2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim evimde de 2 tane kedim var. İkiside çok iyi huylu, asla tırnak çıkarmayan kediler. İnan bende ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. İnternette makaleleri, blogları falan okuyorum. Bebeklerin odasının kapısına tel yaptırıyorum. Kedileri o odaya almayacağım hiç başlarda. Bebeklere zarar vermezler, tüylerinden falanda çekincem yok bağışıklıklarını güçlendirecek. Benim tek korkum başlarda yanlarına falan yatıp havasız bırakmaları. Zaten bebekler büyüyüp kuvvetlendikten sonra kediler kaçacaklar onlardan, kuyruklarını falan çekecekleri için. Senelerdir beraber uyuyoruz en zoru başlarda bizim odadan da uzak tutmam lazım. Şimdiden alıştırayım diye geceleri odayı kapatıyorum ağlıyorlar, dayanamıyorum bende.

Kısacası evde 2 kedi 2 bebek roman yazarım artık bu işi halledebilirsem.

Yok canım çalışmıyorum ben.hastaneyi mecbur değiştirmem gerek çünkü ilişiği kestiğimiz dönemde ben bir hafta on günlük Doğum yapmış olucam hayırlısıyla tabi.yani benim mecbur temmuz olmadan hastaneyi değiştirmem gerek özelde yapıcam yine.balıkesirde.çok karışık bi dönemdeyim zaten herşey allak bullak

NasilYarDiyeyim canım üzülme, benim eşimde böyle. Kadınlar erkeklere göre daha mantıklı, biz daha olgunuz. Bana biriyle tartışmak boş geliyor, ne zamanıyorsunki kalp kırmaktan başka. Cilt bakımında yüzüm yandı zor kurtardım paramı, eşim bana çok kızdı hastaneden rapor almadığım için. Ben çalışanı işten atarlar dedim, kıyamadım. Oda bana çok korkaksın, çok çekingensin vs saydı bayağı. Yada hastaneyi arıyorum randevu dolu diyor ben bekliyorum o doktoru ara hasta haklarını ara, acil de vs diyor. Bende hastanede çalıştı. Hiçbir doktor gereksiz yere özelliklede haftasonu rahatsız edilmek istenmez. Biz nasıl stres altındaysam eşlerimize de maddi sorumluluk biniyor ve ister istemez onlarda geriliyorlar. Boşver gelir geçer.

Urmicca canım benim doktorum hiçbir ekstra ilaç kullanmamı istemiyor. Bu nedenle hiç takviye almıyorum. Ama bende çarpıntı değilde yemeklerden sonra sanki kalbime yumruk yemişm, kalbim durmuş tekrar çalışmaya başlamış gibi bir his yaratıyor. 2-3 ritim kendini hissettirip gidiyor. Dakikalarca çarpıntım yok.

Bizde bebek odası da yok:) Salon acik sistem,kapısız! ve kedi mutfak tezgahına bile çıkıyor kaşla goz arası.. Elimde sabunlu bezle sayısız kez tezgahı siliyorum her iş oncesi.. Şimdi yapabiliyorum ama bebek varken habire tezgahi sil,yok yorgani silkele, imkansız.. Bizim kedide de oda sınırı yok,yatagimizin ortasında paşam! Ve kedi egitilmez,alismaz bu saatten sonra. Yani bebek salonda uyusa mesela gün içinde,arkamı dönüp rahat rahat bırakamam da.. Peki hamilelik sürecinde ekstra bir bakım aşı vs yaptınız mı kediye kendi sağlığınız icin? Esim veterinere de götürmedi ısrarla ek aşı için O konuda da icim rahat değil..

Eğitemezsin ama dışarıya çıkmasını engellersen sürekli temizlemene gerek kalmaz. Kediler zaten kendilerini yalayarak temizliyorlar. Ama dışarıya çıkması biraz sıkıntı benimkiler balkona bile çıkamıyorlar. Her yerde tel var. Yapabiliyorsanız tel takın en azından temizlik kısmını çok düşünmezsin.

Ekstra bir aşı yatırmadım. İç, dış parazit yaptırıyorsanız düzenli gerekte yok zaten. Ben veteriner ile gidip konuştum. Evden çıkmayan, sadece hazır mama ile beslenen kedilerden bir sıkıntı olmaz dedi. Kumlarını da eşim temizliyor. Çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içe yaşıyorum ve benim toksoplazmam negatif çıktı hala inanamıyorum. Ama iyi yıkanmamış yeşilliklerden geçme ihtimali daha yüksek, bir de sokak kedilerini ellemiyorum artık. Sen test yaptırdın mı? Pozitifse zaten hiç bir şeyi dert etmene gerek yok, ama negatifse benim gibi kesinlikle dışarı çıkmasına engel olman lazım.

aynen canım ya bayılcak gibi oluyorum bu ilaçkarı attıktan 1 saat sonrasında.yatağa yatıp yığılıp kalıorum resmen

İlaçların hepsini aynı zamanda alma istersen canım gün içine yay bence.
Ben de bir dönem progestan kullandım aynı gün elevit alınca mide bulantım oluyordu ne yediysem çıkarıyordum sonra mecbur progestan alırken elevit kullanmadım.

Canim erkekler boyle .Esim de bu tarz şeylerden hemen tartisma cikarir.Ben çözümü agzimin tadini kaçıracak seyleri anlatmamakta buldum. Tabii bunlar degil sadece illa ki gerilim oluyor .Ben de diyorum bebegim geriliyor hemen toparlıyor. Cunku usg de nasil etkilendigine bizzat şahit oldu .

kızlar size bi sey danışacağım oğlum kardeş hiç istemiyor hazırlamaya calışıyorum ama yok yarın dr randevu var anlatıp onu da almak istiyorum cinsiyeti hep beraber öğrenmek için yoksa biraz daha mı beklesem bilemedim 1.sınıfa gidiyor etlilenmesini de istemiyorum cok

Canim kuzenim de sadece doguma sayili gunler kala memlekete geldi .Orda arastirmis aramis durumu anlatmis .Gelince de gitti dogum tarihini netlestirdi orda doğum yapti. Bir dr belirleyip telefonla ulasabilirsin kafan rahatlar.

Toksoplazma negatif.. Daha önce hiç karşılaşmamış vücut.. Kedi dışkısı, yeşillik ve çiğ ete dikkat ediyorum ama kedimizin dışarı kaçip gelmesini engelleyemedim henüz.Deniyorum.. Tel yaptıracağım pencerelere,ama evin kapısi çaldı mi,hop arkamdan kaçıyor:) Dikkatimden kaçıyor bazen.. Dışarıda dolaşıp gele Gide 17.haftaya geldik! Bundan sonrası bari dışarı çıkmasını engellemek şart! Çıkmadığı günlerde de öyle yaramaz oluyor ki.. O sakın kedi yerine kuduruk birşey geliyor:)

Canım imkanın varsa doğum yapacağın yerde önceden bir doktorla görüş durumunu anlat bence. Doğum parası için ilçede isen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapıyorsun İl merkezinde isen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gidiyorsun belli bir süresi yok geç kalmazsın merak etme. Zaten doğumdan 2-3 ay sonra falan postaneye senin adına yatırıyorlar parayı

Hepsini sabah mi aliyorsun
Ben progestani bir ay once biraktim dr um soyledi.Progestan i agizdan aliyorsan ondan olabilir.Deviti aksam aliyorum ben .Hepsini gune yaydim omega demir filan da var.
evet sabah tok canım ağozdan alıorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…