- 2 Mart 2007
- 2.577
- 1.672
- 373
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #19.901
Eşyayı toplayıp doğru memlekete o zaman hazirandaBenim ole oldu canim bir iki muane gittim sora doguma alindim sezeryan icin gitmedim ama mecburen sezeryan oldum bilgilendirmen fereken durum olursa bilgilendirirsin doktorunu zaten
Benim evimde de 2 tane kedim var. İkiside çok iyi huylu, asla tırnak çıkarmayan kediler. İnan bende ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. İnternette makaleleri, blogları falan okuyorum. Bebeklerin odasının kapısına tel yaptırıyorum. Kedileri o odaya almayacağım hiç başlarda. Bebeklere zarar vermezler, tüylerinden falanda çekincem yok bağışıklıklarını güçlendirecek. Benim tek korkum başlarda yanlarına falan yatıp havasız bırakmaları. Zaten bebekler büyüyüp kuvvetlendikten sonra kediler kaçacaklar onlardan, kuyruklarını falan çekecekleri için. Senelerdir beraber uyuyoruz en zoru başlarda bizim odadan da uzak tutmam lazım. Şimdiden alıştırayım diye geceleri odayı kapatıyorum ağlıyorlar, dayanamıyorum bende.Merhabalar, evimde 1 tane kedi var.. İyi huylu,hiç tirmalamayan,isirmayan bir pisi.. Düzenli iç dış parazit ilaçlarını yapiyoruz,ama gun içinde camdan çıkıp gezip geri geliyor o patilerle! Eşim öyle alistirmis.. şimdi alıştırmaya calisiyorum kapı pencereyi kapatıp çıkmasına izin vermiyorum ama malum bebek dogunca yaz ayı ve o karmaşada kesin yine kaçacaktır.. Düşündükçe çok huylaniyorum. Bu kediyi çok seviyorum ama ben esim istediği için hayatımda ilk defa kedili evde yaşıyorum. Hele bebekle kedi nasil olacak hicbir fikrim yok. Deneyimi olan var mı acaba? Yenidoğan ile bebek nasıl oluyor birarada? (İstatistiklere göre hayvanla büyüyen çocuklarda astım alerji oranı düşük oluyor,bagisiklik güçleniyormus..) Ama her yere çıkan kediyi bebegin dibinde hayal edemiyorum ben:) Yani sürekli kapıları kapatıp bebekle kediyi ayrı tutmayı da başaramam,illa gözden kaçar.. Bilen olsa da bı yol yordam öğrensem keşke.. Sevgiler!
Yok canım çalışmıyorum ben.hastaneyi mecbur değiştirmem gerek çünkü ilişiği kestiğimiz dönemde ben bir hafta on günlük Doğum yapmış olucam hayırlısıyla tabi.yani benim mecbur temmuz olmadan hastaneyi değiştirmem gerek özelde yapıcam yine.balıkesirde.çok karışık bi dönemdeyim zaten herşey allak bullakTam doğum üzeri mi degistircen hastaneyi? Hamileliğin yarısında bile almak istemiyor bazı doktorlar inşallah iyi birine denk gelirsin. Ben devlette çalıştığım için kurum benim adıma yapıyor ya da ben dilekçeyle kuruma basvurcam doğum olunca. Sen çalışıyor muydun?
