2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kv sordum, yumurta ve yoğurt sürmüş zarar edeceğini bilememiş. İkisinden birine ya da ikisine birden alerjisi var yani. Çocuğu 3 saatte zor uyuttum. Kucağımdan bırakamıyorum. Sürekli burnunu kaşıyor, kolunu bacağını sallıyor. Ben de en azından oturuyorum diye şükrediyorum.

Canım gelmiş olsun, inşallah bir sıkıntın yoktur. Uyku ile ilgili çok kötü bu ara çoğumuzun bebekleri öyle. Kendi adıma, biz de 3. ay dolduğundan beri 2.5 aydır uyku sorunumuz var. Uyumuyor direniyor, gece uyanıyor sabaha karşı uyanıyor çok beter ve sinir bozucu oluyor sen de uykusuz kalınca.. Onu da geçtim bütün gün bebek kucakta yorgunluğumun üzerine eş kişisisinde oğlumun en fazla 10-15 dakika durması, benim kişisel bakımımı bile etkiliyor bu durum.. esimle iyi geçinen ben, defalarca tartıştım stres yüzünden.. İlk 3 ay da kolikti bizim oğlan gece 4 lerde uyur 7-8 de kalkardı. Anlayacağın biri gelip sadece bebeğimin uyku düzenini sağlasa elini öpücem o derece kötü uyumayan bebek .. Senin de bir an önce düzelir umarım, elimden geleni yap kalıcı olmadan canım..inşallah durumu düzelir bir an önce.
Geçmiş olsun canım sünnetiniz. Aşıya bir de çocuk felci var bu sefer.. Bişey olmaz inşallah içini ferah tut.
senin koca da sopalık valla. Kendi başına bir işi halledemeyenlerden. Bizim ki de çocuğu uyuturum gelir fısır fısır bişi söyler kendi kendini güldürür ses çıkaracak olur.. kovuyorum artık odadan zaten canım burnumda oluyor çocuk uyumuyor.

Ben de yakın sayılırım, biraz ferahlardık ne iyi olurdu. Bir buluşma 100 sayfa KK mesajına eş değer :))))
bizimki fena değil ama gidemiyoruz biz de. 2 ayda bire denk geldi, ama tespiti bakış açısı, anneyi babayı rahatlatması iyi. . hangi bölgedesin canım?

Bebeğiniz kac aylık oldu? Bizimkide geçen ay 130 gr almıştı dr 4ay 20 günlükken mama ve ek gıdaya geçiş yaptırdı. Bende kac dr degistirdim en sonunda bir dr önerdiler ona gittik memnun kaldım. Birde devleti denemekte fayda var dediginiz gibi.

Senin yaşadığını kızkardeşim de yaşadı canım seni çok iyi anlıyorum. Şehriye de bile yumurta var mı diye bakardı. Sabah zeytin dışında bişi yiyemezdi. Kızcağızın tek iyi yanı doğum kilolarından fit olarak çıktı. Alerji olunca cımbızla çekiyor her şeyi didik didik araştırıyordu neyde yumurta var süt yoğurt var diye. En kötü yanı aile kahvaltıları işkencesi oluyordu.. Hiç bir şey yiyemiyordu garibim o kadar da sever dışarıda kahvaltı etsin bayılır.

Aslında havalar ısınınca istanbuldakiler bir yerde buluşabiliriz. Ne güzel çocuk sesleri :)

Aslında havalar ısınınca istanbuldakiler bir yerde buluşabiliriz. Ne güzel çocuk sesleri :)
Valla iyi olurdu hem tanışır kaynaşırdık artık ama sanırım ek gıdalar girince işin içine bizim iş yine 1 yaşa kalır , büyük bir buluşma anca öyle olur.. ama çok yakın bölgeler bir buluşma olabilir şöyle bahara doğru havalar çok soğuk gitmeyecekmiş zaten ılıman bir kış olacakmış.

Bu arada hava 6 derece iken oğlanı sokağa çıkardım geçen gün, attım kanguruya yarım saat dolandık geldik çok iyi geliyor insana... Kendinizi dışarıya atın kızlar biraz uykunuzu almışsanız muhakkak yapın. Soğuk diye çıkmamazlık etmeyin. İyi giydirildikten sonra kulağını örtecek bir şapka ve astronot kıyafetle bu iş oluyor.

