- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
ay acaba bende mi o yüzden göremiyorum yaaa... gözlerim şahin gibidir normalde. resmen bulanık görüyorum bazen. odaklama sorunu yaşıyorum gözlerimde. Bir kaç zamandır eşime dedim ben göremiyom uzağı diye. hatta tansiyonum çıktı sanıyorduk gözlerim bulanıklaşınca ama tansiyon da normal oluyordu hep.. vay beeeBu arada benim gözler miyop ve lens kullanıyorum. Uzun yıllardır numaram değişmedi fakat son zamanlarda uzaktaki tabelaları eskisi kadar net okuyamadığımı farkederek doktora gittim. Hamilelikten ötürü 0.5 astigmat oluşmuş. Hamilelerin çoğunda görmede hafif bir bulanıklaşma olur dedi. Düşük bir derecede olduğundan sorun olmazmış, aynı lensleri kullanmaya devam et dedi.
Amin canım hepimizin ki inşallahSağlıkla vakitlice gelsin annesi inşallah
bildiğimiz beşiğin içine konan yatak. Bize vermediler mesela. bir de lateks olsun yok orta sert olsun vs derken baya araştırmalara girdik bakalım. en son bi tanıdığın mağazasına girdik. koyun yünlü falan bi yatak yaptırmışlar kendileri satmak için...o da olmayacak galiba fazla girintili çıkıntılı ve o post gibi kısım tüy döküyor. mümkün değil kullanılmaz o tarafı ile...Bu yataktan kasit ney ben tam anlamadim besigi alirken bi tane yatak veriyolar zaten ben cilek mobilyadan almistim buyuyen besik yatagi verdiler ayri yatak mi alan var
inşallah canım bakalım :) 32+0 olarak gittim 32+1 dedi doktor. ne zaamn istersen bozabiliriz dedi .Oyyy size bayram hediyesi olacak desene ne güzel. Tam kaç artı kaçta aldın raporu? Bende 31+2 de gidicem verir mi acaba. Gelişim 1 hafta önde görünüyor ama gelişimin erken Doğum vs ile alakası yok yine aynı tarihte doğar demişti
Bize de hediye vermedilerde ben hic sormadim canim 3 tur yatak var dedindedim ortalama bisey olsun suan bunaldigimiz guzel cilekten bakabilirsiniz yun cok isitmazmi duman attirir valla yazinbildiğimiz beşiğin içine konan yatak. Bize vermediler mesela. bir de lateks olsun yok orta sert olsun vs derken baya araştırmalara girdik bakalım. en son bi tanıdığın mağazasına girdik. koyun yünlü falan bi yatak yaptırmışlar kendileri satmak için...o da olmayacak galiba fazla girintili çıkıntılı ve o post gibi kısım tüy döküyor. mümkün değil kullanılmaz o tarafı ile...
Cnm yun yazin terletmez kışın sıcak tutar yorpak deriz yorgan gibi yünden dökeriz yatakların üzerine sararız bn onsuz uyuyamam alışkanlık sanırım bebislere de yaptı annem yatakları var ama üzerine onu atıyorsun hem yumuşak oluyor hemde yun sağlıklı doğal sonuçtaBize de hediye vermedilerde ben hic sormadim canim 3 tur yatak var dedindedim ortalama bisey olsun suan bunaldigimiz guzel cilekten bakabilirsiniz yun cok isitmazmi duman attirir valla yazin
Hadi yaa ben de yun yorganlar varda baya bi sicak tuttugu icin yatak hali cok sicak tutar gbi demek.yumusak oluyo o zaman ne guzel yuzde yuz organik hem deCnm yun yazin terletmez kışın sıcak tutar yorpak deriz yorgan gibi yünden dökeriz yatakların üzerine sararız bn onsuz uyuyamam alışkanlık sanırım bebislere de yaptı annem yatakları var ama üzerine onu atıyorsun hem yumuşak oluyor hemde yun sağlıklı doğal sonuçta
Yaaa Deniz temalı şeyden bana da lazımdı. Baktım ama yok sitesinde bulamadımMutlu'nun uyku setlerini yikamaya basladim. Sayesinde uyku setinin ne demek olduğunu da öğrendim
Bi tanesi besigiyle gelen tullu vs süslü bir sey; iki makina kesin olur, sigmadi.
