- 21 Ağustos 2015
- 32.186
- 97.715
- 798
- 38
Yok yok pozitif düsün gelirDaha iki gün önce yine yumuşaktı ama banyodan çıkınca akıyordu şıp şıp hep annem yüzünden ,iki huzurlandi diye doymuyor dedi sütüm gitti
benim kizim biraktigim an uyandigi icin her daim kucagimda uyuyor ya da uyanik. yemek yerken vs dizlerimde yatiyor. bazende ayakta yemek zorunda kaliyorum. wc ye beraber de gidiyoruz. yapcak bisi yook ne yazik ki. benden baskasinda durmadigi icin de esim uyutamiyr. odadaki minder de 5dk yattigi oluyor gun icindeKızlar biz de bugün 28 günlük olduk. 3-4 gündür memede hırçınlaşma emip emip bırakma kafasını sürekli geri itme var. Süt fışkırarak çıkıyor üst üste yutkunup yetişemiyor öksürüyor.
Araştırdım biraz ön sütün fazla olması diyor. Sağıp normal akışa getirin diyor. Böyle bi şey yaşayan var mı? Sağdıktan sonra daha çok geliyor. Gece yarısı kalkıp meme terbiye etmek için sağım yapıyorumNasıl olacak bu iş böyle
Oğlumda işe başlayınca sağmıştım bunda çok erken başladımÖn süt çok yararlı değilmiş sanırım çoğu yerde sağıp dökün diyor. Bazen 60-100 çıkıyor ikisinden de atsam kıyamıyorum ne yapsam sizce?
Eskiden memede uyur yerine koyardım 2 gecedir 1 aylık bebeği ayağımda sallıyorumçok üzülüyorum vicdan yapıyorum minicik bebek sallanmaz diye...
ama eşim bu akşam 1,5 saat uğraştı uyumadı ayağıma koydum uyudu.
Siz bulunduğunuz odada mı uyumaya bırakıyorsunuz? Mesela akşam 7-8-9 yemek yeniyor falan bebek nerde duruyoe? Ya da uyuyor? Gündüz Pusetle birlikte salona koyuyoruz orda uyuyor. Gece yatak odasındaki sepette uyuyor.
Ben de öyle düşünmüştüm canm ön süt son süt bakmadan emzirdim hep 20 günlük 1 kg almıştı. Son günlerde oğlum emerken tıkanıyor ve çok gaza sebep oluyordu kendini geri itiyor... araştırdım biraz ön sütün aşırı hızlı akması bebeğin yetişememesi yazıyordu. Önemsemicem artık. Memeyi aşağıda tutup bebeğin biraz yukardan emmesini deneyeceğimBen anne sutunun yaramadigina inanmiyorum yok onsut yok son sut anne sutu anne sutudur yaramayani yoktur 20 yil evvel pompa mi vardi anneler emziriyordu. Oglum hep yatak odasinda yatiyor uyuma islemi besiginde yapiliyor uyaniksa salondayiz yada ben neredeysem orada
kızımda anyni senin bebeğin gibiydi ben cözümü reflü yastığında buldum uyudugunda yuz üstü yatırıyorum gündğz bir saat uyuyor o şekilde. uyanıkken ki çoğu zaman uyanık kucak istiyor ama allahtan eşimde de duruyor. huzursuz olan bebişlere tavsiyem bezini süt içmeden önce içirin asla duz yatırmayın hafıf baş yukarda olsun.. bazen gizli reflü olabiliyor bebişlerde .. kızımın kusması fazla yoktu ama reflüsü varmış.benim kizim biraktigim an uyandigi icin her daim kucagimda uyuyor ya da uyanik. yemek yerken vs dizlerimde yatiyor. bazende ayakta yemek zorunda kaliyorum. wc ye beraber de gidiyoruz. yapcak bisi yook ne yazik ki. benden baskasinda durmadigi icin de esim uyutamiyr. odadaki minder de 5dk yattigi oluyor gun icinde. gece de ayni yataktayiz. yanimda uyuyor sukur. gece 12den sonra tabi bu uyuma.. demem o ki uzulme tatlim. her modelin huyu farkli...
emmede de gazdan dolayi emip basini geri atiyordur. sut cok gelince de yapiyorlar. ön sut su bakimindan ozellikle onemli. azcik elinle sagip ver memeyi bence derim.
