Canım bu aya kadar 15-20 günde birdi. Artık ayda bire düşürdü doktorum. İki haftada bir giderken dahi o iki hafta geçmiyordu, yaşıyor mu kalbi atıyor mu hep panik halindeydim. Artık daha iyiyim. Bazen hamile olduğumu unutuyorum :) :)MaşAllah cnm Allah sağlıkla kavuştursun.
1 ay sonra mı kontrol. Şuan ben 15 te bir gidiyorum. Ay da bir zor dayanırdım zaten
Devlete giderim yine bakarım bebişim ne yapıyor
Bu arada bir yerde okumuştum normal süreçte gebelik boyu 5-6 kez ultrason yeterli diyordu. Bu sayı yurt dışında daha da düşükmüş. Ben şimdiye kadar 9 kez ultrasona girdim .Niye öyle yapmışım ben çok olmuş yaaa.
Ama benim riskli hep bi sıkıntı çıktı ondan gittim
çok tatlısınız inşallah öyle olurBende oyle kizim aylarca kucagimda uyudu biraktigim an aglardi gece gaz sancilari uyutmazdi. İkinciler gazsiz olur insallah :)
Ben kizima hamileyken hic gaz sikintisi cekmedim kizim gazli dogdu bunda gaz sikintim var insallah gazsiz olur
Amin canım sen nasıl oldun ? Daha iyi misin ?Çok sevindim canım maşallah darısı bizlerin başına
Kötü düşünme derim pozitif ol, belki de çok uslu bi bebek olacaktır hiç üzmeyecektir anneciğinioğlum 2 yaşında tam ocak doğumlu korkuyorum iki bebekle nasıl olcak oğlumu çok zor büyüttüm aylarca kolikle uğraştık. şimdi buda kolik olursa oğluma nasıl bakarım diye korkuyorum.
inşallah üzmez anneciğini hem bebek hem anne çok zorlanıyor aksi taktirde.Kötü düşünme derim pozitif ol, belki de çok uslu bi bebek olacaktır hiç üzmeyecektir anneciğini
Evet 4 yas olacak aralari :)çok tatlısınız inşallah öyle olurkızınız büyümüş olur epeyce ikinci doğana kadar
Evet canım bende öyleydim hep ya çocuğum olmazsa diye düşünüp duruyordumCanımsın ben de bazen icimden eşime kiziyrm erkek olmak baba kolay dyrm, 9 ay nasıl geçecek diye aglyrm. Sonra bir kaç ay olmynca nasıl uzulmstm aklıma geliyor ama kalbime şükrü yerleştryrm eşim annesi buyuyrm diyor sana mesaj veriyor diyor ama o anlarda başka hissdyr insan. Inşallah 9 ay sağlıkla biterde kucagmza alinca unutrz annem öyle olacak diye teşelli veriyor bende sana diyim
Canım eskiye göre iyiyim çok şükür bişeyler yiyebiliyorum ama psikolojim alt üst bi iyi bi kötüyüm 12. Haftayı bekliyorum :)Amin canım sen nasıl oldun ? Daha iyi misin ?
Canım genel anestezi istiyorum dersen doktoruna daha iyi olur senin için. Hiç bişey hissetmezsin o şekilde. spinalde dediğin gibi duyuyosun sesleri görmesen de.Daha önce doğum yapmış olanlar bana cevap verebilir mi acaba? Aklımı çok kurcalayan bir şey var.
Beni kan tutuyor, kan görünce direkt bayılıyorum. (Kan şekerim düşüyormuş, şeker ya da meyvesuyu ile ayılıyorum). Kan aldıracağım zaman kanı görmesem dahi oraya bakmasam dahi o koltuğa oturunca fenalaşıyorum. Ya da biri elini kestiğinde o kişinin “ahh” demesiyle soğuk soğuk terlemeye başlıyorum gözlerim kararmaya başlıyor sonrası malum. Bazen ameliyat ya da Doğum hikayelerini anlatıyorlar işte şöyle kestiler böyle dikiş oldu filan, onları dinlerken/okurken dahi fenalaşabiliyorum. Bu durumda doğumdan da çok korkuyorum. Normal yapabilir miyim bilmiyorum bu şartlarda, dikişmiş kesiymiş beni ölüm gibi korkutuyor. Sezeryanda da belden uyuşturuyorlarmış herkes çok rahat diyor ama o an doktorun beni kesip biçtiğini biliyor olacağım , sezaryen esnasında da yattığım yerde bayılır mıyım acaba ?
Oncelikle normale odaklanmanizi oneririm.Daha önce doğum yapmış olanlar bana cevap verebilir mi acaba? Aklımı çok kurcalayan bir şey var.
