69 yaşında zor merdiven çıkan anneme saracak değilim ya rutin arada eşime sardım tabiiBu süreçte ailelerle ya da eşle sorun yaşamayan, kuytularda periyodik olarak ağlamayan minnoş lohusalar, hayat nasıl güzel mi? :’)
Canim benim sütüm bi donem azaldı ve bebegimin sarılık degeri de coktu ac kalmamasi icin mecbur mama başladık. Kontolde kilosu böyle çıkınca bende korktum. Doktor mama verme dedi vermiyorum normalde 5 gündür felan da. Dün sütüm azdi emdi emdi uyumadi huysuzlandi mamayi verince uyudu. Günde 1 kez doymadigini anlayinca veriyorum. Yoksa aşırı kilolu bebek iyi degil tabikiCanım bebegıne zarar verırsın mıdesını genısletıyorsun sonra gerı donusu ıyı olmaz.ya cok kılo alır yurume donemı zayıflar derısı esner ya da onune alamazsn obez olur. Ben hıc ama vermedım tek gogus yetıyor bıle dusun ılk ay 1300 almıstı.
Kesinlikle canım. Bende öyle şanslıyım çok müdahale eden olmadı bana da. Ama şu var anne kendisi ruhen ve bedenen iyi olduğunda çocuğuna çok daha iyi bakıyor. Benim sezaryan oldu doğumum. Sonrasında boynum tutuldu. Tam iyileşine kadar bebeğimle tam ilgilenemedim. Ama şimdi hem bebeğe bakıyorum. Hemde evin yapabildiğim kadar işini yapıyorum. eşimde çok büyük destekçim. Hem bebekle ilgileniyor. Hemde ev işine yardımcı oluyor :)Kesinlikle bende aynen dediklerini yaptım 22 yaşındayım ilk günden itibaren kimsenin kalmasını istemedim kendim baktım çocuğuma herşeyiyle kendim ilgilendim kimseyi kafama takmadım allah razı olsun annem ve kayınvalidemde karışmadılar anlayışlılar bu birazda etrafındaki kişilere bağlı çok şükür ben şanslıyım bu konuda
Yarım kundak denedin mi? Benimkinde bazen işe yarıyor, yarım kundaklayıp emzirip uyutuyorum, daha derin uyuyor o zaman. Ama bazen sinirleniyor o zaman çok inatlaşmıyorum kundak konusunda. Senin bebe daha küçük ama sen daha başarılı olabilirsin.5 saat uyumayan bebek mi olur? Bebeksin sen uyuyunca buyuycen. Meme ucum kalmadi artık sizlere ömür. Derin dalamiyor sürekli uyaniyor, zaten cok az uyumaya teşebbüs etti genelde agladi ve kustu.
Bebeğim ellerini kundak yapınca daha derin uyuyor. Diğer türlü elleri titrese uyanıyor, bazen sıçrayarak uyanıyor geri uykuya dalamıyor.5 saat uyumayan bebek mi olur? Bebeksin sen uyuyunca buyuycen. Meme ucum kalmadi artık sizlere ömür. Derin dalamiyor sürekli uyaniyor, zaten cok az uyumaya teşebbüs etti genelde agladi ve kustu.
benimki dün sabahtan akşama kadar 13 saat hiç uyumadı bende uykuda büyü dedim ama dinlemedi5 saat uyumayan bebek mi olur? Bebeksin sen uyuyunca buyuycen. Meme ucum kalmadi artık sizlere ömür. Derin dalamiyor sürekli uyaniyor, zaten cok az uyumaya teşebbüs etti genelde agladi ve kustu.
