- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.581
Sabah aç oluyo hemen doymak istiyo onu damlatana kadar uğraş dur bide su içir çok uğraştırıyo vermiyorum hiç bir kere verdm :/ bide püskürtmeyi öğrendi durup dururken bile tükürük saçıyo dudağını büzüp anlatabildim mi bilmiyorum :)@Kizilcik123 çıkmayan dişi çürütemez dedi canım sen ebenin dediği gibi yapabilirsin.
Annem de diyor keske sana cekseydi .Aksam 7 de emzirip uyuturdum .Deliksiz uyur sabah 6 da kalkardın. Ahh dedim keşke ...Uykusuzluğa dayanamayıp annemi çağırdım ve ilk defa ona bırakıp gece uyumaya gittim ( normalde bende kalsa bile anneme hiç bırakmamıştım gece) gece uyumamış annemi evde dolandırıp durmuş. Uyutamamış dakalktım emzirerek uyuttum ve yine odama gittim yattım. Sabah annem diyor ki KIZIM BU NASIL ŞEY BÖYLE BEŞ DAKİKADA BİR UYANIYOR PİŞPİŞLENMEK İSTİYOR SEN NASIL DAYANIYORSUN UYKUSUZLUĞA ALLAH YARDIMCIN OLSUN anlatınca inanmıyordu demek ki vallahi ben de nasıl dayanıyorum hiç bilmiyorum. @Afilim92 canım sen uyku işinde ilerleme katedebildin mi
+10000000Ben de ne dediysem yapamadım, ne yapmam dediysem yaptım. Dediklerimi bir bir yuttum. Artık yapmam diyemiyorum, inşallah gerek kalmaz diyorum
Geçen ayın 20sinde 7buçuk kg çıktı oğlum. 8olmuştur şimdiye. Çok mu tombik acaba ? Öyle boğum boğum etli butlu da değil. Aynen 3.500 kg doğmuştu benmdeMaşallahları var bence canım 6 aylık olana kadar doğum kilolarını 3 e katlamışlar bile :) hızla toparlarlar Allah’ın izniyle , benim kızımda 3,5 kilo doğdu 10 gün sonra 5 aylık olacak daha dogum kilosunu anca 2 ‘ye katlayacak .
Ben de en az 2 uyutma yöntemi bulmak istiyorum, meme ve sallama beraber gider herhalde. 3. yöntem olarak da şşş pat yöntemi düşünüyorum. 3.sü olmasa bile sallama ve meme iki yöntem olsun istiyorum. Memede acı çekme durumu olursa sallayarak uyur en azından.+10000000
Kesinlikle aynı duyguları paylaşıyoruz... nasip olurda 2.çocuğu yaparsam daha farklı olacağıma eminim.
Herkesin eşi farklı. Tüm çocuklu arkadaslarım farklı seyler söylüyor erkek milletini anlamak mümkün değil. Benmkini söyleyecek olursam bazen gözü patlıyo bebeğe bak diyecem diye. Kaçacak yer arıyo evde. Benimde dilim sivridir. Affetmiyorum diyeceğimi diyorum. Genelde vermiyorum zaten arada yardım istiyorum o zamanda ilgileniyor. Ağladığı zaman o mamasını yapıp götürdü dün ben banyodayken. Bezini değiştirir büyüğünü yaptıysa beni çağırır. Ama bazende Akşam işten geldiği zaman karnı tok altı temiz kundağa sarılmıs beşiğe yatırılmış bebeği sadece sallamak bile zor gelir. Ben yine çekerim zılgıtı. O zaman pısar. Sallamaya devam eder.Adam rahat ya 1o dk bebege bakmak zor geliyor gece misil misil uyuyor birde diyir uyuyamadim kusura bakma artik ses yaotik ama ne bileyim herseyi batiyor bana insan bir seyemi yardim etmez umrunda degil
Senin bebeğinin rahatsızlığı geçtiğinde daha sakin olacak bence. Allah şimdiki yaşadıklarının hatrına bebeğine önce sağlık sonra sakinlik uysallık versin sabredecez herşeye başka çare yokBen de en az 2 uyutma yöntemi bulmak istiyorum, meme ve sallama beraber gider herhalde. 3. yöntem olarak da şşş pat yöntemi düşünüyorum. 3.sü olmasa bile sallama ve meme iki yöntem olsun istiyorum. Memede acı çekme durumu olursa sallayarak uyur en azından.
