- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.601
gercekten bazen buyuklerin yanlis yaptigi seyleri konusuyoruz ama dogru yaptiklari seyler de cokmus. Bir de kafalari rahatmis. Annem 6 cocuk buyutmus zaten kendisi olmus uzman. Ama tecrubelerinden faydalanmak nasip olmadi maalesefKıymetini biliyorumCanim yardim etmesi dort dortluk olmasi degil maalesef.Bildigin ana kuzusu .Anasini gorunce cocugu ve beni unutabilecek kadar . Keske bize düşkün olsa da kalan is olsa .Huzur her seyden onemli.
Arkadas yeni bilmiyor
Annem beni yatak odasina götürür pijama giydirirmis .Kadin uyku rutini yapiyormus .Ve hatya pispisla uyutuyormus.Uyku egitimini annemden alcam
Sağol canım. Hiç düşünme çık. En fazla ağlar dönersin . Hava güzel evet 3 dereceiyi yapmissin canim, afiyet olsun. Bugun hava guzel gibi ya ben de kanguruya koyup hava aldirsam mi diye dusunuyorum ama kanguruyla daha hic disari cikmadim, kucakta da tasinmiyorlar artik zapt etmek zor
Haşhaş ezip şekerle karıştırarak tülbente sarıp elime vermişler, emip uyuşur uyur kalır diye, kızın kime çektiği belli tabiki uyumamışım. Daha fazla verin diye ağlamışımAnnem beni yatak odasina götürür pijama giydirirmis .Kadin uyku rutini yapiyormus .Ve hatya pispisla uyutuyormus.Uyku egitimini annemden alcam
disari cikmaya cikmaya 3 dereceye guzel mi diyorum ben yaSağol canım. Hiç düşünme çık. En fazla ağlar dönersin . Hava güzel evet 3 derece
Benim demir normaldi en son ama değişmiş olabilir. Versem mi kararsız kaldım pazartesi sağlık ocağına gidicem sorayım olmazsa pazartesiden sonra başlarım artıkH.ici 7 8 arasinda geliyor .9da online kursu basliyor .Yemek yedikten sonra masayi topluyor, makineyi yerlestiriyor filan .Tabii bazen kas yapayim derken goz cikariyor .Dun mesela mutfakta bir seyi bulamamış sormak icin geldi .Yahu cocuk fisilti da olsa uyaniyor iste .Sus diyorum devam ediyor .En sonunda uyandirdi.
Haftasonu da evi süpürür. Camasir asar ,market alışverişi yaptıysa posetleri yerlestirir .Tabii dur ben sunlari halledeyim demez .Ben 10 kere soylerim oyle kalkar
Ben de 3 gün onceye kadar kullanmadim .Ben annede demir eksikligi varsa ek gidayi beklemek gec olabilir diye aldim. Ki bende demir eksikligi cok yogun.Vitamin eksikliginden saçım kalmadi.
Bilmiyorum canim .
Bence anne cinsi her şeyi yanlış hatırlıyor. Benim kv bebek daha 2 günlükken kollarından sündürüp dik oturtmaya çalıştı ben babasına da yapıyordum diyerek. Annem zaten her Allah’ın günü ek gıda konusunda kafamı yiyor bize süt dahil her şeyi verirmiş de bilmem neBizim nesile bakarsan herkes boyle bebek gormedik diyor. Evde 7 kisiydik, tv acik, babamin kulagi agir isitir, o kadar kisinin camasiri elde yikanacak, bulasigi elde yikanacak yemek yapilacak, aksama kadar beni kucakta uyutacak halleri yoktu tabi, o hengamede koltukta falan uyuyormusum kendi kendime
Öff aynen benide eşim gece gerdi beni. ben urlaya annemin yanına gidicrm diye kendi kendime karar verip uyudum ama sabah kalkınca sinirim geçmiş oluyor vazgeçiyorum :) burada yazanlardan anladığım bu eş mevzusu herkesde aşağı yukarı aynı.Evet Evet canım ben de senin gibi düşünüyorum değişik olan bir şey hemen burjuvazi bir şeye dönüşüyor Halbuki Belki de eskiden beri süregelen şeyler de vardır ama işte yumurta sarısını avakadonun içine koyunca farklı bir şey yapmış oluyoruz Yani biz farklıyız klasik anneler daha farklı gibi bir algı oluşturuluyor
Anladım canım ben de acaba daha önce gaz sorunu olan bebeğin mi tekrardan gaz problemi yaşadı diye düşündüm. Ben de birkaç gecedir berbat geçiriyorum oğlum hiç uyumuyor gece 1 den 2 den aşağı uyumuyor sinir krizi geçireceğim artık....dün gece eşim de ek gıdayı abarttığımı düşünerek üstüme geldi bu sefer gece gece bir de Onunla tartıştım sonra tatlıya bağlıyor ama gece gece zaten yükselmişim hiç iyi olmuyor. Yani sürekli üç günde bir tartışıyoruz...
