- 21 Ağustos 2015
- 32.143
- 97.557
- 798
- 38
Amin cümlemiz inssSağol canım ikizgözün aydın inşallah sağlıkla al sende bebeğine kucağına canım .Biri farklı olur biliyorum da ultrason ölçümlerinde ikisini de farklı ölçüyorlar yani bir dr 9 haftalık diyor birisi 9+5 gibi cihazdan mı farkediyor bilmiyorum ki
11+2 yim bebeğin kalp atisi durmus sabah kürtaj olacağım temmuzdada 10+1 de durmustu.iki saglikli cocugum var cok sukur son iki de kalpleri durarak kurtaja girmis oluyorum.nasip değilmiş üzgünüm, hepiniz hayirla saglikla kucaginiza alin insallah..
Canim zor bir durum ama normal dogumda da gerekli durumda makata kadar kesiyolar ki sen hangisinin kesilmesi daha iyi olur onu dusun bence sahsen ben onu dusunuyorum. Bir de merak ettim regl oldugunda nasil basa çıkıyordun bu durumda cok zor gercektenDaha önce doğum yapmış olanlar bana cevap verebilir mi acaba? Aklımı çok kurcalayan bir şey var.
Beni kan tutuyor, kan görünce direkt bayılıyorum. (Kan şekerim düşüyormuş, şeker ya da meyvesuyu ile ayılıyorum). Kan aldıracağım zaman kanı görmesem dahi oraya bakmasam dahi o koltuğa oturunca fenalaşıyorum. Ya da biri elini kestiğinde o kişinin “ahh” demesiyle soğuk soğuk terlemeye başlıyorum gözlerim kararmaya başlıyor sonrası malum. Bazen ameliyat ya da Doğum hikayelerini anlatıyorlar işte şöyle kestiler böyle dikiş oldu filan, onları dinlerken/okurken dahi fenalaşabiliyorum. Bu durumda doğumdan da çok korkuyorum. Normal yapabilir miyim bilmiyorum bu şartlarda, dikişmiş kesiymiş beni ölüm gibi korkutuyor. Sezeryanda da belden uyuşturuyorlarmış herkes çok rahat diyor ama o an doktorun beni kesip biçtiğini biliyor olacağım , sezaryen esnasında da yattığım yerde bayılır mıyım acaba ?
Canim bende aynı sorunu yaşıyorum yemegin üstünden saatler geçiyor midem sindirmiyor sonra kusuyorum. Inşallah zamanla gecer hepimizin mide sorunlariKızlar şişkinlik gaz sıkıntısını nasıl geçircem 3 haftadır aynı
Benimde kedim var 4 yasinda bana cok duskun bi oglus. Geceleri kafamda yatiyor yorganin icine girip koynumda yatıyor takiliyor. Ailemin vesvesi uzerine doktora sordum bana dediki hamilelikte kediden guzel baska birsey olamaz dedi kumunu esin degistirsin asilari tamsa hicbisey olmaz dedi. Bebek dogunca evden uzaklastirmayin yoksa onu kiskanir dedi bizzat kendisi bu hatayi yapmis cunku zamaninda kedi heri geldiginde bebegi çizmiş .. geceleri karnima yakin yatiyor.hissediyor bana kalirsa duyulari cok acik biliyosunuz bi bag kuruyor diye dusunuyorum yani insallah oyledirEşim değiştiriyor canım, bazen çok koku yaptığında özellikle o havayı solumamaya çalışıyorum sadece cam açıp odanın kapısını kapatıyorum eşim gelince temizliyor hemen. Onun haricinde karnımdan kalkmak istemiyor 7kilo birde ağır. 5dk dan fazla yatırmıyorum
Canım karnını sıkan şeyler giyme kaç gündür benim ondan ağrıyormuş.. halsizlik iştahsızlık uyku hali hepsi hala mevcut. Üstüne bide grip geliyo hissediyorumKızlar merhaba, mide bulantılarım aynen devam bir azalma değişiklik olmadı. Son 2-3 gündür sağ kasığımda sancı oluyor baya baya. Korkutuyor bu sancı beni. Umarım bir sıkıntı yoktur. Pazartesi kontrole gidicem bakalım. Üstümdeki isteksizlik halsizlik uyku halleride hala devam ediyor. Bende durumlar böyle. Sizlerde iyisinizdir inşallah.
Hastanelerin fiyatları hakkında bilginiz varmı. Nereye gideceğimi hala bilmiyorum. Pazartesi üçüncü bi doktora gidicem2017 ocakta 1900 odemistim 3000 olmus simdi paket varmis ama ne olacagi belli degil belki daha iyi bi yerde dogur diyecek riskli diyecek baglanmak isime gelmiyor napalim bunlar icin 37. Haftama kadar calistim diyip kendimi rahatlatiyorum
Çok üzüldüm cnm geçmiş olsun sulandırıcı kullaniyormuydun allah sabır versin sağlıklı evlatlar nasip etsin ins11+2 yim bebeğin kalp atisi durmus sabah kürtaj olacağım temmuzdada 10+1 de durmustu.iki saglikli cocugum var cok sukur son iki de kalpleri durarak kurtaja girmis oluyorum.nasip değilmiş üzgünüm, hepiniz hayirla saglikla kucaginiza alin insallah..
