Benim de öyle canım baskı ve yanma hem karnım acıkıyor güzel yiyorum hem de yediğim bana düşman oluyor.Kizlar ya benim midemde sanki 6 aylik hamileymisim gibi baski baski var neden boyle acaba ? Normali bumu :/
Alakasi bile yok kizimda nasil hamile kaldim nasl dogurdum anlamadm bile bundada tersi hastaliktan ogurtuden bigunum rahat degilKız bebeklerin hamileliği erkek bebeklere göre çok daha zor geçiyor diye duydum kızlar, böyle bir şey var mı hiç duydunuz mu, tabi kişiden kişiye de değişiyor hamilelikler ama?
Merhaba ilk çocuğun kaç yaşındadoğumdan korkmuyorum ki 2 çocuğum olmasından korkuyorum.5 tane de doğururum ya. spinal sezeryan oldum ben gayet rahattı valla
Bilmeyen beslemeyen insanin korkmasi dogal ama kedimden korkmuyorum maruldan korktugum kadarBenimde negatif çıktı. Tatlım 5senedir evde kedim var. Mevzu evinde kedi olması değil zaten kedinin dışkısının oral yolla ağzına girmesi. Yani kimsede kedinin dışkısını elleyip elini ağzına sokmadığına göre böyle birşeyin ihtimali çok az. Bazi cahil insanlar kedilerini çöp gibi evden atıyolar hamile kalınca veya kedisi olan insanlara gitmiyorlar. Seninde söylediğin gibi İyi yıkanmamış sebze meyve ve çiğ etten geçme olasılığı yüksek. Yani anlayacağın bir kedi turturmuş gidiyor insanlar
Ben ilk doktoruma gidiyorum cok guvendigim icin baska doktor aramadim o yuzden fiyatlarini bilmiyorum gercektenHastanelerin fiyatları hakkında bilginiz varmı. Nereye gideceğimi hala bilmiyorum. Pazartesi üçüncü bi doktora gidicem
Merhaba oglum tam iki yasindaMerhaba ilk çocuğun kaç yaşında
Maşallah doğana kadar 3 yaşına yaklaşmış olur ben öyle olsa hiç korkmam Benim ki tam 1 yaşında beni düşün rahatlaMerhaba oglum tam iki yasinda
Oglum cok zor bir bebekti wc ye bile gidemiyordum bu da oyle olursa ogluma kim bakar diye korkuyorum sizin tabi bendende zor oglumun su an ki hali gibi olacak neredeyse biraz daha kucukMaşallah doğana kadar 3 yaşına yaklaşmış olur ben öyle olsa hiç korkmam Benim ki tam 1 yaşında beni düşün rahatla
Canım içimi rahatlattın biraz, haklısın zaten daha çok erken bu düşüncelerim için ama beynime engel olamıyorum sürekli bunları düşünüyorum ben nasıl doğurucam diye. Millet tarlada doğuruyomus çatır çatır ben ne anlatıyorumnormal doğum yapmadım spinal sezeryan oldum. bebeğe o kadar odaklanmış oluyorsunuz ki o an onları düşünmüyorsunuz. zaten görmüyorsunuz da. ama hissediyorsunuz tabi karnınızda bir şey yapıldığını .bebeğiniz doğuyor hemen ama bana göre normal doğuma engel sebepler sadece bebeğin ters olması vs değil annenin kan tutması yada korkması da normal doğuma engeldir. benim doktorum hep sakindi. o gün gelene kadar hiç konuşmadı. merak etme doğurursun endişe etme dedi. sende öyle yap hele o günler gelsin. her sezeryan spinal olmak zorunda değil genelde olabilir yada normalde olabilir. kendinizi illaki birine odaklamayın. süreci akışına bırakın. ben öyle yapmıştım. ayrıca spinal de midem bulanıyor dedim. gerisi yok uyumuşum muhtemelen sakinleştirici vermişler. zaten sezeryande yada herhangi bir ameliyatta anestezi doktoru soruyor önceden konuşuyorsunuz. stres yapıyor musun eğer istersen seni odanda sakinleştirici yapıp indirebilirim (bunları anneme başka bir ameliyat için sormuştu bana sormadı direk ameliyatta tanıştık ama sen konuşabilirsin). vs vs
simdiden bunlari dusunup kendini yorma canim. inan cok zaman var henuz. zamani gelince inan doktorun seni en az gerecek sekilde dogumunu gerceklestirir.
