan birine sütün yok,boş meme çekiyor çocuk,aç bırakıyorsun denir mi bi anne olarak yaa?? Konu komşuya gidince bile mama verdiğimde niye veriyorsun diyorlar annem atlıyor hemen ee sütü yok yetmiyor hiç diye. Göğüs pedi kullanıyorum habire akıyor süt bak olmasa bi damla bile çıkmaz üstüm başım ıslanıyor diyorum. Yok doyurucu değil senin sütün diyo bu sefer?? Her şeye bir cevap...kendi kardeşimi de beni de emzirmemiş nerdeyse hiç. Mama vermiş hep. Anne sütünün bir damlası ne kadar değerli bilmiyor ?!!

Diyecektim zor durdum canım. Anca yaza gideriz bi daha zaten. Güya dinlenip nefes alırsın diye götürdü eşim. Stres topu olup döndüm.

İlk bikaç gün zor geliyo ama sonra alışıyorsun canım merak etme. Zaten işin yoğunsa zamanın nasıl geçtiğini anlamıyosun bide erken çıkıyoruz ya iyi oluyor

O kadarcık yumurtadan hemen bozulacağını zannetmiyorum canım ya istemeden oldu sonuçta ğzme kendini

istegin 0 olmasi o kadar dogal ki. Doya doya keyifle bir yemek bile yiyemezken, bir banyo bile yapamazken onu mu dusunecegim, zaten o da kulfet bana gore
yok canim ayni odada olmaz tabi ki. Gormesi gormemesi degil ki mesele, utanir insan cok ozel bir sey sonucta.

Aman buyuyup odalarinda yatsalar da kapiyi kilitlemek gerekir, kalkip gelebilir bir anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…