Ben tam 6+1de duymuştum canım.İçini ferah tut belki geç döllenmedir.
Canim okadar haklisin ki bazen cehalet buyuk mutluluk cok arastirmamak lazim herseyi basa gelince ogrencez nasilsa bende dusunmemeye calisiyorum sende su anlarinin tadini cikar anı biriktir :*Canım içimi rahatlattın biraz, haklısın zaten daha çok erken bu düşüncelerim için ama beynime engel olamıyorum sürekli bunları düşünüyorum ben nasıl doğurucam diye. Millet tarlada doğuruyomus çatır çatır ben ne anlatıyorumpeki bahsetmiş olduğun mide bulantısı neyden kaynaklıydı
cokkk haklısın daha önümde dolu dolu 6 ay var nasipse ama beynimi susturmak pek kolay olmuyor işte.sanki dünyada tek doğuran benim... :) doktorum seni gebe okuluna göndereyim orada rahatlayabilirsin diyor
İkisi de kulaga korkunc geliyor. eski kadınlarımız bu konularda hiçbir şey bilmediği için nasıl doğurduklarının bile farkında olmamışlar. Bizler ise çağımız gereği her şeyi biliyoruz araştırıyoruz , bilinçli olmak da her zaman iyi degilmis iste kendi kendime panik yaptırıyorum..
regl olduğumda ise ilk gördüğüm yaşlarda zorlanmıştım kanıyorum ben diye. sonrasında onun farklı bir şey olduğuna beynim kendi kendine ikna oldu. kesilen bi yerden cıkan bir kan degil, yara gibi degil, acısı da yok, bilinçaltımdaki kan ile regl kanı aynı degil yani. akıntı gibi kabul ettim onu.
Teşekkür ederim cevabın için. Oğlum dört kızım iki yaşında henüz. Zaten sürpriz bi bebekti. Karmaşık duygular içindeyim. Eğer boş gebelik ise de üzülür müyüm onu bile bilemiyorum şimdi... Hayırlısı diyelimm...
Kızlar göğüs hassasiyeti azalan var mı? Beninkiler eskisi kadar acımıyo. Bulantım felan olmuyo zaten tek belirtim göğüs hassasiyetiydi. daha kontrolüme 10 gün var beklemek ne zormuş
Maşallah cesaretlisin demek ki :)Genelde uyudum apandisit ameliyatim icin spinal kesinlikle cok rahat gule oynaya ciktim ameliyathaneden
Kızlar göğüs hassasiyeti azalan var mı? Beninkiler eskisi kadar acımıyo. Bulantım felan olmuyo zaten tek belirtim göğüs hassasiyetiydi. daha kontrolüme 10 gün var beklemek ne zormuş
Benim de bulantım 2 3 gündür azaldı ama göğüslerim hala ağrıyor.Randevum perşembe bende nasıl dayanıcam bilmiyorum.Bulantım azalınca korkmaya başladım .
Azalma olabilir belirtilerde. Çocunlukla 12. Haftalarda bulantı şikayeti vs. Biter... Daha keyifli bir hamilelik başlar :) strese girmeyin boşuna. Eğer tüm belirtiler bıçak gibi kesilirse o zaman sıkıntı olabilir gider görünürsünüz doktora stres de iyi bişey değil hamilelikte...
