Maşallah darısı bekleyenlere inşallah güzel bir doğum hikayesi..Kızlar hepinize yeni anne olarak yazıyorum :) arife günü tansiyonum dengesiz diye beni doktor hastaneye yatırdı. Sonrasında fitil ile açılma ve sanci gelsin diye uğraştı. Fakat bende ne sancı ne açılma vardı. Suni sancı denediler. Ondan da nst de 100 luk 4 dakika da bir gelen sancılar görünüyordu ama ben çok az hissediyordum. Sonra doktor bi anda bu kadar sancı gelmesi normal değil deyip ağrı hafifletici verdi. Sonra tabi olan sancılarda gitti benim. Bayramın ikinci günü artık hiç açılma ve sanci olmayınca sezeryana karar verildi. Ameliyatım iyi geçti. Bütün görevliler tek tek ne işlem yaptığına varana kadar anlattı. Oğluma 3300 gram demişlerdi ama 3800 doğdu boyu da 50 cm tam takvim gününde doğmuş oldu yani. Çok şükür bir sağlık sorunu yok. Sütüm yetmiyor. Kaç gündür pompa göğüs ucu ve mama ile uğraşıyoruz. Bu arada bende anca bugün ayağa kalkabildim. İki gün gaz sancım oldu. Sonrasında boynum tutuldu spinal anesteziden dolayı. Şuan bi oturup kalkarken ameliyat yerim acıyor. Oğlumla ilgilenebiliyorum. Karnımda hangi saatlerde uyaniksa şimdi de hala aynı saatlerde uyanık. Mamaya alıştı göğsümü pek almıyor. Çok şükür bizim hikayemizde böyle ki ben devlet hastanesinde doğum yaptım. Özelde yapan arkadaşlarımdan bile daha mennun kaldım. Darısı doğum bekleyen bütün arkadaşlarıma kolay doğum diliyorum. Lohusa olanlara da bol dinlenmeli sütlü zamanlar diliyorum. Hepinizi öpüyorum.
Ne cektin be Rüzgarbiz yine bu sabah kan verdik 2 tup. biktim artik...
sarilik 17 kusurde ama dr artik bu sekilde yabas yavas dusecek dedi. Anne Sutu Sariligiymis. karaciger ve bagrsagi sutten dolayi zorlaniyor ve sarilik yapiyormus. zamanla duzelirmjs. 1 ay kontorljnde kan alalim artik dedi. 15 gunluguz bugun.
topuk kanindq sorun cikti diye tiroid kontrolu de yapildi. tsh i guzel masallah. ama T4 yuksek biraz. sebebi de benim hasimatodan dolayi ictigim T4 ilacinin sutten bebege gecmesiymjs. sorun yokmus sukur. 1 aylikken yine kontrol edilecek.
ben de mantar olmusum. sadece krem verdi dr. afedersiniz wc de ozel bolgem yaniyordu. mantardanmis. su sicaklarda bi bu eksikti...
Canım öncelikle benimde 2gün sütüm gelmedi, bol bol sağdım mama verdim. Arz talep meselesi ne kadar meme ucuna uyarı olursa okadar süt geliyor. Emzirmekten vazgeçme. Mamayı kestim şuan kendi göğsümü bitiremiyor çok dolu oluyor mecbur sağıp veriyorum. Biberonu iyi seç ucunun deliğine dikkat et canım 0 aylık almalısın tek damlalıKızlar hepinize yeni anne olarak yazıyorum :) arife günü tansiyonum dengesiz diye beni doktor hastaneye yatırdı. Sonrasında fitil ile açılma ve sanci gelsin diye uğraştı. Fakat bende ne sancı ne açılma vardı. Suni sancı denediler. Ondan da nst de 100 luk 4 dakika da bir gelen sancılar görünüyordu ama ben çok az hissediyordum. Sonra doktor bi anda bu kadar sancı gelmesi normal değil deyip ağrı hafifletici verdi. Sonra tabi olan sancılarda gitti benim. Bayramın ikinci günü artık hiç açılma ve sanci olmayınca sezeryana karar verildi. Ameliyatım iyi geçti. Bütün görevliler tek tek ne işlem yaptığına varana kadar anlattı. Oğluma 3300 gram demişlerdi ama 3800 doğdu boyu da 50 cm tam takvim gününde doğmuş oldu yani. Çok şükür bir sağlık sorunu yok. Sütüm yetmiyor. Kaç gündür pompa göğüs ucu ve mama ile uğraşıyoruz. Bu arada bende anca bugün ayağa kalkabildim. İki gün gaz sancım oldu. Sonrasında boynum tutuldu spinal anesteziden dolayı. Şuan bi oturup kalkarken ameliyat yerim acıyor. Oğlumla ilgilenebiliyorum. Karnımda hangi saatlerde uyaniksa şimdi de hala aynı saatlerde uyanık. Mamaya alıştı göğsümü pek almıyor. Çok şükür bizim hikayemizde böyle ki ben devlet hastanesinde doğum yaptım. Özelde yapan arkadaşlarımdan bile daha mennun kaldım. Darısı doğum bekleyen bütün arkadaşlarıma kolay doğum diliyorum. Lohusa olanlara da bol dinlenmeli sütlü zamanlar diliyorum. Hepinizi öpüyorum.