Bizde bebek odası da yok:) Salon acik sistem,kapısız! ve kedi mutfak tezgahına bile çıkıyor kaşla goz arası.. Elimde sabunlu bezle sayısız kez tezgahı siliyorum her iş oncesi.. Şimdi yapabiliyorum ama bebek varken habire tezgahi sil,yok yorgani silkele, imkansız.. Bizim kedide de oda sınırı yok,yatagimizin ortasında paşam! Ve kedi egitilmez,alismaz bu saatten sonra. Yani bebek salonda uyusa mesela gün içinde,arkamı dönüp rahat rahat bırakamam da.. Peki hamilelik sürecinde ekstra bir bakım aşı vs yaptınız mı kediye kendi sağlığınız icin? Esim veterinere de götürmedi ısrarla ek aşı içinBenim evimde de 2 tane kedim var. İkiside çok iyi huylu, asla tırnak çıkarmayan kediler. İnan bende ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. İnternette makaleleri, blogları falan okuyorum. Bebeklerin odasının kapısına tel yaptırıyorum. Kedileri o odaya almayacağım hiç başlarda. Bebeklere zarar vermezler, tüylerinden falanda çekincem yok bağışıklıklarını güçlendirecek. Benim tek korkum başlarda yanlarına falan yatıp havasız bırakmaları. Zaten bebekler büyüyüp kuvvetlendikten sonra kediler kaçacaklar onlardan, kuyruklarını falan çekecekleri için. Senelerdir beraber uyuyoruz en zoru başlarda bizim odadan da uzak tutmam lazım. Şimdiden alıştırayım diye geceleri odayı kapatıyorum ağlıyorlar, dayanamıyorum bende.
Kısacası evde 2 kedi 2 bebek roman yazarım artık bu işi halledebilirsem.
Eğitemezsin ama dışarıya çıkmasını engellersen sürekli temizlemene gerek kalmaz. Kediler zaten kendilerini yalayarak temizliyorlar. Ama dışarıya çıkması biraz sıkıntı benimkiler balkona bile çıkamıyorlar. Her yerde tel var. Yapabiliyorsanız tel takın en azından temizlik kısmını çok düşünmezsin.Bizde bebek odası da yok:) Salon acik sistem,kapısız! ve kedi mutfak tezgahına bile çıkıyor kaşla goz arası.. Elimde sabunlu bezle sayısız kez tezgahı siliyorum her iş oncesi.. Şimdi yapabiliyorum ama bebek varken habire tezgahi sil,yok yorgani silkele, imkansız.. Bizim kedide de oda sınırı yok,yatagimizin ortasında paşam! Ve kedi egitilmez,alismaz bu saatten sonra. Yani bebek salonda uyusa mesela gün içinde,arkamı dönüp rahat rahat bırakamam da.. Peki hamilelik sürecinde ekstra bir bakım aşı vs yaptınız mı kediye kendi sağlığınız icin? Esim veterinere de götürmedi ısrarla ek aşı içinO konuda da icim rahat değil..
aynen canım ya bayılcak gibi oluyorum bu ilaçkarı attıktan 1 saat sonrasında.yatağa yatıp yığılıp kalıorum resmen
Canim erkekler boyle .Esim de bu tarz şeylerden hemen tartisma cikarir.Ben çözümü agzimin tadini kaçıracak seyleri anlatmamakta buldum. Tabii bunlar degil sadece illa ki gerilim oluyor .Ben de diyorum bebegim geriliyor hemen toparlıyor. Cunku usg de nasil etkilendigine bizzat şahit oldu .Evet canım aynı ben de öyleyim. Bugün de bı olay oldu çalıştığım yerde yabancı bı adamın odada beklememesi dışarda koridorda beklemesi gerekiyordu normalde ben de söyledim güzelce ama anlamadı mi yaşlılıktan mi bilmiyorum çıkmadı odadan. Eşime anlattım diyor ki tut at odadan kavga çıkar sertçe uyar güvenliği çağır... Yani orası benim özel odam değil nasıl attirayim onu ordan benim görevim de değil sen surda sen orda bekle demek. kulakları duymuyor vs vs binbir şey geçti aklimdan. Eşim tutturdu pisiriksin kendini ezdiriyosun her ay yaşarız böyle bir olay yani... Gıcık işte anlattigima paylaştığıma pişman ediyo. Beni kizdirinca da surat yapsam o on katını yapiyo.tepki vermek de yasak
