- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.341
Canım kayınvaliden durumu bilmiyor mu ne kadar düşüncesiz davranmışYumurta ve yoğurt sürmüş, belki sadece yoğurt yüzünden ya da ikisi birdenkeşke keşke uyanacak diye korkuyorum, artık hiç gücüm kalmadı canımın acısına ağladım yine
Canım arkadaşım direk kesmenin daha kolay olduğunu söyledi. Senin için dün akşam tekrar sordum. Emzirirken konuşup uyutmuyormuş sonra rutini yapıp çok öptüm kokladım beşiğine koydum dedi. İlk gün zor geçti hiç uyumadığı oldu dedi. Ağlayınca geri alırsan zaten geri alacak ağlıyayım düşüncesine kapılıyor bebek dedi. 4.aydan sonra bunun iyice farkında oluyormuş bebek. 1 saat ağladı mızırdandı uyumazsa mola veriyormuş kucağına alıp oyun oynuyormş rutini kısaca yapıp tekrar emzirip yeniden deniyormuş. Beşiğin yanındayken sürekli temas etmedim dedi sakinleştirmek için ara ara saçını okşayıp pat pat gögsüne vurmuş. İlk denemesinde uyumamış mola verip yatırınca uyumuş bebeği. Önemli olan annenin kararlı durması yoksa bebek bu durumu kullanıyor ağlayınca geçicek alacak beni diye düşünüyor dedi. Beşikte sakinleştirmek için başta oyuncak kullanmış şarkı söylemiş güldürmeye çalışmış hep oyun oynadıkları şekilde çok ağlamasın alışsın diye. Bunun gibi şeyler söyledi bana. Çığlık çığlığa ağlamıyorsa eğer bi dene istersen. Ben çok ağlayınca dayanamayıp almıştım ilk gün 15 dk sonra tekrar yatırdım. Aslında kendimize göre uyarlıyoruz mecburen. Yatır kaldır ve bu yöntemi aynı anda deneyebilirsin mesela. Umarım alışır oğlun canım oda sende daha rahat edersiniz.Masallah prensese 4 gün icin gayet iyi bir durum.Ben dun beşiğe alistirmak icin uyudugunda koymayı denedim belki 10 kere .Ama koyarken uyaniyor .Az once denedim yine uyandi .Nasil basarcam bilmiyorum. Dun beşiğe alissin diye cabalarken gunduz uykusu da uyumadi .Artik aldim memede uyusa yine kendi yatagima yatircam ama yok gozunu kirpmadi birakcam diye.
Bilememiş, unutmuşmuş beni. Maalesef araştırdım ama bir yöntem bulamadım, mecburen 3 4 hafta geçmesi gerekiyorCanım kayınvaliden durumu bilmiyor mu ne kadar düşüncesiz davranmışsenin yada bebeğinin bu yiyecekleri daha hızlı vücudunuzdan atmanızın bi yolu yok mu ilaç vs hep böyle mi olacak
Yani bakiciya o parayı veren bir insanin maasi o paranın 2 katı olmasi gerek ki yoksa çalışmasının ne anlami var evde oturur cocuklara bakar zaten kadınYukarıda yazdıklrını bakıcı yapacak zaten o kadar para verdikten sonra yani ama o para saçma olmuş. Yatılı falan olsa anlıcam ama istanbul ekstra pahalı tabi. İş bir şekilde yetişir bence zaten ikiz anneleri olarak pratik olmamız gerekiyor bir süre sonra daha rahata bağlarız yada bağlamalıyız.
Ben de sonunda iki kaşık tatlı patates yedirebildim diye halay çekecektim bugün
Ya beni düşünen birini gormek beni mutlu etti .Allah razı olsunCanım arkadaşım direk kesmenin daha kolay olduğunu söyledi. Senin için dün akşam tekrar sordum. Emzirirken konuşup uyutmuyormuş sonra rutini yapıp çok öptüm kokladım beşiğine koydum dedi. İlk gün zor geçti hiç uyumadığı oldu dedi. Ağlayınca geri alırsan zaten geri alacak ağlıyayım düşüncesine kapılıyor bebek dedi. 4.aydan sonra bunun iyice farkında oluyormuş bebek. 1 saat ağladı mızırdandı uyumazsa mola veriyormuş kucağına alıp oyun oynuyormş rutini kısaca yapıp tekrar emzirip yeniden deniyormuş. Beşiğin yanındayken sürekli temas etmedim dedi sakinleştirmek için ara ara saçını okşayıp pat pat gögsüne vurmuş. İlk denemesinde uyumamış mola verip yatırınca uyumuş bebeği. Önemli olan annenin kararlı durması yoksa bebek bu durumu kullanıyor ağlayınca geçicek alacak beni diye düşünüyor dedi. Beşikte sakinleştirmek için başta oyuncak kullanmış şarkı söylemiş güldürmeye çalışmış hep oyun oynadıkları şekilde çok ağlamasın alışsın diye. Bunun gibi şeyler söyledi bana. Çığlık çığlığa ağlamıyorsa eğer bi dene istersen. Ben çok ağlayınca dayanamayıp almıştım ilk gün 15 dk sonra tekrar yatırdım. Aslında kendimize göre uyarlıyoruz mecburen. Yatır kaldır ve bu yöntemi aynı anda deneyebilirsin mesela. Umarım alışır oğlun canım oda sende daha rahat edersiniz.
