- 26 Nisan 2014
- 729
- 1.926
- 113
Oy maşallah benden de okadar gelir inşallah gerçi bizim daha 6gunlukCanim benim sagimda 120 cc sutte geliyor gerci azaldı bu aralar ama süt var bebis emmiyor
aglama kuzum. benim de icim sisti artik. sutun yetmese kilo almaz.Su sarılık cidden darlandirdi bizicanim biliyor musun bilmiyorum ama internette doktor güneş varken bebeğin kollati bacaklarini acın pencerenin önüne koyun güneş ışığı alsın güneş ışığı sarılığı alir dedi bugün denedim ben insallah ise yarar sende denemek istersen ben uyandirmaya başlıyorum 1 saatte uyanıyor 5 dk emiyor geri uyuyor artik çaresiz hissediyorum kendimi doktoru aradim ankaraya giden sonuclar temiz çıkmış tiroidle ilgili degilmis e cocuk uyanmıyor dedim sarılığı yükseldi mi acaba dedim doymuyordur ondan uyuyordur açlık uyku yapar dedi beyinsiz bn bilmiyorum sanki çocugun doymadigini hic soyle yap mama ver falan demedi Allah insanlığı olan doktorlarla karşılaştirsin ya beni cinnet gecirtti sabahtan beridir ağlıyorum çocuk doymuyor diye
saol kuzum. insani zorla darliyorlar. sen nasil oldun yemek disindaYa süt olmasa toparlanmazdı bi kere bebiş düşünme öyle annesi olumlu düşün ve her fırsatta dinlenmeye çalış oğluş müsaade ederse tabi
Estağfurullah işime karısmak degıl yardım için fikirleriniz cok onemlı. Acemilik fena. Manuel sagma makinesi aldık. Cunku tam sütüm geldı ama bebısı yatırdılar. Sımdı mamayı tamamen kestik bugun 5.gun. Emzırıyorum yada sagdım sutu biberonla veriyoruz az degsın agzı ıslansın dıye. Suan mavı ısık aldıgı ıcın uyanamıyo da. Ama cok sukur mama olayını kestik.isine karismak gibi olmadin bence bir gece bir gunduz vrr geri kalani emzir soyle dusun 2 satte bir emiyorsa rn az bu cocugun 10 kere beslenmesi lazum q emzirdikce sutun olur keske hic mama vermeseydiniz b3n verfim 3 ye birak kilo almayi gelisimi bile gerilmisti anne sutu gibi varmi ilk 6 ay anne sutuyle beslenmesi cok onemli hem sutun koruyuvuluguda artar
Kanda tuz oranı yuksekmış. 13 sarılık bıde kan sekerı düşükmüş aç kalmıs besleye memısım. Bıde hastaneye geldık burda uyarıcı ıle kaka yaptı. Bisey yemedıgı ıcın kaka cıs de yapamadı. Mavı ısık verdiler serum bıde. Bugun cıkcaz nasıpseHem gözün aydın hem de geçmiş olsun..bir an önce toparlarsınız inşallah.. sarilik derecesi aman aman yüksek değil aslında neden yatış verdiler ki
Karaciğer ve safra kesesinden ultrason çekilecekmiş bugünde o cıktıaglama kuzum. benim de icim sisti artik. sutun yetmese kilo almaz.
seninki de anne sutu sariligi bence. benimki gibi. 3aya kadar suruyormus. bagirsak ve karacigerleri anne sutune ancak adapte oluyormus.
saol kuzum. insani zorla darliyorlar. sen nasil oldun yemek disinda
Sonuçların temiz çıkmasına sevindim.. Ama ySu sarılık cidden darlandirdi bizicanim biliyor musun bilmiyorum ama internette doktor güneş varken bebeğin kollati bacaklarini acın pencerenin önüne koyun güneş ışığı alsın güneş ışığı sarılığı alir dedi bugün denedim ben insallah ise yarar sende denemek istersen ben uyandirmaya başlıyorum 1 saatte uyanıyor 5 dk emiyor geri uyuyor artik çaresiz hissediyorum kendimi doktoru aradim ankaraya giden sonuclar temiz çıkmış tiroidle ilgili degilmis e cocuk uyanmıyor dedim sarılığı yükseldi mi acaba dedim doymuyordur ondan uyuyordur açlık uyku yapar dedi beyinsiz bn bilmiyorum sanki çocugun doymadigini hic soyle yap mama ver falan demedi Allah insanlığı olan doktorlarla karşılaştirsin ya beni cinnet gecirtti sabahtan beridir ağlıyorum çocuk doymuyor diye
İştahla beraber enerji de geldi çok şükür daha iyiyim sancılar bitti en azından her emzirme de bıçak saplanıyordu sanki rahmime o sancı da geçti daha rahatım o yorgunluk hissi var sadece dikişsiz olmanın mutluluğu içerisindeyimaglama kuzum. benim de icim sisti artik. sutun yetmese kilo almaz.
