- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.101
Ins sizde kurtulursunuz cnm umarim süt alerjisi değildir.Çok ama çok sevindm canm inşallah tekrarlamaz kurtulmuşsnz çok şükür
Ben süt, süt ürünleri, yumurta, et, hazır paketli gıdaları tüketmiyorum. 17 günde düzeldi kakası. 21 günde falan ancak vücut toparlar diyorlar zaten alerji için. Ah evet çok çok zor. Hiçbir şey yiyemiyorum ki. Keki bileİnşallah bozulmaz canım ne zormuş bu diyet işleri bende kendi kendime başladım merakla beklyrm düzelme olacak mı? 2 hafta sonra pazrtesi allerjiye randevu aldım ozmana kadar düzelirse kendim keşfetmş olacağım. Ama inşallah yanılırım diyorum sütsüz hiçbirşey yok çünkü
ben işe başladım. geç yattığı için bazen beni zorluyor. ben sütte sağdığım için biraz erken kalkıyorum. gecede uyumasa hepten pilim biter.10 saat uyusa eğitimin yanından geçmem:) bende her türlü destek mevcut sallama emme en uzun uykusu 4 saat, ah o uykular beni haftaya heder edecek. Çalışmaya başlayanlar bana bi destek moral verin ya kendi kendimi imha edeceğim düşünmekten. Bir sinemaya gittim arada videolarını izledim. Nasıl dayanacağım
al bednden de o kadar . zor burun acmak. aglıyorburun tikanikligina sinir oluyorum cunku burnunun acilmasini hic sevmiyor. Bu da gecer insallah ya iyiye gider uykulari. Biliyorsun bizim uykuyu bronsit bozdu
bizim uykuyu bronsit bozdu canim. Ben de yanimda yatiriyorum. Dr.umuza da danistim. Annem de beni koynunda buyutmus. Esim zaten gece deliksiz uyumak icin baska odada yatiyor. Sabah 7den aksam 7ye kadar disarda, gece de 6 saat uyuyor zaten, cok degil.
Güzel oldumu fırsat bulursam ise başlamadan bir kez daha yapim diyorum bende. Sağolsun kocamdan bana kalmıyor o kadar şey yiyebiliyorken gözü hep benim yediğim sınırlı şeylerdeBen süt, süt ürünleri, yumurta, et, hazır paketli gıdaları tüketmiyorum. 17 günde düzeldi kakası. 21 günde falan ancak vücut toparlar diyorlar zaten alerji için. Ah evet çok çok zor. Hiçbir şey yiyemiyorum ki. Keki bilekronik_unutkan sağolsun çay ve muz ile yapıp yedim.
çaylı kek gibiydi tadı :) çay seviyorsan güzel :)Güzel oldumu fırsat bulursam ise başlamadan bir kez daha yapim diyorum bende. Sağolsun kocamdan bana kalmıyor o kadar şey yiyebiliyorken gözü hep benim yediğim sınırlı şeylerde
Aynı il elden alımlarda pazarlıkla güzel fiyatlara alınabiliyor bebecruzda. Tinylove maymun adası oyunhalisini 60 a aldım. Hışırtılı oyuncaklar oluyor ya uzun kulaklı bacaklı farklı dokularda lamazenin bi oyuncağı piyasada 80 di etiketli ürün 30 a aldım. En son mama sandalyesine chicco polly pazarlık yapıp 150 ye düşürdüm kocam sıfır almak istedi. Isime taş koydu ikea antilop alacağımkızlar bu tutumlu anneden ve bebecruzdan ihtyiaçları 2. el alayım diyorum ama maşallah öyle bir fiyat koymuşlar ki kargoyla birlikte zaten neredeyse sıfır fiyatı oluyor sizin deneyimleriniz nasıl?
Ben bazen uyudu diye çekiyorum hemen agzini ayirip hizli nefes alarak aranıyor. Hedefe ulaşırsa emmeye de uyumaya da devam .Yok 3 saniye geçtiyse hemen gözünü açıp agliyorselam kızlar memede uyuyan bebekler derneğinin üyesi olarak araştırmalarıma devam ediyorum en son elizabeth pantley kitabını okuyorum nazikçe bıraktırma yöntemi diyor. bu abla da bebenin bi saniye ağlamasına bile karşı. memedekiler içinse şöyle bir çözüm geliştirmiş: tam memede yarı uykuluyken memeyi çekin ağzı açıksa kapatın tekrar istiyorsa verin içinizden 10 a kadar sayın tekrar çekin böyle böyle memesiz uyumayı öğrenir diyor. vakit bulduğumda o sayfanın fotosunu çekip yollarım. işe yarar mı bilmiyorum. tabi saatlik rutin olmazsa olmaz
Canım 1 ayda aldığı 850 gr gayet güzel 3. Aydan sonra kilo alımları düşüyor ona rağmen çok iyi günlük ortalama 28 küsür almış hiç takma persentil hesaplama yap eğer orada atıyorum 50 persentildeyse onun altına düşmemeli ortalama o seyirde gitmeli. Sağım yapcam diye kasma bebrğin emerken sağımdan daha çok artırıyor
Olurmu canım öyle şey. Tabiki anlıyorsundur. Ben zannetmiyorum ki aç bebek uyusun. Öyle düşünme sakın. Bezleri nasıl? En iyi gösterge o.
