- 3 Eylül 2018
- 75
- 311
- 43
Aaa Adana’da mısınn? Biz de artık Adana’da olcaz tayinimiz oraya çıktı ama sıcağından çok korkuyorumm neme bir nebze alıştım Bandırma’daydık daha önce ama Marmara daha serin oluyor ne de olsainşallah pişmeyiz
masallah maslalh darisi bizim kocalara Allah akil.fikr versinallah razi olsun gercekten benim elim ayagim oluyor cok yardimci ediyor, yemegi bile beraber yapiyoz, dun mevlide gidiyodum yapilacak is var mi sen yokken yapayim diyoevi supur yeter dedim
Kafalar trilyooonnDun otururken kendi kendime su dogumu yapim arabayla il il gezeriz esimle diye dusundum ve biranda dedim ne diyom lan benkafa o kadar bireysel gidiyoki hala hani dogumu yapicam eywallah deyip normal hayatima dewam edecekmisim gibi geldi biranda cocuk cikacagini unutmusum
son ayda gölü yedik işte.. arada elim gidiyo kasiyom valla aslinda dedigin gibi kasimam lazim☹ gecen gun annem ben catlamamistim deyince bi rahata erip krem surme isini aksatmistim ahh anam yaktin beniiSon ayda olan oluyor işte.. Sakın kaşıma ama baktın o his geliyo al kremini sür masajla rahatlat valla gidiyo yoksa
Neresi kız burası ohhh hayat sana.guzel sefan.olsun
Akşam belli bir saatten sonra yemek yemeyi kes canım. Bel ağrın da yorgunluktan olmuştur.Mıde bulantısı ve bebısın haraketı ıle uyandım. Belım agrıyor ınsallah bısey yoktur dogurmam ılk defa boyle bırsey oldu.
Çokkk sevindim hızla toparlanıyorlar ne güzelşu an oğlumla koyun koyunayızevet kilo alıyorlar çok şükür. Neredeyse doğum kilolarına ulaştılar. Kız biraz geriden geliyor ama yakalayacak bence. Çok küçük olmasına rağmen bugün bir çılgınlık yapıp göğsümü verdim. Resmen emebiliyor. Süt bile çıkardı
Tabi öyle olunca doktorumuz pazartesi emmeleri için eğitime başlamayı önerdi. Dua edin inşallah başarılı oluruz. Çünkü bi kere emmeye başlarşarsa çok hızlı kilo alıyorlarmış.
Ben de hem çatlak kremi, hem vazelin, hem zeytinyağı kullanıyorum ama ona rağmen bu hafta çatlağım oluştu. Her banyo sonrası kendimi inceliyorum geçen hafta yoktu bunlarBende daha çatlak yok çok şükür bundan sonra olur mu bilmem çok aşırı büyük bir karnım yok ondan galibabir de 8.haftadan beri her duştan sonra zeytinyağına bulanıyorum çok kuru bir vücudum var yağlanmasam kesin çatlardım.
Bir yay burcu olarak özgürlüğüme ne kadar düşkün olduğumu tahmin etmelisinGunaydinn giybetellalar❤ yogurt yeseydiniz gece bir giybet zehirlenmesi yasanmis
20 syfa falan okudum masallah erken uyumusum aksam.
"Kaynanayi ne yapmali kaynar kazana atmali yandim gelin dedikce altina odun atmali " seklindeki guzide dortlugu buraya birakiyorum hislerime tercuman olmasi adina
Bu sabah Asya kuşum gobek deligimden çıkmaya calisiyo sayfalari okurken hic durmadi33+6 bugun. hafta gecislerimde hep boyle beni zorluyo kasilmalar sancilar asiri hareketler buyume atagi gibi biseu yasiyo galiba :)
Dun banyo yaparken fiziksel olarak engellenmek beni cok sinirlendirdi artik dogsun diye aglarken arkasindan nasil dogurucam diye aglamaya devam ettim.. Iyice kafayi yemis durumdayim. Elimden bisey dustugunde egilip kalkamadigmda vs sinir krizi geliyoozgurlugumu cok ozledim dogunca da tam anlamiyla ozgur olamicam bunu bilmek de biraz geriyor beni.. Hic bisey eskisi gibi olmicak :/ bi cok mutlu oluyorum bebisim olacagi icin bi cok mutsuz
Bugüne kadar sizde kalmış, bundan sonra otele yerleştirmek çok ayıp olur gibi geldi bana. Kızsam da bozulsam da göndermezdim oglunun evi varken başka bir eve. Bizim de oğlumuz olacak bak. Koltuk, halı, bulduğu yere yatsın yapacak bir şey yok. 2-3 gün idare edersin sen, neleri idare etmedin ki??Yorgun’um de bol bol uzan bir iş yapma kuzum.Esimin bir isi icin annesinin burda bazi kagit kurek islemleri yapmasi gerek. Kaynananin canina minnet keske gelsede hic donmese turkiyeye kafasinda. Misafir odamiz bebek odasi oldu, yani yatiraracak yerim yok. Esimde ondan bana ‘otelde kalir’ diyo, heee 67 yasinda kadini alman oteline goturKoltukta rahat edemez yer yatagi cikarttiracam esime. Yine rahat edemicek ama artik napim. Iki gece idare etsin.