seninki de anne sutu sariligi bence. benimki gibi. 3aya kadar suruyormus. bagirsak ve karacigerleri anne sutune ancak adapte oluyormus.
saol kuzum. insani zorla darliyorlar. sen nasil oldun yemek disinda
Gece uyandırma ıslemı kolay oluyomu. Suan mavı ısık aldıgı için sarılık içinde biseyler goruyo uyanmıyo yawrum ama sarılıgı 13 den 10 a dusmus. Cıkıs yapacaklar. Ac bırakma dedılerGunduz de gece de ne zamn isterse meme veriyorum ama uyaniksa 2 saatte 3 saatte bir emziriyorum normalde. Ilk gunler 20dk emiyodu max. Simdi 1 aylik olduk 40 45dk memede kaliyo. Biberonla sut verirsem 60ml ya da 90ml iciyo max.
Arabaya binince uyuyordu, bugün yine çıktık uyumadıcnm kolik zor. 99 gun surdu tam. ne yaparsan yap aglar susmaz. sakinligini korumaya calis o sirada. ben hep emzirdim. ne zaman istese emzirdim. mama bilemiyrm ben vermedim hic. 45 gun oturur vaziyette uyudum o da uzerimde uyudu. yoksa hic uyumuyordu. kucagimda kosuyorduk gece vakti evin icinde.
3 sat yeter demi canim uyuyup kalıyorum vicdan azabı çekiyorum sonracnm benim kiz sarilik diye en gec 3 saatte emzirmem lazjmmis gece. biraksam 4 saat rahat uyuyor. aslinda birqksam da uyusa keske gece de bende az dinlensem diyrm. uyandirinca 3 saatte ayaktayiz. bakalim 1 ay kontrolu geldi zaten ne diyecek dr.
Sonuçların temiz çıkmasına sevindim.. Ama y
İştahla beraber enerji de geldi çok şükür daha iyiyim sancılar bitti en azından her emzirme de bıçak saplanıyordu sanki rahmime o sancı da geçti daha rahatım o yorgunluk hissi var sadece dikişsiz olmanın mutluluğu içerisindeyimdün sağlık ocağına da gittik topuk kanı aldılar miniğimden ay içim yandı.. Sarılık görünmüyor şimdilik dedi 2 hafta dolunca tekrar kontrol var bakalım
iştah açııyorAy bana da verdi ondan doktor o yüzden mi böyleyim
Evet benim öncekiler dikişliydi 15 güne kadar oturamazdım yatamazdım yangın yeri gibiydi aşağısımaslalh canim dikişsiz olması super olmus daha ben dikişten toparlanamadim ya 15 gunde
Ben de öyle yapıyorum sağlı sollu veriyorum sütü birinde uyuyakalana kadar içiyo sonra uyanınca öbürünü böyle yaptım diğerlerinde debenim kızım tek memeyle doyuyor normalmi diye araştırırken bu yazıyı buldum paylaşmak istedim
Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren ‘ön süt’ tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. En fazla yağ içeren süt, emzirmenin sonunda salgılanan süttür. Buna ‘son süt ’denir. Bebeğin hem ön sütüne hem de son süte ihtiyacı vardır. Son sütteki yağ inek sütündekine benzemez. Daha hafiftir ve sindirimi daha kolaydır. Bu yağ bebek için çok değerli bir enerji kaynağıdır. Bebeğin tokluk duygusu oluşur ve yeterli kilo alması için bu yağın sağladığı enerji ihtiyacı vardır. Bebek memeye doğru yerleştirilip doyana ve memeyi kendisi bırakana kadar memede tutulursa, hem ön sütü hem de son sütü alır. Bebek daha emmek istiyorsa ikinci memede verilebilir. Eğer bebek bir meme ile beslenmiş ise, bir sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. Bu arada emzirme sonrası kalan sütün sağılması uygundur. İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır. Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
alıntı
haydaaaa. ay insallaj bana da cikarmaz. gerci karaciger kan testlerinde temiz cikti. tiroidde. eger duzgun cikmasaydi ultrason yapariz demisti. yirttik biz sanirim.Karaciğer ve safra kesesinden ultrason çekilecekmiş bugünde o cıktıinşallah toparlarlar karınları tok olsunda uyusunlar ama karinlari doysa