Diğeri de e-bebek ten aldığımız denizci temali bir şey, o da 2 makina cikacak herhalde.
7kg makinam ama bunlar kaba şeyler.
Ay sen dogucan da tullu setlerde mi yatican❤
Magazadan almistim ben, yildizli şetler vardi, bu en ustte tek basinaydi.Yaaa Deniz temalı şeyden bana da lazımdı. Baktım ama yok sitesinde bulamadım
Bak seninki de top gibi olmus. Benimki yayvan gobek gibiydi, artık buyumuyor diyorum ne zamandir ama öne dogru cikiyormus meğerseGunaydin kizlar nasilsiniz bakalim ♥
Dun aksam esimle bi hastanenin (mustakbel) anne babalara bilgilendirme aksamina gittik. ne cok hamile vardi, sanirim 20 hamile ve esleri. sanirim ben haric bitane hatun daha vardi dogurdu doguracak gobege sahip olan. nekadar farkli herkesin gobegi.
neyse enteresan konular islendi. hamilelik belirtileri, su anda bebegimizle kurmamiz gereken bag, dogum aninda olacak seyleri onada anlatmamiza kadar. dogum odalarini gezmedik ama sanci odalarini gezdik. farkli temalar islemisler, birinde duvarlarda spor salonu misali tahta tutma seyleri, her odada zaten tavana asili bi carsaftan ip, ona tutup sallancakmisiz, uzerine oturacagimiz yoga toplari vs.
kac saatimiz gececek bu odada diye sordugumda 9 saatte olabilir 3 saatte dedi. tum sanciyi burda mi cekicez dedim, hayir once evde cekecekmisiz. e nezaman gelmem gerektigine kim karar verecek dedim, kendin dedi. nasil karar veriim canim ben dedim yarim almancamla. salon cok komik buldu beni. anlarsin anlarsin diyo kadin hala. eve ebe gelmiyomu diye sordum, hollanda da (yani 1,5 sene oncesine kadar yasadigim yerde) ebe gelir, kontrol eder acilmani vs, gidip bi saat sonra tekrar gelir filan dedim. yokmus almanyada oyle bisey. kendi doktorumla gorusucem bunu bide, e hadi suyum geldi. napicam, bekleyim mi diicem. hadi suyum geldi ama sanci yok, cocuk susuz kalirsa icerde? bisey olursa? yada sanci geldi, ama suyum gelmedi? ay ne karisik yaa. niye siralamasi her dogumda ayni degilki.
neyse, dogum sonrasi odalari da gezdik. iyi guzeldi, esimle birlikte aile odasinda kalabilirmisim, gece basina esim bi miktar para odeyecek cok gelmedi bana. hastanede anneyle bebegin 'connection' yapmasina cok onem veriliyormus. yani bol bol bebegi gogsumde kucagimda (ciplak) vucudumda tutacakmisim. hem sutum daha bol ve cok gelirmis, hem bebegimin dis dunyaya adaptesi kolaylasirmis. cok cok heves ettim o anlara:))
akupunktur yapiyorlarmis hastanede hamilelik esnasinda, ilgimi cekti randevu yaparim sanirim. bel sirt agrilarima iyi gelir belki? thai kizlarina gidiyorum ama bazen korkmuyo degilim acaba bebise cok mu sert diye.
bu da patlamak uzere olan ben:) hala yirtiklarim olusmadi, bol bol kremlenip yaglaniyorum artik korkumdan. yuzumde sisti artik biraz, yasasin contour, ama makyajda biyere kadar inceltiyo yuzu hahah..bacaklar ayaklar su toplamaya devam ediyo. hayirlisi bakalim benim simdiki +15 kg maximum +18 de duracakmi.