ederim dimi..ay nasil gozumde buyutuyorum simdiden bi bilsen. koltukta oturamiyorum kalkamiyorum durduk yere soyunup dokunuyorum oturdugum yerde kramplar oflama puflama...odamdan cikamicam rahat etmek icin o geldiginde. kadina bisey demiyorumki benim uyuz kocam eziyet ediyo getirerek.
Normaldir tatlım arada oluyor bana da dediğin sancı. Doktoru bunaltmamak icin ve cok sık olmadığı icin sormadım ne olduğunuKızlar dün çok mu gerildim ondan mıdır nedir bilmiyorum ama göbeğimin sağ tarafında sancı var. Sabah görümceme kahvaltıya gittik normalde 5 dk yürüme mesafesinde yolu bitiremedim ya yere çöktüm kaldım bi ara baya zorladı yürümek. Yaklaşık bir saat önce eve geldim. Düğüne de gitmedim herkesi gönderdim yatıyorum daha iyiyim ama hala tam geçmiş değil. Bu ağrı birkaç keredir oluyor bana. Neyin nesi anlayamıyorum. Tam göbek deliğime paralel sağ tarafta ince bir sancı. Normaldir diye ümit ediyorum hayırlısı :)
Bu kadar süründüğüm şeye rağmen çatlamamam lazımdı ama belim çatladı. Kaderden kaçamıyorsunKızlar göbek çevresindeki deri sanırım yırtık oldu nasıl acıyor anlatamam. Sanki yara var gibi. Günlerdir acıyor. Sürekli zeytinyağı, çatlamamak için aldığım şu palmers losyon hindistancevizi yağı ne bulursam sık sık gün içinde sürüyorum ama bana mısın demiyor. Sanırım benim göbek dayanmayacak bu kadar gerilmeyeBu nedir yaw
Biz de geçen haftaya kadar yazlıktaydık ama şu göbekten dolayı hiç rahat uyuyamadım hava da çok nemliydi zevk alamadım bu sene. Eşimle hayal kuruyoruz; ben anlatıyorum. “Aşkım seneye bu zamanlar, sabah yürüyüşümü yapar, gazetemi sütümü alıp gelirim, kahvaltımızı yaparız, sonra denize gideriz. Gelince güzel bir duş, sonra nefis bir öğle yemeği ve ardından kuş cıvıltıları eşliğinde güzel bir öğle uykusu. Akşama bahçede mangalı yakarız. Gece sahile gider , sandalyemizi Deniz kıyısına açar ayaklarımızı suya sokarak dolunayı izler, çerez yeriz..” eşim diyo ki “bir şeyi unutmadın mı? Efe bu hikayenin neresinde?”Dun otururken kendi kendime su dogumu yapim arabayla il il gezeriz esimle diye dusundum ve biranda dedim ne diyom lan benkafa o kadar bireysel gidiyoki hala hani dogumu yapicam eywallah deyip normal hayatima dewam edecekmisim gibi geldi biranda cocuk cikacagini unutmusum
İncirlikBandırmaya gittm burası gibi diil burda nem biraz dha fazla ama işte el mahkum yaşıyoruz merkeze mi çıktı tayininiz
Mankenler de dogum yapiyor karinlarinda bi tane birsey yok yaa nasil basariyorlar kiKaçınılmaz oluyor yaa.. Çatlaksız hamilelik çok nadir bence sen yine de nemlendirmeye devam et
La havleeBenımkıde bak artık sen ekmek al demeden.ekmek almaya gıdıyorum dıye sevınıyorbana da bı adet cam sılen es lazm.
İncirlikevet çok nemli diyorlar yazın memlekete kaçarım artık dayanamazsam sizin de memleket Adana değil o zaman?