Canim zor bir durum ama normal dogumda da gerekli durumda makata kadar kesiyolar ki sen hangisinin kesilmesi daha iyi olur onu dusun bence sahsen ben onu dusunuyorum. Bir de merak ettim regl oldugunda nasil basa çıkıyordun bu durumda cok zor gercekten
Suan kac haftaliksiniz bende kizima hamileyken 6aylikken anca cikti gobegim simdi daha 9+6yim ve gobegim belirdi resmen :)
Dimi ablasiii haha! Sagol canim. Doktor her pozisyondan bakti cocuga benim canimdan can gidiyo o tabi ‘kurcalarken’ haha! darisi bebek arzusu olan her kadina!!Sizinki ne kadar net çıkmış maşallah bebişe
Sizin ilk bebeğiniz mi cinsiyet için gönlünüzden geçen varmı :)Tam 10 haftalık oldu canım. Hafif bir göbek var. Bunda daha çabuk çıkıcak sanırım :)
Plansız bi gebelik galiba bizim gibi benim kızımda zor bebek yakama yapışık yaşıyor babası dışında asla kimseye gitmiyo korkuyor insanlardan uyku problemi var hat safhada en fazla 1 saat uyur çığlıkla uyanır sürekli bende çok tedirginim ama allah bize verdiyse muhakkak bi hayır vardır hamileliğimizi böyle geçirirsek endişeli ruh halinde bebeklerimiz olur acilen bakış açımızı değiştirmeliyizOglum cok zor bir bebekti wc ye bile gidemiyordum bu da oyle olursa ogluma kim bakar diye korkuyorum sizin tabi bendende zor oglumun su an ki hali gibi olacak neredeyse biraz daha kucuk
İlk 3 ay annenin beslenmesi çok önemli değil folikasit kullanıyorsanız açığı kapatıcaktır ben ilk hamileliğimde 5 ay bulantıdan tost ve çubuk kraker dışında bişey yiyemedim bulantı bitince çok güzel beslendim ve bebeğimde çok iyi doğduKızlar bulantı ve iştahsızlıktan doğru düzgün beslenemiyorum.Acaba bebek gelişiyor mudur? İyi beslenemediğim için içim rahat değil.Korkuyorum
Hamileliğini Doğumu düşünerek korku içinde geçirirsen herşeyden korkan bi bebeğin olur bunları düşünme doğduktan sonraki kısımlara adapte olmaya çalış çünkü Doğum senin abarttığını gibi acılı kanlı bişey değil bende ilk hamileliğimde Doğum korkum vardı aşırı genel anestezi sezaryen oldum sedyeye binmek istemedim ameliyathanede olay çıkardım sakin olmamı bebeğe zarar vereceğimi söyleyip hızlıca bayılttılar sonra hiç beklediğim gibi bi acı hissetmedim bunun için mi o korkuları yaşayıp hamileliğimi buruk geçirmişim diyip pişman oldum ve dahada önemlisi benim o korkulu psikolojim yüzünden bebeğimde herşeyden korkuyor anne karnındayken annenin psikolojisi neyse bebek öyle oluyor klişesi çok çok doğru tavsiyem Doğumu düşünme kolay şehir efsanelerine inanmaDaha önce doğum yapmış olanlar bana cevap verebilir mi acaba? Aklımı çok kurcalayan bir şey var.
Beni kan tutuyor, kan görünce direkt bayılıyorum. (Kan şekerim düşüyormuş, şeker ya da meyvesuyu ile ayılıyorum). Kan aldıracağım zaman kanı görmesem dahi oraya bakmasam dahi o koltuğa oturunca fenalaşıyorum. Ya da biri elini kestiğinde o kişinin “ahh” demesiyle soğuk soğuk terlemeye başlıyorum gözlerim kararmaya başlıyor sonrası malum. Bazen ameliyat ya da Doğum hikayelerini anlatıyorlar işte şöyle kestiler böyle dikiş oldu filan, onları dinlerken/okurken dahi fenalaşabiliyorum. Bu durumda doğumdan da çok korkuyorum. Normal yapabilir miyim bilmiyorum bu şartlarda, dikişmiş kesiymiş beni ölüm gibi korkutuyor. Sezeryanda da belden uyuşturuyorlarmış herkes çok rahat diyor ama o an doktorun beni kesip biçtiğini biliyor olacağım , sezaryen esnasında da yattığım yerde bayılır mıyım acaba ?