Evet canm amme aralığı uzadığında daha çok fışkırıyor. Düzgün yutkunamadığı için gaz da yapıyor rahatsız oluyor. Bu gece dikkatli emzirdim lavobada biraz sıktım göğüsleri daha sancısız bir gece geçirdik. Umarım hep böyle devam edercanim ben kendim de şunu farkettim ne kadar emmeye ara verirsek 3 5 saat o zamn on süt cogaliyo
gece b3nde sağıyorum ek gida ya geçince kullaniirm diye
gece emmeyince aynen dediğin gibi boğaza kaçma durumu çok oluyor
sanki gazi mi var acaba benim kiz gazi birikince emerken öyle yapiyo
biz yatasıya oturduğumuz odada duruyo gece yatarken odaya geciyoruz
Ayy senin ki de çok zor canm yaabenim kizim biraktigim an uyandigi icin her daim kucagimda uyuyor ya da uyanik. yemek yerken vs dizlerimde yatiyor. bazende ayakta yemek zorunda kaliyorum. wc ye beraber de gidiyoruz. yapcak bisi yook ne yazik ki. benden baskasinda durmadigi icin de esim uyutamiyr. odadaki minder de 5dk yattigi oluyor gun icinde. gece de ayni yataktayiz. yanimda uyuyor sukur. gece 12den sonra tabi bu uyuma.. demem o ki uzulme tatlim. her modelin huyu farkli...
emmede de gazdan dolayi emip basini geri atiyordur. sut cok gelince de yapiyorlar. ön sut su bakimindan ozellikle onemli. azcik elinle sagip ver memeyi bence derim.
12 den sonra kac saat uyuyorbenim kizim biraktigim an uyandigi icin her daim kucagimda uyuyor ya da uyanik. yemek yerken vs dizlerimde yatiyor. bazende ayakta yemek zorunda kaliyorum. wc ye beraber de gidiyoruz. yapcak bisi yook ne yazik ki. benden baskasinda durmadigi icin de esim uyutamiyr. odadaki minder de 5dk yattigi oluyor gun icinde. gece de ayni yataktayiz. yanimda uyuyor sukur. gece 12den sonra tabi bu uyuma.. demem o ki uzulme tatlim. her modelin huyu farkli...
derin dondurucida 6 ay canimEvet canm 2 kez döktüm artık dökmüyorum zaten 3 ay sonra işe başlıcam, dolaba atıyorum eski tarihten başlayarak kullanıcam onları. Evdeki 2 kapılı no frost buzluklarda 3 ay saklanabiliyor sanırım. Özel derin dondurucularda ne kadar saklanıyor acaba.. annemde var ona yollarım sütleri.
Bizim de yatmış canm 400 aldım dün PTT den. Orda çalışan adama bozuldumkizlar yazdım mi farketmedim
dogum parası yatis bizim 300 ikincide 400 olan para bir ay olmuştu başvuru yaoali
memeye alisan bebekler meme olmadan uyumuyor, emmek sadece aclik hissiyatini bastirmiyor bebegi sakinlestirip guvende hissettiriyor.Günaydınnn
Benim bebe dün krize girdi aglarken
30 cc süt sagdım verdim
Bosaltmıstı gün boyu zaten
60 cc mama verdim yok bagırıyor
Saat 12 memeye dayandım 10 dkya ıyudu
Acmıs cocuk
Yetmiyor mu 60 cc napıor
Drmız mamayı kes dedi,arttırsam adam dicek ben nediyorm siz napıosunuz
muhabbetler hep ayni, aksam babasina veriyorum biraz ilgilensin diye sıkılınca annesi bu cocuk aç al emzir diyoBizde de ayni sorun ''bu cocuk ac ac''
-yahu gazi var eme eme gazmana dondu
-yok yahu aaac acc baksana Araniyo
-annesi seni istiyo bu cocuk
-oy yavrum sen emmek mi istiyosun
bizimkinin de ilk basta hep boğazına kaciyo üzülüyorum ama yapcak bisey de yok, egimli emzirmeye calisiyorum ayaklarını asagiya dogru kafasini yukarıda tutuyorum.Ben de öyle düşünmüştüm canm ön süt son süt bakmadan emzirdim hep 20 günlük 1 kg almıştı. Son günlerde oğlum emerken tıkanıyor ve çok gaza sebep oluyordu kendini geri itiyor... araştırdım biraz ön sütün aşırı hızlı akması bebeğin yetişememesi yazıyordu. Önemsemicem artık. Memeyi aşağıda tutup bebeğin biraz yukardan emmesini deneyeceğim
O illa açlık olmayabilir. Bizimki de yapiyor ve sonra memede uyuya kaliyor, bence rahatliyorlar memede.Günaydınnn
Benim bebe dün krize girdi aglarken
30 cc süt sagdım verdim
Bosaltmıstı gün boyu zaten
60 cc mama verdim yok bagırıyor
Saat 12 memeye dayandım 10 dkya ıyudu
Acmıs cocuk
Yetmiyor mu 60 cc napıor
Drmız mamayı kes dedi,arttırsam adam dicek ben nediyorm siz napıosunuz
Dogumdan once 3 aya kadar gece odamda yatiririm gündüz odasinda yatiririm, 3 aydan sonra gece gunduz odasinda yatar diyordum ama gördüm ki benimle yatmasi cok elzem değil, kalkıp besleyebiliyorum. Zor gelir demisti herkes. Ha kalkip yanimdaki yataktan alip odasinda emzirmisim ha odasina gitmisim. Ben emzirme ve alt degistirme isini odasinda hallediyorum, baska yerde yapmiyorum.Anladım canm saol bizim evde bir de abi var koltukta uyurken bazen mıncıklıyor uykusu bölünüyor. Olmadı 7 den sonra yatak odasına geçireyim artık belki daha uzun uyur
Evet o bizde de ayni yani banyoya girmeye korkuuyorummuhabbetler hep ayni, aksam babasina veriyorum biraz ilgilensin diye sıkılınca annesi bu cocuk aç al emzir diyo
kucuk bebek varken anasinifina baslayan bir cocugunuz varsa amanin.. o kirtasiye listesi nedir arkadasim. hadi aldik. kalemleri, boya kalemlerini tek tek etiketlemek nedir. az zamanim vardi, onu da etiketlere harcadim. bakamiyorum buraya dogru duzgun. kizim benden baskasinda da durmuyor sag olsun. biraksam zipppp ayakta. oglum da hasta oldu cok sukur. nerede benim hunim .
