- 29 Aralık 2017
- 1.064
- 5.128
- 88
doktorum folik asiti bitirince decaviti verdi sabahlari kahvaltidan sonra iciyorum bende.Ben bu hafta başladım canım gyno ferro yine sabah uyanır uyanmaz içiyor arkasından 1 saat sonra kahvaltı ediyorum, kahvaltıdan sonra decaviti alıyorum. Ama aç karnına Demir ilacını içmek normalde bulantılarım olmamasına rağmen kahvaltılarımda mide bulantısına sebep oluyor, doktor la tekrar konuştum bu konuyu Demir’in emilimi için en iyi sabah boş mideye almak olduğunu ama mide bulantısı çok zorlarsa yemekten sonra 2 saat sonra içip 2 saat emilimi etkileyecek şeyler tüketmemeli söyledi
Bende ekmeksiz yaşayamayanlardanım mideme tek iyi gelen şey doğru düzgün bir şey yiyemiyorum inşallah çok kilo almayızkızlar kilo almak hiç istemiyorum .diyetisyene giden varmı .gitsemmi acaba ekmek yemezsem midem bulanıyor ekmeksiz yiyemiyorum ama şişkinlik yapıyor .10 kilo alsam yeter ama nasıl başarıcam bilmiyorum .
Merhaba arkadaşlar doktor randevumdan geldim. doktorum olumsuz bir şey söylemedi. tamam kese biraz küçük ama bu gebeliğin devam etmeyeceğini yada bebeğin sorunlu olduğunu göstermez dedi. yakın takipte olmak lazım dedi. bebek gayet hareketli hareketli bebek çok iyidir dedi. ben bir problem görmüyorum dedi. sadece keseyi yakından takip edeceğiz dedi. şuanlık o kadar. haftaya tekrar gel dedi. umarım kesem de büyür bebişimle birlikte. bebek çok güzel gelişmiş dedi. yapacak pek bir şeyim yok folik asiti bırakıp vitamin verdi. şimdilik bizde böyle
ben ilk hamileliğimde 18 kilo aldım doğumda insan zaten şiş oluyor fotoğraflarda 90 kilo gibi çıkmışım .birdaha hamile kalırsam kilo almıcam diye kendimi şartladım durdum hep.ama bundada aş ermelerim çok oluyor .zaten hamileyken psikolojimi bozdular çok kilo almış diye arkamdan konuşup duruyorlardı.78 le doğuma girmiştim halbuki.Bence dikkatli ol benim bi arakdas hamileliginde 20 kilo alsi bebegi hic almadi sadece kendisi aldi o kilolari nasil vercek hic bilmiyom
benim canım hiç tatlı çekmiyor .ekşi şeyler yiyebiliyorum .tatlı çekince tahin pekmez ye canım hem tatlı ihtiyacını giderirsin hem bebeğe yarar .ben tatlı olarak sadece tahin pekmez yiyorum yada bal.aynı sorun bendede varilk hamileliğim zaten evlendikten sonra kilo aldım. umarım çok almam. ekmek yemiyorum ama tatlı krizim tutuyor diyetisyene eşimi ikna edemiyorum.
inşallah kilo almayız canım bebişler alsın yeter.diyete baktım netten ara öğünler çok kuru meyveler meyve süt yoğurt kuru yemişler var .ara öğünler sayesinde ana öğünlerde az yemeyi planlıyorum ekmeğide azaltırım buşekilde inşallahBende ekmeksiz yaşayamayanlardanım mideme tek iyi gelen şey doğru düzgün bir şey yiyemiyorum inşallah çok kilo almayız
Canım çok geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu bende de var yıllardır kronik hem desaol cnm. yine verecek antibiyotik...
3lt su iciyorum. temizlige asiri dikkat ediyorum.
pihtilasmam zaten var, progesteron eksikligim de var. kanama alanim zor kapanmisti. simdi bir de bu. hatta kanda da enfeksiyon cikti. vallahi cok uzgunum...
Çok geçmiş olsun inşAllah bir çözümü bulunur. Faydası dokunacak bitkisel kürler vardır ama hamilelikte uygunlanması doğru olmayabilir. Doktorun ne diyor bu duruma? İyi bir ürolojiye mi gitsen acaba? Zaten suyu içiyorsun, Allah yardımcın olsun canm.benim moralim yerlerde... 2 kutu antibiyotik ve hic gecmeyen idrar kulturunde enfeksiyon ;(
tedavi edilmezse erken dogum, bebek kaybi, bobrek yada mesane iltihabi vs vs...
antibiyotik ictikce bebege zarari olma olasiligi... kafayi yemek uzereyim. zaten riskli gebeyim bir de uzerine bu eklendi. cok agladim bugun artik dayanamadim.
var mi aklinda bir cozumu olan?
Evet kefir ve ev yogurdunun fa probiyotik oranı çok yüksek banada önermişti doktor.Canım çok geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu bende de var yıllardır kronik hem defakat iki doktora göründüm bununla ilgili korkulacak bir şey olmadığını söylemişlerdi bol su, kefir ve ev yoğurdu önerdiler bana da. Hepsini iciyorum son durum ne bilmiyorum...
Antibiyotiği bırakmayın ben enfeksyon yüzünden erken doğum yaptım çok dikkat edin kendinize
çok üzüldüm genelde bitkisel çözümler oluyor ama hamilesiniz kafamıza göre kullanamayız ki.