Kendim gibi dusunenleri görünce rahatliyorum biraz bu pisiriklik değil yani iyi niyet biraz di mi
Ayhh onun icin cok erken bana gore cinsiyeti bir ogreneyim de cicilerle devam etcem ben :)))Kızlar e bebekte göğüs pompaları bugüne özel indirimde almayı düşünenlere duyurulur. Ben henüz karar veremedim
Senin belli değilmiydi canımAyhh onun icin cok erken bana gore cinsiyeti bir ogreneyim de cicilerle devam etcem ben :)))
Canim kuzenim de sadece doguma sayili gunler kala memlekete geldi .Orda arastirmis aramis durumu anlatmis .Gelince de gitti dogum tarihini netlestirdi orda doğum yapti. Bir dr belirleyip telefonla ulasabilirsin kafan rahatlar.Yok canım çalışmıyorum ben.hastaneyi mecbur değiştirmem gerek çünkü ilişiği kestiğimiz dönemde ben bir hafta on günlük Doğum yapmış olucam hayırlısıyla tabi.yani benim mecbur temmuz olmadan hastaneyi değiştirmem gerek özelde yapıcam yine.balıkesirde.çok karışık bi dönemdeyim zaten herşey allak bullak
Uzun süre yazamamıştım, benim 12 haftadaki kız, 15 de erkek oldu
Yok canim 16 da gitcem. 12 de erkek gibi dedi ama %50 .Kizlarda da çıkıntı oluyor soyledigimi baz alip alisveris yapma dedi.Dr biliyor benim alisverise kosacagimiSenin belli değilmiydi canım
Toksoplazma negatif.. Daha önce hiç karşılaşmamış vücut.. Kedi dışkısı, yeşillik ve çiğ ete dikkat ediyorum ama kedimizin dışarı kaçip gelmesini engelleyemedim henüz.Deniyorum.. Tel yaptıracağım pencerelere,ama evin kapısi çaldı mi,hop arkamdan kaçıyor:) Dikkatimden kaçıyor bazen.. Dışarıda dolaşıp gele Gide 17.haftaya geldik! Bundan sonrası bari dışarı çıkmasını engellemek şart! Çıkmadığı günlerde de öyle yaramaz oluyor ki.. O sakın kedi yerine kuduruk birşey geliyor:)Eğitemezsin ama dışarıya çıkmasını engellersen sürekli temizlemene gerek kalmaz. Kediler zaten kendilerini yalayarak temizliyorlar. Ama dışarıya çıkması biraz sıkıntı benimkiler balkona bile çıkamıyorlar. Her yerde tel var. Yapabiliyorsanız tel takın en azından temizlik kısmını çok düşünmezsin.
Ekstra bir aşı yatırmadım. İç, dış parazit yaptırıyorsanız düzenli gerekte yok zaten. Ben veteriner ile gidip konuştum. Evden çıkmayan, sadece hazır mama ile beslenen kedilerden bir sıkıntı olmaz dedi. Kumlarını da eşim temizliyor. Çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içe yaşıyorum ve benim toksoplazmam negatif çıktı hala inanamıyorum. Ama iyi yıkanmamış yeşilliklerden geçme ihtimali daha yüksek, bir de sokak kedilerini ellemiyorum artık. Sen test yaptırdın mı? Pozitifse zaten hiç bir şeyi dert etmene gerek yok, ama negatifse benim gibi kesinlikle dışarı çıkmasına engel olman lazım.
Kızlar aranızda Doğum da hastaneyi değiştirecek olan var mı biz tayinciyiz kısmetse ve memlekette yapıcam doğumu allahın izniyle ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum pat diye gidip hastaneye ben burda Doğum yapıcam mı diyeceğim ve Doğum parası ve süt parası için nereye baş vurmam gerek hemen mi yoksa belirli bi zamanı mı var başvurunun geç kalmak istemiyorum
evet sabah tok canım ağozdan alıorumHepsini sabah mi aliyorsun
Ben progestani bir ay once biraktim dr um soyledi.Progestan i agizdan aliyorsan ondan olabilir.Deviti aksam aliyorum ben .Hepsini gune yaydim omega demir filan da var.
20 hafta sölicek randevum o zaman canım yanılmamk için net söylemek için böle yaptı bence iide yaptı kafam karışıp durmaz bi kız bi erkek :)Senin cinsiyetle ilgili bişey yokmu ? Söylemdi dr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?