Ben de kocama söyledim komposta olayını
Biz hala muhatap olmadığımız için kayınvalideyle (2 dedikodu yapayım )
Bu arada hala bir parça birşey alıp göndermedi çocukla ilgili. Çocuk doğacak. Geçen uzaktan bir akrabaları battaniye örmüş onu göndermiş. (ellerine sağlık çok beğendim) Utanmadı mı acaba akraba bile bebek gelmeden hediyesini göndermiş diye düşündüm.
Dedim herşeyi annem yapıyor söyle de kompostoları o kursun bakalım kuracak mı
Gelicek canim sakin ol rahatla yaslan arkana masajini yap sicak kompresi yap ve sag. Ucuna da sutunu sur yumusasin. Bunlarin disinda Sagdiktan ve emzirdikten sonra hemen kapatma memeni biraz kurusun hava alsin.
Maggiore
canm sen şehir dışından gelecektin değil mi? Aslında ilk 20 Ağustos düşünüyordum ama zaten 38+5 şerde olacağım gününü dolduruyor bayağı. Bi an önce kavuşmak istiyorum.
Simdi bisi sorcam ama karisik olmaz inşallah bebek her arandigindan yalandiginda emzirmek mi gerekiyor yani 20 dkda bir gibi çünkü bizim arkadas dogun yaptı bebegi emziriyordu altini temizliyordu 10 dk sonra bebek yalanmaya basliyordu aha acikti deyip yine emziriyordu o durumda emzirmek mi lazim yoksa emzik mi vermeliyim bence emzik vermeliyim karni toksa ama bilgisizlikten yanlış birsey yapacağım diye korkuyorum
Bana bebek hemsiresinin soyledigi ve benm su kisacik zamanda tecrube ettigim kadariyla yenidogan bebek ana kokusu memesi ariyor ac olsa da olmasada emzirdin yatirdin hemen araniyosa once bi emzik dene bnce tokken emzirince kusuyo. Normalde 3 saatte bir kesinlikle emzirmen lazim uyuyosa da uyandirip emzirceksin. Onun dsinda zaten ilk 2 hafta fln bebek ne zamn meme istiyosa ver emzir diyolar. Altini da emzirmeden once temizlersen cok iyi olur emerken uyur sen de altini acip uyandirmamis olursun. Bnde baya karisik cevapladim ama nyse icgudulerine guven kucaga alisir fln diyenleri salla bebek hemsiresi de sana gerkli egitimi vericek
pembe tanecikli bir yapisi var dokuyorsun karincalar zaten afiyetle yemeye başlıyor hemen, sonra da yuvalarinda ölüyorlarmış. ortada ölü karinca kalmiyor hic.
Bana bebek hemsiresinin soyledigi ve benm su kisacik zamanda tecrube ettigim kadariyla yenidogan bebek ana kokusu memesi ariyor ac olsa da olmasada emzirdin yatirdin hemen araniyosa once bi emzik dene bnce tokken emzirince kusuyo. Normalde 3 saatte bir kesinlikle emzirmen lazim uyuyosa da uyandirip emzirceksin. Onun dsinda zaten ilk 2 hafta fln bebek ne zamn meme istiyosa ver emzir diyolar. Altini da emzirmeden once temizlersen cok iyi olur emerken uyur sen de altini acip uyandirmamis olursun. Bnde baya karisik cevapladim ama nyse icgudulerine guven kucaga alisir fln diyenleri salla bebek hemsiresi de sana gerkli egitimi vericek ❤
Ben devamli ishalim canim ishal sancisi oluyo hatta dogum sanip toparlaniyorum yine kendimi tuvalette buluyorum bazilarinda normalmis gunde ,3 ya da 4 kez oluyo
Aynen doktorum da öyle dedi, yani hamileliğim boyunca hiçbir şeye ağlamadım, az önce ben niye cırcırım diye ağladım Gerçekten yani o derece bunaldım. Tabi ki Allah başka dert vermesin buna da şükür. Sana da çok geçmiş olsun kuzucumm.
anilar anilar bizimkinin de ilk sözü ispat et oldu koskoca ayda tek atışta 90 a gol atınca bende sasirdim tabi.. adet olucam bekliyorum bi umit belki diyorum kandil aksami bol bol dua etmistim 5 gun sonra falan test yaptim. allahimm pozitif sonra kan testi o da pozitif. 1 aralikta ogrendim hamileyim. 7 aralik evlilik yildonumumuzdu. patik aldim paket yaptirdim. hediye diye verdim. bizimki paketi mincikliyor ne aldin yaa falan yapiyoo. bi acti ki patik. yılın şoku tabi. hicbisey diyemedi. sonra ispat et dedi. sonra da aglamaya basladi, oturduk beraber ağladık .