Valla o da ayrı bir dert.
nevi şahsına münhasır.. Hiç kimsede görmedim öylesini :))
Aaa biz yatiyoruz unuttunmuSenin kv kafası baya iyiymiş herhaldetövbe estağfurullah
Aynı benimki zorla saatler süren çabayla çocuğu uyutuyorum horluyor uyarıyorum ben onu uyutmamış oluyorum çünkü o işe gidecek bense tüüüüüüm gün evde totişimi yayaraktan kahvemi içiyorum çünkübir kaç gündür ben onu uyandırmayayım diye oturma odasında yatıyor. Valla işime geldi eskiden ben orada yatıyordum.
Bende de avent var aynı dediğin gibi oluyor. Ama benim en başından beri öyleydi. Dün ameda aldım gelince bir de onunla deneyeceğim sorun bende mi makinede mi ben de merak ediyorum yani.
Ben de ara ara böyle düşünüyorumhiç yardım etmediği gibi yemek bekler iş güç bekler ütü bekler çünkü beyimiz çalışıyor ve yorgun biz bütün gün evdeyiz ne işimiz var ki
Sesli güldümçok yaşa sen emi
Bencede anlamak mumkun degil enteresan benimkide oyle yardim iatiycem diyebodu patliyor bende soyleniyorum.bu sefer cok konusuyor oluyor diyorum ya harp var :)))Herkesin eşi farklı. Tüm çocuklu arkadaslarım farklı seyler söylüyor erkek milletini anlamak mümkün değil. Benmkini söyleyecek olursam bazen gözü patlıyo bebeğe bak diyecem diye. Kaçacak yer arıyo evde. Benimde dilim sivridir. Affetmiyorum diyeceğimi diyorum. Genelde vermiyorum zaten arada yardım istiyorum o zamanda ilgileniyor. Ağladığı zaman o mamasını yapıp götürdü dün ben banyodayken. Bezini değiştirir büyüğünü yaptıysa beni çağırır. Ama bazende Akşam işten geldiği zaman karnı tok altı temiz kundağa sarılmıs beşiğe yatırılmış bebeği sadece sallamak bile zor gelir. Ben yine çekerim zılgıtı. O zaman pısar. Sallamaya devam eder.tak kulaklığını yine oyna tlfnunla derim. Bugun 7de kalktık biz. Eşim 11de uyandı mesela. Ama zoruma gitmiyo bu benim. Annelik kolay olsaydı babalar olurdu İlk zamanlar bazı geceler ben uyurdum o bakardı ama şimdi emanet etmiyorum kendim ilgileniyorum. Regl dönemim yaklaştığında en ufak şeyde kavga edip evden çıkmıştım akşam. Tıpış tıpış gelmiştim tabi :) şimdi adetim bitti yumoş gibiyim bakalım önümüzdeki ay napcm :)) zaten kendisi de hep söylüyor Allah sana anne sabrını gerçekten vermiş diye. Belkide beni böyle tavlıyo bilemycem
Yok yemedim canim sevmediigim icin olmadi deneyeyimde bu tuLanmayi napicamyanimda asla yatirmam dedim, 2.ay asisindan beri "ayri" yatmadik
sen zaten blw yapmissin canim. Yer sofrasi cok severim hem de bebek icin ulasilabilir oluyor biraz buyudugunde
bence de
Bir noktadan sonra icguduleri ve bebegimizi dinlemek faydali oluyor. Tecrube zamanla kazaniliyor, e her bebek gercekten farkli. Taniyip ona gore yaklasmak gerek.
canim balik yemeyi denedin mi, sutu artirdigini duydum, denemekten bir sey olmaz aslinda belki faydali olur?
Daha cevap tyok galiba :)))
Ayy o daha kotu sende haklisin offf bizim derdimiz bitmezKıymetini biliyorumCanim yardim etmesi dort dortluk olmasi degil maalesef.Bildigin ana kuzusu .Anasini gorunce cocugu ve beni unutabilecek kadar . Keske bize düşkün olsa da kalan is olsa .Huzur her seyden onemli.
