- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #17.361
Antalyada yaşıyorum burada da çok soğuk olmuyor ama çocuk odası kuzeyde bunu dikkate alıcam teşekkür ederimSadece ufacık bir tavsiye. Montesori yataklar yere çok yapışık oluyor. Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Sonuçta kışın soğuk oluyor. Ben Cezayir'de yaşıyor olmama rağmen (şu anda hava 21 derece) biraz yatağı yükselttirdim üşür diye. Yatapğa oturduğunda ayakları yere basıyor yine de. Çok da normal yatak gibi yüksek değil. Sanırım 50 cm yapmıştım yüksekliğini. Bunu da bir göz önünde bulundurun :)
Canım 3 tane araba değiştirmiş biri olarak en beğendiğim araba Kraft Mars bebek arabasıydı Harika bir arabaydı kullanımı sürüşü konforu taaa 9 yıl önce oğluma almıştım ikinci oğlum doğana kadar abisi kullandı 4 yaşına kadar ama oturmA yerini kırdı mecbur tekrar araba almak zorunda kaldım ama içim yandı o araba resmini de attım mavi renk.sonra yine aynı arabadan aldım ama biraz farklıydı yine kraf aynı model siyah renk ama kullanamadım onu çok hantal ve tek elle kapanmıyordu memlekete bıraktım onu o maviden bir daha bulamadım sonra birazdaha paraya kıyıp chicco lite way aldım plus falan değil normal lite way baston baştan alışmak zor geldi ama şimdi çok memnunum bide oğlum çok kiloluydu ancak lite way taşıdı onu hala sapasağlam maşallh poşetledik depoda duruyo bebek kucağındayken sende kapatabilirsin arabayı ağır biraz ama hantal değil bi ilk arabamızda bide chiccoda çok rahat ettik ha arada başkalarınında arabalarını kullandık bi çok araba denedim diyebilirim ama chicco olmasına rağmen o Kraft ın hala üretimi olsa yine alırdım ondan kum dağ taş çamur çakıl dinlemiyo valla bide sepeti okadar genişti ki pazarlığımı bile görüyordum çünkü eşim göreve çok sık gidiyordu 3 ay evde olmadığı oluyordu çok rahat ettim o araba ama şimdi kararsızsan chiccoyu şiddetle tavsiye ederim
bir de bebek arabasinin ana kucagi 1 yasina kadar kullaniliyor diye biliyorum, sonra daha gelismis bir oto koltugu aliyorlar. Ay masraf da bitmiyor =D
İlk bir hafta giydirmek için o zaman uzun kollu zıbınlar ve penye tulum yeterli o zaman onun dışında bol bol çıtçıtlı badiler almamız gerek ben valla oğlanlarınkinden de var bir kaç tane onlardanda giydirirm yeterli olur 40 mız çıkınca zaten büyüdükçe alınırBurdayım burdayım :)
Ben 1 haftalik olduktan sonra oğlumu resmen sadece yarım kollu bodyler ve çorapla gezdirdim. Sadece uyurken incecik penye bir örtü kullandım. Göbeği düştükten sonra neredeyse hergün yıkadım.
Dışarı çıkarken pusetinin üzerine sadece tülbent örttüm.
Aklima gelenler simdilik bunlar, geldikçe yazarim :)
Evet canım kraf ben kullandım Doğumdan itibaren zaten içi okadar güzeldi ki puset gibiydi zaten pıset olarak geçiyo ama artık yok bunlardan ama baby 2 go nun birebir aynı modeli var atim sana bu çift yönlüsü mağazalarda falan denk gelirsen incele bende bakıcam bakalımBu fotosunu attığın kraft olan mı cnm, yenidoğan kullanabiliyormu?