Eki Görüntüle 2279878
Suyun gelirse sanciyi bekleme canim. Dedigin gibi bebek susuz kalabilir. Ilk doğumumda hic sancisiz suyum geldi. Suni sanciyla dogurdum.Gunaydin kizlar nasilsiniz bakalim ♥
Dun aksam esimle bi hastanenin (mustakbel) anne babalara bilgilendirme aksamina gittik. ne cok hamile vardi, sanirim 20 hamile ve esleri. sanirim ben haric bitane hatun daha vardi dogurdu doguracak gobege sahip olan. nekadar farkli herkesin gobegi.
neyse enteresan konular islendi. hamilelik belirtileri, su anda bebegimizle kurmamiz gereken bag, dogum aninda olacak seyleri onada anlatmamiza kadar. dogum odalarini gezmedik ama sanci odalarini gezdik. farkli temalar islemisler, birinde duvarlarda spor salonu misali tahta tutma seyleri, her odada zaten tavana asili bi carsaftan ip, ona tutup sallancakmisiz, uzerine oturacagimiz yoga toplari vs.
kac saatimiz gececek bu odada diye sordugumda 9 saatte olabilir 3 saatte dedi. tum sanciyi burda mi cekicez dedim, hayir once evde cekecekmisiz. e nezaman gelmem gerektigine kim karar verecek dedim, kendin dedi. nasil karar veriim canim ben dedim yarim almancamla. salon cok komik buldu beni. anlarsin anlarsin diyo kadin hala. eve ebe gelmiyomu diye sordum, hollanda da (yani 1,5 sene oncesine kadar yasadigim yerde) ebe gelir, kontrol eder acilmani vs, gidip bi saat sonra tekrar gelir filan dedim. yokmus almanyada oyle bisey. kendi doktorumla gorusucem bunu bide, e hadi suyum geldi. napicam, bekleyim mi diicem. hadi suyum geldi ama sanci yok, cocuk susuz kalirsa icerde? bisey olursa? yada sanci geldi, ama suyum gelmedi? ay ne karisik yaa. niye siralamasi her dogumda ayni degilki.
neyse, dogum sonrasi odalari da gezdik. iyi guzeldi, esimle birlikte aile odasinda kalabilirmisim, gece basina esim bi miktar para odeyecek cok gelmedi bana. hastanede anneyle bebegin 'connection' yapmasina cok onem veriliyormus. yani bol bol bebegi gogsumde kucagimda (ciplak) vucudumda tutacakmisim. hem sutum daha bol ve cok gelirmis, hem bebegimin dis dunyaya adaptesi kolaylasirmis. cok cok heves ettim o anlara:))
akupunktur yapiyorlarmis hastanede hamilelik esnasinda, ilgimi cekti randevu yaparim sanirim. bel sirt agrilarima iyi gelir belki? thai kizlarina gidiyorum ama bazen korkmuyo degilim acaba bebise cok mu sert diye.
bu da patlamak uzere olan ben:) hala yirtiklarim olusmadi, bol bol kremlenip yaglaniyorum artik korkumdan. yuzumde sisti artik biraz, yasasin contour, ama makyajda biyere kadar inceltiyo yuzu hahah..bacaklar ayaklar su toplamaya devam ediyo. hayirlisi bakalim benim simdiki +15 kg maximum +18 de duracakmi.
Eki Görüntüle 2279878
ayni benimde oyle oldu gece bi.uyandim suyum geliyo sabhaa kadar uyumusum sonra 9 da hastaneye gittim aksma sekizde kizim dodu tamamen suniyleSuyun gelirse sanciyi bekleme canim. Dedigin gibi bebek susuz kalabilir. Ilk doğumumda hic sancisiz suyum geldi. Suni sanciyla dogurdum.
Ay mağazaya bakayım ben de bi madem gidince. Bizim miniğin adı Deniz olacak ya çok güzel, uygun oluyor. Mutlu bebek de güzel güzel uykular çeksin inşallah içindeMagazadan almistim ben, yildizli şetler vardi, bu en ustte tek basinaydi.
Eki Görüntüle 2279875
Yorgan ağır geliyor sicak oluyor ama yatağın altına serilen yorpak dediğin gibi çok sağlıklıHadi yaa ben de yun yorganlar varda baya bi sicak tuttugu icin yatak hali cok sicak tutar gbi demek.yumusak oluyo o zaman ne guzel yuzde yuz organik hem de
Yaaa walla su yazdiklarina o kadar ozendimki ne guzel ilgilenmisler cok guzel olmus canim bu bilgilendirme senin adina sewindimGunaydin kizlar nasilsiniz bakalim ♥
Eki Görüntüle 2279878
Ay ne güzel hamileGunaydin kizlar nasilsiniz bakalim ♥
Eki Görüntüle 2279878
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?