Benim oğlum gece uykusuna geçtiğinde 8-9 saat kesintisiz uyuyor ve bende uyandırmıyorum beslemek için. Sabaha kdr da memeler dolduğu için uyanınca yatakta emziriyorum ve tekrar uyur 2-3 saat. Kalkınca yine emer sadece ve uyumaz, bizde artık uyandığımızdan aşağı ineriz. Ondan sonra mama faslı başlar. 120 cc içer o kadar emdikten sonra bile.
Mamayı gece yatmadan 120 falan verip denesen ya. Acaba acıktığından mı bu kdr sık uyanıyor?
Tövbe tövbe. Senin annen kaynanan olmuş sanki. Benim annem de ilk başta sütün mü az acaba ondan mı ağlıyor demişti, ya kaynanam yapmıyor şu yaptığını annemsin sen ya dedim, bir daha da bir şey demedi. Çocuğun her ağlamasını açlığa yoruyorlar, sinir oluyorum. Kayınvalideme veriyorum, emzirip veriyorum he. 1 saat olunca çocuk uyumak için ağlıyor mesela, karnı aç bunun diye veriyorlar geri. Çocuğu alıyorum memeye (aç değil biliyorum ama memede uyuyor sadece), emmiyor doğru düzgün, ağzında bir iki çekip uyumaya çalışıyor öyle ağzında tutuyor. Aç çocuk deli gibi emer dimi, ama yok anlamıyorlar. Her ağlaması açlık zaten, çocuk başka niye ağlasın ki? Kakası, çişi, gazı, uykusu, ağrısı, diş kaşıntısı, yorgunluk mızmızlığı, sevgi isteği olamaz zaten çocukta. Ağlayan çocuk sadece açtır(!) Benim oğlum mesela açlıktan ağladı çok nadir, çünkü emerek uyuduğu için az az her seferinde karnını doyuruyor, küçük öğünler gibi oluyor onun için. Deli gibi acıktığı günde en fazla 2 kez oluyor. Onda da zaten 3 4 gün aç kalmış gibi hızlı hızlı nefes almadan emiyor. Gazından ağlıyor ya da uykusu geldiği için ama her seferinde açlığa gönderme yapılıyor. Hepsi aynı yani insanların. Kafana takmamaya çalış. Çocuk aç olduğu zaman deli gibi emer zaten seni.
Hiç umursama benim annem emekli hemşire bizi büyütürken bi profun kitabını okumuş 1,5 aylıkken meyve sularına başlaman gerek diyordu hergün kavga ediyorduk saklamış kitabı bi gün getir şu kitaba bi bakayım dedim bebek doğduğunda ilk 24 saat emzirmenize gerek yok diyor kitapta dedim bu manyağın aklıyla mı hareket edicem bilim ilerledi araştırmalar felan yok onun dediği doğru sütüm şakır şakırken doktor mama dedi ben direndim ama sonuçta kısa bir süre verdim mama ve beni reddetmek üzereydi ben diyodum bu çocuk aç diye diye diretti neticede emzirme danışmanı geldi yazık etmişsin sütün yetermiş dedi o zaman sütün vardı ama meme ucun büyük ondan ememiyordu diyor diyorlar yani herşekilde bileni de bilmeyeni de. Geçen hastanedeyiz biri biberonla besliyor bebeğini biberonla mı büyütüyorsunuz dedi eve gelince dedim ki ne hakla soruyorsun ne yaşadığını biliyor musun onu incittiğini düşünebiliyor musun ben öyle düşünemedim deyip üzüldü art niyetli de değiller ama düşünemiyorlar. İçgüdülerine güven herkese kulağını tıka
Vallahi canım buralara yaz en azından rahatlarsın.. Kimimizin annesi KV si babası eltisi görümcesi kocası herkes senden daha anne olmaya meyilli. Sanki biz tecrübe sıfır diye bazı şeyleri bilemiyoruz gibi geliyor onlara eh iyi bilemiyoruz da olabilir de söyleme şekli de çok önemli. Zaten hassas dönemler lohusalıktan itibaren zor zamanları tecrübe ediyoruz Hadi kocaları falan geçtim de anne olanlar en azından bilirler yani bunun ne kadar zor olduğunu ne kadar hassas olduğumuzu. bizde çocuk büyüttük diyorlar Yani kendin çok araştırnayacaksın, herhangi bir şekilde her seferinde onlara ihtiyaç duyacaksın Hatta Yeri geliyor doktordan daha iyi biliyorlar yani o derece olabiliyor hiç kendini üzme kulak tıkayacaksın yapacak bir şey yok aklına mantığına da yatan bir şey varsa da denersin[/QUOTE
Aynen tecrübe yok diye her şeyi ben biliyorum edaları niye?? 25-30sene öncesi ile şimdi bir mi?? Geçen diyo ki annem ağzına bal sürelim??!!deli misin sen ne balı yaşından önce bal mı verilir diyorum sana emziğine batırıp veriyordum nolcak diyo. Gel de delirme...
