Öyle hemen kötü düşünme canım, ona kadın Doğum doktorun karar verecektir ilerleyen kontrollerdeBende de 4fıtık ve kuyruk sokumunda düzleşme var. Doktor bir keresinde fıtıktandır dinlen geçer dedi. Geçmiyor aylardır böyle işte. Bu fıtıklarla çocuğu normal de doğuramıycam kesin
Olabilir cnm, hamilelikte olabiliyormuş bulanık görme.ay acaba bende mi o yüzden göremiyorum yaaa... gözlerim şahin gibidir normalde. resmen bulanık görüyorum bazen. odaklama sorunu yaşıyorum gözlerimde. Bir kaç zamandır eşime dedim ben göremiyom uzağı diye. hatta tansiyonum çıktı sanıyorduk gözlerim bulanıklaşınca ama tansiyon da normal oluyordu hep.. vay beee
Ben de beşiği çilekten aldım , içindeki yatağı da aldım ama ayrı olarak sattılar. Yatak güzele benziyor; cok kalın degil,cok yüksek degil. Beşikle beraber satılıyor olmasaydı yataş’a gidecektik ama çilekte beşiğin içinde görmüşken onu da aldık. Uyku setini de hepsini bir aldım çıktım.bildiğimiz beşiğin içine konan yatak. Bize vermediler mesela. bir de lateks olsun yok orta sert olsun vs derken baya araştırmalara girdik bakalım. en son bi tanıdığın mağazasına girdik. koyun yünlü falan bi yatak yaptırmışlar kendileri satmak için...o da olmayacak galiba fazla girintili çıkıntılı ve o post gibi kısım tüy döküyor. mümkün değil kullanılmaz o tarafı ile...
evt canim.anliyosun istemsiz akiyo
Anladim.canim.sagolasinevt canim.anliyosun istemsiz akiyo
ben gece iyanimca birden tuvalteim akiyo zannnetum ama sonra anladim suyun geldigimi
arada cikarip bi kenara koyabilecegim bi top olsaydi keske. cok cok agirlastigimi hissediyorum artik, yinede aktifim hala sukur gun boyu. ogleden sonra cok sertlesiyo karnim. aksamlari yemekten sonra cayi koydum koydum, koymadim koltuga totom degdikten sonra kalkamiyorum bidaha.Bak seninki de top gibi olmus. Benimki yayvan gobek gibiydi, artık buyumuyor diyorum ne zamandir ama öne dogru cikiyormus meğerse
tamam, beklemem canim.Suyun gelirse sanciyi bekleme canim. Dedigin gibi bebek susuz kalabilir. Ilk doğumumda hic sancisiz suyum geldi. Suni sanciyla dogurdum.
gercekten mi, ay nebilim, bana cok normal prosedur gibi geldi. okadar kalabalik bi gruptu ki bide, kendimi makine gibi hissettim hepimiz birer urunmusuz gibi. oyle asiri modern bi hastane filan degil, oldukca eski, koklu. klima sordum, kadin 'burasi bir otel degil, hastane' dedi. bes gram luksluge kacmaya odleri patliyo, hayatlari mutevazi olmaya dayali bu almanlarin. sanki sacma bi soru yazin ortasinda dogacak bebek ne var bu soruda. hamile kadinlarinYaaa walla su yazdiklarina o kadar ozendimki ne guzel ilgilenmisler cok guzel olmus canim bu bilgilendirme senin adina sewindim
haha gercektenmii, sagol canim. valla elbise aslinda biraz dar geldi ama napiim, ne giyecegimi sasiriyorum! esime sordum cok mu dar diye, elbisenin ici gorunuyo mu diye kontrol etti sonra ayakkabi kombini yapti bana ahaha.Ay ne güzel hamilegöbeği monte etmişler gibi Sanki dışarı çıkarken aksesuar olarak takmış. Hiçte +15 değil bence. Maşallahın var canım.