Benimde 3 kayibim var ben normal özelde kadın doğum dr gidiyorum ve işin ilginci de hiç bir sebep yok bende bulunabilen sulandiriciyida önlem amaçlı kullanıyorum ins sağlıkla aliriz yavrularımızı kucagimiza
İyi pazarlar canlar. Cik morelim bozuk. Malesef salginlari aldim oksuruk ve ates var. Gece atesim cok yukselmis uyudugum icin farketmedik 2 de uyandgmda esm cok atesm oldugunu soyledi soguk suyla dus aldim sonrasinda bile 38 cikti. Sonrasinda tekrar sogk suyla dus aldim havlu felan islatip koydum 37 ye dustu. Ates bebege cok zararliymis. O yuzden cok korkuyorum basina gelen var mi acaba cok uzgunum
Benim azaldı sadece uçları acıyor üst kısımlarda kalmadı Bayadır böyle ama doktora gitmiştim bir sıkıntı yoktu canım içini ferah tutKızlar göğüs hassasiyeti azalan var mı? Beninkiler eskisi kadar acımıyo. Bulantım felan olmuyo zaten tek belirtim göğüs hassasiyetiydi. daha kontrolüme 10 gün var beklemek ne zormuş
Stres zararlı ama düşün düşün kendimize ediyoruz bi arkadaş yazmış bebek hissediyor o da stresli oluyor sonra Doğunca diye acaba ne kadar doğru tedirgin oldum öyle söyleyince.. birde karnıma sanki arada elektrik veriyorlar öyle bi sancı giriyor geçiyor anlamadım :/Yok diğer belirtiler devam ediyor şükür.Sadece arada öğürüyorum o kdr biraz da iştahım açıldı sanki ama ağzımda ki acı tat hiç geçmiyor.Çok haklısın stres zararlı,doktorum da çok kızıyor netten araştırmaktan vazgeç her hamilelik başkadır diyor.
cok dogru canim. bebek korkuyu anne karninda ogrenmeye basliyor. misal kopek havladi ve bos bulundugun icin korktun. bebek dogdugunda kopekten korkabiliyor. bu korku olayi, bebek annenin kucagindayken de oluyor. yani bebeklik doneminde. anne bebek arasinda inanilmaz bir bag var. ikisi de birbirini ciddi sekilde hissediyor. o yuzden mumkun oldugunca korkmamaya calisin herseyden.Stres zararlı ama düşün düşün kendimize ediyoruz bi arkadaş yazmış bebek hissediyor o da stresli oluyor sonra Doğunca diye acaba ne kadar doğru tedirgin oldum öyle söyleyince.. birde karnıma sanki arada elektrik veriyorlar öyle bi sancı giriyor geçiyor anlamadım :/
Çok enteresan gerçekten bilmiyordum . O zaman Benim bebiş tam bir melankoli depresif olacak :) :) şaka bir yana kendimi toparlamak istiyorum bende artık şu grip de bir geçsin biraz daha pozitif olmaya çalışıcam:)cok dogru canim. bebek korkuyu anne karninda ogrenmeye basliyor. misal kopek havladi ve bos bulundugun icin korktun. bebek dogdugunda kopekten korkabiliyor. bu korku olayi, bebek annenin kucagindayken de oluyor. yani bebeklik doneminde. anne bebek arasinda inanilmaz bir bag var. ikisi de birbirini ciddi sekilde hissediyor. o yuzden mumkun oldugunca korkmamaya calisin herseyden.
bugun kasiginiza agri girmesin, bulantiniz olmasin, ya da uykunuz gelmesin vs... bebege birsey mi oldu diye gerilmeyin. uzmeyin minnoslari. su an tek kriterimiz Allah korusun siddetli agri ve kanama hali. yoksa sorun var mi diye dusunmeyin. bebek hareketlerini hissetmeye baslayinca o zamanda yemek oncesi ya da sonrasi hareket kontrolu yapacagiz sadece o kadar. stres stres nereye kadarguzelim hamilelik boşa gider...
oglum karnimdayken hangi muzigi cok dinlettiysem, dogduktan sonra o muzikte sakinlesti. en cok kim karnimi sevip konustuysa, dogduktan sonra o kiside sakin durdu. yapilan calismalar cok dogru...
cok dogru canim. bebek korkuyu anne karninda ogrenmeye basliyor. misal kopek havladi ve bos bulundugun icin korktun. bebek dogdugunda kopekten korkabiliyor. bu korku olayi, bebek annenin kucagindayken de oluyor. yani bebeklik doneminde. anne bebek arasinda inanilmaz bir bag var. ikisi de birbirini ciddi sekilde hissediyor. o yuzden mumkun oldugunca korkmamaya calisin herseyden.