Canm neden risklisin kayiplarin falanmi var cnmben devlete kontrole gitmedim hic. sadece ilac yazdirmak icin gittim 1 kere.
riskli gebe oldugum icin ilk haftalar haftada 2 kere gidiyordum. simdi ilk kez 3 hafta sonraya randevu verdi. sonra ayda 1 kez insallah.
ilk iki bebegimi kaybettim. sonrasinda kanda pihtilasma cikti. o yuzden riskli gebeyim. oglumda da simdiki bebegimde de hep dusuk riskim oldu. o da riskli gebeligimi daha da artirdi.Canm neden risklisin kayiplarin falanmi var cnm
Canım karnını sıkan şeyler giyme kaç gündür benim ondan ağrıyormuş.. halsizlik iştahsızlık uyku hali hepsi hala mevcut. Üstüne bide grip geliyo hissediyorumbenim 31 Ocak da kontrolüm bakalım bebiş ne alemde
sağolasın canım amin inşallahGünlerdir evden çıkmıyorum aslında karnımı sıkan bişey de giymiyorum ama bakalım doktor ne dicek. Aman dikkat et canım grip hiç çekilmez bu durumda şimdiden çok geçmiş olsun. İnşallah çok iyidir bebişlerimiz ve kontrollerden güzel haberlerle geliriz ♡
Teşekkür ederim verdiğin cevap için kiz mi diyorsun benim içimden hep erkek geçiyor nedense ama sağlıklı olsun daCanım bende 12.hafta içinde gidecektim kontrole demek bitimine yakın yapıyorlar testi. Bu arada bebişin kafası kesinlikle solda. Ayrıca bencede kızın olacak kendini belli ediyor inşallah sağlıklı olsun
valla canım bir kere bile kusmadan ilk 3 ayı atlatmak üzereyim regl olmuyorum tek belirtim bu bulantı tiksinme bişey isteme bisey yok, kesinlikle kişiden kişiye değişiyor şu an iki yakın arkadaşim daha hamile ikiside kiz aralarında birkaç gün var doğum tarihî olarak biri tuvaletten çıkamıyor diğerinin hiç biseyi yokKız bebeklerin hamileliği erkek bebeklere göre çok daha zor geçiyor diye duydum kızlar, böyle bir şey var mı hiç duydunuz mu, tabi kişiden kişiye de değişiyor hamilelikler ama?
Canım selamlar kusura bakmak cevap yazamadım evet baktım anladım kısmen teşekkür ederimBende kadinlar kulübünden ogrendim :) genital nub terorisi diye yazarsaniz cikar anlatmasi karisik :)
Tabi %100 dogruluk olan bir sey degil
Sizinki ne kadar net çıkmış maşallah bebişekiiizlar, doktorumuza gorunduk bugun. detayli olarak kontrolumuzu olduk, ilk gittigimde tahmin ettigi tarihte kaldik. Boyunu kafasini filan olctu hersey saglikli ve guzel gorunuyor hamdolsun.
Doktor 34 yasinda oldugum icin test yaptirma opsiyonumu anlatti, down syndrome testi. Haftaya kan verecegim, dilersen o testi de yapalim dedi. Biraz dusunmek istedim. Siz yaptirdiniz mi kizlar?
Bide kedilerden sebzeye meyveye bulasan hastaliktan bahsetti, onun testi ni olmak istermisin diye sordu. O bakteriler cok asiri zararli olabiliyormus bebege. Daha once gecirdiysen sorun yok ama henuz vucuduna girmediyse o bakteri, ozaman risk tasiyosun dedi. Ona gerek gormedim, kedim yok kedisi olana da gitmem. Sebze meyve de iyice yikiyorum, dahada iyi yikarim. Siz yaptirdiniz mi o testi?
Bu arada hepiniz bi ikili test diyip duruyosunuz nedir o kuzum? Fransiz kaldim!
Dört hafta sonra yine ultrason, saka maka alttan bakmasi beni cok rahatsiz ediyo yaa, hic hoslanmiyorum! Neyse sabredicez mecburen
Bakin ablalari bebisimeee ne tatli ahaha! Bide elini ayagini oynatti ultrason yapilirken, coook eglenceliydi hahah!
Hic alakasi yok kizimda baslangicta kasik agrim vardi 1 kac hafta sonrasinda ne bulanti ne baska birsey olmadi. Bir sure etten tiksindim sonra o da gecti :)Kız bebeklerin hamileliği erkek bebeklere göre çok daha zor geçiyor diye duydum kızlar, böyle bir şey var mı hiç duydunuz mu, tabi kişiden kişiye de değişiyor hamilelikler ama?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?