şaka geliyor anlatinca onlara. Gece 3456789 kere uyaniyoruz ne sandinizUykusuzluğa dayanamayıp annemi çağırdım ve ilk defa ona bırakıp gece uyumaya gittim ( normalde bende kalsa bile anneme hiç bırakmamıştım gece) gece uyumamış annemi evde dolandırıp durmuş. Uyutamamış dakalktım emzirerek uyuttum ve yine odama gittim yattım. Sabah annem diyor ki KIZIM BU NASIL ŞEY BÖYLE BEŞ DAKİKADA BİR UYANIYOR PİŞPİŞLENMEK İSTİYOR SEN NASIL DAYANIYORSUN UYKUSUZLUĞA ALLAH YARDIMCIN OLSUN anlatınca inanmıyordu demek ki vallahi ben de nasıl dayanıyorum hiç bilmiyorum. @Afilim92 canım sen uyku işinde ilerleme katedebildin mi
yanimda asla yatirmam dedim, 2.ay asisindan beri "ayri" yatmadikBen oğlana daha doğduğunda uyku düzeni kuracam dedim, yapamadım... oğlan beni yanılttı bi güzel... daha bu saat uyudu yine.
Emzik vermeyeceğim gerek yok dedim , emzik de verdim... gerçi almıyor, atıyor.
Ek gıda blw yapacam dedim ama sağı solu çok batırıyormuşlar ondan da gözüm korktu pisliğe pek tahammülüm yok. Onu da yapamıcam büyük ihtimal.
Yeminle ne dediysem yapamadım. Rahat biri de değilim napıcam bilmiyorum.
sen zaten blw yapmissin canim. Yer sofrasi cok severim hem de bebek icin ulasilabilir oluyor biraz buyudugundeBwl yeni duyuyorum desem ayıp mı olur
Valla haşladım sebze makarna et neyse koydum mama sandalyesine tam oturunca da yer sofrası yaptım döke saça yedi sonra kaşık çatal verdım pekte güzel oldu :) :) yıne aynı yapıcam çocuğun durumuna göre tabi
bence deBen de aynen. Normal Doğum emzirme blw attachment patenting uyku eğitimi bunlar aslında çok faydalı fikirler olsa da bizim ülkede tuhaf bi şekilde kutsallaştırılmış mı desem aşırılaştırılmış bazı zamanlar da şova dönüştürülmüş diğer anneleri yeterdi hissettiren herşey bana göre sıkıntılı
canim balik yemeyi denedin mi, sutu artirdigini duydum, denemekten bir sey olmaz aslinda belki faydali olur?Kizlar size birsey sorucam benim suum dogumdan beri gelmedi yapmadigim kurler icmedigim seyler kalmadi 2 saatte 10 ml oluyordutabi ilk ay mamayi az verdik emsin diye zayiflamisti miktarini arttirdik oyle boyle benimki memeyi emmez olmuatu bende sagip veriyordum benim sagim mak aparati kayboldu bu velette emmeyince 1 hafta sut kaldi aparat gelince sagdim kremsi eksi tadi vardi surekli sagdim simdide tuzlu sizce duzelirmi
canim benimki de oyle ya gecelerin adami.Evet Evet canım ben de senin gibi düşünüyorum değişik olan bir şey hemen burjuvazi bir şeye dönüşüyor Halbuki Belki de eskiden beri süregelen şeyler de vardır ama işte yumurta sarısını avakadonun içine koyunca farklı bir şey yapmış oluyoruz Yani biz farklıyız klasik anneler daha farklı gibi bir algı oluşturuluyor
Anladım canım ben de acaba daha önce gaz sorunu olan bebeğin mi tekrardan gaz problemi yaşadı diye düşündüm. Ben de birkaç gecedir berbat geçiriyorum oğlum hiç uyumuyor gece 1 den 2 den aşağı uyumuyor sinir krizi geçireceğim artık....dün gece eşim de ek gıdayı abarttığımı düşünerek üstüme geldi bu sefer gece gece bir de Onunla tartıştım sonra tatlıya bağlıyor ama gece gece zaten yükselmişim hiç iyi olmuyor. Yani sürekli üç günde bir tartışıyoruz...
Valla o da ayrı bir dert.
nevi şahsına münhasır.. Hiç kimsede görmedim öylesini :))
Masallah kocana valla ben raziyim ama.nerdeee seninkinin kiymetini bil bacimH.ici 7 8 arasinda geliyor .9da online kursu basliyor .Yemek yedikten sonra masayi topluyor, makineyi yerlestiriyor filan .Tabii bazen kas yapayim derken goz cikariyor .Dun mesela mutfakta bir seyi bulamamış sormak icin geldi .Yahu cocuk fisilti da olsa uyaniyor iste .Sus diyorum devam ediyor .En sonunda uyandirdi.
Haftasonu da evi süpürür. Camasir asar ,market alışverişi yaptıysa posetleri yerlestirir .Tabii dur ben sunlari halledeyim demez .Ben 10 kere soylerim oyle kalkar
Ben de 3 gün onceye kadar kullanmadim .Ben annede demir eksikligi varsa ek gidayi beklemek gec olabilir diye aldim. Ki bende demir eksikligi cok yogun.Vitamin eksikliginden saçım kalmadi.