benimkide direniyo ama alışmaya başladı yavaştan emziğesonunda bebisi emzige alistirdimher defasinda midesi bulaniyordu. aglarken verdim agzina o cikardi ben taktim zorla zorlaya alistirdim
Ben yapamam ya..bide nasıl kullanıyor hiç bilmiyorum günde 10 kere nasıl olcak nasıl yikanp Kurucakkizlar ybb düşünüp de zor gek3n varsa tavsiye ederim hiç zor değilmiş
çevreye atık çıkarmamak
çocuğumun rahatı çok hoşuma gitti
ben köyde aşıyorum bezleri ve diğer çöpleri çevreye bırakıyorduk hep hayvanlar deşip getiriyordu çevreye bu sefer bez atmadığım için mutluyum
bazı gecele kizima normal bez takıyorum sabaha kadr kizariyo poposu
yani yapamam zor olur diye düşünen varsa gayet kolay tavsiye ederim
Bizimki sabah 10 da uyanmisti halen uyumadi 12 saat5 saat uyumayan bebek mi olur? Bebeksin sen uyuyunca buyuycen. Meme ucum kalmadi artık sizlere ömür. Derin dalamiyor sürekli uyaniyor, zaten cok az uyumaya teşebbüs etti genelde agladi ve kustu.
Normalde yapıyorum da bugünkü derdi o değildi, genelde uyuyunca yada mamadan sonra o sakinlik çökünce yapiyorum, bugün hic dalmadi ki uykuya. Bazen duruyor kundakta bazen istemiyor, cok inatlasmiyorum.Yarım kundak denedin mi? Benimkinde bazen işe yarıyor, yarım kundaklayıp emzirip uyutuyorum, daha derin uyuyor o zaman. Ama bazen sinirleniyor o zaman çok inatlaşmıyorum kundak konusunda. Senin bebe daha küçük ama sen daha başarılı olabilirsin.
Onu daha kucukken yapiyordu, kendi eline uyanma isi pek kalmadiBebeğim ellerini kundak yapınca daha derin uyuyor. Diğer türlü elleri titrese uyanıyor, bazen sıçrayarak uyanıyor geri uykuya dalamıyor.
Senin durumun daha aciymisBizimki sabah 10 da uyanmisti halen uyumadi 12 saat
Aynen benimki de neredeyse 12 saat uyumuyor. Ayağımda sallamıcam diyordum ama uyumayınca sallamaya başladım. Emzirdikten sonra ayağıma alıyorum çok yavaş sallıyorum. Uyandıkça sallamaya devam ediyorum. Başka türlü uyuyacağı yok. Bari böyle uyusun diyorum. Sonuçta küçücük bebiş uyuması lazımBizimki sabah 10 da uyanmisti halen uyumadi 12 saat
Kahve hic icmiyorum cayda eskiye gore az normal insana gore hala fazla olabilir. Cay kahve cok severim ama kafein sute gecer diye icmiyorumkizlar cay kahve tuketimizn nasil ben cok iciyorum bebege zarari olurmu sizc3
Bende aldim ama pek ise yaradigini soyleyemem bi degisiklik yok. 40 lira verdim diye sonuna kadar kullanirim heraldekızlar süt artırmak için bestlak süt artırıcı damla kullanan varmı aranızda ?
Aaaaa demek benim durumukdaninsanlarda var... Uyusunda buyusun ninni diyoruk bizimki uyumadan buyuyorBizimki sabah 10 da uyanmisti halen uyumadi 12 saat
Guya daha uykusuz oluyolarmis ben hic cay kahve icmiyoeum ama sabah dokuzdan beri ayaktakizlar cay kahve tuketimizn nasil ben cok iciyorum bebege zarari olurmu sizc3
bi kac yıl önce biriyle karşılaşmıştım bi yaşında bebeği vardı hiç çay içmediKahve hic icmiyorum cayda eskiye gore az normal insana gore hala fazla olabilir. Cay kahve cok severim ama kafein sute gecer diye icmiyorum
Emzirme ve mama seansina devam cok sukur bugunde sabah ezanini duyduk ☺Uykusuz annelere selam olsun
Canım benimki de çoğu gece kendine gelemiyor emmek için mecbur sağıp veriyorum sagmak bana daha zor geliyor ne kadar steril etsem anne memesi gibi değil sonuçta.Geceleri uyuyayım uykumu alayım diye sütümü sagip veriyorum emzirirsem çok oyalaniyor ve uyumuyor sizce kötü mü yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?