Kızlar ikili taramada kan testi sonuçlarım 1/211 risk grubu çıktıdoktorum ultrason sonuçlarının normal olduğunu yaştan dolayı bi risk çıktığını kafamızın rahat etmesi için nift testini önerdi. Bu bebek yüzde 90 down sendromlu değildir olsaydı ultrasonda anormallik gözlenirdi dedi ama 6 ay daha kafamız böyle kalmasın içimiz rahat etsin dedi. Elim ayağım kesildi
Evde de takıyorum. Zaten büyük oldukları için bir de yaş var haliyle yer çekimi zaten sarkma başladı bile. Korkum daha da büyük kalırlar mı acaba? Yoksa sırt ağrısı vs vs hiç çekilmez görcez artık. Bez sütyenim yok ama dantelli falan hepsi o zmn ilk etapta pamuklu bir şeyler bakayım büyük boy.İlla hamile sütyeni alman şart değil üzerine rahat olan herhangi bir sütyen işini görür canım, sadece sık sık yağlıyacağın için sık sık değiştirmen gerekecek diye bir kaç tane al, evde ise bez sütyen taka bilirsin ama muhakkak tak hamilelikten önce belki evde takmıyorsundur ama şimdi göğüsler büyüyeceği için sarkma olmasın diye mutlaka sütyen tak canım
Hehe napsak araya aracı mı soksak aranızı yapsa :))Öyle deme bence biz eşimle bir bebek arabasına aşık olduk ama o bize pek pas vermiyorEki Görüntüle 2098598
Aynen bazen çok gereksiz şeyler almışım diyorum bende bide şu var ikinci oğlumda aldığım çoğu tulumu giydiremedim çünkü çok kilolu oldu 3 aylıkken 6-9 aylık kıyafetler giydirdim o ihtimalde var kızlar hazır yeri gelmişken söyliyim bazı bebekler çok tombik oluyo hemen benim tavsiyem sadece 1 haftalık 0-3 aylık alın daha sonra 3-6 ve sonra yavaş yavaş alın çünkü bir çok şey giydiremeden kalıyo yazıkben daha bugün geldim yardımcı olurum tabi liste yapmıştım bende oğlumda ikinci daha rahat oluyor coğu seyi boşuna almışım diyorum :)
Evet canım ikizler için Türkiye'de alınabilecek en iyi model bu sanırım. Yurt dışından da model beğensem sipariş verirdim ama amazonda da bakıyorum aslında bir yandan.Hehe napsak araya aracı mı soksak aranızı yapsa :))
İkizler için uygun bncede aradasımda buna benzer kullanıyo ama o yurt dışındn siparş vermiş sanrm
Aneeeee vallaha mı ne demiştik ki acep biz@GurbetGuzelibedef
Kizlar ultrasondan geldim cinsiteyini ogrendik bir kizim olucak hayirlisiyla, siz hakli ciktiniz
Selamlar Hanımlar,
Dün doktor kontrolüm vardı. 2'li tarama için kan verdim. Salı günü sonuç çıkacakmış. Cinsiyet için erken dedi. 2 hafta sonra gel istersen bakalım dedi. Normal randevum önümüzdeki ay olduğu için gerek yok, geldiğimde öğrenirim dedim.
Puset ve oto koltuğundan konuşulmuş. Kızımda chicco liteway baston puset ve yeni doğan için oto koltuğu almıştık. Pusetten memnun kalmıştım ancak o dönem Polo model arabamız vardı ve katlanınca bagaja çapraz sokabilmiştik. Bu nedenle bagaja başka eşya koymak falan sıkıntı olmuştu. Yenidoğan otokoltuğu normalde 1 yıl civarı kullanılıyor ancak kızıma 7. ayda küçük gelmeye başladığı için yeni oto koltuğu aldık. O da ömrünü geçen hafta doldurdu. Dün 4,5 yaş itibariyle 3. oto koltuğunu almış bulunuyoruz.İlk zamanlarda puseti kullanmadan sadece oto koltuğunu elde taşımıştı ancak koltuğun kendisi ağır olduğu için bizi zorlamıştı.