Şu nişan mevzusunu haziran annelerini okurken görmüştüm ilk. Nasıl bişey hiç bilmiyorum.Neye benziyor? O gelince ne kadar sonra doğum başlıyor. Doktorum ya da ebeler eğitimde de hiç söylemediler böyle bişey.benim kiz 40 haftada dogsu esim atandi memurluga evi topladik bi gun once asiri yoruldum dogurmasam bende gidecem
zaten yoruldugum gun nisanim gelmis sonra nisan oldugun fark edebikdim hafif bi pembembi akinti camasirda
gecede cok gec ve yorgun iyudum
gecen in 4 unde uyandim suyum geliyo hafifde bi sancim vardi ama ben cok yorgunum diye uyuyunca sanci falanda gitmis sababh 9 da hastaneye gittik sonra
aksma kizim oldu
Benim de ilk hamileliğimde nişan gelmişti böyle kanla karışık katı bi akıntı şefaflı bişey çok değişik hemen anlarsın yani ben peçeteye silince bu ne yaaa olmuştum.. Zaten Bi kaç saat sonra sancılarım başladı sancı 5 dk da bir gelmeye başlayınca da hastaneye gittim 3 saat sonra doğum gerçekleşti..Şu nişan mevzusunu haziran annelerini okurken görmüştüm ilk. Nasıl bişey hiç bilmiyorum.Neye benziyor? O gelince ne kadar sonra doğum başlıyor. Doktorum ya da ebeler eğitimde de hiç söylemediler böyle bişey.çok cahil cüheyla hissediyorum kendimi. iyi yaptık bu çocuğu valla
Maşallah çok güzelsinizGunaydin kizlar nasilsiniz bakalim ♥
Dun aksam esimle bi hastanenin (mustakbel) anne babalara bilgilendirme aksamina gittik. ne cok hamile vardi, sanirim 20 hamile ve esleri. sanirim ben haric bitane hatun daha vardi dogurdu doguracak gobege sahip olan. nekadar farkli herkesin gobegi.
neyse enteresan konular islendi. hamilelik belirtileri, su anda bebegimizle kurmamiz gereken bag, dogum aninda olacak seyleri onada anlatmamiza kadar. dogum odalarini gezmedik ama sanci odalarini gezdik. farkli temalar islemisler, birinde duvarlarda spor salonu misali tahta tutma seyleri, her odada zaten tavana asili bi carsaftan ip, ona tutup sallancakmisiz, uzerine oturacagimiz yoga toplari vs.
kac saatimiz gececek bu odada diye sordugumda 9 saatte olabilir 3 saatte dedi. tum sanciyi burda mi cekicez dedim, hayir once evde cekecekmisiz. e nezaman gelmem gerektigine kim karar verecek dedim, kendin dedi. nasil karar veriim canim ben dedim yarim almancamla. salon cok komik buldu beni. anlarsin anlarsin diyo kadin hala. eve ebe gelmiyomu diye sordum, hollanda da (yani 1,5 sene oncesine kadar yasadigim yerde) ebe gelir, kontrol eder acilmani vs, gidip bi saat sonra tekrar gelir filan dedim. yokmus almanyada oyle bisey. kendi doktorumla gorusucem bunu bide, e hadi suyum geldi. napicam, bekleyim mi diicem. hadi suyum geldi ama sanci yok, cocuk susuz kalirsa icerde? bisey olursa? yada sanci geldi, ama suyum gelmedi? ay ne karisik yaa. niye siralamasi her dogumda ayni degilki.
neyse, dogum sonrasi odalari da gezdik. iyi guzeldi, esimle birlikte aile odasinda kalabilirmisim, gece basina esim bi miktar para odeyecek cok gelmedi bana. hastanede anneyle bebegin 'connection' yapmasina cok onem veriliyormus. yani bol bol bebegi gogsumde kucagimda (ciplak) vucudumda tutacakmisim. hem sutum daha bol ve cok gelirmis, hem bebegimin dis dunyaya adaptesi kolaylasirmis. cok cok heves ettim o anlara:))
akupunktur yapiyorlarmis hastanede hamilelik esnasinda, ilgimi cekti randevu yaparim sanirim. bel sirt agrilarima iyi gelir belki? thai kizlarina gidiyorum ama bazen korkmuyo degilim acaba bebise cok mu sert diye.
bu da patlamak uzere olan ben:) hala yirtiklarim olusmadi, bol bol kremlenip yaglaniyorum artik korkumdan. yuzumde sisti artik biraz, yasasin contour, ama makyajda biyere kadar inceltiyo yuzu hahah..bacaklar ayaklar su toplamaya devam ediyo. hayirlisi bakalim benim simdiki +15 kg maximum +18 de duracakmi.
