- 7 Ağustos 2015
- 1.762
- 5.863
- 158
Koca milletine yaranilmiyo acımamak lazim ben biraktim yemek yapmayi falan isten geliyor yemegi yapıyor gidip yiyorum surda az zamanimiz kaldi bebek gelince uykusuz kalcaz simdiden dinlenelim yapsinlar bi zahmet yemeğikoca demeyin sabah sabah sinir ettisabah mizmizligi yok mu Allahim! kahvalti niyetine meyveli yogurt tabagi hazirladim hem ona hem kendime. oturur oturmaz ‘bu cok yaa’ dedi (ki asla cok degil, yedim ama hala karnim doymadi benim mesela). cüssesinden haberi yok herhalde 95 kilo adamin. ustune bide ‘bana bidahaki sefere..’ diye bide nasil yapmam gerektigini anlaticak. kendin yaparsin anlatma bosuna dedim. Allah Allah sabah sabah tum evi paspaslamisim, hafif kahvalti istiyosun diye onu da hazirlamisim. ‘he aksam yemegini de sen dusunursun artik ben yapmiicam’ dedim.
hamile hamile bi eline saglikta yok anasini satiim
Sağol canımGecmis olsun canim ALLAH sifa versin
Sağol canımGeçmiş olsun canım, dikkat et
Ebe de şaşırdı baya yoğun dedi zaten sirkeli su yapmaktan iki gecede bi gına gelmişti. Dikkat de ediyorum hep iki kere gerekirse üç kere çamaşır değiştiriyorum günde tedavi olarak bişey vermedi dr sanırım bebek yakında diye çünkü geçen fitil verdiğinde bebek daha yukarıda sıkıntı olmaz demişti@greyfurt_ Allah im su mantar denen illettin ettigine bak gozu kor olasica... Cok gecmis olsun nasil bintedaviye baslatti doktor
Sağol canım geçenlerde kullandım ama tekrar etti uyuz şeyGeçmiş olsun cnm aman ilaçlarını ihmal etme fitil iyi geliyor mantara
Sağol canım bir de İshal oldum muhtemelen ağrıyı o da yaptı.. havalar sıcak diye hiç korunmuyorum üşütürüm böyle işteÇok geçmiş olsun canım. Evet enfeksiyon mantar sebebiyet verebiliyormuş.
Sennhic dalga gecmeseydin keske o zaman gaza gelip kilo veriyolar tecrubeyle sabitAhahaha vay zalımlar yaBizimkiyle ben dalga geçiyordum ooo 3 haneli diye, hemen 2 haneli oldu hain. Görür o ben de hemen zayıflamazsammm (ZAYIFLAMADI)
Ay evetDiyor ki sen zaten 2-3 haftaya eskiye döneceksin. Sanki 9 ayda iki kilo aldık doğumda vereceğiz
Hayır olmaz. Benim doktorum bana da erken vermeyi teklif etmişti.benimki pazar gününe denk geliyo onun öncesinde alsam yani perşembe cuma günü mesela sorun olur mu ?
31+4 veya +5 de alsam ?
Bak ishal oldugunu okudum o da yapar sanci ben 3 4 hafta evvel yerleede surunuyodum ishal sancisindan sanirsin doguruyorum tuvalete gidince anladim...Sağol canım
Sağol canım
Ebe de şaşırdı baya yoğun dedi zaten sirkeli su yapmaktan iki gecede bi gına gelmişti. Dikkat de ediyorum hep iki kere gerekirse üç kere çamaşır değiştiriyorum günde tedavi olarak bişey vermedi dr sanırım bebek yakında diye çünkü geçen fitil verdiğinde bebek daha yukarıda sıkıntı olmaz demişti
Sağol canım geçenlerde kullandım ama tekrar etti uyuz şey
Sağol canım bir de İshal oldum muhtemelen ağrıyı o da yaptı.. havalar sıcak diye hiç korunmuyorum üşütürüm böyle işte
Çok şükür bence güzel haber bunlar normal için bekliyorlar herlde ufak tefek sancin başlamış inşallah acilmanda olur cnm benm bebeğin boynuna dolali kordonu 1 aydır düzelmedi korkma doktr bi sorun olmaz dedigunaydin kizlar.. bizden kontrolden geldik doktorum izinliydi baska doktora muayene oldum
ufak tefek sancilar cikti, bebegin kordonu boynuna cok yakin yerdeymis dikkat et hareketlerini takip et dedi.. kilosuna 3090 gr (+400 -400) cikabilirmis. kan verdim yine.. turnusol kagidi gibi kagit verdi camasirina koy maviye donerse suyundur dedi.. yine alttan muayene oldummacilma yok yumusama varmis.
