Vallahi süt olayindan bana da fenalik geldi bana laf eden falan yok ama burda herkes kendinj o kdr uzuyo ve takiyo kiya sut mevzuna asiri uyuz oluyorum. daha dunku gittigim dr memeyi sikinca sut cikaramadi diye hemen sutun mu yok diyor.. yahu daha yeni emzirmisim bebeyi. hemsire gelip bi sıktı fiskirtti. dr usul bilmiyor. ama o bile kafama takmama yetti. zaten cocuk sarjlik. dogum kilosunj gec yakaladi vs. hassasim bugun.
5-6 aylikken baslamistim yari zamanli olarak. 1 yasa yakin da bez sayimi artitip tam zamanli basladim canim. Simdi 16 aylik oldu. Bacak arasi daha genis onu kastediyorsun sanirim. Bir zarari olmaz. Hatta kalca cikigi olanlara da genis bez takiliyor. Bacaklari sikmayin genis birakin diyor doktorlar da. Bacaklari sikan kundak da bu yuzden onerilmiyor.
biz o kadar cok kan verdik ki cnm uzayan sarilik yuzunden. pazartesi yine verecegiz. bunaldim artik. normalde sute takilmiyordum ben de dr taktirdi. ilk 5 gun hic kilo almadi benimki.. dolayisiyla 20.gunde dogum kilosunu yakaladi. o zamana kadar 10kez gittik. her defasinda da gerekiyorsa mama da veririm dedim yok dediler. ama 20gunlukken eee kiloyu gec yakaladi sutun var mi diyor. gek de uyuz olma. 15 gunde yakalamasi lazimmis. o gun de sendeydik dr. sen iyi dedin dr. deli ettiler beni. e pazartesi 30 gun kontrolu var. o yuzden gerildim.Vallahi süt olayindan bana da fenalik geldi bana laf eden falan yok ama burda herkes kendinj o kdr uzuyo ve takiyo ki. Sen bari yapma canim ya benmki de uzamis sarilik bir suru tahlil yaptirdik bakaljm. Ptesi ne cikacak. Ama takilmiyorum emzirmeye sagmaya devam. erken dogan bebeklerde sarilik daha uzun suruyomus bunu bilmek beni biraz rahatlattı.
bende tek beden almistim aldığım hazır bez az takıyorum çünkü pisik yaptı hafif kızarttı bende gündüzleri bunu bağlayım dedim bi deneyim hoşuma gitti5-6 aylikken baslamistim yari zamanli olarak. 1 yasa yakin da bez sayimi artitip tam zamanli basladim canim. Simdi 16 aylik oldu. Bacak arasi daha genis onu kastediyorsun sanirim. Bir zarari olmaz. Hatta kalca cikigi olanlara da genis bez takiliyor. Bacaklari sikmayin genis birakin diyor doktorlar da. Bacaklari sikan kundak da bu yuzden onerilmiyor.
Yenidogan bebege biraz buyuk gelmis olabilir belki. Yenidogan boyu mu aldin canim? Bende su an tek beden ybb oldugu icin yenidogan kizima daha baslamadim. Aslinda olur bir zarari da olmaz ama kiyafetleri giydiremem buyuk olasilikla. Birkac ay icin de yenidogan boy ybb almak masrafli geldi. Birkac ay icinde tek beden ybb olur ona da.
ya aslinda duzene girmeai lazim uykusu15 gunluk oldu bebişim kozlar geceleri kaç defa uyamıyor siziinkile
b3n gece 3 e kadar emzirdim uyumadi
sonra 6 bucuk da ben uyandim emzirdim kendi uyanmıyor g3ce için az mi
sabah da 8 bucuk 10 bucuk
bizim icin de okusun bacimKaynanam sütüme yasin okuyo suan.
Saat başı uyanıyo canım ama bizim yarın kırkımız çıkıyo 15 günlükken bizimki uyurdy ben 2 saatte bir kalkar emzirirdim15 gunluk oldu bebişim kozlar geceleri kaç defa uyamıyor siziinkile
cnm kolik zor. 99 gun surdu tam. ne yaparsan yap aglar susmaz. sakinligini korumaya calis o sirada. ben hep emzirdim. ne zaman istese emzirdim. mama bilemiyrm ben vermedim hic. 45 gun oturur vaziyette uyudum o da uzerimde uyudu. yoksa hic uyumuyordu. kucagimda kosuyorduk gece vakti evin icinde.R Rzg14 senin oğlan kolikti dimi, dün benim kıza da doktor öyle dedi. Geçen sefer çocuk aç yiyebildiiği kadar mama ver dedi, dün mamayı kes her ağladığında memeye dayama koliği artmasın dedi.
E çocuk memede sakinleşiyor sadece çözemedim ben.