Aynen doktorum da öyle dedi, yani hamileliğim boyunca hiçbir şeye ağlamadım, az önce ben niye cırcırım diye ağladım Gerçekten yani o derece bunaldım. Tabi ki Allah başka dert vermesin buna da şükür. Sana da çok geçmiş olsun kuzucumm.
Sagol canim yapacak bisey yok cok sinir bozucu ama gecmiyo bi turlu bi ara reflor diye bi ilac yazdi o da asiri kabiz yapti ayari yok yani artik dogurana kadar cilemiz
hahah Mutlu’cugun sarkisi cok uymus
kocamla ben maitre gims’i severiz son zamanlarda da hepppp bunu dinliyoz ses sonda. bebek uyumayinca acicaz artik mecburen
balmainler louboutinler coco channeller havada ucusuyo baska ne olacayidi
Bebegim kocaman abla olmus sukur. 37+4.. hala makat gelisli ama sezeryan icin onemi yok. 3300 g ve 50-51 cm olmus. arti 300g eksi 300 g yanilma payi yuzunden 3 kg ile 3700 arasi olabilir dedi. benden 3700 cikmaz dedim .. operasyon icin kan verdim.Toplam 9 kg ile gebeligi bitiriyirmusum.
gercek canim yarin 12 30 da ameliyata gircem. sorun beklemek degil ben normal doguma hazir hissetmiyorum kendimi, dun kontrolden cikinca agladim ben yapamicam galiba diye cunku kendimi biliyorum..
Simdi bisi sorcam ama karisik olmaz inşallah bebek her arandigindan yalandiginda emzirmek mi gerekiyor yani 20 dkda bir gibi çünkü bizim arkadas dogun yaptı bebegi emziriyordu altini temizliyordu 10 dk sonra bebek yalanmaya basliyordu aha acikti deyip yine emziriyordu o durumda emzirmek mi lazim yoksa emzik mi vermeliyim bence emzik vermeliyim karni toksa ama bilgisizlikten yanlış birsey yapacağım diye korkuyorum
Dunhemsire aranıyorsa ve meme verince alıyorsa verin dedi yalancı emzik alışırsa meme almayi reddeblr dedi o yüzden tam meme emmeyi ogrenmeden asla emzik biberon vermeyin sonra meme istemz dedi
bu arada hamile kalma hikayelerini anlatmissiniz ne tatli hepsi ahah
biz evlendikten 6 ay sonra denemeye basladik ve 5 ay sonra hamile kaldigimi ogrendik. ben kendimce hep mart ayinda hamile kalcam diyodum beklemiyodum aslinda aralikta ama yine de her ay adet gunumden once erken gebelik testi kullaniyordum. aralik ayinda yine oyle bi test yaptigim bi sabah..pozitif. yok canim diyerek bi test daha denedim oda pozitif dusa girip esime nasil anlaticam, aksama bi supriz mi hazirlasam diye dusundum, duramam ki heyecandan! banyo aynamiza yapistirdim testleri, rujumla koca harflerle ‘HAMILEYIM’ yazdim aynaya, esimi uyandirdim sabahin 7sinde ‘kos kos banyoda coooook kotu bi koku var kos kos bi bak!!’ diye. bana soylenerek kalkti, arkasindan gizlice telefonumun kamerasiyla cekim yapiyorum. banyoya girdi gozleri kapali hala, ‘hani koku’ diyo ben gulme krizine girdim o hala ‘koku yok’ diyo bide cekim yapiyosun diye bana kiziyo sabah sabah delirdin mi diye kafasini kaldirip sonunda aynadaki KOCAMAN yaziyi ve testleri gorunde ‘nein’ dedi, ‘evett’ dedim, sarildik gulerek
Allah isteyen herkese nasip etsin kimseyi yerindirmesin insallah
Ben de kocama söyledim komposta olayını
Biz hala muhatap olmadığımız için kayınvalideyle (2 dedikodu yapayım )
Bu arada hala bir parça birşey alıp göndermedi çocukla ilgili. Çocuk doğacak. Geçen uzaktan bir akrabaları battaniye örmüş onu göndermiş. (ellerine sağlık çok beğendim) Utanmadı mı acaba akraba bile bebek gelmeden hediyesini göndermiş diye düşündüm.
Dedim herşeyi annem yapıyor söyle de kompostoları o kursun bakalım kuracak mı