Bilmiyorum canim .
Bende alayim ozaman skt de sorun olmuyor demiBen alıyorum canım gittigidiyordan hemde evolvia çok kullandım şimdi hipp e geçtim.
Analı oğullu gezin çok iyi yapmışsın , araba kullanırken anakucağını koltuğa ters çekilde mi yerleştirdin nasıl yaptın ben henüz bebekle cesaret edemedim deEvde ekmek bile yoktu günlerdir onun için bile çıkamadım .bugün ne olursa olsun çıkacağım dedim, arkadaşla sözleştim. Bizimki yine memede uyumaya çalıştı , bıraktım ve uyandı tabi. Hatta mızırdanmaya başladı. Normalde teslim olur planı iptal ederdim. Bizim minnoş mızırdaya dursun astronotunu giydirdim büyük bir azimle, tek başıma araba kullanıp kahveciye geldim. Normalde erkenci olan arkadaş da bebeği uyudu diye uyanmasını beklemek istedi, en çok yarım saat uyuyor zaten dedi. Şu anda iki saat oldu kızcağız evden çıkamadı , uyanmadı çünkübiz de tatlı oğlumla yeni bir mekan keşfetmenin tadını çıkarıyoruz bi sıcak içecek ile. Bizimki ne mi yapıyor? Mışıl mışıl uyudu. Şaka gibi :)
Bizim nesile bakarsan herkes boyle bebek gormedik diyor. Evde 7 kisiydik, tv acik, babamin kulagi agir isitir, o kadar kisinin camasiri elde yikanacak, bulasigi elde yikanacak yemek yapilacak, aksama kadar beni kucakta uyutacak halleri yoktu tabi, o hengamede koltukta falan uyuyormusum kendi kendimeAnnem de diyor keske sana cekseydi .Aksam 7 de emzirip uyuturdum .Deliksiz uyur sabah 6 da kalkardın. Ahh dedim keşke ...
Benimki onceden babada uyuyordu .Artik sadece memede uyuyor .Memede uyumasi sorun degil aslinda. Ama cok kisa uyuyor .Ikincisi de emerken uyuyamayinca hirs yapip daha cok emiyor ve kusuyor. Boylelikle uyku zamanları birbirine giriyor .
Her gun deniyorum uyuyunca besigine koymayi .Sadece bir kez basarili oldum.Normalde emzik emmiyor .Memeyi cekip hemen emzigi verdim ve ise yaradi .Ama ikinci defaya coktan ogrenmisti emzik oldugunu .Direk atti ve uyandi .Hatta 4 gundur gunduz hic uyutamiyorum. Besige koyacağım diye tedirgin galiba .Nasil olcak bilmiyorum.
Sağol canım.Analı oğullu gezin çok iyi yapmışsın , araba kullanırken anakucağını koltuğa ters çekilde mi yerleştirdin nasıl yaptın ben henüz bebekle cesaret edemedim de
iyi yapmissin canim, afiyet olsun. Bugun hava guzel gibi ya ben de kanguruya koyup hava aldirsam mi diye dusunuyorum ama kanguruyla daha hic disari cikmadim, kucakta da tasinmiyorlar artik zapt etmek zorEvde ekmek bile yoktu günlerdir onun için bile çıkamadım .bugün ne olursa olsun çıkacağım dedim, arkadaşla sözleştim. Bizimki yine memede uyumaya çalıştı , bıraktım ve uyandı tabi. Hatta mızırdanmaya başladı. Normalde teslim olur planı iptal ederdim. Bizim minnoş mızırdaya dursun astronotunu giydirdim büyük bir azimle, tek başıma araba kullanıp kahveciye geldim. Normalde erkenci olan arkadaş da bebeği uyudu diye uyanmasını beklemek istedi, en çok yarım saat uyuyor zaten dedi. Şu anda iki saat oldu kızcağız evden çıkamadı , uyanmadı çünkübiz de tatlı oğlumla yeni bir mekan keşfetmenin tadını çıkarıyoruz bi sıcak içecek ile. Bizimki ne mi yapıyor? Mışıl mışıl uyudu. Şaka gibi :)
Kıymetini biliyorumMasallah kocana valla ben raziyim ama.nerdeee seninkinin kiymetini bil bacim
Arkadas yeni bilmiyor
Annem beni yatak odasina götürür pijama giydirirmis .Kadin uyku rutini yapiyormus .Ve hatya pispisla uyutuyormus.Uyku egitimini annemden alcamBizim nesile bakarsan herkes boyle bebek gormedik diyor. Evde 7 kisiydik, tv acik, babamin kulagi agir isitir, o kadar kisinin camasiri elde yikanacak, bulasigi elde yikanacak yemek yapilacak, aksama kadar beni kucakta uyutacak halleri yoktu tabi, o hengamede koltukta falan uyuyormusum kendi kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?