Canım bende de kronik idrar yolları enfeksiyonu var 2011 den beri uğrasıyorum prebiyotik yogurtları denedin mi faydası oluyor azda olsa. florayı güclendirdiği için enfeksiyona yakalanma riskini azaltıyor. birde cranberry turna yemişi de deniyor ondan ye oda iyi geliyor.gecmiş olsun
Çok sevindim ya.
İyi ki başka bir doktora sahan görünmüşsün.
Ne güzel bak, umut doğdu, maşallah size :)
@Rzg14 idrar yolları enfeksiyonu için bildiğim tek şey suyu bol içmek.
İnşallah en kısa zamanda şifa bulursun.
Canım çok geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu bende de var yıllardır kronik hem defakat iki doktora göründüm bununla ilgili korkulacak bir şey olmadığını söylemişlerdi bol su, kefir ve ev yoğurdu önerdiler bana da. Hepsini iciyorum son durum ne bilmiyorum...
cok tesekkur ederim. hem dahiliye hem kadin dogumla gorustum bugun. icrbilecegim tek anbiyotik cikti ne yazik ki, antibiyotik duyarlilik testinde. nasil bunyem varsa oguna direncli ciktigi iicin ilaclar faydasiz. 1 hafta yine ilac sonra bakacagiz. bol su.Çok geçmiş olsun inşAllah bir çözümü bulunur. Faydası dokunacak bitkisel kürler vardır ama hamilelikte uygunlanması doğru olmayabilir. Doktorun ne diyor bu duruma? İyi bir ürolojiye mi gitsen acaba? Zaten suyu içiyorsun, Allah yardımcın olsun canm.
Çok geçmiş olsun ins sağlıkla alırsın bebisini kucağınaMerhabalar bende yeni katılıyorum aranıza 10+2 yim. 6.nci haftalarda kendime hiç dikkat etmedim düşük tehlikesi atlattım ve bugünlerde de domuz gribi geçirdim. Tüm aksiliklere rağmen bebeğim çok iyi. Umarım hepimiz sağlıkla sıhhatle kavuşuruz bebeklerimize
ben ilk hamileliğimde 18 kilo aldım doğumda insan zaten şiş oluyor fotoğraflarda 90 kilo gibi çıkmışım .birdaha hamile kalırsam kilo almıcam diye kendimi şartladım durdum hep.ama bundada aş ermelerim çok oluyor .zaten hamileyken psikolojimi bozdular çok kilo almış diye arkamdan konuşup duruyorlardı.78 le doğuma girmiştim halbuki.
benim canım hiç tatlı çekmiyor .ekşi şeyler yiyebiliyorum .tatlı çekince tahin pekmez ye canım hem tatlı ihtiyacını giderirsin hem bebeğe yarar .ben tatlı olarak sadece tahin pekmez yiyorum yada bal.
inşallah kilo almayız canım bebişler alsın yeter.diyete baktım netten ara öğünler çok kuru meyveler meyve süt yoğurt kuru yemişler var .ara öğünler sayesinde ana öğünlerde az yemeyi planlıyorum ekmeğide azaltırım buşekilde inşallah
benimkide supriz:) planlanmamıs bir gebelik. duygularım o kadar karıştıki ilk ogrendigimde, simdi simdi toparlıyorum kafamı yuregimi.
tam hayatımızı yoluna koymus cocukları bir sekilde yonlendirmis artık gezeriz tozarız rahat ederiz derken, here hoop, hosgeldin bebegim. vardır elbet bir tevafuk bunda da, basta evdekilere haksızklık etttigimi dusundum, onların hakkını gasp ettiğimi, ne bileyim turlu turlu sey. fakat su an diyorum ki iyi ki gebe kalmısım. yeni unuttugum heyecanlar, kendimi daha bi kadın daha bi guclu hissediyorum ama bir yandan turlu turlu endiseler, ikili test uzerine yaptıgım sayısız okumalar, amniyosentez bilmemneturlu turlu endiseler.. beri yandan bu gebeliğimi stresle degil de keyifle gecirebilirsem ne iyi olur dusuncesi.
kimseye soylemedim ben henuz. esim, iki yakın arkadasım o kadar. bir de burası. ilk trimester bir atlatılsında dedim saglıkla. siz paylastınız mı bebek haberini?
Merhaba arkadaşlar doktor randevumdan geldim. doktorum olumsuz bir şey söylemedi. tamam kese biraz küçük ama bu gebeliğin devam etmeyeceğini yada bebeğin sorunlu olduğunu göstermez dedi. yakın takipte olmak lazım dedi. bebek gayet hareketli hareketli bebek çok iyidir dedi. ben bir problem görmüyorum dedi. sadece keseyi yakından takip edeceğiz dedi. şuanlık o kadar. haftaya tekrar gel dedi. umarım kesem de büyür bebişimle birlikte. bebek çok güzel gelişmiş dedi. yapacak pek bir şeyim yok folik asiti bırakıp vitamin verdi. şimdilik bizde böyle
kızlar kilo almak hiç istemiyorum .diyetisyene giden varmı .gitsemmi acaba ekmek yemezsem midem bulanıyor ekmeksiz yiyemiyorum ama şişkinlik yapıyor .10 kilo alsam yeter ama nasıl başarıcam bilmiyorum .
Merhabalar bende yeni katılıyorum aranıza 10+2 yim. 6.nci haftalarda kendime hiç dikkat etmedim düşük tehlikesi atlattım ve bugünlerde de domuz gribi geçirdim. Tüm aksiliklere rağmen bebeğim çok iyi. Umarım hepimiz sağlıkla sıhhatle kavuşuruz bebeklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?