Eki Görüntüle 2279878
Anammmm gobise bak.masallahGunaydin kizlar nasilsiniz bakalim
Dun aksam esimle bi hastanenin (mustakbel) anne babalara bilgilendirme aksamina gittik. ne cok hamile vardi, sanirim 20 hamile ve esleri. sanirim ben haric bitane hatun daha vardi dogurdu doguracak gobege sahip olan. nekadar farkli herkesin gobegi.
neyse enteresan konular islendi. hamilelik belirtileri, su anda bebegimizle kurmamiz gereken bag, dogum aninda olacak seyleri onada anlatmamiza kadar. dogum odalarini gezmedik ama sanci odalarini gezdik. farkli temalar islemisler, birinde duvarlarda spor salonu misali tahta tutma seyleri, her odada zaten tavana asili bi carsaftan ip, ona tutup sallancakmisiz, uzerine oturacagimiz yoga toplari vs.
kac saatimiz gececek bu odada diye sordugumda 9 saatte olabilir 3 saatte dedi. tum sanciyi burda mi cekicez dedim, hayir once evde cekecekmisiz. e nezaman gelmem gerektigine kim karar verecek dedim, kendin dedi. nasil karar veriim canim ben dedim yarim almancamla. salon cok komik buldu beni. anlarsin anlarsin diyo kadin hala. eve ebe gelmiyomu diye sordum, hollanda da (yani 1,5 sene oncesine kadar yasadigim yerde) ebe gelir, kontrol eder acilmani vs, gidip bi saat sonra tekrar gelir filan dedim. yokmus almanyada oyle bisey. kendi doktorumla gorusucem bunu bide, e hadi suyum geldi. napicam, bekleyim mi diicem. hadi suyum geldi ama sanci yok, cocuk susuz kalirsa icerde? bisey olursa? yada sanci geldi, ama suyum gelmedi? ay ne karisik yaa. niye siralamasi her dogumda ayni degilki.
neyse, dogum sonrasi odalari da gezdik. iyi guzeldi, esimle birlikte aile odasinda kalabilirmisim, gece basina esim bi miktar para odeyecek cok gelmedi bana. hastanede anneyle bebegin 'connection' yapmasina cok onem veriliyormus. yani bol bol bebegi gogsumde kucagimda (ciplak) vucudumda tutacakmisim. hem sutum daha bol ve cok gelirmis, hem bebegimin dis dunyaya adaptesi kolaylasirmis. cok cok heves ettim o anlara:))
akupunktur yapiyorlarmis hastanede hamilelik esnasinda, ilgimi cekti randevu yaparim sanirim. bel sirt agrilarima iyi gelir belki? thai kizlarina gidiyorum ama bazen korkmuyo degilim acaba bebise cok mu sert diye.
bu da patlamak uzere olan ben:) hala yirtiklarim olusmadi, bol bol kremlenip yaglaniyorum artik korkumdan. yuzumde sisti artik biraz, yasasin contour, ama makyajda biyere kadar inceltiyo yuzu hahah..bacaklar ayaklar su toplamaya devam ediyo. hayirlisi bakalim benim simdiki +15 kg maximum +18 de duracakmi.
Eki Görüntüle 2279878
Ama.cidden baya da sertlermis taviz vermiyolar neyse yine de cok iyi olmusarada cikarip bi kenara koyabilecegim bi top olsaydi keske. cok cok agirlastigimi hissediyorum artik, yinede aktifim hala sukur gun boyu. ogleden sonra cok sertlesiyo karnim. aksamlari yemekten sonra cayi koydum koydum, koymadim koltuga totom degdikten sonra kalkamiyorum bidaha.
tamam, beklemem canim.
gercekten mi, ay nebilim, bana cok normal prosedur gibi geldi. okadar kalabalik bi gruptu ki bide, kendimi makine gibi hissettim hepimiz birer urunmusuz gibi. oyle asiri modern bi hastane filan degil, oldukca eski, koklu. klima sordum, kadin 'burasi bir otel degil, hastane' dedi. bes gram luksluge kacmaya odleri patliyo, hayatlari mutevazi olmaya dayali bu almanlarin. sanki sacma bi soru yazin ortasinda dogacak bebek ne var bu soruda. hamile kadinlarin
haha gercektenmii, sagol canim. valla elbise aslinda biraz dar geldi ama napiim, ne giyecegimi sasiriyorum! esime sordum cok mu dar diye, elbisenin ici gorunuyo mu diye kontrol etti sonra ayakkabi kombini yapti bana ahaha.