Doğumdan sonra emzirme zamanı da inşallah sütün olursa o dönemde de biraz büyüyecek canım ama sütün azaldıkça kuculecek zamanla toparlayacak inşallah , evet haklısın canım pamuklu daha sağlıklı ve daha rahat oluyor bende de biraz büyük ve zaptetmek zor oluyor emzirme sonrası vücut sıkılaştırma yönelik spor yapmayı düşünüyorum ilk hamileliğimden sonra da yaptım çok şükür eski halime döndüm çabucak şimdi ilkinden daha fazla olacaktır kilom sanırım gobegim çabuk büyüdü diye biraz daha fazla spor yapmam gerekecek muhtemelen , başta göbek , kalça , göğüs , kolun dirsekten yukarı kismi ve but sarkmalari için her bolge için ayrı spor , ama ilk gebeliği olanlar daha çabuk toparlayacaktir inşallah , Allah ömür versin sağlık versin zamanla hepsi düzelecektir inşallahEvde de takıyorum. Zaten büyük oldukları için bir de yaş var haliyle yer çekimi zaten sarkma başladı bile. Korkum daha da büyük kalırlar mı acaba? Yoksa sırt ağrısı vs vs hiç çekilmez görcez artık. Bez sütyenim yok ama dantelli falan hepsi o zmn ilk etapta pamuklu bir şeyler bakayım büyük boy.
Canim benimde catlaklarim cok artti ve sirt agrim var. Kiloda almadim ama niye boyle oldu bilmiyorumDoğumdan sonra emzirme zamanı da inşallah sütün olursa o dönemde de biraz büyüyecek canım ama sütün azaldıkça kuculecek zamanla toparlayacak inşallah , evet haklısın canım pamuklu daha sağlıklı ve daha rahat oluyor bende de biraz büyük ve zaptetmek zor oluyor emzirme sonrası vücut sıkılaştırma yönelik spor yapmayı düşünüyorum ilk hamileliğimden sonra da yaptım çok şükür eski halime döndüm çabucak şimdi ilkinden daha fazla olacaktır kilom sanırım gobegim çabuk büyüdü diye biraz daha fazla spor yapmam gerekecek muhtemelen , başta göbek , kalça , göğüs , kolun dirsekten yukarı kismi ve but sarkmalari için her bolge için ayrı spor , ama ilk gebeliği olanlar daha çabuk toparlayacaktir inşallah , Allah ömür versin sağlık versin zamanla hepsi düzelecektir inşallah
Merhaba bende central hastanesinde doğum yapacağım kısmetse, size doğum için fiyat verdiler mi acaba? Bir de ikili test için ne kadar fiyat verdiler?Doğum tarihlerimiz aynı sizinle bende yarın ikili teste gideceğim kozayatağı central hospital cengizhan beye gidiyorum ikili testi çok pahalı geldi ama güvendim bir kere başka yerede yaptırmak istemiyorum bana cinsiyeti söyleyeceğim dedi bende erken değilmi daha gözükürmü dedim o kullanılan makineye bağlı birazda dedi gizlemesse görürüz tabiki dedi. Sğlıkla kucağınıza alın inşallah
Başkasının ultrason kağıdı ile karışmış olmasın
Tabii tatil şu an gezmeler ohh missNormalde erken kalmıyorum ama bi yere gitceksem kalkıyorum.. ama hep geç yatıyorum :)
Sagolun cnm çok sukur bugunumuze bebisim gitti cok zor donemler ama daha kotu durumda da olabilirdik diye sukr edip toparlaniyoruz Allah tan gelene çok sukur drmekten baska diyecek soz olmaz. Cok sukur ki sagligima herhangi bir sorun gelmeden atlattik hcg degerimin 0 lanmasi lazimmis simdilik onun takibini yapiyoruz. patoloji sonucundada ikizinin mol oldugu ciktiSevda_S canım ne yaptın durumun nasıl toparlana bildin mi sağlığın nasıl çok merak ediyoruz seni lütfen kendini toparlayınca aramıza dön hep beraber atlatırız bu zor dönemini
Benim muayene ve ikili test toplamda 360 kira tuttu. Özel sağlık sigortası ile gittiğim için 72 lira ödedim. Ankara'da Güven Hastanesine gidiyorum.Doğum tarihlerimiz aynı sizinle bende yarın ikili teste gideceğim kozayatağı central hospital cengizhan beye gidiyorum ikili testi çok pahalı geldi ama güvendim bir kere başka yerede yaptırmak istemiyorum bana cinsiyeti söyleyeceğim dedi bende erken değilmi daha gözükürmü dedim o kullanılan makineye bağlı birazda dedi gizlemesse görürüz tabiki dedi. Sğlıkla kucağınıza alın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?