E sonra devam edince acaba aç mı yine diyoruz mama veriyoruz yine aynı
Dün gece sesi kısıldı, yapılacak bişey yok 3 aya düzelir dedi ama daha 15 günlük
Bizimki 25 gunluk hicbi duzen yok olabilir yani duzensizlik bence15 gunluk oldu bebişim kozlar geceleri kaç defa uyamıyor siziinkile
cnm benim kiz sarilik diye en gec 3 saatte emzirmem lazjmmis gece. biraksam 4 saat rahat uyuyor. aslinda birqksam da uyusa keske gece de bende az dinlensem diyrm. uyandirinca 3 saatte ayaktayiz. bakalim 1 ay kontrolu geldi zaten ne diyecek dr.15 gunluk oldu bebişim kozlar geceleri kaç defa uyamıyor siziinkile
Su sarılık cidden darlandirdi bizicnm benim kiz sarilik diye en gec 3 saatte emzirmem lazjmmis gece. biraksam 4 saat rahat uyuyor. aslinda birqksam da uyusa keske gece de bende az dinlensem diyrm. uyandirinca 3 saatte ayaktayiz. bakalim 1 ay kontrolu geldi zaten ne diyecek dr.
Merhaba bizde de sarılık vardı carsamba günü 10cikti ,80gram kilo kaybetmişti doktor başında yakaladık süt yetmiyor her öğünde 35_40cc mama ver ve humana still tea iç iki saatte bir uyandır zorla emzir mama ver dedi. Neyse bugün tekrar gittik verdiği 80grami geri almış sarılığı da 8e düştü. Bunun dışında kuru dut suyu içtim ve hurma yedim yaklaşık 4litre de su içtim iki günde fark etti. Bugün her sağımda 30_40cc süt geliyor deyince artık mamaya gerek yok dedi. Ama ben mamayi azaltarak vermeye devam edicem biraz daha. Size de fikir olsun belki işe yararSu sarılık cidden darlandirdi bizicanim biliyor musun bilmiyorum ama internette doktor güneş varken bebeğin kollati bacaklarini acın pencerenin önüne koyun güneş ışığı alsın güneş ışığı sarılığı alir dedi bugün denedim ben insallah ise yarar sende denemek istersen ben uyandirmaya başlıyorum 1 saatte uyanıyor 5 dk emiyor geri uyuyor artik çaresiz hissediyorum kendimi doktoru aradim ankaraya giden sonuclar temiz çıkmış tiroidle ilgili degilmis e cocuk uyanmıyor dedim sarılığı yükseldi mi acaba dedim doymuyordur ondan uyuyordur açlık uyku yapar dedi beyinsiz bn bilmiyorum sanki çocugun doymadigini hic soyle yap mama ver falan demedi Allah insanlığı olan doktorlarla karşılaştirsin ya beni cinnet gecirtti sabahtan beridir ağlıyorum çocuk doymuyor diye
Canim benim sagimda 120 cc sutte geliyor gerci azaldı bu aralar ama süt var bebis emmiyorMerhaba bizde de sarılık vardı carsamba günü 10cikti ,80gram kilo kaybetmişti doktor başında yakaladık süt yetmiyor her öğünde 35_40cc mama ver ve humana still tea iç iki saatte bir uyandır zorla emzir mama ver dedi. Neyse bugün tekrar gittik verdiği 80grami geri almış sarılığı da 8e düştü. Bunun dışında kuru dut suyu içtim ve hurma yedim yaklaşık 4litre de su içtim iki günde fark etti. Bugün her sağımda 30_40cc süt geliyor deyince artık mamaya gerek yok dedi. Ama ben mamayi azaltarak vermeye devam edicem biraz daha. Size de fikir olsun belki işe yarar
Ay bana da verdi ondan doktor o yüzden mi böyleyimaynı şeyi bende yaşıyorum hamileyken 10 kilo aldım şimdi doymak bilmiyorumkan ilacı iştah açıyormuş şu şurup gibi olanlar 6 kutu bitirdim
Ya süt olmasa toparlanmazdı bi kere bebiş düşünme öyle annesi olumlu düşün ve her fırsatta dinlenmeye çalış oğluş müsaade ederse tabiya sut mevzuna asiri uyuz oluyorum. daha dunku gittigim dr memeyi sikinca sut cikaramadi diye hemen sutun mu yok diyor.. yahu daha yeni emzirmisim bebeyi. hemsire gelip bi sıktı fiskirtti. dr usul bilmiyor. ama o bile kafama takmama yetti. zaten cocuk sarjlik. dogum kilosunj gec yakaladi vs. hassasim bugun.
benimde uykum normalde aşırı hafif ama daha dogumdan sonra toparlanamadimSaat başı uyanıyo canım ama bizim yarın kırkımız çıkıyo 15 günlükken bizimki uyurdy ben 2 saatte bir kalkar emzirirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?