Midem bulaniyor dedigimde tamam simdi gececek dediler gayet sakindiler yani uyandigimda midem bulanmiyordu zaten :) belli yani bir cok kiside oluyor spinalin soyle faydasi var 7 8 saat ayaklariniz uyusuk oluyor ve ameliyat agrisi cekmiyorsunuz ayaklarinizin uyusuklugu gecerken agrinizda yavasca basliyor hemsire hemen agri kesici yapiyor genelde ise uyanmanizla agri direk basliyorCanım içimi rahatlattın biraz, haklısın zaten daha çok erken bu düşüncelerim için ama beynime engel olamıyorum sürekli bunları düşünüyorum ben nasıl doğurucam diye. Millet tarlada doğuruyomus çatır çatır ben ne anlatıyorumpeki bahsetmiş olduğun mide bulantısı neyden kaynaklıydı
cokkk haklısın daha önümde dolu dolu 6 ay var nasipse ama beynimi susturmak pek kolay olmuyor işte.sanki dünyada tek doğuran benim... :) doktorum seni gebe okuluna göndereyim orada rahatlayabilirsin diyor
İkisi de kulaga korkunc geliyor. eski kadınlarımız bu konularda hiçbir şey bilmediği için nasıl doğurduklarının bile farkında olmamışlar. Bizler ise çağımız gereği her şeyi biliyoruz araştırıyoruz , bilinçli olmak da her zaman iyi degilmis iste kendi kendime panik yaptırıyorum..
regl olduğumda ise ilk gördüğüm yaşlarda zorlanmıştım kanıyorum ben diye. sonrasında onun farklı bir şey olduğuna beynim kendi kendine ikna oldu. kesilen bi yerden cıkan bir kan degil, yara gibi degil, acısı da yok, bilinçaltımdaki kan ile regl kanı aynı degil yani. akıntı gibi kabul ettim onu.
Evet spinalle korundugumu sanarken adet gecikmesi ve cift cizgi gordum. Hayirlisi boyleymis oglum kolikti alti aydan sonra kolik huysuzluklari devam ediyor simdide her seyi ben yaparimlar basladi aslinda ben yeni dogan zamanindan korkuyorumPlansız bi gebelik galiba bizim gibi benim kızımda zor bebek yakama yapışık yaşıyor babası dışında asla kimseye gitmiyo korkuyor insanlardan uyku problemi var hat safhada en fazla 1 saat uyur çığlıkla uyanır sürekli bende çok tedirginim ama allah bize verdiyse muhakkak bi hayır vardır hamileliğimizi böyle geçirirsek endişeli ruh halinde bebeklerimiz olur acilen bakış açımızı değiştirmeliyiz
Aaa ben bunu bilmiyordum çok mantıklı :)Midem bulaniyor dedigimde tamam simdi gececek dediler gayet sakindiler yani uyandigimda midem bulanmiyordu zaten :) belli yani bir cok kiside oluyor spinalin soyle faydasi var 7 8 saat ayaklariniz uyusuk oluyor ve ameliyat agrisi cekmiyorsunuz ayaklarinizin uyusuklugu gecerken agrinizda yavasca basliyor hemsire hemen agri kesici yapiyor genelde ise uyanmanizla agri direk basliyor
Bu arada kiziniz iki yasina dogru daha da duzelecek her gun daha bagimsizlasiyorlar 1 yas ile 2 yas arasinda bayagi fark oluyor bende yaza dogru bezden cikarmayi dusunuyorum. Birde oglum hala odamizda yatiyor park yataginda artik kendi odasina gecirecegimPlansız bi gebelik galiba bizim gibi benim kızımda zor bebek yakama yapışık yaşıyor babası dışında asla kimseye gitmiyo korkuyor insanlardan uyku problemi var hat safhada en fazla 1 saat uyur çığlıkla uyanır sürekli bende çok tedirginim ama allah bize verdiyse muhakkak bi hayır vardır hamileliğimizi böyle geçirirsek endişeli ruh halinde bebeklerimiz olur acilen bakış açımızı değiştirmeliyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?