2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yumurta ve yoğurt sürmüş, belki sadece yoğurt yüzünden ya da ikisi birden keşke keşke uyanacak diye korkuyorum, artık hiç gücüm kalmadı canımın acısına ağladım yine
Canım kayınvaliden durumu bilmiyor mu ne kadar düşüncesiz davranmış senin yada bebeğinin bu yiyecekleri daha hızlı vücudunuzdan atmanızın bi yolu yok mu ilaç vs hep böyle mi olacak

Canım arkadaşım direk kesmenin daha kolay olduğunu söyledi. Senin için dün akşam tekrar sordum. Emzirirken konuşup uyutmuyormuş sonra rutini yapıp çok öptüm kokladım beşiğine koydum dedi. İlk gün zor geçti hiç uyumadığı oldu dedi. Ağlayınca geri alırsan zaten geri alacak ağlıyayım düşüncesine kapılıyor bebek dedi. 4.aydan sonra bunun iyice farkında oluyormuş bebek. 1 saat ağladı mızırdandı uyumazsa mola veriyormuş kucağına alıp oyun oynuyormş rutini kısaca yapıp tekrar emzirip yeniden deniyormuş. Beşiğin yanındayken sürekli temas etmedim dedi sakinleştirmek için ara ara saçını okşayıp pat pat gögsüne vurmuş. İlk denemesinde uyumamış mola verip yatırınca uyumuş bebeği. Önemli olan annenin kararlı durması yoksa bebek bu durumu kullanıyor ağlayınca geçicek alacak beni diye düşünüyor dedi. Beşikte sakinleştirmek için başta oyuncak kullanmış şarkı söylemiş güldürmeye çalışmış hep oyun oynadıkları şekilde çok ağlamasın alışsın diye. Bunun gibi şeyler söyledi bana. Çığlık çığlığa ağlamıyorsa eğer bi dene istersen. Ben çok ağlayınca dayanamayıp almıştım ilk gün 15 dk sonra tekrar yatırdım. Aslında kendimize göre uyarlıyoruz mecburen. Yatır kaldır ve bu yöntemi aynı anda deneyebilirsin mesela. Umarım alışır oğlun canım oda sende daha rahat edersiniz.

Canım kayınvaliden durumu bilmiyor mu ne kadar düşüncesiz davranmış senin yada bebeğinin bu yiyecekleri daha hızlı vücudunuzdan atmanızın bi yolu yok mu ilaç vs hep böyle mi olacak
Bilememiş, unutmuşmuş beni. Maalesef araştırdım ama bir yöntem bulamadım, mecburen 3 4 hafta geçmesi gerekiyor

Yani bakiciya o parayı veren bir insanin maasi o paranın 2 katı olmasi gerek ki yoksa çalışmasının ne anlami var evde oturur cocuklara bakar zaten kadın

Benim bebem gibi anneyle uyuyup sonradan besigine alismis kuzucuk var mi ,varsa lutfen yol gösterin. Besige koyarken gozunu aciyor ve bir daha uyumuyor .
Ya beni düşünen birini gormek beni mutlu etti .Allah razı olsun
Bir seye dikkat ettim ayni rutinleri de yapsam beşiğin uyuma yeri olduğunu henüz kavrayamadi .Cocuk cok hakli .Nevresim degistirirken filan oyalansin diye koydum en fazla
Rutinleri tekrar gozden gecircem.Gerekirse degistircem .Sonra deniyecem. Cunku besige koyunca uyaniyor ama aglamiyor oyun yapiyor .Bu da sorun bence .
Uyku arkadasi uzerimde su an kokum sinsin iyice.
Artik guzel uyumasını istiyorum .Gece bir elim bebek pispisladi bir elim esimi dürttü horlama diye .Sonuc esim uyudu biz uyuyamadik .