Bekle canım doğumun tarihi çok önceden belli zaten kader bu. O geleceği zamanı bilir zaten baktın gelmiyor doktor gerekeni yapıyor canımDoğum yapmayanlar nerelerdesiniz kızlar? Ben tüm gün youtube dan 40 haftayı geçen miadı geçmiş gebelik ve doğumla ilgili vidyolar izledim. Kafam yandı ne yapmalıyım neye karar vermeliyim bilemiyorum
@elaide yoksa doğum mu yaptın
Hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüt insallahKızlar hepinize yeni anne olarak yazıyorum :) arife günü tansiyonum dengesiz diye beni doktor hastaneye yatırdı. Sonrasında fitil ile açılma ve sanci gelsin diye uğraştı. Fakat bende ne sancı ne açılma vardı. Suni sancı denediler. Ondan da nst de 100 luk 4 dakika da bir gelen sancılar görünüyordu ama ben çok az hissediyordum. Sonra doktor bi anda bu kadar sancı gelmesi normal değil deyip ağrı hafifletici verdi. Sonra tabi olan sancılarda gitti benim. Bayramın ikinci günü artık hiç açılma ve sanci olmayınca sezeryana karar verildi. Ameliyatım iyi geçti. Bütün görevliler tek tek ne işlem yaptığına varana kadar anlattı. Oğluma 3300 gram demişlerdi ama 3800 doğdu boyu da 50 cm tam takvim gününde doğmuş oldu yani. Çok şükür bir sağlık sorunu yok. Sütüm yetmiyor. Kaç gündür pompa göğüs ucu ve mama ile uğraşıyoruz. Bu arada bende anca bugün ayağa kalkabildim. İki gün gaz sancım oldu. Sonrasında boynum tutuldu spinal anesteziden dolayı. Şuan bi oturup kalkarken ameliyat yerim acıyor. Oğlumla ilgilenebiliyorum. Karnımda hangi saatlerde uyaniksa şimdi de hala aynı saatlerde uyanık. Mamaya alıştı göğsümü pek almıyor. Çok şükür bizim hikayemizde böyle ki ben devlet hastanesinde doğum yaptım. Özelde yapan arkadaşlarımdan bile daha mennun kaldım. Darısı doğum bekleyen bütün arkadaşlarıma kolay doğum diliyorum. Lohusa olanlara da bol dinlenmeli sütlü zamanlar diliyorum. Hepinizi öpüyorum.
amin cnm cok saol.Geçmiş olsun canım bebişin de sonuçları temiz olmasına çok sevindim sarılığı da geçecek inşallah az daha sabır
ben emzik vermiyrm.Kızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
sorma ya. resmen "fatmagulun sucu ne" halindeyimNe cektin be Rüzgar
cnm normal dogumu bilemiyrm. kayisi hosafi icsen fayda edebilir aslinda.R Rzg14 saol canim. Bizim çocukta değeri 13 su an sarılıkta. Pazartesi yine gideceğiz kontrole. Bide ben normal doğum yaptim ama daha büyük tuvalete çıkamadım. Naptiysam olmadi dikislerim cok fena, benle aynı durumda olan var mi hala oturamıyorum yanlarım ağrıyor yan oturmaktan. Bebişi uyandiramiyorum gündüzleri ne bileyim iyice diplerdeyim 2 gündür cok kötüyüm
Kızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Çok geçmiş olsun canım ya valla zor dikişler bol sıvı tüket çorba tarzı sıvı gıdalar tüketmeye çalış ..1 hafta sonra dikiş sızısı azalıyor inşallah biraz zaman lazım elden bişey gelmiyorR Rzg14 saol canim. Bizim çocukta değeri 13 su an sarılıkta. Pazartesi yine gideceğiz kontrole. Bide ben normal doğum yaptim ama daha büyük tuvalete çıkamadım. Naptiysam olmadi dikislerim cok fena, benle aynı durumda olan var mi hala oturamıyorum yanlarım ağrıyor yan oturmaktan. Bebişi uyandiramiyorum gündüzleri ne bileyim iyice diplerdeyim 2 gündür cok kötüyüm
Aminn inşallahaynen öyle. psikolojik olarak pozitiftim hep bu zamana kadar. güveniyorum kendime de doktoruma da. pozitif de bi doğum hikayemiz olur insallah :) yapabiliyo musun perine masajını? zor bişeymiş ya inşallah doğru yapıyorumdur
Ah keşke alsa ben ilk oğlumda verdim çok da rahat ettim alıyorsa ver özellikle uykuya geçişte ama benim bıdık almıyor midyesi bulanıyor verinceKızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben de fototerapideyken mecbur verdim çünkü ağlayınca dokunamıyordum çatlıycaktı çocuk. Kan alınırken de verdim . bugün de biberonla az mama verdim. Enjektörle de az mama verdim. Denemediğimiz yöntem kalmadı:))Kızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Bnm bebeler almadı emzik bazen ikisi aynı anda acıkıp ağlıyor o zmn birine yedirirken diğerine vermek istiyorum emzik tutmuyorlar tutsalarda mideleri bulanıyor bırakıyorlar alıştıramadım bn emzige bir türlüKızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin❤ Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Yalniz olmadgma sevindimaynisini yasadim bu sabah saat 8 den 12 ye kadar yapisti bana resmen, meme bagimlisi agzinda tutuyor dinleniyor tekrar emiyo siciyo alt degistir derken tekrar acikiyoo sanki az once emzirmemisim gibi deli gibi ağlıyor sinirleniyor, tekrar emzir derken kısır döngüye girdi saat 12 de mizmizlanarak zorla uyuttum.