Ama ben cok ekmek aldımLa havlee
ben evlendigimden beri hic cam silmedim valla
Çok kilo aldn mi tuzlu mu yiyorsn yürüyüş yapmıyor msnz duzenli merak edyrm neden oluyor canım geçmiş olsnValla benim ödem olupta sismeyen yerim.kalmadi el ayak bacak yüz ne ararsan var..allahtan tansiyon normal..
Ben hala beklemedym acaba olur mu diye haftada 1 inceliyrm karnımin her köşesiniKaçınılmaz oluyor yaa.. Çatlaksız hamilelik çok nadir bence sen yine de nemlendirmeye devam et
Evet kesinlikle yapmalıyız bunuAdanalıyım doğma büyüme incirlik merkeze yakın ben ceyhandayım neyse artk siz buraya yerleşince bizde Bi buluşma ayarlarız İstanbul buluşmasına nispet
Cool story broAkşam belli bir saatten sonra yemek yemeyi kes canım. Bel ağrın da yorgunluktan olmuştur.
Çokkk sevindim hızla toparlanıyorlar ne güzelEmme eğitimi dediğin nasıl oluyor?
Ben de hem çatlak kremi, hem vazelin, hem zeytinyağı kullanıyorum ama ona rağmen bu hafta çatlağım oluştu. Her banyo sonrası kendimi inceliyorum geçen hafta yoktu bunlarbünye meselesi demek ki inşallah çatlamazsın canım
Bir yay burcu olarak özgürlüğüme ne kadar düşkün olduğumu tahmin etmelisinara ara ağlama atakları geliyor “bir daha özgür olamayacağım, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye. Hele böyle anlatıyorlar ya “ohooo bunlar iyi günlerin” , “ohooooo hep uykusuz dolaşacaksın” , “ohooooo kendine zaman ayıramıcaksın” diye. Ağızlarına bi tane “ohhoooooo” diye patlatasım geliyor. Eşimle konuşuyoruz bazen, geçen gün dedi ki “sen çok çabuk etkileniyorsun başkasının bu laflarından, herkesin çocuğu ağlak ve yaramaz diye bizimki de mi öyle olacak? en fazla birkaç ay adapte olma süreci sonrasında belki beşiğine koydun mu 3-4 saat uyuyan bi bebek olacak bilemezsin..” Ayyy dedim ağzın bal yesin, doğru söylüyorsun. Çok çabuk etkileniyorum ister istemez... malesef insanlarımız kötü. Kadının kadına ettiği şu psikolojik baskı hele. Hamilelik ve doğum sonrası zorluk yaşayıp mutsuz olanlar istiyorlar ki diğer anne olacaklar da zorluk yaşayıp mutsuz olsun... Hele ki hormonlardan ötürü daha duygusal olunan şu hamilelik sürecinde ve lohusa sürecinde asla söylenmemesi gereken cümlelerden biri “ohooo bunlar iyi günlerin..” Ne demek ya, demek ki sen mutsuz olayım istiyorsun, pis pis zehirli iğnelerini başkalarına da batırıyorsun...
Sinirlendim !
Bugüne kadar sizde kalmış, bundan sonra otele yerleştirmek çok ayıp olur gibi geldi bana. Kızsam da bozulsam da göndermezdim oglunun evi varken başka bir eve. Bizim de oğlumuz olacak bak. Koltuk, halı, bulduğu yere yatsın yapacak bir şey yok. 2-3 gün idare edersin sen, neleri idare etmedin ki??Yorgun’um de bol bol uzan bir iş yapma kuzum.
Normaldir tatlım arada oluyor bana da dediğin sancı. Doktoru bunaltmamak icin ve cok sık olmadığı icin sormadım ne olduğunu
Bu kadar süründüğüm şeye rağmen çatlamamam lazımdı ama belim çatladı. Kaderden kaçamıyorsun
Biz de geçen haftaya kadar yazlıktaydık ama şu göbekten dolayı hiç rahat uyuyamadım hava da çok nemliydi zevk alamadım bu sene. Eşimle hayal kuruyoruz; ben anlatıyorum. “Aşkım seneye bu zamanlar, sabah yürüyüşümü yapar, gazetemi sütümü alıp gelirim, kahvaltımızı yaparız, sonra denize gideriz. Gelince güzel bir duş, sonra nefis bir öğle yemeği ve ardından kuş cıvıltıları eşliğinde güzel bir öğle uykusu. Akşama bahçede mangalı yakarız. Gece sahile gider , sandalyemizi Deniz kıyısına açar ayaklarımızı suya sokarak dolunayı izler, çerez yeriz..” eşim diyo ki “bir şeyi unutmadın mı? Efe bu hikayenin neresinde?”
O zaman anlaştkEvet kesinlikle yapmalıyız bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?