Hahahah benim kv de yapıyor benzer şeyleri. Çocuk babasına hiç benzemiyor bir kere. O yüzden burnunu kaynıma gıdısını büyük büyük dedesine benzetir hahahah güleceğim geldi oysa ki bana benziyor ikimiz de gıdılıyız oğlumla

Al benden de o kadar bizim yatak odasında ebeveyn banyomuz var sabah çocuğu alıp oturma odasına geçtim eşim hazırlanınca tekrar yatak odasına. Bir de sabah beni kaldırıyor çocuğu al da uyanmasın banyo yapacağım diye. Sonuç oradan oraya taşınan çocuk uyur mu keşke yatsaymışız

Ne zaman çıkacaksın canım hazirana kadar borçları toplayıp bende 6 ay kadar almak istiyorum

Yılbaşına kadar kesintisiz çalışacam. Sonrasında çoğunlukla izin kullanacam. İzinlerimi bölebilmek için ara ara bir iki gün falan çalışacam. İzinlerim bitince de ayrılırım muhtelemen şubat ya da mart gibi. Kızıma bakacak biri olsa bikaç ay daha fazla çalışırdım ama şuan annem burda yılbaşına kadar. Ocak da da iki hafta izin alacam iki hafta da kardeşim gelecek ama sonrası muamma

Günaydın
Asudan diye bir marka var Kayseri'den geliyor organik ürünler satıyorlar bebek irmiği var orada.. Sebzeli makarnalar filan da var. Hepsiburada da satış yapıyor
Sen sipariş verdin mi cnm oradan ıyimi acaba b3nde sipariş versem.

Ben her türlü rahatı bırakmaya hazırım :)
Zaten müstakil eve sahip olmak bile 10-15 yıl alır, pek de rahat değiliz yani :)
Batıkent çok eski, Eryaman çok uzak . Biz şimdi Kırkkonaklar , Birlik civarındayız buralarda müstakil yok. Geriye yakın bir yerden arsa alıp ev yapmak kalıyor. Fakat şu anda zaten ev kredisi ödüyoruz, o bitecek bunu satıp arsa alacağız falan arsa da Gölbaşı olur heralde yakın çünkü

Arkadaşlar, oğlum 4 aylık. Zaten gündüz az uyurdu. 40-45 dklık 2-3 uykusu vardı. Şimdi sayı olarak da daha az, süre de 20-23 dk falan. Gece de 8-9 gibi uyurdu şimdi 11-12 de yatıyor, sabah 7de kalkıyor. Gece 3-4 kez uyanıyor. Normal mi bunlar? Bu aylarda böyle olan var mı? Bir de sadece memede uyumaya başladı maalesef

Bizde eşimin amcasının çocuğuna, eşimin dedesine, görümceme falan benzetti kv.hayır hepsine birden nasıl benziyor alakasız tipler yani ben annem iki kız kardeşim , dayım halam dedem medem renkli gözlüyüz..Oğlum da renkli gözlü ama daha kabul edemediler bunu bile. Göz rengini pas geçip şeklini de kvye benzettiler.

Arkadasım bugun öğle molasında doğuma giriyor ona gideceğiz kızlarla :) hava yağmurlu eşler gelip bırakacak sonra bakacağız başımızın çaresine. Onun da ilk bebeği

Hayırlısıyla sağlıkla alsın kucağına inşallah.

Bu ara herkesin dengesi şaştığı için herşey normal geliyor. Bizimki de gece 2 de uyur 6-7lerde uyku arası emer 10-11e kadar uyumaya devam ederdi ama şimdi gece kaç kere ağlıyo bazen emmek için bazen sebepsiz

Peki sizin doktrdamı ayını geriden hesaplyo

Hayır. En son 4 aylık kontrolleri için gitmiştim. Kilo alımı güzel, hemen ek gıdaya başlama 6 aylık kontrollerini yapalım sonra başlarsın dedi. Ben de zaten ilk oğlumda da aynı şeyi yaptığımı, 6 aydan önce başlamıyacağımı söyledim. Zaten BLW yapacağım için oturuyor olması gerek bebeğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…