Bizim 18.haftada bitmşşti canım inşallah seninde biter bi an önce. Az kaldı diye düşün sabır dile bol bol zor bi ataktı çünkü.
Canım aslında çoğumuzun anneside laf söylüyor ama sanırım kayınvalidenin söylediği batıyor. Mesela benim kayınvalidem pirinç unu ver aç bu çocuk dediğinde sinir olmuştum düşününce annemde sürekli biz 3 aylıkken çorba yemek suyu veriyorduk sende tattır diyor ama ona kızmıyorum çünkü tepkimi koyabiliyorum ve geçiyor o an. Sende takma kafana bak evine gidiyorsun eski düzenini kurarsın yeniden.
Geldik evimize inş kurarım düzeni canım. 1aydır sinir oldum iyice. Düzen filan kalmadı.
bir daha ruyanda gorursun torunu asla getirmicem deseydin ya. Hayir kv yapsa kv.dir diyip cok gormuyorum da anne neden cekisir kiziyla onu anlamiyorum. Benim annem yok tum kahrimi lohusaligimi ablam cekti, Allah razi olsun.
10 saat uyusa eğitimin yanından geçmem:) bende her türlü destek mevcut sallama emme en uzun uykusu 4 saat, ah o uykular beni haftaya heder edecek. Çalışmaya başlayanlar bana bi destek moral verin ya kendi kendimi imha edeceğim düşünmekten. Bir sinemaya gittim arada videolarını izledim. Nasıl dayanacağım
Oğlumun kakası normale dönmeye başlamış ama dün farkında olmadan kayınvalidemin yaptığı börekten yedim ve üstüne yumurta sürdüğünü sonradan fark ettim. Çok korkuyorum tekrar bozulursa diyeeğer tekrar mukuslu hale gelirse kesin yumurta alerjisi var demektir. Inşallah yoktur ama, tekrar bir diyete baştan başlamak istemiyorum tekrar zorlu günlere dönmek istemiyorum, yeter artık
istegin 0 olmasi o kadar dogal ki. Doya doya keyifle bir yemek bile yiyemezken, bir banyo bile yapamazken onu mu dusunecegim, zaten o da kulfet bana goredemlicaykeyfi kronik_unutkan kızlar bu horlama sorunu bizde de var uykum kaçıyor onu sürekli uyarmaktsm, salonda uyuyor artık bu seferde konuşulan konu gibi ev arkadaşı olduk, doğumdan beri hiç özel ilişkimiz de olmadı bende istek sıfır arada şakayla birşeyler söylüyor :)
yok canim ayni odada olmaz tabi ki. Gormesi gormemesi degil ki mesele, utanir insan cok ozel bir sey sonucta.5.5 aydır oğlumla beraberiz ve cinsel bir şeyler olması gerektiğinde yanında yapmıyoruz çünkü ne zaman uyanacağı hiç belli olmuyor ve bebek nasılsa anlamaz diye düşünüp de yapılınca çocuklarda kişilik bozukluğu olduğuna dair okuduğum kitaplar vardı. Çocuğun uyanıp o şekilde görmesini uygun bulmuyorum açıkçası ben.
Saat başı sağım yapmak gerek aslında ama uyanık olunca rahat vermiyor. Uyuduğunda korkudan çıt çıkaramıyorum. Saçma bi düzen10 dakikalık sağım. Dakik başına 1 cc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?