HahahahBu arada konusu geçmiş bu bebek kime benziyor olayını ben pek anlamam. Yani kimseyi kimseye benzetemem. Ama geçenlerde şöyle bişey oldu. Etrafımdaki herkes kızımın yüzünü bana benzetiyor saç kulak yapısını eşime benzetiyor. Ben renkli gözlüyüm kızımda renkli gözlü mesela. Burnumuz benziyormuş gibi gibi. Geçen kayınvalidem aradı göz rengi değişti mi diye sordu ( değişmesini bekliyor gibi nedense) eşimde yok renkli hala annesine çekmiş dedi. Gelen cevap şu "aaa benimde babamın gözleri renkliydi oğlum ona çekmiştir belki"
Hani kime benzediği önemli değilde benim doğurduğumun bana benzemesinin istenmemesi komik geliyor :)
Gerçi bi kere yanımda kardeşiyle konuşurken çok huysuz bebek çok annesine çekmiş belli demişti
Al benden de o kadarSabahın 7 sinde kocamın banyo yapması nedeniyle çıkardığı seslerle güne uyandık. Gece zaten uyuyoruz denilemez. Annemlerde daha az ses olur inşallah diyeceğim ama hiç sanmıyorum. Kızı alıp ortadan kaybolasım geliyor
Ne zaman çıkacaksın canım hazirana kadar borçları toplayıp bende 6 ay kadar almak istiyorum
Yandım o zamanDis olabilir cnm
Sen sipariş verdin mi cnm oradan ıyimi acaba b3nde sipariş versem.Günaydın
Asudan diye bir marka var Kayseri'den geliyor organik ürünler satıyorlar bebek irmiği var orada.. Sebzeli makarnalar filan da var. Hepsiburada da satış yapıyor
Ben her türlü rahatı bırakmaya hazırım :)Ah keşke ülke değişikliği imkanımız olsa bizimde, bu ülkede çocuk yetiştirmezdim de, bırakılacak bir işimiz yok, çok rahatız.
Müstakil ev nerde düşünüyorsunuz? Ben bi ara batıkenttekilere bakmıştım ama çok eskiydi. Gölbaşı alacaatlı vs tarafları da bütçemizi aşıyor
sag olasin canim100-200 gramlık şeyler 7-8 TL civarı. Makarna lütfen daha uygun. Atiyorum orda ruseym 4 TL ise vitmada 6
Allah saglikla kavustursun canim.Arkadasım bugun öğle molasında doğuma giriyor ona gideceğiz kızlarla :) hava yağmurlu eşler gelip bırakacak sonra bakacağız başımızın çaresine. Onun da ilk bebeği
Neden korkuyorlarsa artıkBen de ülke değişikliği için her şeyi yapmaya hazırım ama eş kişisini ikna etmek kolay değil malesef
Direk eczanede düşecekmiş canımsaglik sigortasi olanlar indirimli yaptirabiliyor ama sigortanin kapsamina gore degisebilir
Bizde eşimin amcasının çocuğuna, eşimin dedesine, görümceme falan benzetti kv.hayır hepsine birden nasıl benziyor alakasız tipler yaniHahahahbenim kv de yapıyor benzer şeyleri. Çocuk babasına hiç benzemiyor bir kere. O yüzden burnunu kaynıma gıdısını büyük büyük dedesine benzetir hahahah güleceğim geldi oysa ki bana benziyor ikimiz de gıdılıyız oğlumla
Arkadasım bugun öğle molasında doğuma giriyor ona gideceğiz kızlarla :) hava yağmurlu eşler gelip bırakacak sonra bakacağız başımızın çaresine. Onun da ilk bebeği
Arkadaşlar, oğlum 4 aylık. Zaten gündüz az uyurdu. 40-45 dklık 2-3 uykusu vardı. Şimdi sayı olarak da daha az, süre de 20-23 dk falan. Gece de 8-9 gibi uyurdu şimdi 11-12 de yatıyor, sabah 7de kalkıyor. Gece 3-4 kez uyanıyor. Normal mi bunlar? Bu aylarda böyle olan var mı? Bir de sadece memede uyumaya başladı maalesef
Peki sizin doktrdamı ayını geriden hesaplyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?