Beni kan tutuyor, kan görünce direkt bayılıyorum. (Kan şekerim düşüyormuş, şeker ya da meyvesuyu ile ayılıyorum). Kan aldıracağım zaman kanı görmesem dahi oraya bakmasam dahi o koltuğa oturunca fenalaşıyorum. Ya da biri elini kestiğinde o kişinin “ahh” demesiyle soğuk soğuk terlemeye başlıyorum gözlerim kararmaya başlıyor sonrası malum. Bazen ameliyat ya da Doğum hikayelerini anlatıyorlar işte şöyle kestiler böyle dikiş oldu filan, onları dinlerken/okurken dahi fenalaşabiliyorum. Bu durumda doğumdan da çok korkuyorum. Normal yapabilir miyim bilmiyorum bu şartlarda, dikişmiş kesiymiş beni ölüm gibi korkutuyor. Sezeryanda da belden uyuşturuyorlarmış herkes çok rahat diyor ama o an doktorun beni kesip biçtiğini biliyor olacağım , sezaryen esnasında da yattığım yerde bayılır mıyım acaba ?
normal doğum yapmadım spinal sezeryan oldum. bebeğe o kadar odaklanmış oluyorsunuz ki o an onları düşünmüyorsunuz. zaten görmüyorsunuz da. ama hissediyorsunuz tabi karnınızda bir şey yapıldığını .bebeğiniz doğuyor hemen ama bana göre normal doğuma engel sebepler sadece bebeğin ters olması vs değil annenin kan tutması yada korkması da normal doğuma engeldir. benim doktorum hep sakindi. o gün gelene kadar hiç konuşmadı. merak etme doğurursun endişe etme dedi. sende öyle yap hele o günler gelsin. her sezeryan spinal olmak zorunda değil genelde olabilir yada normalde olabilir. kendinizi illaki birine odaklamayın. süreci akışına bırakın. ben öyle yapmıştım. ayrıca spinal de midem bulanıyor dedim. gerisi yok uyumuşum muhtemelen sakinleştirici vermişler. zaten sezeryande yada herhangi bir ameliyatta anestezi doktoru soruyor önceden konuşuyorsunuz. stres yapıyor musun eğer istersen seni odanda sakinleştirici yapıp indirebilirim (bunları anneme başka bir ameliyat için sormuştu bana sormadı direk ameliyatta tanıştık ama sen konuşabilirsin). vs vsDaha önce doğum yapmış olanlar bana cevap verebilir mi acaba? Aklımı çok kurcalayan bir şey var.
Gözünüz aydın maşallah miniğinizeSelam canlarım bende bugün gidebildim çok tatlıydı henüz 1.5 cm cik
Kalp atışını da duydum şükürler olsun, ikili tarama yaptirmicam 1 ay sonrasina gün verdi doktorum. Günü normalde bugün 7+3 olmasi gerekirken 7+5 çıktı sıkıntı olmayacağını söyledi doktor. Mutluyum şükürler olsun Allah herkese tattirsin bu duyguyu ınsallah
Ben önermiyorum normal dedi zaten bisy yiyemiyom yedigimde çıkıyorAa niye vermedi
Bana verdi ama daha kullanmadım.
1 gün cok şiddetli yasadım gerçekten.Afedersn istifra ettim.Rahatladım.Almdım ilaç.
Inş canm bebeklerimiz ıyi olsun tüm acılara katlanırız iğneler arkadaşımız olduGünaydın kızlar hayırlı Cuma’lar..
Çok geçmiş olsun canm bol su iç Allah’ın izniyle temizlenir bakteriler inşAllah. Hala 15 te bir mi gidiyorsun kontrole?
Bir kaç güne kesilir canm benim 3-4 gün oldu kesileli. Ama görsen hep tetikteyim her tuvalete yüreğim ağzımda gidiyorum. Ama inanıyorum hepsini atlatacağız Allah’ın izniyle. Bak elimizden gelen herşeyi yapıyoruz iğne hap. Bundan sonrası Allah’ın takdiri. Tefekkür edelim bekleyelim hayırlısıyla..
Çok geçmiş olsun cnm biran önce geçsin canm tahlilde temiz çıkar. Dr da kızıyor stres yapma diyor güzel şeyler dusun diyor ins çok güzel şeyler yaşarız canmbak canim benim. stresten daha fazla hicbirsey zarar veremez. kipirdan yavrum. o denli kendini kasma.... ac bir film. ya da al kitabini cayini. uzat ayagini. aklini dagit. arada otur ayagini uzat. hep yatma. soyke dusun. biz elimizden gelen herseyi yapiyoruz. gerisi Allaha emanet
yok gecerli degil. gebelik teminatli olmali..
saol cnm. idrar tahlilim temiz cikiyor ama kultur testinde bakteri cikiyor ne yazik ki..
Kimisi tatlı yiyince kesiyrmus.Ben önermiyorum normal dedi zaten bisy yiyemiyom yedigimde çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?