2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ne kadar zaman once cikolata yedin bende deneyeyim

Ben 7+4 te kontrole gittim geçen hafta.
Bir ay sonra gel hem ikili tarama testleri yapılır dedi.
Ama ben dayanamadığım için 10+0 a yani 2 hafta sonrasına randevu aldım.
Abarttım mı acaba? :)
Çevremde 8-9 uncu haftalarda kalbi duran olunca tereddüt ediyorum, ondan da kaynaklandı biraz.

Soldaki kafasi ortada kocaman gobuss :) gobekleri buyuk oluyor ya hep. Eger o gorunen nub ise kiz mi acaba

Sanirim bende bel fıtığı var ozaman.
Cunku ciddi tutulmalarim oluyor.
Peki ikinci sezeryaniniz planlimi olacak dogum baslayincami olmahi dusunuyorsunuz.
ikinci de mecburi sezeryan dedi doktor. benim catim dar. normal doguma engel.
planli yapiliyor sezeryan. dogum beklenmiyor. ilkinde nst de san ilar ve rahimde acilma vardi. o nedenle seseryan tarihi vermislerdi.

masallah! saglikla kavus insallah. basi sagda, vucudu ile cok orantili degil kafasinin buyuklugu bu haftalarda haha!

Dr verdi mi randevu?Benimki vermedi:)
Bende 2 hafta sonra geleyim dedim.
Gel muhabbet ederiz.Ama acil bisy olmadıkça ultrasonda keyfi bakturmam dedi:)
Ben de bulantlar falan oldukça hah tmm orda diyorm.
İciniizi ferah tutun.Pozitif düşünelim pozitif olsunnn

Nub ne demek canım, cinsiyet söylemedi ama tahminin çok mutlu etti ilk bebeğimiz cinsiyeti farketmez tabiki sağlığı yerinde olsun da
Bende kadinlar kulübünden ogrendim :) genital nub terorisi diye yazarsaniz cikar anlatmasi karisik :)
Tabi %100 dogruluk olan bir sey degil

Ben ankaradayım kızlar, Ankara’da olup da hangi hastaneyi tavsiye edersiniz , hastanelerin paketlerine baktık çok pahalı geldi, özel sağlık sigortası yaptırmak daha mı avantajlı bilgisi olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim

kiiizlar, doktorumuza gorunduk bugun. detayli olarak kontrolumuzu olduk, ilk gittigimde tahmin ettigi tarihte kaldik. Boyunu kafasini filan olctu hersey saglikli ve guzel gorunuyor hamdolsun.

Doktor 34 yasinda oldugum icin test yaptirma opsiyonumu anlatti, down syndrome testi. Haftaya kan verecegim, dilersen o testi de yapalim dedi. Biraz dusunmek istedim. Siz yaptirdiniz mi kizlar?

Bide kedilerden sebzeye meyveye bulasan hastaliktan bahsetti, onun testi ni olmak istermisin diye sordu. O bakteriler cok asiri zararli olabiliyormus bebege. Daha once gecirdiysen sorun yok ama henuz vucuduna girmediyse o bakteri, ozaman risk tasiyosun dedi. Ona gerek gormedim, kedim yok kedisi olana da gitmem. Sebze meyve de iyice yikiyorum, dahada iyi yikarim. Siz yaptirdiniz mi o testi?

Bu arada hepiniz bi ikili test diyip duruyosunuz nedir o kuzum? Fransiz kaldim!

Dört hafta sonra yine ultrason, saka maka alttan bakmasi beni cok rahatsiz ediyo yaa, hic hoslanmiyorum! Neyse sabredicez mecburen

Bakin ablalari bebisimeee ne tatli ahaha! Bide elini ayagini oynatti ultrason yapilirken, coook eglenceliydi hahah!

Eklentiler

• 1A05FBF4-E9E2-4C44-930D-9B58E2F6A881.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 83
Maşallah ne güzel de gözüküyor :) canım doktorunun bahsettiği test down sendromlu tarama testi dediği burada bahsedilen ikili test bebeklerin ense kalınlığı ölçülüyle ve kanda bazı değerlere bakılarak bir oran veriliyor.

Tabi testi yaptırıp yaptırmamak bizim tercihimiz.

Diğer bahsettiği ise bu çiğ sebze ve hayvanlardan bulaşan toxoplazma denen bir durum var sağlık ocağında yapılan Kan testinde bakılıyor aklınızda olsun ama dediğiniz gibi zaten dikkat ediyorsanız sorun yok:)

ya almanyada hepsinin ismi farkli:) tam anlayamiyorum o yuzden neyin ne oldugunu burdan okuduklarimin:) aciklaman icin tesekkurler canim. down testini tekrardan bi dusuneyim bakalim. zaten dorduncu aya girince herseyi tekrar kontrol edeceklermis, bunu da dahil.
bu ikili test turkiye de herkese yapiliyor yani?

dimiii bizim ufaklik ne guzel poz verdi haha!

Aynen öyle çok güzel poz vermiş :) Türkiye’de 11-14. haftalardaki isteyen gebelere yapılıyor canım.

Canım bende 12.hafta içinde gidecektim kontrole demek bitimine yakın yapıyorlar testi. Bu arada bebişin kafası kesinlikle solda. Ayrıca bencede kızın olacak kendini belli ediyor inşallah sağlıklı olsun

Ben ikisindede yaptirmadim muayeneme 88 lira dogumda 3000 birine derken duydum ilk gebeligimde 250 lira ayrintiliya vermistim 160 falanda tam hatirlamiyorum ikili ve dortluye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…