aman olmasjn sarilik. mahvetti bizi. 10 sefer kan verdik. dayanamiyorum artik.Sonuçların temiz çıkmasına sevindim.. Ama y
İştahla beraber enerji de geldi çok şükür daha iyiyim sancılar bitti en azından her emzirme de bıçak saplanıyordu sanki rahmime o sancı da geçti daha rahatım o yorgunluk hissi var sadece dikişsiz olmanın mutluluğu içerisindeyimdün sağlık ocağına da gittik topuk kanı aldılar miniğimden ay içim yandı.. Sarılık görünmüyor şimdilik dedi 2 hafta dolunca tekrar kontrol var bakalım
oyle kuzum. yapacak birsey yok. damlalardq işe yaramaz. dedigim gibi sen sinirine hakim olacaksin. yoksa zorlanirsin.Arabaya binince uyuyordu, bugün yine çıktık uyumadı
Doktorda öyle yapacak bişey yok damlalar ile yardımcı olmaya çalışacağız ama oda çok etki etmez dedi. İnşallah en az sıkıntı ile atlatırız
cnm gece icin 3 saat iyi dedi dr. 3 saati gecmesin dedi. gunduz istedikce. ama gece dedigim soyle benim, en son 12de emiyor sonra 3te sonra 6da...3 sat yeter demi canim uyuyup kalıyorum vicdan azabı çekiyorum sonra
17 günlükken 12 çıkmıştı bugun 25 günlük oldukhaydaaaa. ay insallaj bana da cikarmaz. gerci karaciger kan testlerinde temiz cikti. tiroidde. eger duzgun cikmasaydi ultrason yapariz demisti. yirttik biz sanirim.
kac sen de sarilik? en son 17.13tu bizim 20 gunlukken..28 gunluk bugun.
aman olmasjn sarilik. mahvetti bizi. 10 sefer kan verdik. dayanamiyorum artik.
oyle kuzum. yapacak birsey yok. damlalardq işe yaramaz. dedigim gibi sen sinirine hakim olacaksin. yoksa zorlanirsin.
gececek emin ol.
cnm gece icin 3 saat iyi dedi dr. 3 saati gecmesin dedi. gunduz istedikce. ama gece dedigim soyle benim, en son 12de emiyor sonra 3te sonra 6da...
Kuzenimin cocugunda var alninda geciyor tatlim tam ne zaman gecti bilmiyorum ama gecti suan 5 yasinda o da cok gezdi hic bir doktor almaya yanasmiyor onemli olan kanamamasi hemanjiyom damarli bir yapi oldugu icin dusmelerde vs cok kanayabilir ama onemli bir sey degil dikkat etmek lazimKızlar bebeğinde hemanjiom yani doğum gülü olan var mı? Benimkinin iki göz kapağında ve alnının ortasında hafif var. Doktor 1 yaşına kadar geçer dedi ama geçer mi? Daha önce ki çocuğunda yaşayan var mı
Öyle valla çok zorladı sizi ya rabbim şifa versin toparlasın hemencecik kuzucuk lar inşallahhaydaaaa. ay insallaj bana da cikarmaz. gerci karaciger kan testlerinde temiz cikti. tiroidde. eger duzgun cikmasaydi ultrason yapariz demisti. yirttik biz sanirim.
kac sen de sarilik? en son 17.13tu bizim 20 gunlukken..28 gunluk bugun.
aman olmasjn sarilik. mahvetti bizi. 10 sefer kan verdik. dayanamiyorum artik.
oyle kuzum. yapacak birsey yok. damlalardq işe yaramaz. dedigim gibi sen sinirine hakim olacaksin. yoksa zorlanirsin.
gececek emin ol.
cnm gece icin 3 saat iyi dedi dr. 3 saati gecmesin dedi. gunduz istedikce. ama gece dedigim soyle benim, en son 12de emiyor sonra 3te sonra 6da...
de bize 14e inse iyi dedi. seninki seni daha neden bunaltiyor anlamadim.17 günlükken 12 çıkmıştı bugun 25 günlük olduk
leke sadece dimi. kirmizilik. benim ensem de var. iki cocugumunda ensesinde var. oglum 5 yasinda. onunki de benimki de gecmedi cnm. oglumun burnunun ucundaki minicik olan da gecmedi.Kızlar bebeğinde hemanjiom yani doğum gülü olan var mı? Benimkinin iki göz kapağında ve alnının ortasında hafif var. Doktor 1 yaşına kadar geçer dedi ama geçer mi? Daha önce ki çocuğunda yaşayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?