Valla şaşırtıcı hakikaten zaten hava 35 derece iken hamileler 70 hissediyor.doktor randevum vardi bugun, arayip iptal ettim. nst’ye almazsaniz gelirim dedimnst odasi zaaaten firin, 25 dereceyken disarisi orasi 30 derece. bugun ise 37 derece olacakmis, o oda 42 yani. kalp krizi geciremem ben. bebegin gelesi yok biliyoz, doktor zaten ultrasona da baglamiyo. haftaya persembe giderim normal hava sartlarinda
bu avrupalilarin (almanlar ozellikle) gerizekaliliklarina da burdan sovuyorum. hicbir devlet dairesinde, hastanede, klinikte, klima yok. yok babam yok. sordugunda ise sanki boyle bes yildizli otel komforu bekleyen simarik bi insanmissin gibi bakis atiyolar bideson 5 senedir her yaz kavurucu sicaklar var, e taksaniza. pis cimriler.
vaktim bol evdeyim artik, enerjim de yerinde (sicaklari saymazsam), gayet rahat yapiyorum yemegimi kendi canimin istedigini sorun yok. ama kalkip eline saglik karicim yerine abuk subuk mizmizlanmasin. degecek seylere soylensin degmeyecek seylere degil.Koca milletine yaranilmiyo acımamak lazim ben biraktim yemek yapmayi falan isten geliyor yemegi yapıyor gidip yiyorum surda az zamanimiz kaldi bebek gelince uykusuz kalcaz simdiden dinlenelim yapsinlar bi zahmet yemeği
Tesekkur ederim :) epidural uygulandiktan sonra yürüyebiliyor muyuz yoksa yatiyor muyuzhic acikligim yokken suyum gelmeye basmadığı icin suni sanci aldim. 4 ya da 5cm acilma oldugunda epidural aldim. Epidural alinca ağrılar kayboldu. Sadece biraz ikinma hissi kaldi. Onun disinda sakin sakin bekledim. Dogum aninda ikinmam zor oldu. Tam anlamiyla ikinamadim ama bebegin cikis ani v.s. buyuk agri cekmedim. Hatta dikisi v.s. hic hissetmedim. Dogumdan cikinca da bir yarim saat ayaklarım uyusuktu. O da acildi kisa sure icinde.
Tavsiye ediyorsun yani :)Ben epiduralle normal doğum yaptım. 4 cm açıklık olmadan epidurali yapmıyorlar. Benim doğum çok yavaş ilerleyince doktor bir de epidural deneyelim demişti, 12 saatte sadece 4 cm açılma olmuştu epidurali takınca tak diye 9 cm oldu ama bu sefer de sancı gitti, bu sefer suni sancı verdiler ama onu hiç hissetmedim, epiduralden 6 saat sonra da doğumu yaptım. Epiduralden sonrası çok güzeldi :)
vallahi yok, genelde klimat kontrol sistemler olur hollandada, almanya da oda yok (benim gittigim devlet binalarinda yoktu daha dogrusu, özel sektor tabikide farklidir bu arada). dogum yapacagim hastanenin bilgilendirme aksaminda sicaktan pistik. orada klimaniz varmi odalarda diye sordum, kadin bana ‘burasi otel degil, bir hastane’ dedi. bakisini gormen lazimdi sanki kufur etmisim yahu. inan klima konusunda ulkemiz cok daha önde.Valla şaşırtıcı hakikaten zaten hava 35 derece iken hamileler 70 hissediyor.
Almanya gibi bir yerde klima olmaması enteresan.Bizim burada bi kere çalışan itiraz eder en başta klima olmayan odalara.
Hahahaha aynen çalışabilir raporunu aldığım için hala işteyimDiyen hala işte
Yok canm Karacabey li değilim. Ama denizi ve havası çok güzel gerçekten.Karacabeylimisin cnm benim eşim oralı karacabey boğazının havasi güzel iyi gelirinşallah fişini bulursun bulamazsan doğumdan sonra giyersin onu cnm iner şişlikler herlde
İshalden dolayı bende sancıyla hastaneye gitmiştim. Serum vermişlerdi. Aynen üşütüyoruz anlamıyoruz.Sağol canım bir de İshal oldum muhtemelen ağrıyı o da yaptı.. havalar sıcak diye hiç korunmuyorum üşütürüm böyle işte
İnşAllah bekler canım. 18-19-20 ağustos civarı kısmetse.Yakınmış o zaman otobandan şehir hastanesine bile çok kısa sürede ulaşırsınız. Aman bişey olmasın sen sezeryan gününü bekle
Ben de evde giymek için 38 numara almıştım bi terlik. Normalde 36 giyiyorum üstten girmedi. Artık çoraplarımı da giyemiyorum. Dün eşim çorabı giydirirken sen artık benim ayakkabılarımı giy bari dedidurum o kadar vahim
Geçen ishal olduğumda sancıları ayırd edemediğim için en yakın Devlet hastanesinin aciline gittik. O esnada Bursa genelinde büyük bir elektrik kesintisi yaşandı ve işyerlerinde klimalar kapanmış. Jeneratörler sadece pclere yönlendirilmiş. 5 saat falan da gelmedi. Ben hastane de o kadar saat serumun bitmesini bekledim ve klimaları çalışıyorduvallahi yok, genelde klimat kontrol sistemler olur hollandada, almanya da oda yok (benim gittigim devlet binalarinda yoktu daha dogrusu, özel sektor tabikide farklidir bu arada). dogum yapacagim hastanenin bilgilendirme aksaminda sicaktan pistik. orada klimaniz varmi odalarda diye sordum, kadin bana ‘burasi otel degil, bir hastane’ dedi. bakisini gormen lazimdi sanki kufur etmisim yahu. inan klima konusunda ulkemiz cok daha önde.
Tavsiye ediyorsun yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?