Ben de makarna, tel şehriye falan içindekiler kısmını okuyup öyle alıyorum alırken, yumurta olandan almıyorum çünkü yiyebildiğim şeyler zaten az bari makarna falan yiyeyim. Ben de kahvaltı olarak kendime lavaş (sütsüz, yumurtasız yapılan bir çeşit yaşadığım ülkede) içine biber ve zeytin koyup tost yapıyorum. Tost yapmak için başka bir şey kalmıyor çünkü. Akşam favori yemeğim de pilav ve mercimek çorbası, arada makarna, eğer oğlum o gün uslu durmuşsa da patates yemeği ya da patates haşlaması. Ben bu kadar dikkat edip hiçbir şey yemezken, kv "Bilemedim, zarar mı etti?" diyince sinirler tepemde. 2 aydır çocuğun alerjisi var diyoruz, hala bilemedim nasıl diyor anlamıyorum ya

öyle canım senden daha iyi kimse bilemez. bırak KV yi yaşıt akrabalardan anne olanlar bile soruyordu kıza Aaaa onu da mı yiyemiyordun yok canım filan diye hatta inanmıyorlardı abartı sanıyorlardı, defalarca kıza yok canım alerji mi oluyormuş ona da deyip deyip duruyorlardı. Zira dana eti de yiyemiyordu.. Oğlan yüzünü saçını başını yoluyordu eğer yanlışlıkla bir şey yesin kızkardeşim.
Onun için anlıyorum yani zor bir durum Allah kolaylık versin

Biz de tam 5 aylık olduk. Bugün gittiğim doğalcı doktor anladığım kadarıyla ama çocuk sürekli her yeri kemiriyor doymuyor gibi hissediyorum zaten annem de yanımdaydı klasik anane olarak bu çocuk aç öncüsü eve gelince de doktora hiç güvenmediğini ek gıda zamanı geldiğini belirtti

Çok doğru bulmasamda ananemiz arada yapıyor ayakta sallamayı denedn mi cnm
Ayakta sallanmayi sevmiyor .Gaz sancisinin yogun oldugu donemde bile ise yaramadi .
Dogum yaptığım hastanedeki bir dr u cok begendim en bastan beri onla devam ediyoruz .Tek sorun bazen aksam bazen gunduz calismasi.Acil bir durum olunca ayni hastanedeki nobetci cocuk dr una gidiyoruz .Sistemden bakiyor genel takibine .Mesela gecende sunnet icin gittigimizde kendi dr umuzun yanina uğradık. Kafamda bir iki soru vardi onlari sordum yardimci oldu .
Kakasında mukus falan yoktu değil mi? Uyuyamamasının bir nedeni olmalı ya.
Uykusu cok hassas ve bana bagimli .Uyutunca yaninda bekliyorum .Sessizce kalksam bile daha kapiya varmadan uyaniyor.Uyku arkadasini yikadim. Yarindan itibaren kullancam.Belki benimser de ben kalkinca uyanmaz.
canım nasıl bir yöntemle gitmeyi düşünüyorsun?
Ilk hedefim uyurken besigine koyabilmek.Cunku benimle uyuyor .Ve aşırı zorlanıyorum .Sunnetten sonra iyice çıkmaza girdik .Elimi tutmadan uyumuyor .Belki uyku arkadasi isimize yarar. 2.hedefim meme dışında uyumasini saglamak .Simdilik cok zor görünüyor. Uyumasi icin uyandir ı filan deniyecem .
Ama 1.asamada takili kalmaktan korkuyorum. 3 kez uyutup besige koydum .Daha koyarken uyandi. Saat kac oldu daha ilk gunduz uykusunu uyumadi.

Kızlar 13 temmuz doğumlu bebeği olan var mı veya bu tarihe yakın olan bebişler ek gıdaya başladımı... Bugün doktra gttk ek gıdaya başlayalm artk dye 1 ay sonra dedi. Benm bebiş 37. Haftada doğmştu erkn doğduğu için doktor şuan 4 ay 11 günlük dyo kafam karştı

Evet canım bu ara fena bi uykusuzluk var topikte ama benim korktuğum ataktan falan değil yani b sebebi yok, huy olmasından korkuyorum.

Vallahi ben 5gün dayanamadım. Ki benim eşimde yardımcı, hem gece kalkar hem gündüz sürekli oynar. Allah güç kuvvetli versin hepimizee

Kızlar rota aşısı ayın 10 undan sonra 70 tl olacak dedi bir arkadaş. Aklınızda bulunsun
Kaçırdık desenize... demek ki olabiliyor o fiyatlar. Şuraya bak ya 3 katı fiyatla sattılar, olduk aşılarımızı artık 3 doz yapanlar yararlanır.
amin canım

Oğlum 14 Temmuz doğumlu. Bugün itibariyle 4 ay 20 günlük. Ben 14 Ocak itibariyle başlayacağım ek gıdaya. Doktorunuz zaten 1 ay sonra dediyse bu da ocak ayına geliyor yani 6 aylık olmuş oluyor bebeğiniz. 6 aylık olmadan başlandığında daha bağırsakları hazır olmadığı için gaz ve uyku sorunları yaşanabiliyor. Zaten tüm hayatı boyunca yemek yiyecek :) Aceleye gerek yok diye düşünenlerdenim.

Kaçırdık desenize... demek ki olabiliyor o fiyatlar. Şuraya bak ya 3 katı fiyatla sattılar, olduk aşılarımızı artık 3 doz yapanlar yararlanır.
amin canım
Ben ilk dozu 190 a yaptırdım. Gerçekten anormal bir fiyat. Sene sonunda ellerinde kalıyor diye mi yapacaklardır nedir . Garip hakikaten, üç kat n

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…