Arkadas yeni bilmiyor
Annem beni yatak odasina götürür pijama giydirirmis .Kadin uyku rutini yapiyormus .Ve hatya pispisla uyutuyormus.Uyku egitimini annemden alcam
Evet canım ama makata baya yakın ama yuvarlak falan değil incecik uzun bi şişlik çok acıyor napıcam bilemedim
Bunu tamamen kendimi eleştirmek için dedım yanlış anlaşılmasın :) bwl de neymiş gibi değil :) kızım 2014 temmuz doğumlu o zaman bu kadar ayyuka çıkmamıştı bazı şeyler yada ben farkında değildim şimdi o kadar abartı şeyler var ki şaşırdım ek gıda sürecine dair bın çeşit sey var yahu buna para mı dayanır bi kasık 70 lira nasıl olur anlamıyorum bilmiyorum ben mi saçma düşünüyorum ama siz ne diyorsunuz bu konudayanimda asla yatirmam dedim, 2.ay asisindan beri "ayri" yatmadik
sen zaten blw yapmissin canim. Yer sofrasi cok severim hem de bebek icin ulasilabilir oluyor biraz buyudugunde
bence de
Bir noktadan sonra icguduleri ve bebegimizi dinlemek faydali oluyor. Tecrube zamanla kazaniliyor, e her bebek gercekten farkli. Taniyip ona gore yaklasmak gerek.
canim balik yemeyi denedin mi, sutu artirdigini duydum, denemekten bir sey olmaz aslinda belki faydali olur?
Haşhaş ezip şekerle karıştırarak tülbente sarıp elime vermişler, emip uyuşur uyur kalır diye, kızın kime çektiği belli tabiki uyumamışım. Daha fazla verin diye ağlamışım
benim snnemde iyivuyumuş dedi. 12 de uyuduğu 8 de kalktı dedim.. Ama arada uyanması di mi dedi. Uyandı mama için dedim olsun iyi uyumuş dedi kendi annem dedi. Siz de öyle uyuyordunuz dedi. Yeni itiraflar öğreniyorumgercekten bazen buyuklerin yanlis yaptigi seyleri konusuyoruz ama dogru yaptiklari seyler de cokmus. Bir de kafalari rahatmis. Annem 6 cocuk buyutmus zaten kendisi olmus uzman. Ama tecrubelerinden faydalanmak nasip olmadi maalesef
Benim eşim de yardım eder, sabah 7 de biberon yıkar makineye koyar. Ama karışıyor da, neymiş söz hakkı olsunmuş :) ben de öyle gece bi dünya şey düşünüp sabah vazgeçiyorum. Hatta gece kafayı yatağa koyduğum gibi vazgeçtiğim de oluyor :)) uyuyorlar ya fosur fosur uyuyorlar ya, o batıyor. Bir de annelik babaların yaptığıyla hiç ölçülecek gibi değil. Ama ortak adımız ebeveyn :)Öff aynen benide eşim gece gerdi beni. ben urlaya annemin yanına gidicrm diye kendi kendime karar verip uyudum ama sabah kalkınca sinirim geçmiş oluyor vazgeçiyorum :) burada yazanlardan anladığım bu eş mevzusu herkesde aşağı yukarı aynı.
Benimki çok yardım ediyor ama iki tane bebe var etmek zorunda o konuda sıkıntı yok ama çok öfleye pöfleye iş yapıyor. Zaten bebekler mızmız bir tane daha mızmız çekemiyorum valla.
çok haklısın herşeyi para kaşığı tabağı falan çok pahalı gereçler.Bunu tamamen kendimi eleştirmek için dedım yanlış anlaşılmasın :) bwl de neymiş gibi değil :) kızım 2014 temmuz doğumlu o zaman bu kadar ayyuka çıkmamıştı bazı şeyler yada ben farkında değildim şimdi o kadar abartı şeyler var ki şaşırdım ek gıda sürecine dair bın çeşit sey var yahu buna para mı dayanır bi kasık 70 lira nasıl olur anlamıyorum bilmiyorum ben mi saçma düşünüyorum ama siz ne diyorsunuz bu konuda
Totisimizi kaldirip ilk bagimsiz dönmeyi gerceklestirdikAksiyon başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?