bugun kasiginiza agri girmesin, bulantiniz olmasin, ya da uykunuz gelmesin vs... bebege birsey mi oldu diye gerilmeyin. uzmeyin minnoslari. su an tek kriterimiz Allah korusun siddetli agri ve kanama hali. yoksa sorun var mi diye dusunmeyin. bebek hareketlerini hissetmeye baslayinca o zamanda yemek oncesi ya da sonrasi hareket kontrolu yapacagiz sadece o kadar. stres stres nereye kadarguzelim hamilelik boşa gider...
oglum karnimdayken hangi muzigi cok dinlettiysem, dogduktan sonra o muzikte sakinlesti. en cok kim karnimi sevip konustuysa, dogduktan sonra o kiside sakin durdu. yapilan calismalar cok dogru...
Birde şöyle bi bakış açısı geldi aklıma ne kadar doğrudur bilmiyorum ama anne bebeği etkiliyebiliyosa bebek de anneyi etkileyebilir mi acaba? Yani omunda hisleri duyguları varmdır :) biraz saçma gelebilir :)cok dogru canim. bebek korkuyu anne karninda ogrenmeye basliyor. misal kopek havladi ve bos bulundugun icin korktun. bebek dogdugunda kopekten korkabiliyor. bu korku olayi, bebek annenin kucagindayken de oluyor. yani bebeklik doneminde. anne bebek arasinda inanilmaz bir bag var. ikisi de birbirini ciddi sekilde hissediyor. o yuzden mumkun oldugunca korkmamaya calisin herseyden.
Stres zararlı ama düşün düşün kendimize ediyoruz bi arkadaş yazmış bebek hissediyor o da stresli oluyor sonra Doğunca diye acaba ne kadar doğru tedirgin oldum öyle söyleyince.. birde karnıma sanki arada elektrik veriyorlar öyle bi sancı giriyor geçiyor anlamadım :/
cok dogru canim. bebek korkuyu anne karninda ogrenmeye basliyor. misal kopek havladi ve bos bulundugun icin korktun. bebek dogdugunda kopekten korkabiliyor. bu korku olayi, bebek annenin kucagindayken de oluyor. yani bebeklik doneminde. anne bebek arasinda inanilmaz bir bag var. ikisi de birbirini ciddi sekilde hissediyor. o yuzden mumkun oldugunca korkmamaya calisin herseyden.
suanki melankoli depresif hal hormonlarimizdan. yani dogal bir durum. bu da bebegimi etkileyecek diye streslenmeyin...Çok enteresan gerçekten bilmiyordum . O zaman Benim bebiş tam bir melankoli depresif olacak :) :) şaka bir yana kendimi toparlamak istiyorum bende artık şu grip de bir geçsin biraz daha pozitif olmaya çalışıcam:)
uzmeyin kendinizi. aglamalar, depresif hal hepsi normal. hormonlardan. demek istedigim surekli akliniza sunu yedim bebegime bisi oldu, sunu dusundum bebegime bisi oldu, sunu hissetmedim bebegime bisi oldu vs vs diye strese sokmayin kendinizi...Merhaba, ben bu aralar bir kac sebepten dolayi baya agliyorum. Umutsuzluga kapiliyorum. Bu hislerim bebegime de gecer mi diye cok korkuyorum , gecer mi acabaona olumsuz dusunceler asilamak istemiyorum hakkim yok
neden sacma olsun canim. hamile kalinca ruh hastaligi iyilesem kac tane anne var. bebekte anneye iyi geliyor tabiki.Birde şöyle bi bakış açısı geldi aklıma ne kadar doğrudur bilmiyorum ama anne bebeği etkiliyebiliyosa bebek de anneyi etkileyebilir mi acaba? Yani omunda hisleri duyguları varmdır :) biraz saçma gelebilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?