gecmis olsun cnm.@ktphncanne canim cok cok gecmis olsun sana bisey diimmi insanin basina ne geliyosa stresten geliyor... Kolit hastalihim stresten atak gecirdi ve daha kirkim cikmasan kolonoskopi olmak zorunda kaldim sonuc mu bu kafanin bedelini omur boyu odicem ilaciydi gunluk lavmaniydi meyveyi bile haslamam lazim... Gunleedir bunlarla ugrasiyorum o stresle sutum de azaldi zaten... Bizim zararimiz kendimize lutfen bu ameliyat senin icin bi milat olsun yani .... Rahwan gitsin demeyi, abuk subuk insanlari takmamayi ne zaman ogrenirsek o zaman bu beden saglamlasacak... Once kendimiz iyi oluxazki bu cocuklara bakabilelim
saol cnm. reflu yasfigi da işe yaramadikızımda anyni senin bebeğin gibiydi ben cözümü reflü yastığında buldum uyudugunda yuz üstü yatırıyorum gündğz bir saat uyuyor o şekilde. uyanıkken ki çoğu zaman uyanık kucak istiyor ama allahtan eşimde de duruyor. huzursuz olan bebişlere tavsiyem bezini süt içmeden önce içirin asla duz yatırmayın hafıf baş yukarda olsun.. bazen gizli reflü olabiliyor bebişlerde .. kızımın kusması fazla yoktu ama reflüsü varmış.
saol cnm. baba da baslarda duruyrdu. ama uzun suredir birakti durmuyr. esim hususi izin aldi ama yok bebis durmuyor kimse de.Ayy senin ki de çok zor canm yaaAllah kolaylık versin. Ben özellikle eşimide dahil etmeye çalışıyorum ki birimize alışmasın ama şu an erken sanırım hep beni arıyor. Gece elimle hafif sağdım verdim daha rahat oldu çok saol canm. Rüzgarın okul nasıl? Sorun yoktur inşAllah. Öğretmeni iyi mi
3 te kalkiyor cnm. 2 saat ayaktayiz ya da 3 saat. 6 - 6.30gibi yatiyruz. 7.30da oglum okula gittigi icin kaldiriyor. kizim da 8de kalkiyor. ortalama toplarsak 5 saat uyuyurm 24 saatte...12 den sonra kac saat uyuyor
sukur alisti. bizde de servis yok ne yazikki. yurunemez mesafe. babasi izindeydi simdi olmayacak. babamla gidip gelecek. karisik haldeyiz ne yazikki...Bizde aynı durumdayız
En ufak zerreyi bile etiketledik. okula alıştınız mı siz? benim kızım servis evi bulamayacak diye korkuyor çok üzülüyorum. Yakın mesafe ben bırakabilirim ama bebek olunca mümkün olmuyor gerçekten 2. Çocuğu harika bir zaman da yapmışız
Sokcan o tup bebegi soyleyen doktorun gozune gorcekler. Bende bir ben sok oldum zannediyordum sende bayagi sok olmussun.sukur alisti. bizde de servis yok ne yazikki. yurunemez mesafe. babasi izindeydi simdi olmayacak. babamla gidip gelecek. karisik haldeyiz ne yazikki...
bizim ikinci supriz yumurta.. dr.lar mumkun degil tup beebk harici olmaz dediler. ama oluyormus gorduk . guzel denk geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?