Pilates topu ile kımıldaşmaya ben de başladım. Hurma ananas falan ama tık yok arkadaş. Anca kasılıyor karnımda toplanıyor. Ne bir nişan ne bir su hiç bişey yok.
Hayır Kocam da doğuran sayısına Bakıyor Ağustos annelerinde benden daha hevesli , her kasılma hissettiğimde geliyor mu yoksa deyip duruyor. Ona kalsa tüm gün pilastes topu ile takılcam
Elim belim koptu ya bu ne bitmek bilmez domatesmiş.. Ama sonunda bitti konserve işi zor tek başına oyyy
Hastane de bez verdiği için bana alt açma bezi depend paketin içinden 3 tane falan arttı. Hastane vermese bir paket yetmeyecekmiş çok kanama oluyor 2 paket rahat giderdi ama ben normal doğum yaptım sezeryanda aynısı oluyor mu bilmiyorum gümüş göğüs kapağı kullandığım için ben göğüs pedini çocuğun altını silmek için de kullandığım makyaj silme pamuklarından koyuyorum bir de hastanedeki kolostrum sütü olduğu için süt 2. Gün iniypr o zamana kadar böyle çamaşır ıslatacak kadar gelmiyorKızlar hastaneye tek kullanımlık alt açma falan götürdünüz mü?
Göğüs pedi kaç adet koydunuz?
Spinal sonrası kahve içmek için su ısıtıcı götüreyim mi?
Depend kullananlar kaç adet kullanıldı.?
çantayı kontrol edeyim dedim. Atlet gerekli mi sizce? Havalar da biraz serinledi
Ben çok emsin diye vermedim 40ı çıkınca vermeyi düşünüyorumKızlar çok şükür sarılığımız geriliyorRabbim tüm bebekleri sağlıklı etsin. Annelere güç versin❤ Gelelim asıl soruya emzik veriyor musunuz? Yada hangi durumlarda veriyorsunuz? Ben kan aldırırken verdim. Daha sonrada çıkartıp emzirdim hemen. Arabada trafikteydik alamayacak durumdayken çok ağlayınca verdim susunca çıkarttım. Sarılık olduğu için uyku halindeydi sürekli ekstra verme ihtiyacı duymadım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Hemoroid oturma simitlerinden aldım otururken rahat oturmak için ben hem hemoroid vardı hem dikiş iyi geldi.R Rzg14 saol canim. Bizim çocukta değeri 13 su an sarılıkta. Pazartesi yine gideceğiz kontrole. Bide ben normal doğum yaptim ama daha büyük tuvalete çıkamadım. Naptiysam olmadi dikislerim cok fena, benle aynı durumda olan var mi hala oturamıyorum yanlarım ağrıyor yan oturmaktan. Bebişi uyandiramiyorum gündüzleri ne bileyim iyice diplerdeyim 2 gündür cok kötüyüm
Büyük tuvalete bende 3. Gün çıktım bağırsakları boşaltıyorlar ya ancak büyük tuvalet yapılıyorR Rzg14 saol canim. Bizim çocukta değeri 13 su an sarılıkta. Pazartesi yine gideceğiz kontrole. Bide ben normal doğum yaptim ama daha büyük tuvalete çıkamadım. Naptiysam olmadi dikislerim cok fena, benle aynı durumda olan var mi hala oturamıyorum yanlarım ağrıyor yan oturmaktan. Bebişi uyandiramiyorum gündüzleri ne bileyim iyice diplerdeyim 2 gündür cok kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?