zaten zayif degildim, yinede her yerimden belli kilolar tatlim valla. kilomun ciddi bi kismi odem bundan eminim. her tarafim et veya yag yumagi olmadi, ama bacaklarim ayaklarim kollarim bayagi bi su topladi. kalcalarim cok buyukmedi ondan cok korkmustum (zaten buyuktuler!!!). gerci daha 8 hafta var, daha nolcaz bakalim.
ay o aksesuari saglik sihhatle cikarabilsek artik yaa!
Eğer korkmam dersen Banu Çiftçi'nin youtube da normal doğum videosu var, bütün sorularinin cevabi orda. Ben aylar önce seyretmistim. Her hamilelik bir olmadığı gibi her doğum da aynı değil.Şu nişan mevzusunu haziran annelerini okurken görmüştüm ilk. Nasıl bişey hiç bilmiyorum.Neye benziyor? O gelince ne kadar sonra doğum başlıyor. Doktorum ya da ebeler eğitimde de hiç söylemediler böyle bişey.çok cahil cüheyla hissediyorum kendimi. iyi yaptık bu çocuğu valla
maslalah canim dogumun super olmus darisi bu bebislereBenim de ilk hamileliğimde nişan gelmişti böyle kanla karışık katı bi akıntı şefaflı bişey çok değişik hemen anlarsın yani ben peçeteye silince bu ne yaaa olmuştum.. Zaten Bi kaç saat sonra sancılarım başladı sancı 5 dk da bir gelmeye başlayınca da hastaneye gittim 3 saat sonra doğum gerçekleşti..
canim.anliyosun zaten anormal bisey oldugunu tabi benim cok kanli degildi hafif bi pembelik vardi o yuzd3n somra jeton dustuŞu nişan mevzusunu haziran annelerini okurken görmüştüm ilk. Nasıl bişey hiç bilmiyorum.Neye benziyor? O gelince ne kadar sonra doğum başlıyor. Doktorum ya da ebeler eğitimde de hiç söylemediler böyle bişey.çok cahil cüheyla hissediyorum kendimi. iyi yaptık bu çocuğu valla
Yani ilk gittim hastaneye hemen zaten Bi telaş ile acemilik işteEğer korkmam dersen Banu Çiftçi'nin youtube da normal doğum videosu var, bütün sorularinin cevabi orda. Ben aylar önce seyretmistim. Her hamilelik bir olmadığı gibi her doğum da aynı değil.
elaide agirlastim diyorsun da işe gidiyorsun yavrum, ben su anda çalıştığımı düşünemiyorum. En zoru vasita kullanmaya mecbur kalmak, ikincisi de ne giyicem derdi olurdu kesin.
Zeytinliii cok demek istemiyorum öyle olsun böyle olsun ama benim de hedefim evde dogumu bir yere kadar getirip hastanede strese girmeyecegim bir sürede kalıp dogurmak.
Aynen ilk doğum örnekliktimaslalah canim dogumun super olmus darisi bu bebislere
Seninki de uzakmış canım yaa.. Mutlaka bir belirti verir endişe etme dua ile.. Ve sen işini çok şansa bırakma uzak mesafe temkinli ol tuhaf bişeyler hisseder etmez git benceee benim ikinci doogum olack normal.sancim gelcek de anlayacakmoyim diye dusunup duruyorum cunku iki saat uzakliga gidecem doguma
Dr bana kilosu baya iyi dedi ama çok iri olacak vs demedi. Bide ölçümler tam net olmayabiliyor.Bebeklerimiz tahmini doğum tarihi ayni. Bana da 2300 gr dedi doktor. Bizi iri geldi biraz. Normal yani demi?
Bu sefer nasil olacak acaba? Kendiliginden gelen sanciyla doguma gitme hissini bilmiyorumayni benimde oyle oldu gece bi.uyandim suyum geliyo sabhaa kadar uyumusum sonra 9 da hastaneye gittim aksma sekizde kizim dodu tamamen suniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?